Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ελληνίδα η κορυφαία ερευνήτρια για το 2011

Αναστασία Παπαδοπούλου
Έρευνα Ελληνίδας επιστήμονα από το ΑΠΘ φέρνει νέες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας δημιουργώντας νέες ελπίδες στους πάσχοντες από το αυτοάνοσο νόσημα.
Η ερευνήτρια, διδάκτωρ του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναστασία Παπαδοπούλου, για την εργασία της αυτή, απέσπασε την διεθνή διάκριση της καλύτερης νέας ερευνήτριας για το 2011, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 17ου ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της Διεθνούς Εταιρείας Κυτταρικής Θεραπείας, που έγινε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το Μάιο.
Η θεραπευτική δράση των κυττάρων του μυελού των οστών στην ρευματοειδή αρθρίτιδα, αποτελούσε για την παγκόσμια ιατρική κοινότητα μία θεραπευτική μέθοδο, υπό αμφισβήτηση, αλλά ταυτόχρονα και έναν τομέα με έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον, καθώς τα κύτταρα αυτά είναι πολυδύναμα και ασκούν ισχυρή ανοσορυθμιστική δράση.
Παρ’ όλα αυτά, η απευθείας χρήση των κυττάρων του μυελού των οστών σε φλεγμονώδες περιβάλλον, όπως αυτό που δημιουργεί η ρευματοειδής αρθρίτιδα, δεν φαινόταν να έχει θεραπευτικά αποτελέσματα.

20 Ιουλίου 1974. Ο χρόνος για την Κύπρο σταματά

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, αναρωτιέμαι αν τελικά έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στο μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα, το Κυπριακό.Ημέρα μνήμης η σημερινή, για τηνεισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες στην ιστορία τουΕλληνισμού. Ίσως το ζήτημα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και πολλά χρόνια αλλά πάντα βασιζόμασταν στο δόγμα «το δίκιο είναι με το μέρος μας».

Στα «κόκκινα» ο υδράργυρος, αγγίζει τους 42

Η δυσκολότερη μέρα σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες θα είναι η σημερινή, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να χτυπήσει και πάλι «κόκκινο».
Οι περισσότερες περιοχές της χώρας θα μοιάζουν με καμίνι, μιας και η θερμοκρασία κυρίως στην ηπειρωτική χώρα θα αγγίξει τους 40 ακόμα και τους 41 ή και 42 βαθμούς.
Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Πέμπτη αλλά θα διαρκέσει λίγο, καθώς το Σαββατοκύριακο ο καύσωνας επιστρέφει με νέα άνοδο της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά:

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Ιωάννινα


Ελικόπτερο θα κάνει ρίψεις νερού

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα ΙωάννιναΟλονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων όπου η πυρκαγιά μαίνεται από χθες. Δασική έκταση χαμηλής βλάστησης εξακολουθεί να καίγεται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται για να διαχειριστούν την κατάσταση. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 62 πυροσβέστες και 60 άτομα πεζοπόρο με 28 οχήματα ενώ από αέρος θα συνδράμει κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.
πηγη newsbeast.gr

Σε απεργία «χωρίς ημερομηνία λήξης» οι αυτοκινητιστές ταξί


Νέα συγκέντρωση σήμερα στις 10:00

Επ' αόριστον απεργία προαναγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ταξί σκληραίνοντας τη στάση τους και κλιμακώνοντας τη σύγκρουσή τους με την κυβέρνηση. 
Σε απεργία «χωρίς ημερομηνία λήξης» οι αυτοκινητιστές ταξί
«Η 48ωρη προειδοποιητική απεργία συνεχίζεται επ’ αόριστον, αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο, κάποια δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για λήξη της απεργίας την Παρασκευή είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί σε ανακοίνωσή του. 

«Η απεργία συνεχίζεται και προς το παρόν δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οποία οι αυτοκινητιστές ζητούν συγγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών: «ζητάμε ειλικρινά συγνώμη από το επιβατικό κοινό που δεν θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις μεταφορικές του ανάγκες. Για έκτακτες ανάγκες υγείας θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα Ραδιοταξί όλης της χώρας».

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση σήμερα στις 10:00 στο υπουργείο Μεταφορών. 
πηγη newsbeast.gr