Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πράγματα που μας γερνούν… πριν την ώρα μας


Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι η πολύωρη ηλιοθεραπεία και το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες στο δέρμα και να μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτεροι απ’ ό,τι είμαστε πραγματικά.
Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες καθημερινές δραστηριότητες που μας «γερνούν». Σύμφωνα με το διευθυντή του κέντρου που ασχολείται με τη διαδικασία της γήρανση του UCLA, δρ. Gary Small, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που κάνουν το ρολόι του χρόνου να χτυπά γρηγορότερα απ’ όσο νομίζουμε.
  • Η υπερφαγία
Η υπερβολική κατανάλωση τροφής είναι σχεδόν σίγουρο ότι οδηγεί σε παχυσαρκία, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και άλλων ασθενειών.
  • Το να βλέπουμε τηλεόραση
Οι καθιστικές «δραστηριότητες», όπως το να παρακολουθούμε με τις ώρες τηλεόραση καθισμένοι στον αναπαυτικό καναπέ μας ή το να καθόμαστε πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.
Η άσκηση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που μπορεί να μας προσθέσει χρόνια ζωής μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου, ενώ ελαττώνει και τα επίπεδα στρες που είναι καταστροφικό για την καλή υγεία του οργανισμού μας.
  • Τρέξιμο
Παρόλο που 30 λεπτά μέτριας έντασης άσκησης καθημερινά μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων στην ενήλικη ζωή, ορισμένα είδη άσκησης επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Για παράδειγμα, το τρέξιμο καταπονεί τις αρθρώσεις ενώ υπάρχει και κίνδυνος για κατάγματα.
  • Η απομόνωση
Η αποφυγή των κοινωνικών συναναστροφών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα μακροζωίας και την ποιότητα ζωής. Σύμφωνα με μια έρευνα του Χάρβαρντ η κοινωνικοποίηση αυξάνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία και μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας.
Πηγή: NewsBeast.gr

8 απλοί τρόποι για να κάνεις οικονομία καυσίμου


Βενζίνη
Μην περιμένεις να κάνεις οικονομία σε καύσιμα και να μειώσεις τους ρύπους αγοράζοντας απλά ένα αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας. Η οικονομία ξεκινά από σένα τον ίδιο, αρκεί να ακολουθήσεις μερικούς πολύ απλούς κανόνες – που ίσως δεν ακολουθούσες μέχρι τώρα.
  • Κανόνας 1ος: Οδηγούμε με σωστή ταχύτητα.
Ο βασικότερος παράγων στην οικονομία καυσίμου. Ο κάθε οδηγός πρέπει να γνωρίζει ποια είναι η ταχύτητα ‘’ταξιδιού’’ του αυτοκινήτου του, αλλά σε γενικές γραμμές είναι τα χιλιόμετρα που έχει το αυτοκίνητο όταν κινείται με την πιο μεγάλη σχέση στο κιβώτιο και 3-4 χιλιάδες στροφές στο στροφόμετρο. Μπορεί να αργήσουμε λίγο να φτάσουμε στο προορισμό μας, (σε ταξίδια εκτός πόλεως) αλλά 15 χλμ περισσότερα στο ταχύμετρο μπορεί να σημαίνουν 2 ευρώ στα 100χλμ περισσότερη κατανάλωση. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται επειδή η τριβή του αυτοκινήτου με τον αέρα που το περιβάλλει αυξάνεται εκθετικά όσο πιο γρήγορα οδηγούμε. Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε περισσότερο καύσιμο για να ‘’περάσουμε’’ το αυτοκίνητό μας από τον ολοένα και πιο πυκνό αέρα.
Εξοικονόμηση: Έως και 2.5 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.
  • Κανόνας 2ος: Οδηγούμε ήρεμα και στρωτά.
Πράγμα που σημαίνει πως αποφεύγουμε απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα και γενικά την νευρική οδήγηση. Δευτερευόντως, εκτός από καύσιμο γλιτώνουμε τόσο εμάς όσο και τους γύρω οδηγούς από άγχος και πιθανά ατυχήματα. Όταν φέρουμε το αυτοκίνητό μας στην ταχύτητα ταξιδιού (ανάλογα το δρόμο και το είδος του αυτοκινήτου) με την μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο, προσπαθούμε να την διατηρήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του σε στροφές και ευθείες. Η τεχνική αυτή εκτός από οικονομία καυσίμου μας κάνει καλύτερους οδηγούς μια και μαθαίνουμε να κρατάμε σωστές αποστάσεις από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα ενώ παράλληλα “φροντίζουμε” όλα τα μέρη του αυτοκινήτου όπως λάστιχα, φρένα και σύστημα μετάδοσης.
Εξοικονόμηση: Έως και 1.5 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.
  • Κανόνας 3ος: Μειώνουμε την οπισθέλκουσα.
Το αυτοκίνητο γενικά -ιδιαίτερα τα αγαπητά στους περισσότερους από εμάς SUV- είναι τις περισσότερες φορές ένας ‘’τοίχος’’ αεροδυναμικής. Αυτό μεταφράζεται στο ότι σε ταχύτητες ταξιδιού, παραπάνω από το 40% της δύναμης του κινητήρα, συνεπώς και το αντίστοιχο καύσιμο, απαιτείται για να ‘’νικήσουμε’’ την οπισθέλκουσα (την αντίσταση του αέρα) και να προχωρήσουμε εμπρός. Προσέχουμε λοιπόν να μην έχουμε πράγματα στη σχάρα της οροφής του αυτοκινήτου όταν δεν είναι απαραίτητο και μπορούν να χωρέσουν στο πίσω κάθισμα ή στο χώρο αποσκευών. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά πρέπει να αφαιρούμε ακόμα και τη σχάρα άμα δεν σκοπεύουμε να βάλουμε κάτι επάνω.
Εξοικονόμηση: Μη μετρήσιμη (αλλά σημαντική).
  • Κανόνας 4ος: Λέμε όχι στις ‘’special’’ βενζίνες.
Εκτός αν υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος, δε χρειάζεται να χρησιμοποιούμε βενζίνες πολλών οκτανίων επειδή οι διαφημίσεις μας βομβαρδίζουν για δήθεν καλύτερες επιδόσεις και μακροβιότερους κινητήρες. Πρόκειται σαφώς για τρικ του marketing. Σε απλή οδήγηση κανένας μα κανένας δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά. Η απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων είναι το προδιαγραφόμενο καύσιμο για 99% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σήμερα από τον κατασκευαστή τους. Να μην ξεχνάμε ότι ακόμα και τα supercars κινούνται και αποδίδουν μια χαρά με απλή βενζίνη πρατηρίου!!
Εξοικονόμηση: Εως και 0.3 ευρώ ανά λίτρο.
  • Κανόνας 5ος: Δεν οδηγούμε ποτέ με κρύο κινητήρα.
Όλοι οι κινητήρες απαιτούν μια μικρή προθέρμανση προκειμένου να αποδώσουν την μέγιστη ιπποδύναμη στις ανάλογες στροφές περιστροφής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένας κρύος κινητήρας να καταναλώνει 10 -15% περισσότερο καύσιμο για να αποδώσει τα μέγιστα. Προσπαθούμε λοιπόν να ‘ζεσταίνουμε’ 2 με 3 λεπτά τον κινητήρα του αυτοκινήτου, πάντα εν κινήσει αλλά με χαμηλές στροφές, ακόμα και αν πρόκειται για μια μικρή διαδρομή μέσα στην πόλη. Έτσι όχι μόνο εξοικονομούμε λεφτά από τη βενζίνη αλλά προσέχουμε και το περιβάλλον λόγω του ότι τα αυτοκίνητα δεν κάνουν καλή καύση του καυσίμου όταν είναι κρύα.
Εξοικονόμηση: Έως και 2 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.
  • Κανόνας 6ος: Πάντα τα ελαστικά μας είναι σωστά φουσκωμένα.
Οταν η πίεση των ελαστικών μας είναι 0.6 με 1 bar λιγότερη, αυτό μπορεί να σημαίνει έως και 15 λιγότερα χιλιόμετρα με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ! Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Εκτός από μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, τα σωστά φουσκωμένα ελαστικά φρενάρουν καλύτερα, συμπεριφέρονται καλύτερα και δεν ζεσταίνονται τόσο όσο τα ξεφουσκωμένα, συνεπώς δεν φθείρονται πολύ. Ελέγχουμε λοιπόν τουλάχιστον μία φορά τον μήνα την πίεση των ελαστικών, πάντα όταν είναι κρύα και πάντα για την τιμή που ορίζει ο κατασκευαστής και όχι ο εκάστοτε …γκαραζιέρης ή βενζινάς.
Εξοικονόμηση: Έως και 0.5 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.
  • Κανόνας 7ος: Χρησιμοποιούμε ελαστικά χαμηλής κατανάλωσης.
Η αντίσταση των ελαστικών μπορεί να “συνεισφέρει” κατά πολύ στην κατανάλωση του αυτοκινήτου. Οι κατασκευαστές ελαστικών προσπαθούν τα τελευταία 5 χρόνια να σχεδιάσουν νέα ελαστικά πολύ χαμηλής τριβής. Συνήθως έχουν την ίδια τιμή με τα απλά ελαστικά αλλά μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και 100 ευρώ σε ένα χρόνο όταν αντικαταστήσουν ένα φθαρμένο.
Εξοικονόμηση: Έως και 0,8 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.
  • Κανόνας 8ος: Όχι ρελαντί για πολύ ώρα.
Όταν είμαστε σταματημένοι, αλλά με την μηχανή να λειτουργεί, έχουμε κατανάλωση αν και με μηδενικά χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι αν έχουμε ένα τζιπάκι με μοτέρ 3 λίτρων και είμαστε σταματημένοι για 10 μόλις λεπτά με την μηχανή σε λειτουργία, καταναλώνουμε περίπου μισό λίτρο καυσίμου χωρίς κανένα λόγο! Ένας απλός κανόνας λοιπόν είναι να σβήνουμε τον κινητήρα του αυτοκινήτου αν πιστεύουμε ότι θα μείνουμε ακίνητοι για πάνω από μισό λεπτό, είτε είμαστε σε φανάρι είτε περιμένουμε παρκαρισμένοι.
Εξοικονόμηση: Εως και μισό λίτρο καυσίμου ανά 10 λεπτά.
Πηγή: MensLounge.gr


Πες µου πότε γεννήθηκες, να σου πω για τις αρρώστιες σου!!!


Υγεία
Τα µωρά που γεννιούνται την άνοιξη διατρέχουν µεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι όσα γεννιούνται το φθινόπωρο να εκδηλώσουν διάφορα σοβαρά νοσήµατα, σύµφωνα µε βρετανούς επιστήµονες.
Ασθένειες όπως το άσθµα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο αυτισµός, η σχιζοφρένειακαι η νόσος Αλτσχάιµερ σχετίζονται µε την έκθεση τηςµητέρας στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης, όπως υποστηρίζει ο δρ Ράσελ Φόστερ, επικεφαλής του Τµήµατος Κιρκαδικής Νευροεπιστήµης στο Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης.
Παρουσιάζοντας τα ευρήµατά του στο Φεστιβάλ Επιστήµης Cheltenham, που διοργάνωσε η εφηµερίδα «Times» του Λονδίνου, ο δρ Φόστερ είπε πως «η εποχή του χρόνου κατά την οποία γεννιόµαστε φαίνεται ότι διαδραµατίζει σηµαντικό ρόλο στην ψυχική και σωµατική µας υγεία. «Ακούγεται εξωφρενικό ότι ο µήνας κατά τον οποίο κάποιος γεννιέται ή συλλαµβάνεται µπορεί να επηρεάσει τη ζωή του στο µέλλον. Ωστόσο το πόσο θα ζήσει κάποιος και το πόσο πιθανό είναι να εµφανίσει µία σειρά ασθενειών, συµπεριλαµβανοµένων ψυχικών νοσηµάτων όπως η σχιζοφρένεια, φαίνεται να συνδέονται µε τον µήνα της γέννησής του».
Πες µου πότε γεννήθηκες, να σου πω για τις αρρώστιες σου
Συγκεκριµένα, στοιχεία υποδηλώνουν ότι η έκθεση ενός εµβρύου στη βιταµίνη D της µητέρας του επηρεάζει την επιρρέπειά του στην εκδήλωση πολλών ασθενειών.
Η βιταµίνη D παράγεται από τον οργανισµό όταν εκτιθέµεθα στην ηλιακή ακτινοβολία. Μέχρι τώρα δεν έχει κατανοηθεί επαρκώς πώς συµβαίνει αυτό, όµως οι έρευνες του δρος Φόστερ και άλλων ειδικών απέδειξαν ότι η βιταµίνη D επηρεάζει καθοριστικά την έκφραση χιλιάδων γονιδίων κατά την ανάπτυξη του ανθρώπου. Επιδηµιολογικές µελέτες επιβεβαιώνουν αυτό τον ρόλο της βιταµίνης D. Η εποχή του χρόνου που θα γεννηθεί ο άνθρωπος φαίνεται να συσχετίζεται και µε το προσδόκιµο της ζωής του. Μελέτες στις ΗΠΑ έδειξαν πως όσοι γεννιούνται φθινόπωρο ζουν περίπου 160 µέρες περισσότερες απ’ό,τι όσοι γεννιούνται άνοιξη.
Πηγή: tanea.gr

Ελληνικες πατεντες!!!


Ελληνικές καινοτομίες (1)
Πώς μπορεί μία καινοτομία να μας αλλάξει την ζωή; Όταν ακούμε τόσο «βαρύγδουπες» φράσεις, μας έρχονται αμέσως στο μυαλό μνημειώδεις εφευρέσεις και ανακαλύψεις που στέλνουν τον άνθρωπο στο διάστημα, θεραπεύουν τον καρκίνο ή μετατρέπουν παλιοσίδερα σε χρυσάφι. Ωστόσο, η ζωή και η καθημερινότητά μας επηρεάζονται και από απλά πράγματα που μπορούν να την κάνουν ευκολότερη ή πιο διασκεδαστική.
Και αν βιαστείτε να πείτε ότι οι σημαντικότερες ελληνικές πατέντες ανήκουν στην αρχαία Ιστορία μας, είναι γιατί συχνά δεν ενημερωνόμαστε για τα καινοτόμα ελληνικά «λιθαράκια» στην σύγχρονη ζωή. Μπορεί οι χάρτες, τα συστήματα ύδρευσης, οι καταπέλτες, οι γεωμετρικές εφαρμογές να έκαναν «διάσημους» τους αρχαίους ημών, αλλά έχουν και οι… σύγχρονοι ημών την χάρη τους.
  • Επιστημονικές καινοτομίες
Ξεκινώντας την «περιήγηση» των ελληνικών καινοτομιών, αναιρούμε τα όσα είπαμε προηγουμένως και παραθέτουμε επιστήμονες και ερευνητές που όντως αξίζουν βαρύγδουπες δηλώσεις θαυμασμού.
- Τεστ Παπ – Γεώργιος Παπανικολάου
Αρχίζουμε από τα… SOS, καθώς δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την ιατρική εξέταση που εξέλιξε ο μεγάλος Έλληνας επιστήμονας Γεώργιος Παπανικολάου τον περασμένο αιώνα και μπήκε στην ιατρική ρουτίνα κάθε γυναίκας. Το τεστ Παπ αποτέλεσε σταθμό στην διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, καθώς μέχρι τότε ο έλεγχος μπορούσε να γίνει μόνο με επώδυνες μεθόδους που περιλάμβαναν τομή των γεννητικών οργάνων. Η πρώτη εφαρμογή του τεστ έγινε το 1923, ενώ ο Έλληνας ερευνητής τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκινολογίας το 1952 για την προσφορά του στην Ιατρική.
- Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή
Ελληνικές καινοτομίες (2)Κορυφαίος Έλληνας μαθηματικός της σύγχρονης εποχής, ο Κ. Καραθεοδωρή διακρίθηκε παγκοσμίως και συνέβαλε με τα θεωρήματα και τις αποδείξεις του στον Λογισμό των Μεταβολών, που ουσιαστικά έδωσε τις βάσεις για την Θεωρία της Σχετικότητας κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, που όπως αποκαλύφθηκε το 2005 είχε ανταλλάξει τουλάχιστον δέκα επιστολές με τον Έλληνα επιστήμονα, του είχε επανειλημμένως εκφράσει τον θαυμασμό του. «Αν θέλετε να μπείτε στον κόπο να μου εξηγήσετε ακόμα και τους κανονικούς μετασχηματισμούς θα βρείτε έναν ευγνώμονα και ευσυνείδητο ακροατή. Αν όμως λύσετε και το πρόβλημα των κλειστών γραμμών του χρόνου, θα σταθώ μπροστά σας με σταυρωμένα χέρια. Πίσω από αυτό υπάρχει κρυμμένο κάτι που είναι αντάξιο του ιδρώτα των καλυτέρων», είχε γράψει ο Αϊνστάιν στον Καραθεοδωρή το 1916.
- Η πιο πρόσφατη «αναγνώριση» – Δημήτριος Χριστοδούλου
Το «ασιατικό Νόμπελ» κατέκτησε ο Έλληνας μαθηματικός Δημήτριος Χριστοδούλου την περασμένη εβδομάδα. Το Shaw Award για τις μαθηματικές επιστήμες μοιράστηκε ο Έλληνας που διδάσκει Γεωμετρία στην Ζυρίχη τα τελευταία δέκα χρόνια, με τον Αμερικανό φίλο του, Ρίτσαρντ Χάμιλτον. Μαζί άλλωστε θα μοιραστούν το ένα εκατομμύριο δολάρια που συνοδεύει το τρόπαιο. Σύμφωνα με το Ίδρυμα των βραβείων Shaw, ο Δημήτριος Χριστοδούλου βραβεύεται για το εξαιρετικά καινοτόμο ερευνητικό του έργο στην εφαρμοσμένη Γεωμετρία.
  • Ελληνικές καινοτομίες (5)Οι κάδοι που κάνουν την (οικολογική) διαφορά
Ένας κάδος που στέκεται σαν δέντρο, σας μιλά, ανοίγει αυτόματα την ειδική υποδοχή και δέχεται τα απορρίμματά σας σχεδίασε η ελληνική εταιρία Soukos Robots που εδρεύει στην Λάρισα. Ήδη η θεσσαλική πόλη, το Κιλκίς, η Καβάλα, το Χαλάνδρι, η Ηλιούπολη και πολλοί ακόμα δήμοι της Αττικής και όλης της Ελλάδας έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση των κάδων αυτοματοποιημένης συγκομιδής απορριμμάτων της εταιρίας. Η πρωτοποριακή στήλη ανιχνεύει αυτόματα την κίνηση, και έτσι, όταν πλησιάσετε με τα απορρίμματά σας, ανοίγει ειδική υποδοχή και με αυτοματοποιημένες φωνητικές οδηγίες τοποθετείτε τα σκουπίδια. Ειδικός μηχανισμός ωθεί προς τα μέσα τον αέρα ώστε να μην βγαίνουν προς τα έξω μυρωδιές, ενώ στην συνέχεια, μέσα στην στήλη, τα απορρίμματα συμπιέζονται ώστε να μειωθεί μέχρι και 80% ο όγκος τους. Ταυτόχρονα, όλη η εγκατάσταση μπορεί να χρησιμεύσει ως στήλη με φως για το βράδυ ή να μεταμορφωθεί σε δέντρο, χάρη στην ειδική υποδοχή για… φοίνικα στην κορυφή της.
  • Οι Έλληνες που «ξύπνησαν» την Fiat και την Mercedes
Κόντρα στην αντίληψη ότι η χώρα μας μένει σταθερά πίσω από τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι Έλληνες ερευνητές του Ινστιτούτου Μεταφορών (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) ανέλαβαν πριν από περίπου δέκα χρόνια να… αυξήσουν το IQ των αυτοκινήτων. Σε συνεργασία με άλλους ευρωπαϊκούς φορείς αλλά και μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, «έχτισαν» στα εργαστήρια της χώρας μας το σύστημα AWAKE, που εκτιμά την ενάργεια του οδηγού. Με άλλα λόγια, δημιούργησαν μια εφαρμογή που ανιχνεύει το πότε ο οδηγός νυστάζει ή οδηγείται στον ύπνο λόγω κούρασης και τον προειδοποιεί ώστε να αποφευχθεί το σχεδόν βέβαιο ατύχημα. Η υπνηλία κατά την οδήγηση είναι υπεύθυνη περίπου για το 10-20% των οδικών ατυχημάτων και γι’ αυτό, αρκετές εταιρίες παραγωγής αυτοκινήτων, όπως η Fiat και η Mercedes έσπευσαν να εφοδιάσουν τα μοντέλα τους με την πρωτοποριακή εφαρμογή.
  • MegaPlast
Η εταιρία που αποδεικνύει ότι οι ελληνικές πατέντες πουλάνε (κυρίως) στο εξωτερικό έχει την έδρα της στο Ηράκλειο της Κρήτης και ασχολείται με την έρευνα και την παραγωγή συσκευασίας για ευπαθή προϊόντα. Συγκεκριμένα, η MegaPlast έχει λανσάρει το ειδικό υλικό AirOPlast Flex, το οποίο είναι ιδανικό για την μεταφορά φορτίων όπως τρόφιμα, ποτά και κατεψυγένα προϊόντα που χρειάζονται επαρκή αερισμό κατά την μεταφορά της. Η MegaPlast εξάγει σε όλη την Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην Λατινική Αμερική, στην Νότια Αφρική, στην Ιαπωνία και συνεχώς διευρύνει τους επιχειρηματικούς της ορίζοντες, επενδύοντας πάντα στην καινοτομία. Μήπως θα έπρεπε να βρει μιμητές;
  • Προϊόντα Κορρές
Ελληνικές καινοτομίες (3)Από το παλιότερο Ομοιοπαθητικό Φαρμακείο της Αθήνας και την ίδρυση της Korres το 2005 μέχρι σήμερα, η εταιρία φυσικών προϊόντων κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο αξιόλογα και αξιόπιστα ονόματα στον τομέα της, απλώνοντας την φήμη της σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό που κάνει την Korres να ξεχωρίζει είναι η επένδυσή της στην εφαρμοσμένη εργαστηριακή έρευνα ουσιών, ώστε να επιτυγχάνονται νέες φόρμουλες ευεξίας και αντιγήρανσης, χωρίς την προσθήκη χημικών ουσιών όπως mineral oil, σιλικόνες και parabens. Αντ’ αυτών, η εταιρία προτιμά τα φυσικά –και κατά προτεραιότητα ελληνικά- βότανα και απ’ ό,τι όλα δείχνουν, κερδίζει την μάχη.
  • Η «ελληνικότητα» των Blackberry
Η γνωστή εταιρία τηλεπικοινωνιών Research In Motion, στην οποία οφείλονται οι συσκευές BlackBerry που έχουν κατακλύσει τον κόσμο και αποτελούν το αντίπαλο δέος των iPhones έχει… ελληνικές ρίζες. Ο ιδρυτής της εταιρίας, Mike Lazaridis, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από Έλληνες γονείς και μετανάστευσαν στον Καναδά όταν ο Lazaridis ήταν πέντε ετών. Πλέον, ο Καναδός επιχειρηματίας θεωρείται ο 17ος πλουσιότερος άνδρας της βορειοαμερικανικής χώρας και ανάμεσα στους 700 πλουσιότερους του πλανήτη. Η RIM τα τελευταία δεκαπέντε περίπου χρόνια έχει λανσάρει προγράμματα όπως mail server software, spam firewall υπηρεσίες, αλλά και τα γνωστά smartphones BlackBerry και τα tablet PCs PlayBook.
  • Η πράσινη ενέργεια έχει χρώμα… γαλανόλευκο
Αυτοκίνητο πόλης που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Οικολογικές γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας που μετατρέπουν τα σπίτια σε… ανακυκλωτές ενέργειας. Εφαρμογές της νανοτεχνολογίας που μοιάζει με άγνωστη γλώσσα για εμάς και θα περιμέναμε να αναπτύσσονται στην Ελβετία ή την Γερρμανία. Κι όμως, όλα τα παραπάνω projects ανήκουν στην εταιρία Tropical Green Technologies, που μελετά αργά αλλά σταθερά τα προϊόντα και τις τεχνολογίες του μέλλοντος. Το 2008 βραβεύθηκε από τον Bill Gates και το ερευνητικό κέντρο της Microsoft για τα προϊόντα της, ενώ κάθε χρόνο συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις, όπου προβάλλεται η… ελληνική πλευρά της οικολογίας.
  • Ο Σήφης Σηφάκης και το «Νόμπελ» της Πληροφορικής
Ελληνικές καινοτομίες (4)Ο ελληνισμός της διασποράς συνεχίζει να μας χαρίζει αφορμές υπερηφάνειας, παρ’ ότι συχνά αντιμετωπίζεται με αδιαφορία. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Σήφης Σηφάκης, ο οποίος το 2008 κατέκτησε το Βραβείο Τούρινγκ, δηλαδή το αντίστοιχο «Νόμπελ» του τομέα της Πληροφορικής. Ο Έλληνας επιστήμονας που ζει και εργάζεται στην Γαλλία είναι υπεύθυνος μαζί με δύο συναδέλφους του για το «Model Checking», μια πρωτοποριακή διαδικασία ανίχνευσης σφαλμάτων σε πολύπλοκα συστήματα hardware και software. Ο Σήφης Σηφάκης μεταξύ άλλων ίδρυσε το ερευνητικό εργαστήριο Verimag στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και έχει διατελέσει διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας.
  • Ο Μιχαήλ Δερτούζος και τα τρία “w”
Μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο Μιχαήλ Δερτούζος άφησε την Ελλάδα για να γίνει βασικό στέλεχος του ΜΙΤ και διευθυντής του Εργαστηρίου των επιστημών της Πληροφορικής στις ΗΠΑ στα μέσα του περασμένου αιώνα. Ο Έλληνας καθηγητής έγινε γνωστός για την επιμονή του να συνδυάζει την τεχνολογία με τον ανθρωπισμό. Αυτό που λίγοι γνωρίζουμε είναι πως ο Δερτούζος, που απεβίωσε το 2001 είναι ο βασικός υπεύθυνος για τα τρία γράμματα που πληκτρολογούμε κατά κόρον καθημερινά στους υπολογιστές μας. Αυτός ήταν που «έφερε» το “www” του παγκόσμιου ιστού στο Εργαστήριό του και, όπως έχει αναφέρει και ο εφευρέτης του World Wide Web Consortium, Tim Berners-Lee «Αν δεν ήταν ο Μιχάλης, όλο αυτό δεν θα υπήρχε καν. Ήταν μια πηγή ενθουσιασμού, ικανοτήτων, διορατικότητας και εμπειρίας…».
Πηγή: in2life.gr


ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΣΧΕΔΟΝ, ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ



Η κραυγή μιας πάπιας δεν κάνει ηχώ και κανείς δεν ξέρει το γιατί.

Μέσα σε 10 λεπτά, ένας τυφώνας προκαλεί περισσότερη ενέργεια απ' ότι όλα τα όπλα....

... Κατά μέσο όρο, 100 άνθρωποι πνίγονται και πεθαίνουν κάθε χρόνο με το στυλό τους.



Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι φοβούνται περισσότερο τις αράχνες απ' το να πεθάνουν.



Το 90% των ταξιτζήδων στη Νέα Υόρκη είναι μετανάστες που έχουν στην πραγματικότητα ξεμπαρκάρει.



Οι ελέφαντες είναι τα μόνα ζώα που δεν μπορούν να πηδήξουν.



Μονάχα ένας άνθρωπος στα δύο δισεκατομμύρια θα ζήσει μέχρι τα 116 ή περισσότερο.



Είναι δυνατόν να βάλει κάποιος μια αγελάδα ν' ανέβει τις σκάλες αλλά είναι αδύνατον να την κάνει να τα κατέβει.



Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους δύο φορές περισσότερο απ' τους άνδρες.



Είναι σωματικά αδύνατον να γλύψει κανείς τον αγκώνα του.



Η κεντρική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα χώνεται στο έδαφος κατά μια σπιθαμή το χρόνο καθώς όταν χτίστηκε οι τεχνικοί ξέχασαν να λάβουν υπ' όψιν τους το βάρος των βιβλίων που θα γέμιζαν το κτήριο.



Ένα σαλιγκάρι μπορεί να κοιμάται για 3 χρόνια.



Τα μάτια σου έχουν το ίδιο μέγεθος μ' αυτό που είχαν όταν γεννήθηκες. Η μύτη και τ' αυτιά σου όμως δεν παύουν ποτέ να μεγαλώνουν.



Το μάτι μιας στρουθοκαμήλου είναι πιο χοντρό απ' το μυαλό της.



Ένας κροκόδειλος δεν μπορεί να βγάλει τη γλώσσα του



Ο αναπτήρας επινοήθηκε πριν από τα σπίρτα
"
πηγη .aegean.gr

H «γυμνή αλήθεια» της Monica Bellucci


ΔΕΙΤΕ: Αισθησιακή φωτογράφιση της ηθοποιού

H «γυμνή αλήθεια» της Monica BellucciΕίναι 46 ετών, αλλά παραμένει μια από τις ομορφότερες γυναίκες που έχουν περάσει από το χώρο του σινεμά... Ο λόγος φυσικά για τη Monica Bellucci, που έβγαλε τα ρούχα της και πόζαρε για τη γαλλική έκδοση του Elle.

Αν και πολλές συνάδελφοί της έχουν πρόβλημα με το χρόνο, εκείνη δηλώνει ότι είναι συμβιβασμένη με αυτόν. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το σώμα μου», λέει εξηγώντας ότι «κανείς δεν είναι τέλειος. Πρέπει να είσαι σε ειρήνη με τον εαυτό σου».

Η Μonica πάντως αγγίζει την τελειότητα!









πηγη newsbeast.gr

Πώς είδαν τα διεθνή ΜΜΕ τον ανασχηματισμό


Τι γράφουν τα μεγαλύτερα ξένα δίκτυα

Πώς είδαν τα διεθνή ΜΜΕ τον ανασχηματισμόΗ αποχώρηση του Γ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών και η αντικατάστασή του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο κυριαρχούν στην ειδησεογραφία των ξένων μέσων ενημέρωσης, τα οποία κάνουν εκτενή αναφορά στο σημερινό ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η Ελλάδα αντικαθιστά τον υπουργό Οικονομικών. O πρώην υπουργός Άμυνας προάγεται στον ανασχηματισμό» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος στην ιστοσελίδα των Financial Times.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών του σε έναν ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό προκειμένου να μετριάσει την οργή που έχουν προκαλέσει τα σκληρά, νέα μέτρα λιτότητας που είναι απαραίτητα για την αποτροπή μιας καταστροφικής ελληνική χρεοκοπίας», επισημαίνεται.

«Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τοποθέτησε νέο υπουργό Οικονομικών σε μία προσπάθεια να κερδίσει την απαιτούμενη υποστήριξη στα σκληρά μέτρα που έχουν πυροδοτήσει βίαιες ταραχές αλλά και τη διάσπαση του κόμματος του», τονίζει σε τηλεγράφημά του το Reuters, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στη μετακίνηση του Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών σε μία προσπάθεια να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτεί η Ε.Ε.», σχολιάζει το BBC.

Η Wall Street Journal υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε σαρωτικό ανασχηματισμό την Παρασκευή, αντικαθιστώντας τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να συνεχίσει τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο αρχιτέκτονας των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, παραμένει στην κυβέρνηση, ως υπουργός Περιβάλλοντος».

«O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετακίνησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το υπουργείο Άμυνας σε αυτό των Οικονομικών ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου πήγε στο υπουργείο Περιβάλλοντος» αναφέρει η ιταλική La Republicca η οποία τονίζει πως ο ανασχηματισμός επρόκειτο να ανακοινωθεί χτες αλλά οι παραιτήσεις βουλευτών τον ανέβαλαν για σήμερα.

Με τίτλο «Ο Παπανδρέου έδιωξε τον υπουργό Οικονομικών» η γερμανική Suddeutsche Zeitungκάνει λόγο για κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα και σημειώνει: μετά τις μαζικές διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών ο Γιώργος Παπανδρέου θυσιάζει έναν άξιο υπουργό – αναφερόμενος στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου- αν και σε για πολλούς συναδέλφους του ήταν αντιπαθής. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τώρα αναλαμβάνει την καίρια θέση που είχε κ . Παπακωνσταντίνου.
πηγη newsbeast.gr