Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάργηση του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες


Στην κατάργηση του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες προχωρεί η κυβέρνηση υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας.
Αυτό θα γίνει με την επιβολή "αλγοριθμικού φόρου" με βάση επτά αντικειμενικά κριτήρια, όπως η ακίνητη και η κινητή περιουσία.
Το πακέτο περιλαμβάνει ακόμη αυξήσεις στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων.
Το σχέδιο ανατρέπει πλήρως το ισχύον καθεστώς φορολογίας για 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αναμένεται να εφαρμοστεί το 2012.

Βενιζέλος: Πρέπει να πάρουμε στρατηγικές αποφάσεις


Δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου έγιναν οι ανακοινώσεις μετά το τέλος της πιο κρίσιμης ίσως Κυβερνητικής Επιτροπής, που συνεδρίασε για τουλάχιστον 5 ώρες υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
«Θέλουν να βλάψουν την εικόνα της χώρας» είπε ο υπουργός Οικονομικών μετά το πέρας της Κυβερνητικής Επιτροπής. Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανευθυνότητα υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς έχει από τον ίδιο την ίδια ακριβώς ενημέρωση που έχει ο πρωθυπουργός.

Γερμανοί και Αυστριακοί σπρώχνουν την Ελλάδα στη χρεωκοπία


Του Κώστα Τζεβελέκου
Βασικό “σλόγκαν” των Γερμανών και των Αυστριακών στη σύνοδο των υπουργών οικονομικών που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία ήταν : “Οι Έλληνες πρέπει να πεινάσουν και μετά θα δουν ανάπτυξη”.
Όλοι οι Έλληνες σήμερα καταλαβαίνουν ότι αυτή η στάση, ιδιαίτερα των Γερμανών και των χωρών που επηρεάζουν ( Αυστρία, Πολωνία , Φιλανδία και άλλες), έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε έναν οικονομικό πόλεμο με απρόβλεπτες προεκτάσεις.
Συζητώντας χθες το βράδυ με Έλληνες που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία και είναι οικονομικά πολύ εύρωστοι μας έλεγαν χαρακτηριστικά δύο παραδείγματα.