Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Μέσα εμπιστοσύνη, έξω αγανάκτηση




Τη δική τους ψήφο μη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δίνουν οι αγανακτισμένοι, οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, την ώρα που μέσα η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης…
Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς στο εσωτερικό του κοινοβουλίου διεξάγεται η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία

Φωτογραφίες που άλλαξαν τον κόσμο


Φωτογραφίες που άλλαξαν τον κόσμο


Δημιούργησαν προσωπικότητες-σύμβολα, σόκαραν τον κόσμο, μετέφεραν τον απλό λαό στα πεδία των μαχών σε μια εποχή που δεν υπήρχαν ακόμη τηλεοπτικά συνεργεία στις επάλξεις και έδωσαν μηνύματα ανθρωπιάς –ή συχνά και το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση, στοιχειώσαν την ζωή των φωτογράφων που βρέθηκαν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη ώρα και πάτησαν το κλικ. Τόσο πολύ, που κάποιοι από αυτούς οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία εξαιτίας των κάδρων που τράβηξαν. Δείτε τις δέκα φωτογραφίες που συγκλόνισαν τον πλανήτη και έγιναν θρύλοι.
Tank Man, Jeff Widener (Associated Press)
Perierga.gr - Οι φωτογραφίες που άλλαξαν τον κόσμο
Βρισκόμαστε στο Πεκίνο του 1989. Λίγο πριν καταρρεύσουν πολλά κομμουνιστικά καθεστώτα στον κόσμο, Κινέζοι φοιτητές βγαίνουν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά στην πλατεία Τιενανμέν και ζητούν μεταρρυθμίσεις. Τα τανκς απομακρύνουν τον κόσμο, αλλά ένας άνθρωπος παραμένει μπροστά από τις ερπύστριες κουνώντας ειρηνικά τις… σακούλες που κρατά. Κανείς ποτέ δεν έμαθε το όνομά του, αλλά ο άνδρας που ανέκοψε την πορεία των τανκς έγινε γρήγορα παγκόσμιο σύμβολο που εκφράζει την ικανότητα του καθενός να κάνει την διαφορά.

Αυστηρά και χαλαρά ήθη στον 21ο αιώνα


Αυστηρά και χαλαρά ήθη στον 21ο αιώνα (1)
Οχι μία, αλλά δύο φορές – συγκεκριμένα το 2007 και το 2009 – οι κοινωνικές νόρμες στη Μαλαισία «έφαγαν» την πασίγνωστη τραγουδίστρια Μπιγιονσέ Νόουλς, η οποία σκόπευε να δώσει συναυλίες στη χώρα. Και αυτό διότι συντηρητικοί ισλαμιστές διαμαρτυρήθηκαν σχετικά με τις σέξι εμφανίσεις της, οι οποίες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους δεν άρμοζαν σε ένα σοβαρό κράτος. Αλλά και η Μαντόνα, η οποία θεωρείται «μαύρο πρόβατο» από πολλούς καθολικούς, με πρώτο και κύριο τον Ποντίφικα (οι αφορμές αρκετές, αλλά αναφέρουμε χαρακτηριστικά την εμφάνισή της ως «εσταυρωμένης»), έχει κατά καιρούς έλθει αντιμέτωπη με τη μήνιν της Καθολικής Εκκλησίας με αποτέλεσμα να ακυρώσει συναυλίες της, όπου δεν τη… σήκωνε ο τόπος.
Αυτά είναι μόνο δύο (διάσημα) παραδείγματα από τα πολλά και διαφορετικά που μαρτυρούν το τι «σηκώνουν» ή το τι «δεν σηκώνουν» οι διαφορετικοί τόποι – όποιος έχει επισκεφθεί άλλες χώρες και έχει έρθει σε επαφή με άλλους πολιτισμούς έχει πάρει μια γεύση για το τι εννοούμε. Και μπορεί να είναι αναμενόμενο το γεγονός ότι οι ηθικές και οι κοινωνικές αξίες εμφανίζουν διαφορές μεταξύ των χωρών, ωστόσο είναι άκρως ενδιαφέρον ότι μια νέα, διεθνής διαπολιτισμική μελέτη, η οποία περιελάμβανε και τη χώρα μας και δημοσιεύθηκε στην έγκριτη επιθεώρηση «Science» στις 27 Μαΐου, ρίχνει μια φρέσκια ματιά σε αυτές τις διαφορές.
  • Η μελέτη
Στο πλαίσιο αυτής της μελέτης οι ερευνητές, που προέρχονταν από διαφορετικά πανεπιστημιακά κέντρα ανά τον κόσμο, αναζήτησαν τους πιο αυστηρούς, αλλά και τους πιο χαλαρούς πολιτισμούς: αυτούς δηλαδή στους οποίους οι κοινωνικές νόρμες είναι «σφιχτές» και δεν επιτρέπουν εύκολα τις αποκλίσεις από τον κανόνα, αλλά και εκείνους που «συγχωρούν» ευκολότερα τα παραπατήματα από τον μέσο όρο. Θα έχετε ίσως απορία πού βρίσκεται η Ελλάδα μέσα σε αυτό το κάδρο: θα σας απαντήσουμε… «σχετικώς χαλαρά».

Μετωπική σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό (Συγκλονιστικό Video)


Ένα συγκλονιστικό τροχαίο δυστύχημα κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του επιβάτης ΙΧ, το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό όταν το ΙΧ μπήκε στο αντίθετο ρεύμα για προσπέραση. Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για νεαρούς που διασκεδάζαν με το αυτοκίνητο σε εθνική οδό της γειτονικής Τουρκίας, όμως η απρόσεκτη και επικίνδυνη οδήγηση μετέτρεψε τα γέλια τους σε τραγωδία, μέσα σε μια στιγμή.


πηγη otherside.gr

Επιστήμονες αποκαλύπτουν επικείμενη σύγκρουση με αστεροειδή


Ένας αστεροειδής, που αρχικά δεν του είχε δοθεί η σημασία που έπρεπε είναι πιθανό να χτυπήσει τη Γη. Οι εκτιμήσεις Ρώσων επιστημόνων για την ημερομηνία. Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις κινδυνεύει η ζωή 10.000.000 ανθρώπων!
Ο νέος Αρμαγεδδών ονομάζεται “Απόφις” και σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες θα μας πλησιάσει στις 13 Απριλίου το 2029.
Ωστόσο όπως σημειώνει ο καθηγητής Λεονίδ Σοκολόβ του Πανεπιστημίου St. Peterburg “ο Απόφις θα πλησιάσει τον πλανήτη Γη σε απόσταση 37.000-38.000 χιλιομέτρων το 2029 αλλά μια πιθανή σύγκρουση με τη γη υπολογίζεται επτά χρόνια αργότερα στις 13 Απριλίου το 2036″.
Ο αστεροειδής 99942 Απόφις δεν είναι καινούργιος για τους επιστήμονες αφού πρωτοανακαλύφθηκε το 2004 από τους Roy A. Tucker, David J. Tholen, και Fabricio Bernardi σε παρατηρητήριο στην Αριζόνα των Η.Π.Α.
Αρχικά οι επιστήμονες δεν του είχαν δώσει σημασία καθώς θεωρήθηκε ότι ήταν ένας συνηθισμένος αστεροειδής, αλλά γρήγορα κατάφερε να τραβήξει επάνω του τα βλέμματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.
Η καταστροφική πορεία που θα ακολουθήσει ο αστεροειδής περιλαμβάνει τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αμερική μέχρι τη δυτική ακτή της Αφρικής.
Μέσω μιας εφαρμογής προσομοίωσης του Πανεπιστημίου του Southampton, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι ανάλογα με το που θα χτυπήσει, ο Απόφις θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο 10 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Δεν χρειάζεται όμως πανικός καθώς υπάρχει και μια αισιόδοξη εκδοχή: ο αστεροειδής είναι πιθανό να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια και να μην επηρεάσει και τόσο την γη. Ωστόσο μόνο το 2029 όταν θα έχει πλησιάσει τη Γη θα ξέρουμε με ακρίβεια αν θα μπει στη τροχιά του πλανήτη μας.
“Αν γίνει κάτι τέτοιο(σσ να μπει στη τροχιά μας), θα χτυπήσει τη Γη” είπε ο Donald Yeomans, επικεφαλής του Γραφείου της ΝΑΣΑ Near-Earth Object Program, προσθέτοντας ωστόσο ότι μια τέτοια πιθανότητα είναι μικρή.
Και αυτή όμως η μικρή πιθανότητα ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει τους Ρώσους οι οποίοι εργάζονται για να βρουν μια λύση.
“Αναπτύσσουμε πολλά σενάρια για το τι θα κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση ώστε να το αντιμετωπίσουμε ορθά”, δήλωσε ο Σοκολόβ προσθέτοντας ότι όλα θα γίνουν με βάση τους νόμους της φυσικής.
Οι Ρώσοι ψάχνουν τρόπους για να εκτρέψουν τη πορεία του ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκτοξεύσουν διαστημικό σκάφος για αυτό το λόγο.
Σημειώνεται ότι Απόφις ήταν το ελληνικό όνομα μιας Αιγυπτιακής θεότητας που προσπαθούσε να βλάψει την Γη , καταστρέφοντας τον Ήλιο κατά την διάρκεια της Νύχτας.
Πηγή: News247.gr


Δείτε live τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα (21.06.11)



Για εικοστή όγδοη μέρα συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις και οι συνελεύσεις των «Αγανακτισμένων» σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και φυσικά στο Σύνταγμα.
H αναμετάδοση θα διαρκέσει όση ώρα είναι ανοιχτό το STOPCARTEL TV-GR Tα σχόλια συντελεστών του καναλιού απηχούν τις προσωπικές τους απόψεις.

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Βενιζέλου για μεσοπρόθεσμο


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά την ψήφιση από τη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του...
 βασικού εφαρμοστικού νόμου. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σαμαράς του δήλωσε ότι είναι κατανοητή εκ μέρους του η ανάγκη τήρησης του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, σε σχέση με την ψήφιση των δύο νόμων έως τις 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από τη θέση που θα διατυπώσει η αξιωματική αντιπολίτευση επί της ουσίας των ρυθμίσεων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν η αναφορά στην εθνική ενότητα που υπάρχει στο ανακοινωθέν του Eurogroup, σημαίνει ότι προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέλιξη των διαδικασιών είναι η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, ο Βενιζέλος, απάντησε ότι προφανώς δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης, αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό για την κυβέρνηση.

Η αναφορά στην εθνική ενότητα, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, είναι αναφορά στην ανάγκη να υπάρχει κλίμα και ατμόσφαιρα ενότητας και υπευθυνότητας.
πηγη tromaktiko

Δείτε τι γίνεται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο internet!


Perierga.gr - Tι γίνεται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο internet!
Έτσι μέσα σε 60 δεύτερα:
  • Γίνονται 694.445 αναζητήσεις στο Google
  • Aνεβαίνουν στο Flickr πάνω από 6.600 εικόνες
  • Aνεβαίνουν στο YouTube 600 videos συνολικής διάρκειας περίπου 25 ωρών
  • Γίνονται 695.000 status updates, και δημοσιεύονται 79.364 wall posts και 510.040 σχόλια στο Facebook
  • Κατοχυρώνονται 70 νέα domains
  • Στέλνονται πάνω από 168.000.000 email
  • Δημιουργούνται 320 νέοι λογαριασμοί στο Twitter και δημοσιεύονται 98,000 Tweets
  • Κατεβαίνουν 13.000 εφαρμογές στο iPhone
  • Δημοσιεύονται 20.000 νέα άρθρα στο tumblr
  • Ο FireFox κατέβηκε περισσότερες από 1700 φορές
  • Το WordPress κατέβηκε περισσότερες από 50 φορές
  • Κατέβηκαν περισσότερες από 125 φορές τα WordPress Plugins
  • Δημιουργούνται 100 νέοι λογαριασμοί στο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn
  • Γίνονται 40 νέες ερωτήσεις από χρήστες στο YahooAnswers.com ενώ απαντόνται πάνω από 100 ερωτήσεις στο Answers.com
  • Δημοσιεύεται 1 νέο άρθρο στο Associated Content, το μεγαλύτερο δίκτυο community-created content
  • Προστίθεται 1 νέος ορισμός στο UrbanDictionary.com
  • Δημιουργούνται στο Craigslist πάνω από1.200 νέες διαφημίσεις
  • Γίνονται πάνω από 370.000 λεπτά κλήσεων μέσω του Skype
  • Συμπληρώνονται συνολικά πάνω από 13.000 ώρες από streaming μουσικής μέσω του μουσικού ραδιοφώνου Pandora
  • Και τέλος γίνονται πάνω από 1.600 αναγνώσεις κειμένων στο Scribd, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δημοσίευσης εγγράφων.
πηγή: newsit.gr

Βιώνοντας το Σέλας: μια μοναδική παράσταση στην Ελλάδα!



 Το Θερινό Ηλιοστάσιο γιορτάζει την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και προσκαλεί το κοινό σε μια μοναδική όσο και πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Βιώνοντας το Σέλας» (είσοδος δωρεάν).

 Επίσημος Προσκεκλημένος είναι ο κ. Terence Murtagh, Γενικός Διευθυντής της Evans and Sutherland, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες πλανηταρίων στον κόσμο και μία από τις εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται άμεσα το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο προκειμένου να προσφέρει στο Ελληνικό κοινό την πλέον προηγμένη τεχνολογία στον τομέα αυτόν.

 Ο κος Τerence Murtagh πέρα από την εξαιρετική τεχνογνωσία και την τεράστια εμπειρία του, είναι ο ίδιος ένας καλλιτέχνης και δημιουργός της εξαιρετικής πλανηταριακής παράστασης με τίτλο «Βιώνοντας το Σέλας». Για την δημιουργία της παράστασης αυτής ο κος Murtagh ταξίδεψε δώδεκα φορές ως το Fairbanks της Βόρειας Αλάσκα αλλά και ως το Τρόμσο της Βόρειας Νορβηγίας, όπου και κατέγραψε σε time-lapse φωτογράφιση το μοναδικό θέαμα του Σέλαος για τους θόλους των Πλανηταρίων.

 Η 25λεπτη παράσταση που δημιούργησε, είναι η πρώτη πλανηταριακή παράσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που καταγράφει το Σέλας σε όλη του την μεγαλοπρέπεια και το προβάλλει καλύπτοντας πλήρως τον τεράστιο θόλο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου (950 τ.μ.).
 Ο κύριος Terence Murtagh θα βρίσκεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο μία και μόνον ημέρα, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 οπότε και θα προβληθεί η παράσταση «Βιώνοντας το Σέλας». Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν τρείς προβολές: στις 20:00, στις 21:00 και στις 21:30. Σημειώνεται ότι η είσοδος και στις τρείς προβολές είναι ελεύθερη απαραίτητα είναι όμως τα Δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στο Ταμείο του Πλανηταρίου από τις  19:00 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των θέσεων. 

Τι είναι το σέλας

 Η αλληλεπίδραση του ηλιακού ανέμου και του γήινου μαγνητικού πεδίου είναι ο λόγος για την εμφάνιση του ωραιότερου από τα παιχνίδια της φύσης όταν σχηματίζουν τις μυστηριώδεις φωτεινές παραστάσεις που αποτελούν το βόρειο και το νότιο Σέλας σε ύψος που κυμαίνεται από 100 έως 1.000 χιλιόμετρα.

 Τα διάφορα χρώματα που παρατηρούμε στο Σέλας εξαρτώνται από τα χημικά στοιχεία της ιονόσφαιρας με τα οποία συγκρούονται τα φορτισμένα ηλεκτρόνια από τον Ηλιο. Η όλη διαδικασία γίνεται με έναν αρκετά πολύπλοκο τρόπο που ακόμη και σήμερα δεν είναι πλήρως κατανοητός, αν και η αρχή της διαλεύκανσής του άρχισε πριν από περίπου 150 χρόνια. Το Σέλας δημιουργείται όταν τα ηλεκτρόνια που προέρχονται από τον ηλιακό άνεμο συγκρούονται με τα αέρια των ανώτερων στρωμάτων της γήινης ατμόσφαιρας. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και η τηλεόραση, όπου μία ροή ηλεκτρονίων χτυπάει την οθόνη σχηματίζοντας τις διάφορες τηλεοπτικές εικόνες.

  Το Σέλας είναι ένα μόνιμο χαρακτηριστικό της γήινης μαγνητόσφαιρας, έστω κι αν οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να το δούμε πάντα αφού χρειάζεται να βρισκόμαστε στο κατάλληλο μέρος και να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες για να το παρακολουθήσουμε. Οι διαστημοσυσκευές όμως μας το δείχνουν σαν δύο δίδυμα φωτοστέφανα τα οποία περιβάλλουν τους δύο μαγνητικούς πόλους της Γης, πάνω από τη Θούλη της Γριλανδίας και το Βοστόκ της Ανταρκτικής. Λάμπουν αμυδρά και αναδεύονται νωχελικά με μία «φωσφορίζουσα» λάμψη, ενώ το πλάτος του «στεφανιού» είναι πολύ μεγαλύτερο και εντονότερο προς τη νυχτερινή πλευρά της Γης. Είναι η θεαματική και ορατή ένδειξη της τεράστιας ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος που διαπερνάει την ατμόσφαιρα με ισχύ εκατομμυρίων μεγαβάτ ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, που πολλές φορές ξεπερνάει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει ολόκληρη η Ευρώπη.

 Από τη βόρεια Νορβηγία το φαινόμενο παρατηρείται σε καθημερινή σχεδόν βάση, ενώ στις νότιες περιοχές της χώρας είναι εμφανές αρκετές φορές κάθε μήνα. Στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης η εμφάνισή του περιορίζεται σε περίπου μία φορά κάθε μήνα, ενώ στην περιοχή της Μεσογείου δεν το βλέπουμε παρά μερικές μόνο φορές κάθε αιώνα, αφού η συνηθισμένη του εμφάνιση περιορίζεται σε μία ζώνη 2.500 χιλιομέτρων γύρω από τους μαγνητικούς πόλους.
Πηγές: Ευγενίδειο Πλανητάριο, www.enet.gr
 

Πωλητήριο στον Παρθενώνα έβαλε η Sunday Times


ΔΕΙΤΕ: «Όλες οι λογικές τιμές είναι καλοδεχούμενες»

Πωλητήριο στον Παρθενώνα έβαλε η Sunday TimesΠροκλητικό δημοσίευμα με τίτλο «Ελλάδα: όλες οι λογικές προσφορές είναι καλοδεχούμενες», παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα «Sunday Times». Σύμφωνα με την εφημερίδα η ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων «έχει βάλει στο τραπέζι πολλά κρατικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς η χώρα χρειάζεται να συγκεντρώσει μέχρι και 126 δισ. ευρώ για να καλύψει τους λογαριασμούς της».

Η φωτογραφία που συνοδεύει το δημοσίευμα απεικονίζει την Ακρόπολη και ένα πωλητήριο που αναφέρει: «Πωλείται. Ένα μνημείο. Εξαιρετική τοποθεσία. Χρειάζεται επιδιόρθωση. Τηλεφωνήστε στον Γιώργο Παπανδρέου».

Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για τεράστιο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας το οποίο μπορεί να συγκριθεί μόνο με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του Μπόρις Γιέλτσιν στη Ρωσία. «Πριν ανοίξουν και πάλι τα πορτοφόλια τους, η Ελλάδα πρέπει να κάνει το χρέος της. Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κρεμάσει ένα τεράστιο πωλητήριο πάνω από τη χώρα. Δρόμοι, αεροδρόμια, δίκτυα φυσικού αερίου και σιδηροδρομικοί σταθμοί βρίσκονται στο «καλάθι» προς πώληση. Από τις ημέρες «βουτηγμένες» στη βότκα της Ρωσίας του Μπόρις Γιέλτσιν δεν έχει υπάρξει τόσο μεγάλη κρατική δημοπρασία, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν 50 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Παρόλα αυτά, η συγκέντρωση του ποσού από 15 έως 20 δισ. ευρώ είναι πιο ρεαλιστικός στόχος, δήλωσε στην εφημερίδα στέλεχος της κυβέρνησης.


πηγη nevsbeast.gr

Ένα δισ. για ανάπτυξη προκρίνει ο Μπαρόζο


Στην ανάγκη για τόνωση της ανάπτυξης παράλληλα με τη δημοσιονομική εξυγίανση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, εν όψει της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι συζήτησε τις πτυχές του προγράμματος με τον Έλληνα πρωθυπουργό τη Δευτέρα και ότι προτίθεται να θέσει το θέμα προς συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής.
Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος θα δρομολογηθεί με την εφαρμογή, σε πρώτη φάση, ενός σχεδίου τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα, της τάξης του ενός δισ. ευρώ, στο οποίο θα κληθούν να συμβάλουν όχι μόνο η ΕΕ, αλλά και όσα εκ των κρατών - μελών της το επιθυμούν.
Ο κ. Μπαρόζο χαιρέτισε το κουράγιο του Γιώργου Παπανδρέου και την αποφασιστικότητά του να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές. «Αν η Ελλάδα δράσει, εμείς έχουμε σχέδια για να την βοηθήσουμε» τόνισε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι πρωτίστως «εναπόκειται στους Έλληνες να δηλώσουν αν θέλουν να σωθούν».
«Κανείς δεν μπορεί να σωθεί παρά τη θέλησή του» είπε ο κ. Μπαρόζο, τονίζοντας πάντως ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν του άφησε καμία αμφιβολία για την αποφασιστικότητά του. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η ικανότητα δράσης της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προειδοποίησε επίσης ότι, στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει, οι επιπτώσεις για την Ευρώπη -αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο- θα είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Οι δεινόσαυροι ΔΕΝ χάθηκαν από πτώση κομήτη


Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι δεινόσαυροι ΔΕΝ εξαφανίστηκαν από τη Γη εξαιτίας κάποιου κομήτη, αλλά από το ξαφνικό κρύο!
Μια σειρά από διάφορες περιβαλλοντικές αλλαγές, που σημειώθηκε πριν 137 εκατομμύρια χρόνια στο πλανήτη Γη, αρχής γενομένης της πτώσης της θερμοκρασίας στη θάλασσα, προκάλεσαν πρόωρο μαζικό θάνατο στο είδος.
Ο Gregory Price, από το πανεπιστήμιο Plymouth , ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας αυτής , δήλωσε : "Οι δεινόσαυροι δεν άντεξαν να ζουν σε ένα περιβάλλον τόσο παγωμένο, όταν το θερμό το κλίμα μετατράπηκε σε εξαιρετικά κρύο. Πιθανών οι δεινόσαυροι ήταν ψυχρόαιμα πλάσματα και χρειάζονταν ζεστασιά για να επιβιώσουν. Καθώς λοιπόν είχαν συνηθίσει να ζουν σε ζεστό περιβάλλον, δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και πέθαναν."
Αν δεχτούμε την άποψη αυτή, τότε ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί οι δεινόσαυροι δεν μετακινήθηκαν προς πιο θερμές περιοχές.
«Προφανώς δεν βρίσκονταν σε θέση να μεταναστεύσουν προκειμένου να ανακαλύψουν ένα μέρος που θα μπορούσαν μέσα σε αυτό να αναπτυχθούν. Απεβίωσαν σταδιακά. Να σημειώσουμε πως η πτώση επήλθε εξαιτίας υψηλού επιπέδου CO2 που υπήρχε στην ατμόσφαιρα και ουσιαστικά τολμώ να πω πως "έπνιξε" τα σπονδυλωτά ζώα που κυριάρχησαν στο οικοσύστημα», απαντούν οι επικεφαλής της έρευνας.
«Το ανησυχητικό είναι», πρόσθεσαν, «ότι η δραματική αλλαγή των καιρικών συνθηκών που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από εκατομμύρια χρόνια, παρουσιάζει ομοιότητες με αυτό που σήμερα αποκαλούμε "κλιματική αλλαγή"»!
Και το ερώτημα είναι, αν δεν τα κατάφεραν οι σκληροτράχηλοι δεινόσαυροι, πόσες πιθανότητες έχουμε να τα καταφέρουμε εμείς, σε περίπτωση επιδείνωσης των ατμοσφαιρικών και καιρικών συνθηκών;
Πηγή: Pyles.tv

Νέο εκλογικό σύστημα φέρνει η κυβέρνηση


Θεσμικές πρωτοβουλίες, που αφορούν στην πολιτική ζωή του τόπου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης μιλώντας στη Βουλή επί της πρότασης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Όπως είπε, η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, προκειμένου να υπάρξει εναρμόνιση με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001.
Επίσης θα προωθηθεί σχέδιο νόμου για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων αλλά και τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων.
Επιπλέον ο κ. Καστανίδης προανήγγειλε και την αλλαγή του εκλογικού συστήματος για την οποία θα προηγηθεί διάλογος με τα κόμματα.
πηγη nevsbomb.gr

ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ο Θανάσης πριν από τον... Βέγγο


Οι άγνωστες ημέρες στο ξεκίνημα της καριέρας του

Στοιχεία για τη σχέση των ταινιών και του παιξίματος του Θανάση Βέγγου με το μετεμφυλιακό κλίμα στην Ελλάδα και άγνωστες λεπτομέρειες από την καριέρα του βρίσκονται στα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας(ΑΣΚΙ) και βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας στο νέο «Εργοτάξιο», την ετήσια περιοδική έκδοση των ΑΣΚΙ.

«Ο Βέγγος δεν αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό αφηρημένα, αντιπροσωπεύει τον ηττημένο, πληγωμένο, αλλά περήφανο λαό της δεκαετίας του 1940. Εκπροσωπεί ό,τι έμεινε από τις ελπίδες και τα οράματα που συνετρίβησαν μέσα σε λουτρό αίματος. Είναι ο ηττημένος, αλλά αξιοπρεπής και χαμογελαστός αγωνιστής, που επιμένει να μην το βάζει κάτω», εξηγεί στα «Νέα» ο ιστορικός Θανάσης Γάλλος.

Αυτό που έκανε τον κωμικό ηθοποιό ξεχωριστό ήταν η ικανότητά του να ερμηνεύει «λαϊκούς χαρακτήρες, φτωχοδιαβόλους, και μικροεπαγγελματίες». Άλλωστε, ανάμεσα στην απόλυσή του από την Μακρόνησο, το 1950, και το ντεμπούτο του με τον Νίκο Κούνδουρο στον κινηματογράφο(«Μαγική Πόλη») επιβίωσε δύσκολα δουλεύοντας εδώ και εκεί.

Την εποχή της δύσκολης επιβίωσής του απεικονίζει και η ταυτότητα-ντοκουμέντο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου με την επαγγελματική ένδειξη «Accessoiriste»(Φροντιστής). Όταν εγγράφηκε το 1956, είχε μόλις αρχίσει και την καριέρα του στον κινηματογράφο, ενώ νωρίτερα είχε κάνει πολλές δουλειές του «ποδαριού».


πηγη newsbeast.gr

Στον κλοιό των «Αγανακτισμένων»


Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Στον κλοιό των «Αγανακτισμένων»Ολοκληρώνεται απόψε η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης εβδομάδας.

Τα μεσάνυχτα οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν ονομαστικά υπέρ ή κατά των κυβερνητικών επιλογών, την ώρα που πλήθος κόσμου αναμένεται να έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και το κτίριο του κοινοβουλίου προκειμένου να δώσουν τη «μη ψήφο», όπως εδώ και μέρες προαναγγέλλουν.

Η παρουσία των πολιτών προβλέπεται μαζική ενώ το επόμενο ραντεβού για δυναμικό παρών έχει ήδη κλειστεί για μια εβδομάδα αργότερα, όταν η Βουλή και πάλι θα κληθεί να ψηφίσει, αυτή τη φορά για τα νέα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Στην αποψινή διαδικασία σημαντικές εκπλήξεις δεν αναμένονται, τουλάχιστον στο βαθμό που θα επηρέαζαν το θετικό, σύμφωνα με τις ενδείξεις, αποτέλεσμα για τη νέα κυβέρνηση, παρόλο που σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα καταψηφίσει.

Αντίθετα, οι προβλέψεις είναι λιγότερο ασφαλείς για την έκβαση της ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται επί ποδός ώστε να προλάβει τυχόν διαρροές «πρασίνων» που θα οδηγούσαν ακόμα και σε πολιτική κρίση.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα κυρίως σε ορισμένους που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία των «16» και άσκησαν κριτική κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ την περασμένη Παρασκευή.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι οι αγανακτισμένοι διαδηλωτές θα επιχειρήσουν με την παρουσία τους να ασκήσουν ισχυρή πίεση στους «300» και να περάσουν για άλλη μια φορά ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας.
πηγη newsbeast.gr