Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ο Ζορμπάς ζει, ξεσηκώνοντας ακόμα και τους Καναδούς! (Video)


Zorbas Flashmob
Τι συμβαίνει όταν ένας Έλληνας αποφασίζει να χορέψει συρτάκι στη μέση ενός από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Οτάβα, στον Καναδά; Μαζική… κινητοποίηση και εκατοντάδες σπασμένα πιάτα.
Το Ottawa Greek Festival είναι θεσμός πλέον για τους Έλληνες του Καναδά και στο πλαίσιο της φετινής του προώθησης (σ.σ. το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 10 ως τις 21 Αυγούστου), οι Έλληνες διοργάνωσαν ένα flashmob που έκανε τον γύρο του κόσμου.
Αυτό σημαίνει ότι το… πανηγύρι που στήθηκε στην York Street της πόλης δεν ήταν ακριβώς αυθόρμητο, αφού οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν συνεννοημένοι -έτσι είναι τα flashmobs-.
Στη συνέχεια, βέβαια, ο κύκλος του χορού χώρεσε και πολλούς περαστικούς που ξεσηκώθηκαν από το κέφι και την μουσική, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η νοικοκυροσύνη των διοργανωτών του flashmob που δεν άφησαν ίχνος σπασμένους πιάτου πίσω τους.
Πηγή: cosmo.gr


Οι άγνωστες αιτίες της κατάθλιψης!!


Κατάθλιψη
Μία στις τέσσερις γυναίκες και ένας στους δέκα άντρες παρουσιάζει κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή του. Στις μέρες μας όμως, η πιο συχνή από τις ψυχικές νόσους απειλεί πολύ περισσότερους: πρόσφατη έρευνα της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας έδειξε πως επτά στους δέκα Έλληνες βρίσκονται στα όρια της κατάθλιψης λόγω οικονομικής κρίσης.
Η κρίση, όμως, δεν είναι η μοναδική αιτία της. Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Daily Mail» ο κλινικός ψυχολόγος δρ Ρικ Νόρις, ιδρυτής του οργανισμού ψυχικής υγείας Mind Health Development, πολλές καθημερινές δραστηριότητές μας – από το τι τρώμε έως την έκθεση στον ήλιο – μπορεί να «ρίξουν» την ψυχική μας διάθεση.
Ζέστη. Ο ήλιος είθισται να μας κάνει να χαμογελάμε. Για χιλιάδες ανθρώπους, όμως, η επίδρασή του μόνο θετική δεν είναι καθώς σημαίνει ένα πράγμα: κατάθλιψη.

«Άρωμα» εκλογών - Από το «παράθυρο» χιλιάδες προσλήψεις


Εκτός ΑΣΕΠ θα γίνουν οι προσλήψεις 55 χιλιάδων ανέργων για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Γιώργος Βέης, μιλώντας στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι, το συγκεκριμένο θέμα, που έχει και προεκλογικό «άρωμα» έχει καταγγελθεί τόσο από τη ΝΔ, όσο και από αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ