Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ελληνικά καλοκαίρια....σε Ελληνικές παραλίες...!!!


   Καλοκαιράκι Ελληνικό φίλοι μου!  που όσο και αν προσπαθούν να μας το σαμποτάρουν εμείς πάντα βρίσκουμε τρόπο να το διασκεδάζουμε και να το ευχαριστιόμαστε! Με τη θαλασσίτσα μας, το καφεδάκι μας, αλλά και το κεφτεδάκι μας!
   Έσκασα που λέτε μύτη στην παραλία, έστρωσα την πετσέτα μου και έβγαλα την -γιατί όχι- κορμάρα μου σε κοινή θέα. Εντάξει δε λέω  έχω τα πιασιματάκια μου και τις ατέλειές μου -βλέπε ραγαδούλες και κυτταριτιδούλα- αλλά σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη η διάθεση φτιάχνει ακόμα και όταν όλα είναι ή πάνε στραβά!, ακόμα και όταν δεν είσαι η Σκλεναρίκοβα βρε παιδί μου!! (όχι ότι θα μου κακόπεφτε βέβαια, αλλά ας όψονται τα γονίδια...!)
   Αλείφομαι -παστώνομαι πες καλύτερα- από πάνω έως κάτω με το ακριβό αντηλιακό που όλο καμάρι αγόρασα και αφήνομαι στα χέρια του Θεού ήλιου!
   Το ελαφρύ αεράκι φέρνει όλη την άμμο επάνω μου, η οποία με μετατρέπει σε ψηφιδωτό - αλλά είπαμε η διάθεση δεν χαλάει- τρώω και λίγη από δαύτη -αλλά δεν πτοούμαστε.
Θα ξεπλυθεί με το νερό.. σκέφτομαι.   Και αποφασίζω να βουτήξω στα καταγάλανα νερά που αφρίζουν ελαφρώς από το αεράκι. Νοτιαδάκι για την ιστορία,που όλως τυχαίως είχε φέρει εκτός από την κλασσική.. σαβούρα και ένα τσούρμο τσούχτρες... Ημιξεπλένομαι και άρον άρον βγαίνω από το τσουχτροπέδιο...
   Μήπως μπέρδεψα το σημείο; αναρωτιέμαι καθώς βλέπω πως εκεί που νόμιζα πως είχα αφήσει τα πράγματά μου τώρα επάνω στην πετσέτα μου παίζουν τρία πιτσιρίκια με το σκυλάκι τους.   Τρισχαριτωμένα όλα τους αλλά όχι δικά μου!  Άσε τις τρίχες από το σκυλάκι, τούφες- τούφες στην πετσετούλα μου και το ακριβό αντηλιακό μου μισοχυμένο μέσα στην τσάντα με τα πράγματά μου..!   
   Συγκρατώ τα νεύρα μου- λόγω της ημέρας...του ήλιου.. της καλής διάθεσης..-  και ενώ προσπαθώ ευγενικά να απομακρύνω την παιδοσκυλοομήγυρη -γεμίζοντας για μια ακόμη φορά άμμο- σκάει μύτη η μανούλα που βρυχάται και ωρύεται πως φέρομαι άσχημα στα καμάρια της, θα τους δημιουργήσω ψυχολογικά προβλήματα, δεν σέβομαι το θεσμό της οικογενείας κλπ.. Μαζεύεται και ο σχετικός όχλος που σιγοψιθυρίζουν: ντροπή, μα τι έκαναν πια τα παιδάκια...
   Άχ Ελλάδα σ΄αγαπώ, όμως , τί ρίχνεις στο νερό σου;;;;;;;;;; 

                                                                                                                                                                                                ΠΑΝΔΑΙΜΩΝ

Μηνύματα ζωής από τον Ντα Βίντσι

Leonardo Da Vinci - Vitruve Luc Viatour
«Η ζωή διαρκεί πολύ, αρκεί να τη ζήσεις καλά». Τάδε έφη Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Ο άνθρωπος, που γεννήθηκε για να ξεχωρίζει, είχε άποψη για τα πάντα και την κατέγραφε στα σημειωματάρια του. Τα λόγια του μοιάζουν με συμβουλές αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο: είναι φιλοσοφία ζωής.
Αρχιτέκτονας, ζωγράφος, γλύπτης, επιστήμονας, εφευρέτης, μηχανικός, μουσικός. Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι δεν έγραψε ιστορία, έγινε κομμάτι της ιστορίας. Και μία σαρωτική προσωπικότητα σαν τον Ντα Βίντσι δε θα μπορούσε να μην έχει φιλοσοφήσει τη ζωή.
Ασύλληπτα ευφυής και ακούραστα πολυπράγμων, συνήθιζε να κρατά σημειώσεις για καθετί, που κέντριζε τη σκέψη του ενώ συχνά συνόδευε τα λόγια με σκίτσα.
Τα τετράδιά του είναι γεμάτα από ενδιαφέρουσες ιδέες, κρίσεις και προτροπές. Τι διαβάζουμε λοιπόν στις σελίδες, που άφησε πίσω του ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές;

Φυσικές καταστροφές που προκαλούν δέος (Photos)

Από ανεμοστρόβιλους σε τυφώνες και εκρήξεις ηφαιστείων, η οργή της Μητέρας Φύσης μπορεί να είναι ισοπεδωτική αλλά και εντυπωσιακή ταυτόχρονα. Το Otherside.gr παρουσιάζει μερικές από τις πιο μεγάλες φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών στον πλανήτη. Forest Fire – Dolginino, Russia (Aug. 2010) Undersea Volcano – Coast of Tonga (March 2009) Kliuchevskoi Volcano – (Russia Sept. [...]
Από ανεμοστρόβιλους σε τυφώνες και εκρήξεις ηφαιστείων, η οργή της Μητέρας Φύσης μπορεί να είναι ισοπεδωτική αλλά και εντυπωσιακή ταυτόχρονα. Το Otherside.gr παρουσιάζει μερικές από τις πιο μεγάλες φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών στον πλανήτη.

Forest Fire – Dolginino, Russia (Aug. 2010)

Undersea Volcano – Coast of Tonga (March 2009)

Η θεραπευτική δύναμη της συγχώρεσης

  • Ο αδύναμος δεν μπορεί να συγχωρέσει ποτέ. Η συγχώρεση είναι ικανότητα των δυνατών’ M. Ghandhi
  • ‘Όταν συγχωρείς, ελευθερώνεις έναν φυλακισμένο και ανακαλύπτεις ότι ο φυλακισμένος ήσουν εσύ’ Lewis Smendes
Πολλές φορές η ζωή και οι σχέσεις με τους ανθρώπους μας επιφυλάσσουν απογοήτευση, αδικία και πόνο-συναισθήματα που μας οδηγούν στο μίσος, τον θυμό και τη δυστυχία.
Το αντίδοτο για όλα αυτά τα οδυνηρά συναισθήματα είναι η πίστη και η ελπίδα για το μέλλον. Η απόφαση για μια καινούργια αρχή και η αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.
Η συγχώρεση έχει, αναμφισβήτητα, λυτρωτική δύναμη αλλά πόσο εύκολο είναι να συγχωρέσεις όταν οι πράξεις κάποιου, μια κατάσταση- συχνά και τα ίδια τα λάθη μας- μας έχουν βυθίσει σε απελπισία;

Η Ελλάδα "θάβει" τους φωστήρες της


Αν και στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις υπάρχουν ειδικά σχολεία για χαρισματικά παιδιά, στην Ελλάδα τίποτα δεν γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση, παρά την ύπαρξη σχετικής νομοθεσίας. Υπολογίζεται ότι το 1% του πληθυσμού έχει υψηλό IQ
Κανένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν λειτουργεί, στην Ελλάδα, για τα παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, παρότι διαθέτει σχετική νομοθεσία.
Έτσι τα χαρισματικά παιδιά παρακολουθούν μαθήματα σε κανονικά σχολεία, αφήνοντας τις δεξιότητές τους ανεκμετάλλευτες.

Γυναίκες με / χωρίς μακιγιάζ

Το σωστό μακιγιάζ κάνει όντως θαύματα αφού όπως θα δείτε οι διαφορές είναι εκπληκτικές!

Το ιαπωνικό τσουνάμι από τη θέση του οδηγού (Video)

Ιαπωνικό τσουνάμι
Στις 11 Μαρτίου 2011, η Ιαπωνία θρήνησε χιλιάδες νεκρούς όταν ο σεισμός των 9 ρίχτερ προκάλεσε το φονικό τσουνάμι παρασέρνοντας ανθρώπους, δέντρα, αυτοκίνητα ακόμα και κτήρια στο πέρασμα του.
Περίπου 4 μήνες μετά, εμφανίζεται στο διαδίκτυο ένα συγκλονιστικό βίντεο του Γιου Μουρόγκα, ο οποίος μαγνητοσκοπούσε τη διαδρομή του με το αμάξι.
Όπως όλοι, στην αρχή δεν κατάλαβε ότι απειλείται η ζωή του, αφού βρισκόταν πολύ μακριά από την ακτή. Γι’ αυτό και συνέχισε την οδήγηση…
Η κάμερα όχι μόνο κατέγραψε το σεισμό αλλά και όλα αυτά που προκάλεσε το τσουνάμι, όπου οι οδηγοί παρασύρονταν από τα τεράστια κύματα.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:
Πηγή: cosmo.gr

Ξεκινούν οι “μεγαλύτερες εκπτώσεις των τελευταίων ετών”

Οι "μεγαλύτερες εκπτώσεις των τελευταίων ετών"
Τις “μεγαλύτερες θερινές εκπτώσεις των τελευταίων ετών”, υπόσχεται η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και καλεί τους καταναλωτές να τις εκμεταλλευθούν για να καλύψουν τις οικιακές και οικογενειακές τους ανάγκες.
Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν επίσημα από σήμερα, Παρασκευή (15/7) και θα διαρκέσουν ως τις 31 Αυγούστου. Ωστόσο πολλά καταστήματα έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μειώσεις τιμών και καλούν τους πελάτες τους να επωφεληθούν.
Οι καταναλωτές τις επόμενες έξι εβδομάδες θα μπορούν να αγοράζουν περισσότερα, ποιοτικότερα και επώνυμα είδη με πολύ λιγότερα χρήματα, αναφέρει η ΕΣΕΕ και τους συνιστά να ελέγχουν την τελική τιμή αγοράς, να πραγματοποιούν έρευνα για τις αγορές τους και να εμπιστεύονται τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο.
  • Επισημαίνει ακόμη ότι:
1.Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται με απόλυτη ακρίβεια με την εκπτωτική αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
2.Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα που λόγω τέλους εποχής και αλλαγής σαιζόν εκποιούνται σε χαμηλότερες τιμές και όχι ελαττωματικά και β’ διαλογής προϊόντα.
3.Οι καταναλωτές να μην παρασύρονται από ευφάνταστες δελεαστικές διαφημίσεις και να μην ενδίδουν στη μάχη τον μεγάλων ποσοστών εκπτώσεων από εταιρείες που “προσφέρουν” μεγάλες εκπτώσεις όλο το χρόνο, αλλά σε “φουσκωμένες” τιμές.
“Οι καταναλωτές θα κάνουν αγορές με το σταγονόμετρο κατά την διάρκεια των εκπτώσεων”, εκτιμά από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος κ. Μ. Τσιφάκης.
  • Η Ένωση Καταναλωτών συνιστά, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων:
- Αγορές με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού.
- Σύγκριση τιμών και ποιότητας.
- Έλεγχο των τιμών πριν τις εκπτώσεις ώστε να διαπιστώνεται αν οι μειώσεις τιμών είναι πραγματικές.
- Αγορές χωρίς βιασύνη.
- Αποφυγή χρήσης πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων.
- Προσοχή στα καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.
- Ενημέρωση για το εάν μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές ειδών που αγοράζουν κατά την διάρκεια των εκπτώσεων.
- Απόδειξη για όλες τις αγορές.
- Πλήρη και επακριβή ενημέρωση όταν αγοράζει είδη με δόσεις (μηνιαία δόση, ετήσιο πραγματικό επιτόκιο, σύνολο δόσεων, έναρξη δόσεων, τιμή μετρητοίς, κλπ.).
- Όταν διαπιστώνουν πλασματικές εκπτώσεις, οι καταναλωτές να το καταγγέλλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520).
Πηγή: cosmo.gr


Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα


Προσγειώθηκαν τα εναέρια μέσα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην ΚέρκυραΥπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις οκτώ το πρωί η φωτιά που καίει στην περιοχή Απράος της Κέρκυρας.

Να σβήσουν τη φωτιά επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Σε εξέλιξη παραμένουν οι φωτιές στο Ρέθυμνο και τη Ζάκυνθο. 

«Οι βουλευτές έδωσαν αναλογικά περισσότερα από κάθε άλλο πολίτη»


Σύμφωνη η Ντ. Μπακογιάννη να επιστρέψουν τα αυτοκίνητά τους

«Οι βουλευτές έδωσαν αναλογικά περισσότερα από κάθε άλλο πολίτη»Να δώσουν πίσω τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα οι βουλευτές, ωστόσο προσθέτει ότι αυτό πρέπει να γίνει θεσμικά δήλωσε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία πάντως υποστήριξε ότι «Οι βουλευτές έδωσαν αναλογικά περισσότερα από κάθε άλλο πολίτη».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας όταν ρωτήθηκε, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, για την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει το βουλευτικό αυτοκίνητο του σημείωσε: «Οι βουλευτές έδωσαν αναλογικά περισσότερα από κάθε άλλο πολίτη. Αν πραγματικά περνάει ο κόσμος μεγάλη δυσκολία, εντάξει, δεν είχαμε και πάντα αυτοκίνητο. Να το δώσουμε όλοι μαζί. Πρέπει να γίνει θεσμικά για όλους
πηγη newsbeast.gr

Μήνυση κατά του ΑΝΤ1 για το «Ezel»


Ελληνοκύπριοι στέλνουν στα δικαστήρια το κανάλι

Μήνυση κατά του ΑΝΤ1 για το «Ezel»Μήνυση και αγωγή κατά του ΑΝΤ1 καταθέτει η «Κίνηση για την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη στην Κύπρο», κατηγορώντας το κανάλι του Αμαρουσίου για συνωμοσία, με αφορμή την προβολή της τουρκικής σειράς «Ezel» που «σπάει ταμεία» στους πίνακες τηλεθέασης.

Μερίδα Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες είχαν προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κανάλι, αντιδρούν στο γεγονός ότι μέρος της σειράς είναι γυρισμένο στα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου κάτι που όπως λένε προσβάλει βάναυσα τους κατοίκους που έχασαν τα σπίτια τους από την εισβολή των Τούρκων. 

Κυβέρνηση «χαμένη στη μετάφραση»

Χαμένη στη μετάφραση βρέθηκε η κυβέρνηση, με τους υπουργούς να πασχίζουν να βρουν απόδοση για τον όρο selective default που δεν θα προκαλεί πανικό στο άκουσμα και μόνο της λέξης χρεοκοπία.

Ο Μίκης διαψεύδει τη συμμετοχή σε νέο κόμμα

Διαψεύδει ο Μίκης Θεοδωράκηςδημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος ή και ολόκληρη η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτώνπου έχει ιδρύσει πρόκειται να συμμετέχει σε νέο κόμμα, η δημιουργία του οποίου θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων 24ώρων.
Σε ανακοίνωση Τύπου η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον Μίκη Θεοδωράκη, που αναρρώνει στο σπίτι του στο Βραχάτι Κορινθίας, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά όλα τα παραπάνω σενάρια.
Ταυτόχρονα επισημαίνει ό,τι για τέτοιου είδους θέματα την απόφαση θα την πάρουν όλα τα μέλη των Σπιθών και δεν είναι κάτι που μπορεί να αποφασιστεί μόνο από τον ίδιο, τονίζοντας ότι τα σενάρια έχουν σκοπό να δημιουργήσουν σύγχυση και ψευδείς εντυπώσεις.
πηγη newsbomb.gr

Έρχεται καύσωνας και δεν είναι …μίνι!

Έρχεται ή μάλλον ήρθε. Υπομονή δηλαδή μέχρι αύριο Σάββατο οπότε και ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει άνετα στους 40 βαθμούς! Φύγετε μακριά από την αποπνικτική ατμόσφαιρα και βρείτε καταφύγιο σε δροσερά μέρη όπως είναι η παραλία…