Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μπλόφα Παπανδρέου τα περί οικουμενικής βιντεο



Ανασχηματισμό εξήγγειλε στο σύντομο μαγνητοκοσκοπημένο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός επαληθεύοντας πλήρως τις πληροφορίες του Κώστα Χαρδαβέλλα και τουnewsbomb.gr.
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει, όπως είπε, τη μάχη για τη διάσωση της χώρας.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε, πως κατέθεσε προτάσεις στους αρχηγούς των κομμάτων για εθνική συνεννόηση και συναίνεση.  Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι, έθεσε όρους που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί.
«Έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω μάχες για την πατρίδα, για την οικονομία, για τους πολίτες, για αξίες. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες των πράξεών μας απέναντι στη χώρα.
Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον Ελληνικό λαό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
Ο  κ.Παπανδρέου ανακοίνωσε πως αύριο θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό και τη συνέχεια θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.  
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των δυο ανδρών ήταν τρεις και στην τελευταία, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.

Στην κυβέρνηση είναι δυσαρεστημένοι με τη Συγγρού καθώς θεωρούν πως διέρρευσε τους όρους της συμφωνίας.
 


 πηγη newsbomb.gr

Ρελάνς Σαμαρά με εκλογές


«Ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός»

Ρελάνς Σαμαρά με εκλογές«Ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση είναι ο ελληνικός λαός». Με την έκφραση αυτή ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες, μετά το ναυάγιο συγκρότησης Εθνικής Σωτηρίας.

«Εάν μπορεί να κυβερνήσει, γιατί ζήτησε συναίνεση; Εάν δεν μπορεί, να πάμε σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι «χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό αποκαλύπτοντας όλο το παρασκήνιο τονίζοντας ότι είχε επέλθει συμφωνία, την οποία αθέτησε ο πρωθυπουργός υποκύπτοντας σε εσωκομματικές πιέσεις.

Αναλυτικά η ομιλία έχει ως εξής:

Σήμερα, ο Πρωθυπουργός, μου ζήτησε να συνεργαστούμε για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Δέχθηκα, αρκεί ο στόχος να είναι το μεγάλο ζητούμενο: η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Δηλαδή να στηρίξουμε από κοινού μια προσωρινή κυβέρνηση με στόχο να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει η Πολιτική του Μνημονίου. Γιατί η συνέχιση του ίδιου λάθους θα είναι ολέθρια…

Τόνισα στον κ. Παπανδρέου, ότι μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο Πρωθυπουργό. Γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη, τόσο της κοινωνίας μας στο να κυβερνά, όσο και της αγοράς στο να τη βγάλει από την κρίση.

Ο κ. Παπανδρέου, ενώ δέχθηκε αρχικά των πρότασή μου – δηλαδή μου δήλωσε ότι αποδέχεται το στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης και δέχεται να φύγει ο ίδιος από την Πρωθυπουργία – τελικά την …απέρριψε!

Τα προσχήματα που επικαλείται για δήθεν επικοινωνιακή διαχείριση από την πλευρά μας είναι τουλάχιστον αστειότητες. Που επιστρατεύθηκαν για να καλύψει στο εσωτερικό του κόμματός του, την αδυναμία του να κυβερνήσει.

Αυτό που μας έλεγε ως χθες: «δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα», μετατράπηκε στο ακριβώς αντίθετο: «γάντζωμα» στην εξουσία!

Κι έτσι χάθηκε μια μεγάλη Ιστορική ευκαιρία. Που ασφαλώς θα το καταλάβει και η ίδια η Ευρώπη. Ότι οι ηγέτες και η υπέρβαση, κρίνονται στην πράξη κι όχι στα λόγια…
Το ερώτημα τώρα, είναι αν ο κ. Παπανδρέου μπορεί να κυβερνήσει.

Αν μπορεί, τότε κακώς ζήτησε στήριξη από μας. Αν δεν μπορεί, τότε πρέπει να πάει σε εκλογές. Δεν πρέπει η χώρα να μείνει σε αβεβαιότητα. Η κοινωνία βράζει! Δεν απαιτεί συναίνεση στο λάθος, αλλά ήρεμη επιμονή στο σωστό. Η πολιτική του Μνημονίου παρέλυσε την Οικονομία μας. Δεν θα την αφήσουμε να διαλύσει και την Κοινωνία. Ούτε να υπονομεύσει τη Δημοκρατία. Ο Πρωθυπουργός απέρριψε τη μόνη πρόταση συναίνεσης που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Και να ενώσει τον Ελληνικό λαό.

Τώρα αγωνίζεται να συγκρατήσει το κόμμα του. Τη συναίνεση του ελληνικού λαού στην πολιτική του την έχασε… Δεν κυβερνιέται έτσι η χώρα.

Δεν μπορεί να μας πηγαίνει ο Πρωθυπουργός από διαγγέλματα χωρίς ουσία, σε εκκλήσεις εθνικής ενότητας για την εφαρμογή μιας πολιτικής που την απορρίπτουν όλοι. Ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές του.

Σε ό,τι με αφορά, από την αρχή και με συνέπεια είπα ΟΧΙ στη συνέχιση του ίδιου λάθους, της ίδιας λαθεμένης πολιτικής…

Είπα ΝΑΙ για τη διόρθωση του λάθους. Με επαναδιαπραγμάτευση και του Μεσοπρόθεσμου και του Μνημονίου. Ο κ. Παπανδρέου έκανε τις επιλογές του. Και ο λαός μπορεί να κρίνει… Ο αυριανός ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες. Δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό, η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει η ίδια.

Στη Νέα Δημοκρατία συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή πολιτικής. Και αλλαγή, πλέον, του ίδιου του πολιτικού σκηνικού… Είναι πλέον σαφές ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο Ελληνικός λαός».
πηγη newsbest.gr

Την Κυριακή η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση


Μικρό και ευέλικτο σχήμα ετοιμάζει ο Παπανδρέου

Την Κυριακή η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνησηΡαγδαίες είναι πλέον οι πολιτικές εξελίξεις με τον πρωθυπουργό να προαναγγέλλει ότι αύριο θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό και την Κυριακή, η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προχωρήσει με ένα πιο μικρό ευέλικτο σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουν και πολλοί τεχνοκράτες.
πηγη newsbeast.gr

Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής πρότεινε ο Α.Σαμαράς στον Γ.Παπανδρέου

Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής πρότεινε ο Α.Σαμαράς στον Γ.Παπανδρέου

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, νέο τηλεφωνικό ραντεβού των δυο 

αρχηγών το απόγευμα

Κυβέρνηση κοινής αποδοχής αλλά με άλλον πρωθυπουργό πρότεινε ο Α.Σαμαράς στον Γ.Παπανδρέου κατά την εικοσάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, o πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα πρέπει να την στηρίξουν και οι δύο. 

Αυτή η κυβέρνηση πάντα κατά τον κ.Σαμαρά θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί και το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Γ.Παπανδρέου δεν απέρριψε την πρόταση. Το ενδιαφέρον και το ενδεικτικό ίσως ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων είναι ότι μεταξύ των δύο αρχηγών κλείστηκε νέο τηλεφωνικό ραντεβού το απόγευμα.
πηγη newsbeast.gr

Στα Εξάρχεια τυπώνουν ήδη νέο νόμισμα!


ΔΕΙΤΕ: Τη Λιρέτα Εξαρχείων, την απάντηση στη χρηματοπιστωτική 

κρίση

Στα Εξάρχεια τυπώνουν ήδη νέο νόμισμα!Μπορεί η τρόικα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να αρνούνται κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή, όμως στο... ημιανεξάρτητο «κρατίδιο» των Εξαρχείων, θέλοντας ίσως να προλάβουν τυχόν εξελίξεις, σχεδίασαν ήδη το νέο τους νόμισμα. Τη Λιρέτα Εξαρχείων!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το χρηματοπιστωτικό φορέα της πλέον περιοχής της Αθήνας, το Λαϊκό Ταμείο Εξαρχείων, η κυκλοφορία του νέου αναρχικού νομίσματος, στο οποίο φιγουράρουν προσωπικότητες της θρυλικής συνοικίας, αιτιολογείται ως εξής: 

«Το 2001, μετά τη χρεοκοπία του κράτους στην Αργεντινή, η πτώση της εμπιστοσύνης στο εθνικό νόμισμα και στο τραπεζικό σύστημα της χώρας οδήγησαν σε μεγάλη πτώση την προσφορά χρήματος. Πολλές επαρχίες τύπωσαν δικά τους νομίσματα, τα οποία κυκλοφορούσαν παράλληλα με το πέσο. Υπολογίζεται ότι 15%-20% του πληθυσμού χρησιμοποιούσε πλην του πέσο και άλλα (δευτερογενή) νομίσματα. Μόνο στο Μπουένος Άιρες κυκλοφόρησαν 17 τέτοια νομίσματα.

Το 2011, και ενώ περιμένουμε την επίσημη δήλωση χρεοκοπίας της Ελλάδας (;), τα Εξάρχεια ετοιμάζονται να τυπώσουν το δικό τους νόμισμα. Το νέο νόμισμα αναμένεται να τονώσει την παραγωγική δραστηριότητα και να βοηθήσει την ομαλή μετάβαση στον αντιπραγματισμό».

Πηγή: Sofokleousin.gr

Διάγγελμα θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός

Διάγγελμα θα απευθύνει ο ΠρωθυπουργόςΘα προτείνει ανασχηματισμό με πρόσωπα απ' όλα τα κόμματα

Διάγγελμα θα απευθύνει ο πρωθυπουργός ο οποίος σύμφωνα πλέον με επίσημες δηλώσεις αυτή την ώρα ολοκληρώνει τις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Γ. Παπανδρέου δεν έκανε δηλώσεις μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στενοί συνεργάτες του όμως τόνισαν ότι στην συζήτηση τέθηκαν όλα εκτός από το θέμα των εκλογών. 

Σχεδόν βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει σύγκληση και πάλι του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και πιθανότατα θα θέσει ευθέως θέμα συγκρότησης μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας μέσω ενός ανασχηματισμού με την τοποθέτηση προσωπικοτήτων από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς. 

Μέσα στις επόμενες ώρες και πριν το διάγγελμα ο πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Παπανδρέου πριν προσέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο, επικοινώνησε με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.
 πηγη newsbeast.gr

Πρόταση στον Γ. Φλωρίδη για τη θέση του «τσάρου»


Ετοιμάζεται η διάδοχη κατάσταση του Παπακωνσταντίνου

Πρόταση στον Γ. Φλωρίδη για τη θέση του «τσάρου»Στον Γιώργο Φλωρίδη θα προτείνει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τη θέση είτε του υπουργού Οικονομικών είτε του υπουργού Οικονομίας καθώς είναι ειλημμένη απόφαση να υπάρξει αντικατάσταση του Γ. Παπακωνσταντίνου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr ο πρώην διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, προορίζεται για αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αν θα αναλάβει και οικονομικό πόστο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αν ο κ. Γιώργος Φλωρίδης αποδεχθεί την πρόταση, καθώς έχει από καιρό θέσει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα, τη δημιουργία ολιγομελούς κυβέρνησης με συγκεκριμένη κατεύθυνση και συγκεκριμένες πολιτικές.
πηγη newsbeast.gr

Άμεση προσφυγή σε εκλογές, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας


Κατά την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου

Άμεση προσφυγή σε εκλογές, ζήτησε ο Αλέξης ΤσίπραςΤην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από το Κοινοβούλιο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΑ Αλέξη Τσίπρα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο κ. Τσίπρας απάντησε στον κ. Παπανδρέου ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό είναι σταθερές, ότι δηλαδή το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο είναι καταστροφικά για τη χώρα και τόνισε στον πρωθυπουργό ότι μόνη διέξοδος -και προς όφελος της σταθερότητας της χώρας- είναι η άμεση προσφυγή σε εκλογές.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι κατά τη συνομιλία δεν τέθηκε θέμα ούτε νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ούτε κατ΄ιδίαν συναντήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας θα προβεί σε δήλωση αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.
πηγηnewsbeast.gr

Κουκουλοφόροι αμαύρωσαν την ειρηνική διαδήλωση των Αγανακτισμένων

Σκηνικό πολέμου στο Σύνταγμα


Σκηνικό πολέμου έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Κουκουλοφόροι παρεισέφρησαν στη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ. 

Οι πολίτες αποδοκίμασαν και προσπάθησαν να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους που αμαύρωσαν την ειρηνική διαδήλωση. 

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται αυτή την ώρα στη συμβολή Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας. 

Λαϊκός αποκλεισμός στη Βουλή-ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ



Το τοίχος της αστυνομίας γύρω από τη Βουλή πολιορκείται αυτή την ώρα από το μαινόμενο πλήθος που προσπαθεί να το ρίξει. Με ρίψεις χημικών απαντούν οι αστυνομικές δυνάμεις. 
Χιλιάδες αγανακτισμένοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο του κοινοβουλίου, ανταποκρινόμενοι πλήρως στο σημερινό κάλεσμα για αποκλεισμό της Βουλής.
Κάθε λεπτό που κυλάει, ολοένα και περισσότεροι συρρέουν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να ενώσουν τις αντικυβερνητικές φωνές τους για τη μη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αν και νωρίς το πρωί, είναι τέτοια η δυναμική και ο όγκος του πλήθους που αναμένεται μια μεγαλειώδης συγκέντρωση.
Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και το κοινοβούλιο είναι κλειστεί –από το ύψος του Χίλτον.
Λίγο μετά τις 10:00, απειλήθηκε ένταση στο ύψος της Ρηγίλλης επί της Β. Κωνσταντίνου, όταν εντόπισαν ομάδα βουλευτών που προσπαθούσε να εισέλθει εντός του κοινοβουλίου. Άνδρες των ΜΑΤ κατάφεραν και απώθησε τον αγανακτισμένο κόσμο, πριν ευτυχώς λάβουν διαστάσεις τα επεισόδια. Οι αστυνομικοί άνοιξαν το δρόμο επιτρέποντας στους βουλευτές να περάσουν προς το Σύνταγμα.
Μικρής έκτασης ένταση σημειώθηκε και μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαδηλωτών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τα οποία εκτονώθηκαν σχεδόν αμέσως.


Αγανακτισμένη και η …ΕΛ.ΑΣ.
Η αστυνομία είναι επί ποδός με τουλάχιστον 5.000 ένστολους και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ από Αθήνα και επαρχία να περιφρουρούν το κέντρο. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα σε τέσσερα σημεία της Αθήνας ενώ κλούβες έχουν στηθεί σε κεντρικές οδούς σε Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Αμαλίας και Ηρ. Αττικού αλλά και εντός του Εθνικού Κήπου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν επεισόδια.
Για το λόγο αυτό οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν στήσει ένα τεράστιο σε ύψος και μέγεθος οδοφράγματα περιμετρικά του κοινοβουλίου επιστρατεύοντας μάλιστα και το Αύρα.
Πρόκειται για ένα τύπου τανκ με εκτοξευτήρες νερού και ...χρώματος το οποίο κινείται πάντα με τη συνοδεία διμοιριών και αποτελεί τον νέο μηχανισμό καταστολής των επεισοδίων αλλά και περιορισμού των καταστροφών που μπορεί να προκληθούν στο κέντρο της Αθήνας.
Το χρονικό της περικύκλωσης
Τη δική τους απάντηση στο μεσοπρόθεσμο δίνουν σήμερα οι «αγανακτισμένοι» θέτοντας τους εαυτούς τους ως οδόφραγμα μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σήμερα ημέρα συζήτησης του μεσοπρόθεσμου και γενικής απεργίας, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες κάνουν ένα βήμα μπροστά και «καταλαμβάνουν» τη Βουλή.
Το κάλεσμα ορίστηκε  για τις 07:00 το πρωί ώρα που στήνεται ήδη μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το χώρο του κοινοβουλίου, φράζοντας με αυτό τον τρόπο την είσοδο στους παροικούντες σε αυτό, τους έλληνες βουλευτές.
Εκτός από την περικύκλωση της Βουλής, οι «αγανακτισμένοι» έχουν δώσει ραντεβού για την ίδια ώρα, έξω από το μετρό Ευαγγελισμού και το Παναθηναϊκό Στάδιο.


Το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα».




πηγη newsbomb.gr

Ο μυστήριος αριθμός 12 (δώδεκα).



Από τους πανάρχαιους χρόνους αποδίδονταν στους αριθμούς μια μυστηριακή και συμβολική σημασία. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει έναν πλήρη κύκλο κι έχει ένα τέλειο και σημαντικό χαρακτήρα που ήταν από τους πιο αξιοσημείωτους στους αρχαίους πολιτισμούς.





Είναι γεγονός ότι οι αρχαίοι λαοί (Αιγύπτιοι, Χαλδαίοι, Έλληνες, Ιουδαίοι) γνώριζαν πλήρως τα θαυμαστά μυστήρια που ήταν σε θέση να αποκαλύψουν οι αριθμοί και ανέπτυξαν μία ολόκληρη επιστήμη αριθμητικών ιδεών, εντελώς ξεχωριστή από τα μαθηματικά.

Η συσχέτιση των αρχαίων δοξασιών για τους Αριθμούς με τα γράμματα της αλφαβήτου, τους Πλανήτες με τα Αστέρια, τους Αστερισμούς και άλλα αστρονομικά μεγέθη, ασκούσαν μια μορφή μαντείας.

Αν και ο κάθε αριθμός από μόνος του έχει τη δική του ξεχωριστή αποκρυφιστική και συμβολική έννοια και χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε τους υπόλοιπους, σκοπός αυτής της εργασίας είναι να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον αριθμό Δώδεκα (12).

Η ιερότητα του 12 φαίνεται ότι προέρχεται από το αρχαϊκό δωδεκαδικό σύστημα, που πιθανώς ήταν το μοναδικό σύστημα αρίθμησης κατά τη νεολιθική εποχή και παρέμεινε ως συμπληρωματικό του δεκαδικού μέχρι σήμερα.

Η δωδεκάδα, ο χωρισμός της μέρας και της νύχτας σε 12 ώρες και του έτους σε 12 μήνες αποτελούν κατάλοιπα του αρχέγονου δωδεκαδικού συστήματος αρίθμησης.

Το 12 αντιπροσωπεύει τις 12 Ιεραρχίες των αρχαίων γραφών που καθόριζαν με τη σειρά τους τους 12 αστερισμούς της ουράνιας ζωδιακής ζώνης.

Oι Σουμέριοι ιερείς-αστρονόμοι διαίρεσαν το έτος σε μικρότερες μονάδες. Έτσι όπως το σεληνιακό έτος τους είχε δώδεκα μήνες των 30 περίπου ημερών και το ημερονύκτιό τους είχε δώδεκα ντάννα. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι ο αριθμός 12 αποτελούσε μία τεχνική για τη διαίρεση της ροής του χρόνου αλλά κι όπως γνωρίζουμε οι δωδεκάδες σχετίζονται είτε φανερά είτε με έναν κρυμμένο τρόπο με τα Σημεία του Ζωδιακού, μέρη του μεγάλου κύκλου του ουρανού. Όπως μαρτυρούν τα ευρήματα των ανασκαφών, ήδη από το 2.400 π.Χ χρησιμοποιούσαν το ηλιακό έτος των 360 ημερών που διαιρούνταν σε 12 μήνες των 30 ημερών.

Αυτό φαίνεται και στο Βαβυλωνιακό ημερολόγιο, αλλά μόνο στην εποχή του βασιλιά Χαμουραμπί (1955-1913 π.Χ) επιβλήθηκε ομοιομορφία στο ημερολόγιο και δόθηκαν στους μήνες ονόματα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως σήμερα παραφθαρμένα στο εβραϊκό,στο συριακό και στο λιβανέζικο ημερολόγιο.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι διαίρεσαν τη μέρα σε 12 ώρες (χαρού) και 12 τη νύχτα. Οι 12 ημερήσιες ώρες προσωποποιούνταν με θεές, που έφερναν επί της κεφαλής τους τον δίσκο του Ήλιου, ενώ οι 12 νυχτερινές προσωποποιούνταν με θεές που έφερναν επί της κεφαλής τους ένα αστέρι.

Στην Ανατολή και συγκεκριμένα στην Κίνα ο Ζωδιακός Κύκλος αντιπροσωπεύεται από δώδεκα ζώα που το καθένα ασκεί επίδραση για ένα χρόνο.
Υδροχόος = Τίγρης         Ιχθύες = Λαγός     Κριός = Δράκοντας          Δίδυμοι = Ίππος
Καρκίνος = Πρόβατο      Λέων = Πίθηκος    Παρθένος = Κόκορας      Ζυγός =Σκύλος
Σκορπιός = Αγριόχοιρος Τοξότης = Αρουραίος  Αιγόκερως = Βόδι

Αλλά και οι 12 πρώτες ημέρες του έτους ήταν πολύ σπουδαίες από θρησκευτική άποψη, διότι ήταν αφιερωμένες σε ειδικές ιεροτελεστίες. Μ' αυτές τις 12 ημέρες συνδέθηκε η γιορτή της μεγάλης νύχτας όταν οι Κινέζοι αστρονόμοι συνειδητοποίησαν τη φαινομενική κίνηση του Ήλιου και τη δίοδό του από τα ηλιοστάσια.

Επίσης οι Κινέζοι πιστεύουν ότι υγεία εκφράζεται με το «τσι», τη ζωτική ενέργεια που κυκλοφορεί μέσα στο σώμα με μια σειρά από μεσημβρινούς,αόρατα κανάλια που κυλούν κάτω από το δέρμα μας. Υπάρχουν 12 κύρια ζεύγη μεσημβρινών για κάθε πλευρά του σώματος. Σ' αυτά τα 12 κύρια ζεύγη βασίζεται και ο βελονισμός.

Στην Εβραϊκή παράδοση και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ιερό βιβλίο Ταλμούδ οι πρώτοι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν ημερολόγιο με δώδεκα σεληνιακούς μήνες κι όπως επίσης και ο συμβολισμός των 12 Φυλών του Ισραήλ που είναι καθαρά Ζωδιακός.

Η παράδοση επίσης αναφέρει ότι η βασίλισσα του Σαββά επιστρέφοντας από την Ιερουσαλήμ στην πατρίδα της συνοδευόταν από 12.000 Εβραίους, από τις 12 Φυλές του Ισραήλ με 12 κριτές επικεφαλής.



Μετά τον Πυθαγόρα, ο Φίλωνας ο Ιουδαίος, θεωρούσε τον αριθμό 12 σαν πολύ ιερό. «Το δωδεκάεδρο είναι ένας ΤΕΛΕΙΟΣ αριθμός». Αυτός βρίσκεται και στα σημεία του Ζωδιακού, προσθέτει ο Φίλωνας, που ο ήλιος επισκέπτεται σε δώδεκα μήνες και προς τιμήν αυτού του ψηφίου ο Μωυσής διαίρεσε το έθνος του σε δώδεκα φυλές, εγκαθίδρυσε τους δώδεκα άρτους της προθέσεως και τοποθέτησε δώδεκα πολύτιμους λίθους γύρω στο εφόδ των ποντίφικων.


Δώδεκα ήταν οι πολύτιμοι λίθοι στο περιστήθιο του Αρχιερέα με τα εξής ονόματα:
Σάρδιος, Τοπάζιο, Σμάραγδος, Άνθραξ, Σάπφειρος, Αδάμας, Λιγύριο, Αχάτης, Αμέθυστος, Βηρύλλιο, Όνυξ, Ίασπις (Εξ. ΚΗ΄)

Δωδεκακώδων ονομαζόταν ο χιτώνας του μεγάλου αρχιερέα, δώδεκα ήταν οι υπουργοί και δώδεκα οι οικονόμοι του Σολομώντα. Επίσης σε δωδεκάδες χωρίζονταν τα ιερά σκεύη στον ναό του: «Τρυβλία αργυρά δώδεκα, φιάλαι αργυραί δώδεκα, θυϊσκαι χρυσαί δώδεκα».

Δώδεκα και οι φυλές σε σχέση με το ζωδιακό:
Κριός-Βενιαμίν, Ταύρος-Ρουβίμ, Δίδυμοι-Συμεών, Καρκίνος-Λεβύ, Λέων-Ιούδας, Παρθένος-Ζαβουλών, Ζυγός-Ισαάχαρ, Σκορπιός-Δαν, Τοξότης-Γαδ, Αιγόκερως-Ασήρ, Υδροχόος-Νεφθαλίμ, Ιχθείς-Ιωσήφ.

Δώδεκα ήταν και οι μικροί προφήτες: Ωσηέ, Αμώς, Μιχαίας, Ιωήλ, Οβδιού, Ιωνάς, Ναούμ, Αββακούμ, Σοφονίας, Αγγαίος, Ζαχαρίας, Μαλαχίας και δωδεκαπρόφητο καλείται περιληπτικά το σύνολο των βιβλίων τους.

Επίσης οι Καββαλιστές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις δώδεκα μεταθέσεις του Τετραγράμματου, (το απρόφερτο όνομα του Ιεχωβά): IHVH, VHIH, HIHV, HVHI, IHHV, IVHH, HVIH, VIHH,HHVI, HHIV, HIVH, VHHI.

Ακόμη σύμφωνα με αποκρυφιστικά βιβλία οι δώδεκα μήνες έχουν έναν προστάτη άγγελο, καθώς και οι δώδεκα ώρες της ημέρας και οι δώδεκα ώρες της νύχτας εκτός από τον αγαθό άγγελο κυριαρχεί και ένας υπηρέτης δαίμονας πονηρός.

ΜήνεςΆγγελοιΏρεςΆγγελοιΔαίμονες
ΙανουάριοςΓαβριήλ1η π.μ /   1η μ.μΑγαθοήλ/ΑσπραήλΓουλιών/Στραγιτόν
ΦεβρουάριοςΒαρχιήλ2η π.μ /   2ημ.μΝιδουήλ/ΘυκιήλΒιζική/Στανθυρός
ΜάρτιοςΜαχιδιήλ3η π.μ /   3η μ.μΕμφινοήλ/ΓλικυδώλΖορζορί/Πιζιτώρ
ΑπρίλιοςΑσμοδέλ4η π.μ /   4η μ.μΚανιανέλ/ΧαλκιδώνΦαριώθ/Άπραξ
ΜάιοςΑμβριήλ5η π.μ /   5η μ.μΝεσελιήλ/ΨαλκετιόςΕρμάγερ/Νυφών
ΙούνιοςΜυριήλ6η π.μ /   6η μ.μΚαριφέλ/ΣτουφουήλΚακλούδαλος/Οτριχός
ΙούλιοςΒερχιήλ7η π.μ /   7η μ.μΚανιέλ/ΔεανκόνΤανταλής/Χιμέρ
ΑύγουστοςΧαμαλιήλ8η π.μ /   8η μ.μΜουρκιήλ/ΑσφροδιέλΘαπνύξ/Μολί
ΣεπτέμβριοςΟυριήλ9η π.μ /   9η μ.μΤορατσήλ/ΤετιλώτΕλιασέλ/Καπνιθέλ
ΟκτώβριοςΒαρβιήλ10η π.μ / 10η μ.μΚυρτοήλ/ΓοργιέλΑμήχ/Ταχμάν
ΝοέμβριοςΑδραχιήλ11η π.μ / 11η μ.μΑρμοήλ/ΒετανιήλΓαλγιδών/Ουκισέμ
ΔεκέμβριοςΧαναήλ12η π.μ / 12η μ.μΑραήλ/ΠολιώνΕφρύξ/Κνιφώρ

Η Ελληνική Μυθολογία είναι πλούσια στην σχέση του αριθμού δώδεκα και των συνδέσεών του:

Οι Ολύμπιοι Θεοί ήταν δώδεκα και παρακάτω βλέπουμε μια σχέση του δωδεκάθεου μεταξύ Πουλιών, Ζώων και Ανθέων

ΑΘΗΝΑΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΚΑΤΣΙΚΑΕΛΙΑ
ΑΦΡΟΔΙΤΗΠΕΡΙΣΤΕΡΙΤΡΑΓΟΣΜΥΡΤΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝΠΕΤΕΙΝΟΣΤΑΥΡΟΣΔΑΦΝΗ
ΕΡΜΗΣΊΒΙΣΣΚΥΛΟΣΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΖΕΥΣΑΕΤΟΣΕΛΑΦΙΑΓΡΙΟΚΑΣΤΑΝΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΑΣΠΟΥΡΓΙΤΙΓΟΥΡΟΥΝΑΜΗΛΙΑ
ΗΦΑΙΣΤΟΣΧΗΝΑΌΝΟΣΠΥΞΑΡΙΑ
ΆΡΗΣΚΙΣΣΑΛΥΚΟΣΚΡΑΝΙΑ
ΆΡΤΕΜΗΚΑΡΓΙΑΕΛΑΦΙΝΑΦΟΙΝΙΚΙΑ
ΕΣΤΙΑΕΡΩΔΙΟΣΛΙΟΝΤΑΡΙΠΕΥΚΟ
ΉΡΑΠΑΓΩΝΙΠΡΟΒΑΤΟΑΓΚΑΘΙ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣΚΥΚΝΟΣΆΛΟΓΟΦΤΕΛΙΑ


Οι Τιτάνες σύμφωνα με τον Ησίοδο ήταν 12, τέκνα του Ουρανού και της Γαίας.
Έξι άρρενες: Ωκεανός, Κάος, Κοίος, Υπερίων, Ιαπετός, Κρόνος και
Έξι θήλεις: Θυία, Ρέα, Θέμις, Μνημοσύνη, Τηθύς, Φοίβη.

Την επόμενη σχέση τη βρίσκουμε στους 12 άθλους του Ηρακλή που όπως φαίνεται είναι εμβλήματα του ήλιου στο πέρασμά του από τα 12 ζώδια.

Δεν θα αναλύσουμε στη συγκεκριμένη εργασία τις ερμηνείες των άθλων αλλά απλά αναφέρουμε την αστρονομική-αστρολογική έννοια που δείχνει την αντιστοιχία του ήλιου με τους ζωδιακούς οίκους και αστερισμούς σε σχέση με τα κατορθώματα των ηρώων της ελληνικής μυθολογίας.

Λέων : Το λιοντάρι της Νεμέας 
Καρκίνος : Η Λερναία Ύδρα
Αιγόκερος : Η Κερυνίτης Έλαφος 
Παρθένος: Ο Ερυμάνθειος Κάπρος
Τοξότης : Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες 
Ζυγός : Οι Σταύλοι του Αυγεία
Σκορπιός : Τα άλογα του Διομήδη 
Ταύρος : Ο Ταύρος της Κρήτης
Κριός : Η Ζώνη της Ιππολύτης 
Δίδυμοι : Τα βόδια του Γηρυόνη
Ιχθείς : Τα μήλα των Εσπερίδων 
Υδροχόος : Ο Κέρβερος του Άδη

Δώδεκα ήταν και οι γιοι του Ιπποκόοντα, του σφετεριστή του βασιλικού θρόνου της Σπάρτης.

Η Λητώ σε 12 ημέρες έφτασε στη Δήλο για να γεννήσει τον Απόλλωνα και την Άρτεμη.

Η Θεανώ, η κόρη του Κισσέως και σύζυγος του Αντήνορο, ιέρεια της Αθηνάς στην Τροία «δυοκαίδεκα βους» θα θυσίαζε στη θεά Αθηνά αν στέφονταν εναντίον του Διομήδη και συμπονούσε την πόλη των Τρώων, τις συζύγους τους και τα μωρά παιδιά τους...

Ο Αχιλλέας 12 Τρώες θυσίασε προς τιμήν του νεκρού Πατρόκλου.

Τη δωδέκατη ημέρα της επιστροφής του από τη Λήμνο ο θεός έριξε τον Λυκάονα, γιο του Πριάμου, στα χέρια του Αχιλλέα, που ήταν γραφτό να τον στείλει στον Άδη.

Με 12 καράβια πήρε το δρόμο της επιστροφής ο Οδυσσέας. Επίσης δώδεκα ζωδιακές περιπέτειες πρέπει να ξεπεράσει και ο Οδυσσέας προτού φθάσει στην Ιθάκη.

Υδροχόος :Στο νησί της Νύμφης Καλυψώς
Ιχθείς : Η χώρα των Λωτοφάγων
Κριός : Στη χώρα των Κικώνων 
Ταύρος : Στη χώρα των Λωτοφάγων
Δίδυμοι : Ο κύκλωπας Πολύφημος 
Καρκίνος : Στο νησί του Αιόλου
Λέων : Στη γη των Λαιστρυγόνων 
Παρθένος : Στο νησί της μάγισσας Κίρκης
Ζυγός : Στη χώρα των Κιμμερίων 
Σκορπιός : Στο νησί των Σειρήνων
Τοξότης : Η Σκύλα και η Χάρυβδη 
Αιγόκερως : Στο νησί του Ήλιου

Δώδεκα ήταν οι βασιλείς που αποτελούσαν το συμβουλευτικό σώμα του Αλκίνοου στο νησί των Φαιάκων.

Φθάνοντας στην Ιθάκη αφού πέρασε τις 12 δοκιμασίες έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσει τους μνηστήρες στο παραδοσιακό αγώνισμα του Τόξου όπου ετοιμάζονται 12 πελέκυς στην σειρά και ο υποψήφιος πρέπει να περάσει το βέλος απ' την οπή και των 12 πελέκων που ήταν στημένοι στη σειρά ο ένας πίσω από τον άλλον.

Κάτι ανάλογο συναντούμε και στο μύθο του Περσέα όπου η αφετηρία του μύθου ξεκινά από το ζώδιο των Ιχθύων για να διανύσει ο Περσέας τη ζωδιακή του πορεία

Ιχθείς: Ο ψαράς Δίκτυς σώζει τον Περσέα βρίσκοντάς τον στη σε μια κιβωτό στη θάλασσα.
Δίδυμοι: Λαμβάνει τα «θεία» δώρα από τον Ερμή
Καρκίνος: Η σφαγή της Μέδουσας
Λέων: Ο Κήπος των Εσπερίδων
Παρθένος: Ο Περσέας στην Αιθιοπία και η απελευθέρωση της Ανδρομέδας
Ζυγός: Η μάχη με τον Φινέα
Σκορπιός: Η εξολόθρευση των σκορπιών
Τοξότης: Η εκθρόνιση του Πολυδέκτη
Αιγόκερως: Ο θάνατος του Ακρίσιου
Υδροχόος: Η μάχη με τις «γυναίκες της θάλασσας»
Δεν έχουν σωθεί τα στοιχεία των ζωδίων του Κριού και του Ταύρου που αντιστοιχούν μάλλον με κάποια ανάλογα κατορθώματα.

Επίσης ο Βελλεροφόντης παρουσιάζει στοιχεία με τη ζωδιακή δομή.
Ιχθείς: Γεννήθηκε ξεπηδώντας από τη θάλασσα σαν ένας άνθρωπος-ψάρι.
Κριός: Ο θάνατος του αδελφού του Βέλλερου.
Ταύρος:Η άρνηση του ήρωα στο πάθος της Σθενόβοιας σύζυγος του βασιλιά Προίτου
Δίδυμοι: Ο Ιοβάτης στέλνει τον ήρωα να σκοτώσει την Χίμαιρα.
Καρκίνος: Το δάμασμα του Πήγασου.
Λέων: Ο θάνατος της Χίμαιρας.
Παρθένος: Η αποκάλυψη της πλεκτάνης από τη Χρυσαύγεια.
Ζυγός: Η μάχη με τους Σολύμους.
Σκορπιός: Η μάχη με τις Αμαζόνες.
Τοξότης: Η μάχη με το στρατό του Ιοβάτη και ο γάμος με τη Χρυσαύγεια.
Αιγόκερως: Η πτώση του από τον Πήγασο.
Υδροχόος: Το πέρασμά του στο βασίλειο του Άδη.

Ο Θησέας
Τοξότης: Το τράβηγμα του σπαθιού από την πέτρα.
Κριός: Το ταξίδι για την Αθήνα.
Δίδυμοι: Οι νίκες του Θησέα κατά των γιγάντων αδελφών Περιφήτη και Πευκοκάμπτη Σίνη.
Καρκίνος: Ο θάνατος του αγριόχοιρου της Φαίας,του κακούργου Σκείρωνα και της σαρκοβόρας χελώνας.
Σκορπιός: Η μάχη με τον Κερκύωνα.
Ζυγός: Η μάχη με τον Προκρούστη.
Παρθένος: Η συνάντηση με τον Αιγέα και τη Μήδεια.
Λέων: Η αποκάλυψη του κήρυκα του Πάλλα Λέως για την συνομωσία κατά του ήρωα
Ταύρος: Ο Ταύρος του Μαραθώνα.
Ιχθείς: Ο Θησέας στην Κρήτη και η συνάντηση με τον Μίνωα.
Αιγόκερως: Η μάχη με το Μινώταυρο.
Υδροχόος: Η επιστροφή του Θησέα και ο θάνατος του Αιγέα.

Ιάσων
Κριός: Οι ετοιμασίες για την αργοναυτική εκστρατεία.
Ταύρος: Στο νησί της Λήμνου.
Δίδυμοι: Η περιπέτεια στη χερσόνησο Κύζικο.
Καρκίνος: Η άφιξη στη Μυσία.
Λέων: Στις ακτές της Βιθυνίας, η μάχη με τους Βεβρύκους.
Παρθένος: Η συνάντηση με το γέρο μάντη Φινέα.
Ζυγός: Ο μάντης Φινέας αποκαλύπτει στον Ιάσονα τους μελλοντικούς κινδύνους.
Σκορπιός: Η μάχη με τις Άρπυιες.
Τοξότης: Το πέρασμα από τις Συμπληγάδες πέτρες.
Αιγόκερως: Η συνάντηση με τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.
Υδροxόος: Ο Ιάσων φθάνει στην Κολχίδα και μετά από τη μάχη με το δράκο της σπηλιάς παίρνει το Χρυσόμαλλο Δέρας.
Ιχθείς: Ο διαμελισμός του Άψυρτου

Στο περίφημο ορθογώνιο τρίγωνο του Πυθαγόρα με κάθετες πλευρές 3, 4 και υποτείνουσα 5, το άθροισμα όλων των πλευρών δίνει τον ιερό αριθμό δώδεκα.

Δώδεκα ήταν κατά τους Αλεξανδρινούς συγγραφείς οι Ώρες (εποχές) του έτους, θυγατέρες του Χρόνου και της Γαίας.

Στους Ρωμαίους δώδεκα θεοί αποτελούσαν το δωδεκάθεό τους και Δωδεκάδελτος ονομαζόταν η αρχαία κωδικοποίηση του ρωμαϊκού δικαίου γραμμένη σε 12 χάλκινες πινακίδες (Leges duodecim tabularum).

(Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πιο μπροστά δωδεκάθεο είχαν οι Αιγύπτιοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Ασσύριοι, οι Χαλδαίοι, οι Ελαμίτες, οι Χιττίτες, οι Ετρούσκοι)

Ο Ιανός είναι ο θεός των 12 μηνών και απεικονίζεται με 12 βωμούς κάτω από τα πόδια του.

Δώδεκα ήταν και οι Αρουραίοι αδελφοί (Frates Arvales), γιοι της θεάς Άκκας Λαρεντίας και 12 ιερείς αποτελούσαν τον σύλλογο των Αρουραίων αδελφών που ιδρύθηκε προς τιμήν τους.
Επίσης 12 ραβδούχοι προπορεύονταν του Υπάτου.
Δώδεκα ήταν οι προφητικές λόγχες (Hastae martiae) που φυλάσσονταν σε μια αίθουσα στη Ρετζία, το μυθικό ανάκτορο του Νουμά στους πρόποδες του Παλατινού λόφου.
Δώδεκα ήταν οι ιερές προφητικές ασπίδες που τις φύλαγαν οι Σάλιοι, οι ιερείς του θεού Άρη στην Curiam Saliorum, στην κορυφή του Παλατίνου λόφου της Ρώμης και δώδεκα ήταν οι flamines minores, οι δευτερεύοντες ιερείς των θεών.

Περνώντας μετά στο Χριστιανισμό βλέπουμε ότι 12 ήταν και οι μαθητές του Χριστού: Σίμων ο Πέτρος, Ανδρέας, Ιάκωβος και Ιωάννης γιοι του Ζεβεδαίου, Φίλιππος, Βαρθολομαίος, Θωμάς, Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Ιούδας ο ονομαζόμενος Λεβαίος και Θαδδαίος, Σίμων ο Χαναναίος και Ιούδας ο Ισκαριώτης.

Υπάρχουν 12 καταγραμμένες εμφανίσεις του Χριστού μετά τον θάνατό του:
Στη Μαρία τη Μαγδαληνή, στις γυναίκες της Γαλιλαίας, σε δύο μαθητές, στον Πέτρο, στους δέκα Αποστόλους, σε έντεκα Αποστόλους, σε επτά Αποστόλους, και άλλους ψαράδες, σε 500 αδελφούς ταυτόχρονα, στον Ιάκωβο το νεώτερο, στο Στέφανο τη στιγμή του μαρτυρίου του, στον Παύλο τη στιγμή της μεταστροφής του και στον Απόστολο Ιωάννη.

Επίσης 12 δώδεκα είναι οι ευαγγελικές περικοπές που διαβάζουν οι ιερείς στον Εσπερινό την Μεγάλη Πέμπτη γνωστές ως 12 Ευαγγέλια.
Δωδεκαήμερο αναφέρεται η εορταστική περίοδος από τα Χριστούγεννα έως την παραμονή των Θεοφανίων .
Δώδεκα είναι τα άρθρα του Συμβόλου της πίστεως.
Δώδεκα άρτοι της προθέσεως, βωμοί εκ 12 λίθων, 12 πύλες της ουράνιας Ιερουσαλήμ, 12 κόφινοι πλήρεις περισσευμάτων από τη διατροφή των 5.000, και 12Χ12.000 = 144.000 οι «σεσωμένοι» στην Αποκάλυψη.

Κάτι ανάλογο φαίνεται και στη σχέση που υπάρχει στο μύθο του Αρθούρου ( ο βασιλιάς Άρκτος ) με τους 12 ιππότες της στρογγυλής τραπέζης καθώς και με το γιγαντιαίο Ζώδιο που σχηματίζεται στην τοποθεσία του Γκλαστόνμπερυ.

Τοξότης: Είναι ο Αρθούρος
Λέων: Ο Σερ Λάνσελοτ
Κριός: Ο Σερ Γκάγουεν, ο πρώτος ιππότης που μπήκε στο τάγμα των ιπποτών
Ταύρος: Ο Σερ Έκτορ
Δίδυμοι: Ο Σερ Κέϋ με τον Λόχοτ ή ο Γκάλαχαν που παίρνει τη θέση του Λόχοτ
Υδροχόος: Ο Πάρσιφαλ
Ζυγός: Το περιστέρι
Παρθένος: Η Γκουήνιβερ
Σκορπιός: Ο Μόρντρεντ
Καρκίνος: Το πλοιάριο που βρίσκεται μέσα του ένα παιδί / Το πλοίο του Σολομώντα
Αιγόκερως: Ο Μάγος Μέρλιν
Ιχθείς: Ο Ιωσήφ της Αριμαθέας, ο γενάρχης του Αρθουριανού κύκλου.

Ο Αρθούρος συγκέντρωσε γύρω του τους πιο εκλεκτούς Ιππότες, δηλαδή συγκέντρωσε τις δυνάμεις και τις ικανότητες που υπάρχουν μέσα στον άνθρωπο και που μέχρι τότε φθείρονταν σε άσκοπες διαμάχες. Έτσι δημιουργήθηκε η Στρογγυλή Τράπεζα. Αυτός ο κύκλος των 12 συνδέεται με τα 12 ζώδια και αντιστοιχεί στην προσωπικότητα. Γύρω της συγκεντρώνονται οι 12 πιο εκλεκτές όψεις της προσωπικότητας. Και οι Ιππότες είναι οι 12 τύποι της προσωπικότητας που αναπτύσσονται σύμφωνα με τις εμπειρίες που προσφέρει η γέννηση κάτω από κάποιο ζώδιο.

Επηρεασμένοι σε αρκετά σημεία από το Χριστιανισμό οι Μουσουλμάνοι και ειδικότερα οι Σιίτες πιστεύουν επιπλέον (κι αυτή είναι η διαφορά τους με τους Σουνίτες ) α) Στους 12 δώδεκα Ιμάμηδες και β) Στη δικαιοσύνη και την ειρήνη που θα έλθει στον κόσμο από τον δωδέκατο Ιμάμη (ενώ τον Ιησού Χριστό [Ισά] τον θεωρούν ως προφήτη, πρόδρομο του Μωάμεθ, ο οποίος θεωρείται ο τελευταίος προφήτης του Θεού). Μετά το θάνατο του προφήτη η καθοδήγηση των Μουσουλμάνων γίνεται με τους δώδεκα Ιμάμηδες, πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα έλθει ξανά, φέρνοντας ειρήνη και δικαιοσύνη στον κόσμο.

Τον αριθμό 12 τον συναντούμε και στα χαρτοπαίγνια και κυρίως σε μια συνηθισμένη τράπουλα όπου βλέπουμε ότι υπάρχουν 12 φιγούρες.

Αλλά και μέσα στο Ταρό όπου υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές μεταξύ τους βλέπουμε τον αριθμό 12 μαζί με τους υπόλοιπους να εκφράζουν μια «μαγική σκέψη», η οποία είναι μακριά από την αυστηρή λογική ή την καθαρά επιστημονική σκέψη. Είναι μια γνώση αρκάνα (μυστικής κλείδας) που λειτουργεί με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό από την αιτιοκρατική λογική. Εδώ θα κάνουμε μια μικρή ανάλυση του 12 που είναι ένα από τα 22 Μεγάλα Αρκάνα στο γνωστό Ταρό της Μασσαλίας.

Το Μεγάλο Αρκάνα, αριθμός 12: Ο Κρεμασμένος

Αυτό το Αρκάνο συνδέεται με τους θυσιασμένους θεούς όπως ο Οντίν (είχε 12 ονόματα, δηλαδή προσωποποιημένες ιδιότητες), ο Όσιρις και ο Χριστός. Είναι ένα σύμβολο σωτηρίας και απολύτρωσης. Είναι ένα χαρτί εξιλέωσης είτε αναγκαστικής είτε κατόπιν επιλογής, παραίτησης, αποπληρωμής χρεών και λησμονιάς του εαυτού μας.

Στην ψυχική Αλχημεία θεωρείται ότι η κάθαρση του «Εγώ» επιτυγχανόταν μέσω 12 φάσεων : Πύρωση, Συμπύκνωση, Στερέωση, Διάλυση, Πέψη, Απόσταξη, Εξάχνωση,Διαχώριση, Αποτέφρωση, Σήψη, Πολλαπλασιασμός και Προβολή.


Πηγή : http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/04/12_12.html