Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ο καλός ο καπετάνιος....

Ο καλός ο καπετάνιος....

Έχετε δει τα μικρά παιδάκια που τσακώνονται  για το ποιο θα τα φυλάξει στο κρυφτό, ποιο θα κυνηγήσει, ποιο θα τρέξει πρώτο;; και τρέχουν οι έρμοι οι γονείς να τα χωρίσουν από τον τσακωμό... ε! αυτή την εικόνα φέρνω στο μυαλό μου βλέποντας τις δύο τελευταίες ημέρες τους πολιτικούς μας... (δυστυχώς χωρίς την παρουσία των γονιών που θα ισορροπούσαν λίγο τα πράγματα..) Το τί προτάσεις, τί διαφωνίες, τί παραιτήσεις!! όλα σε υπερθετικό βαθμό.. Ξαφνικά όλοι κατάλαβαν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, ότι κάποιοι είναι ικανοί ή ικανότεροι, ότι κάποιοι κάνουν ή δεν κάνουν, το πόσα λάθη έγιναν (ποιο είναι το σωστό δεν λέει κανείς...!), ποιοι προχωράνε και ποιοι αποχωρούν, ποιοι θα βγουν κερδισμένοι και ποιοι όχι... ( ο ελληνικός λαός αποκλείεται....)... όλα για το μέλλον της πολυπαθούς Ελλάδας...
Το να τα βάλουν κάτω όλοι μαζί και να βρούν μια κοινή, ικανοποιητική λύση είναι αδύνατο!!! Ακόμα και τα δεκαπεντάχρονα καταφέρνουν στο τέλος και βρίσκουν -κατόπιν διαφωνιών και εντάσεων δε λέω- την κοινή γραμμή και ορθή πορεία για τα απλά καθημερινά θέματα που τα απασχολούν.!!!! Εδώ μιλάμε για σαρανταπεντάρηδες και πάνω οι οποίοι βρίσκονται μπροστά σε μια από τις δεινότερες καταστάσεις που βρέθηκε ποτέ η οικονομία της Ελλάδας και δεν μπορούν να βρουν μια κοινή γραμμή!!! μόνο μεγάλα λόγια: να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα, να βοηθήσουμε το μέλλον της.. να είμαστε όλοι ενωμένοι....
Το να αφήσουν για λίγο την προσωπική τους προβολή είναι εντελώς αδύνατο....ακόμα και μέσα από αυτήν την άσχημη κατάσταση κάποιοι δράττονται της ευκαιρίας για  να φτιάξουν το image τους...!  
Καποιοι προτείνουν ακόμα και να γίνουν εκλογές- δηλαδή και άλλα έξοδα γιατί χωρίς να ξοδέψουμε δεν γίνεται τίποτα-...Και ερωτώ: αφού δεν έχουν τη δυνατότητα όλοι μαζί  σαν ώριμοι, σοβαροί άνθρωποι να βρούν την καλύτερη λύση για την Ελλάδα (και όχι για τους ίδιους) τότε πώς ο καθένας θα μπορέσει να κάνει μεμονωμένα κάτι;;;;  Οι χιώτες πάνε δύο δύο μου έμαθαν οι παλιοί, τα περισσότερα μυαλά είναι καλύτερα από ένα, με δίδαξαν...
Και τελικά, σε ενδεχόμενες εκλογές ο κόσμος τί να ψηφίσει;; κάποιον από όλους αυτούς που ο καθένας με τον τρόπο του εγκαταλείπει το πολύπαθο καράβι; κάποιον από αυτούς που την κρίσιμη στιγμή αρχίζουν να πυροβολούν ο ένας τον άλλο; κάποιον που το παίζει σφίγγα; κάποιον που είναι υπεράνω; κάποιον που επισημαίνει τα λάθη αλλά δεν προτείνει τίποτα;;; μήπως τελικά να ζητήσουμε ....εξωγήινη βοήθεια;;;;;;;
                                                                                      ΠΑΝΔΑΙΜΩΝ 


Όλα κρίνονται στη συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου



Κατ' ιδίαν συνομιλία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο  έχει ο πρωθυπουργός στη Βουλή, λίγο πριν τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται οι δυο άνδρες να εμφανιστούν μαζί στην κρίσιμη συνεδρίαση, προκειμένου να σταλεί μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος και στο εξωτερικό.
Νωρίτερα,. πάντως,  ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο κ. Βενιζέλος φερόταν να έχει αρνηθεί θέση στο νέο υπουργικό σχήμα.
πηγη newsbomb.gr

Δολοφονος η ...τηλεοραση

Ακόμη και δυο ώρες τηλεθέασης ημερησίως αυξάνουν τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου

Δολοφόνος η...τηλεόραση
Η τηλεόραση...σκοτώνει και μάλιστα πρόωρα τους τηλεθεατές

Η παρακολούθηση τηλεόρασης έχει συνδεθεί με διάφορες παθήσεις αλλά μέχρι σήμερα όλες οι σχετικές έρευνες αναφέρονταν σε πολύωρη παρακολούθηση. Μια νέα μελέτη προκαλεί ανησυχία αφού αναφέρει ότι ακόμη και η ολιγόωρη παρακολούθηση τηλεόρασης ημερησίως μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο. Συγκεκριμένα ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι ακόμη και δύο ώρες τηλεθέασης την ημέρα αυξάνουν κατά 13% τις πιθανότητες θανάτου πριν την ηλικία των 65 ετών.

Οι αιτίες και οι επιπτώσεις

Η νέα μελέτη βασίστηκε σε μετα-ανάλυση οκτώ προηγούμενων μελετών στο πλαίσιο των οποίων διερευνήθηκε η πορεία της υγείας χιλιάδων ανθρώπων σε σχέση με την παρακολούθηση τηλεόρασης. Οπως προέκυψε, η παρακολούθηση τηλεόρασης καθηλώνει τον άνθρωπο στις πολυθρόνες και στους καναπέδες, γεγονός που έχει σειρά αρνητικών επιπτώσεων. 

Οι δύο βασικότερες είναι ότι η παρακολούθηση τηλεόρασης δεν επιτρέπει σε κάποιον να κάνει σωματική άσκηση ενώ ταυτόχρονα ευνοεί και την κατανάλωση παχυντικών τροφών. Το αποτέλεσμα αυτών των συμπεριφορών είναι η αύξηση των πιθανοτήτων εμφάνισης σοβαρών ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2 αλλά και οι καρδιοπάθειες. 

Το μήνυμα

«Η παρακολούθηση τηλεόρασης είναι η πλέον συχνή αυτοκαταστροφική συμπεριφορά στις δυτικές κοινωνίες. Το μήνυμα είναι απλό. Η δραστική μείωση της παρακολούθησης τηλεόρασης μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης διαφόρων παθήσεων που οδηγούν στον θάνατο. Πρέπει να προωθείται όχι μόνο η αύξηση της σωματικής άσκησης αλλά ταυτόχρονα και η μείωση των ωρών παρακολούθησης τηλεόρασης» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές για κάθε δύο ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης οι πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 αυξάνονται κατά 20% και οι πιθανότητες εκδήλωσης καρδιοπαθειών κατά 15%.

Θρίλερ με τον ανασχηματισμό


Θρίλερ με τον ανασχηματισμό

Εντός της ημέρας ο ανασχηματισμός. Αναβάλλεται το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. Προσανατολίζεται σε δομικό ανασχηματισμό με δραστική μείωση προσώπων. Θα συμπεριλάβει δύο με τρία εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα και θα απομακρύνει υπουργούς που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις

Λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, οπότε ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ανασχηματισμό και θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, φουντώνουν τα σενάρια για τα πρόσωπα και τις επικείμενες αλλαγές.
Ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας, με τον πρωθυπουργό, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, να αναβάλλει το ταξίδι του στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο πρωθυπουργός θα συγκροτήσει ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα με 15 υπουργούς και ανάλογο αριθμό υφυπουργών.
Αναμένεται να συμπεριλάβει δύο με τρία εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα και να απομακρύνει υπουργούς που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.
Το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στο υπουργείο Οικονομικών, με τα σενάρια να θέλουν το διαχωρισμό του σε ένα για τα εσωτερικά θέματα και το άλλο για τις επαφές με την τρόικα.
Σε ό,τι αφορά τον νυν υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, φέρεται σύμφωνα με τα σενάρια να αναλαμβάνει το τμήμα του υπουργείου που έχει να κάνει με τις διεθνείς διαπραγματεύσεις.
Δεν αποκλείεται όμως και η μετακίνησή του σε κάποιο άλλο υπουργείο όπως αυτό των Εξωτερικών ή κάποιο πιο παραγωγικό.
Ο οικονομολόγος Λουκάς Παπαδήμος, που υπήρξε πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ τον τελευταίο χρόνο ήταν άμισθος σύμβουλος του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου, θεωρείται ως επικρατέστερος για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.
Εκτός από το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ φέρνουν στο προσκήνιο και αυτό του Αλέκου Παπαδόπουλου.
Σε ό,τι αφορά τα άλλα υπουργεία, η συμμετοχή του Γιάννη Ραγκούση θεωρείται σίγουρη, καθώς έχει αναδειχθεί ο πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης.
Ερωτηματικό αποτελεί η παραμονή ή όχι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, με επικρατέστερο βέβαια σενάριο τη μη διατήρηση της θέσης του, ενώ το δρόμο της εξόδου αναμένεται να δουν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, και η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.
Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού μπαίνουν και ο Δημήτρης Δρούτσας, ο Ιωάννης Πανάρετος και η Λούκα Κατσέλη, ενώ ο Δημήτρης Ρέππας ενδέχεται να μετακινηθεί σε κάποιο παραγωγικό υπουργείο, καθώς δεν επιθυμεί να διαδραματίσει τον κεντρικό ρόλο του συντονιστή μιας κυβερνητικής επιτροπής.
πηγη news247.gr

«Επιδημία» παραιτήσεων στο ΠΑΣΟΚ



Βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδοτούν φυγόκεντρες τάσεις στο κυβερνών κόμμα.
Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη «επιδημία» παραιτήσεων στο ΠΑΣΟΚ και φόβος έχει καταβάλλει τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος πως θα λάβει μαζικές διαστάσεις.
Όλα ξεκίνησαν με τον Γιώργο Φλωρίδη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από βουλευτής, αποστέλλοντας μια ιδιαίτερα σκληρή επιστολή τόσο για τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο βουλευτής Κιλκίς αναφέρει στην επιστολή πως «το εθνικό χρέος αγνοήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον» και συμπληρώνει πως «οι ηγεσίες των δύο κομμάτων στάθηκαν κατώτερες των περιστάσεων».
Τη θέση του αναμένεται να καταλάβει ο πρώτος επιλαχών στο Νομό Κιλκίς Γιώργος Φραγκίδης.
Τη σκυτάλη των παραιτήσεων παρέλαβε ο Έκτωρ Νασιώκας.
Παραιτούμενος από το βουλευτικό του αξίωμα προανήγγειλε συγκέντρωση στη Λάρισα για να παραδώσει, όπως είπε, την έδρα στους ψηφοφόρους του.
Την θέση αναμένεται να πάρει η βουλευτής Λάρισας, Βασιλική Αλεξανδρίδου.
πηγη newsbomb.gr

Φημες για παραιτηση Φλωριδη!!!!!

Πρόταση στον Γ. Φλωρίδη για τη θέση του «τσάρου»

Οι «αγανακτισμένοι» περικυκλώνουν Βουλή και Προεδρικό Μέγαρο!


Τι κι αν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό! Οι «αγανακτισμένοι» δεν …ανασχηματίζουν τις απόψεις και τις προθέσεις του, ούτε πείθονται από γνωστά πολιτικά κόλπα!
Αντ’ αυτού, προτίθενται να κλιμακώσουν τις δράσεις τους περικυκλώνοντας εκ νέου τη Βουλή, ακόμα και το Προεδρικό Μέγαρο στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης! Η απόφαση αυτή πάρθηκε λεπτά μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον Γ. Παπανδρέου, είδηση η οποία εξόργισε την «πλατεία».
Με κεντρικό σύνθημα «είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε», οι αγανακτισμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις πλατείες ειρηνικά: «Κάθε μέρα όλοι μαζί! Πιασμένοι χέρι χέρι διεκδικούμε, συζητάμε! Συμφωνούμε, διαφωνούμε! Αλλά όλοι μαζί ένα πράγμα ζητάμε: Άμεση Δημοκρατία Τώρα! Θα παραμείνουμε στις πλατείες ειρηνικά, ενωμένοι και αποφασισμένοι για να ρίχνουμε oποιαδήποτε κυβέρνηση δεν διώξει την τρόικα και το μνημόνιο! Το χρέος τους δεν μας ανήκει και δεν θα το πληρώσουμε!!»
πηγη newsbomb.gr

Πως χρέωσαν στο Σαμαρά το ναυάγιο της συναίνεσης




Στο κενό έπεσε η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης κοινής αποδοχής που προκάλεσε αναταράξεις στο εσωτερικό των δύο μεγάλων κομμάτων . Μάλιστα κατέληξε σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Α. Σαμαρά για το ποιος από τους δύο επιχείρησε να κάνει το βήμα προς την συναίνεση.
Είναι προφανές ότι η ευθύνη βαραίνει και τους δύο, κάποιος λιγότερο και κάποιους περισσότερο. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε διατεθειμένος να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία προκειµένου να σχηµατιστεί κυβέρνηση κοινής αποδοχής. Παράλληλα άρχισαν να κυκλοφορούν ονόματα τα οποία θα μπορούσαν να ηγηθούν της κυβέρνησης συνασπισμού, όπως του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήµου, του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, του τέως Προέδρου της ∆ημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου. Όπως διαπιστώθηκε όμως δεν υπήρξε η παραμικρή διερευνητική ενέργεια.
Η εθελουσία αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από τον πρωθυπουργικό θώκο, που τέθηκε ως όρος από τον Α. Σαμαρά για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να πείστηκε να αλλάξει στάση και ταυτόχρονα άρχισαν συζητήσεις για τη δημιουργία αξιόπιστης επιχειρηματολογίας που θα «χρέωνε» το ναυάγιο των διαβουλεύσεων στον Α. Σαμαρά.
Η σκέψη ήταν να χρεώσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονόμευσε την «ιδέα» περί σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας µε σκόπιμη διαρροή στα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο η επίσημη διαρροή από το ΠΑΣΟΚ ήταν ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν αυτός που πρότεινε στον κ. Σαµαρά την εθελούσια αποχώρησή του από την πρωθυπουργία και τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ΠΑΣΟΚ - Ν.∆. με άλλο πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού. .
Στη συνέχεια, αποφασίστηκε να προταθούν στον κ. Σαµαρά τρεις όροι για τον σχηματισμό της κυβέρνησης αυτής που, κατά την άποψη εκείνων που τη διατύπωσαν, θα ήταν δύσκολο να αποδεχτεί ο πρόεδρος της Νέας ∆ημοκρατίας.
Πρώτον. Κυβέρνηση µε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ζωής, πέραν του έτους - η Ν.∆. είχε προτείνει κυβέρνηση αποκλειστικά για την επαναδιαπραγμάτευση του πρώτου Μνημονίου και διαπραγµάτευση για το δεύτερο Μνηµόνιο που θα συνοδεύει τον νέο δανεισµό της χώρας.
Δεύτερον. Συμφωνία επί συγκεκριμένου πολιτικού πλαισίου, µε πολιτικές παρεμβάσεις που αφορούν το κράτος, τη διαφθορά, την ανασυγκρότηση των μηχανισμών είσπραξης των φόρων.
Τρίτον. Συμφωνία για το περιεχόμενο και το αντικείμενο της επαναδιαπραγμάτευσης µε την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Μέγαρο Μαξίμου ήλπιζε ότι οι όροι αυτοί θα προκαλούσαν την αντίδραση της Νέας ∆ηµοκρατίας και τελικά την άρνησή της, δεδομένου ότι στόχος του Αντώνη Σαμαρά, κατά την κυβέρνηση, ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές στις αρχές του φθινοπώρου.
Όπερ και εγένετο.
πηγη newsbomb.gr

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 16/06/2011

Βροχές και τοπικές καταιγίδες από τις μεσημεριανές ώρες και μετά στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης, περιμένουμε την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 16 έως 29 στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς.
Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας το μεσημέρι στα βόρεια του νομού, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό ασθενείς και στο Νότιο Ευβοϊκό βόρειοι μέτριοι.
Λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ανατολικά ορεινά του νομού το μεσημέρι και το απόγευμα, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
πηγη tsantiri.gr

Πόκερ πάνω από την κάλπη


Η συναίνεση κράτησε πέντε ώρες

Πόκερ πάνω από την κάλπηΣε παιχνίδι εντυπώσεων κατέληξε η αποτυχηµένη προσπάθεια σχηµατισµού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, που διήρκεσε περί τις πέντε ώρες. Έληξε δε µάλλον άδοξα, όταν διαπιστώθηκε ότι αυτό που έπεσε ως «µια ιδέα» στην εικοσάλεπτης διάρκειας τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου - Α. Σαµαρά θα µπορούσε και να υλοποιηθεί!

Η ευθύνη προφανώς βαρύνει και τους δύο πολιτικούς ηγέτες, αλλά πρέπει να σηµειωθεί ότι στη διάρκεια των ωρών που µεσολάβησαν από την τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Σαµαρά δηµιουργήθηκε σκηνικό ραγδαίων πολιτικών ανατροπών. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε διατεθειµένος να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία προκειµένου να σχηµατιστεί κυβέρνηση κοινής αποδοχής. «Αν είµαι εγώ το πρόβληµα, να κάνω στην άκρη», είπε ο Γ. Παπανδρέουστον Αντ. Σαµαρά, σύµφωνα µε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.Ταυτόχρονα άρχισε να κυκλοφορεί σειρά ονοµάτων τα οποία θα µπορούσαν να ηγηθούν της κυβέρνησης συνασπισµού. 

Αναφέρθηκαν συγκεκριµένα τα ονόµατα του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήµου, του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, του τέως Προέδρου της ∆ηµοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου κ.ά., αλλά όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια δεν υπήρξε η παραµικρή βολιδοσκόπησηεκ µέρους κανενός εκπροσώπου των δύο κοµµάτων προς αυτούς.

Η φηµολογούµενη εθελούσια αποχώρηση του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, που κατά τον κ. Σαµαρά τέθηκε ως όρος για να προχωρήσει η «ιδέα» του σχηµατισµού κυβέρνησης σωτηρίας, προκάλεσε σεισµικές αντιδράσειςστο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός φέρεται να δέχθηκε τις αντιδράσεις πολλών κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι είχαν πλήρη άγνοια για τις προθέσεις του, και έπειτα από εντατικές διαβουλεύσεις φέρεται να πείστηκε να αλλάξει στάση. Έγινε γνωστό ότι της προσπάθειας που έγινε για να µεταβάλει άποψη ο Πρωθυπουργός ακολούθησαν εντατικές συζητήσεις για να οικοδοµηθεί αξιόπιστη επιχειρηµατολογία που θα χρέωνε το ναυάγιο της «ιδέας» στον πρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας Αντώνη Σαµαρά.

Μια αρχική σκέψη, που τελικά επικράτησε ως βασική, ήταν να του χρεώσουν ότι υπονόµευσε την «ιδέα» περί σχηµατισµού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και παραίτησης του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, µε σκόπιµη διαρροή στα µέσα ενηµέρωσης. Η σκέψη εγκαταλείφθηκε προς στιγµήν και υιοθετήθηκε µια δεύτερη, η οποία προβλήθηκε στα µέσα ενηµέρωσης, µε επίσηµη διαρροή: ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν αυτός που πρότεινε στον κ. Σαµαρά την εθελούσια αποχώρησή του από την πρωθυπουργία και τον σχηµατισµό κυβέρνησης συνασπισµού ΠΑΣΟΚ - Ν.∆. υπό άλλο πολιτικό – ή µη – πρόσωπο.

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε να προταθούν στον κ. Σαµαρά τρεις όροι για τον σχηµατισµό της κυβέρνησης αυτής που, κατά την άποψη εκείνων που τη διατύπωσαν, θα ήταν δύσκολο να αποδεχτεί ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας. 

Όπως την περιέγραψε σχηµατικά στα «ΝΕΑ» στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, οι όροι αυτοί ήταν οι ακόλουθοι:

1. Κυβέρνηση µε συγκεκριµένο χρονικό ορίζοντα ζωής, πέραν του έτους – η Ν.∆. αντέτεινε σχηµατισµό κυβέρνησης αποκλειστικά για την επαναδιαπραγµάτευση του πρώτου Μνηµονίου και διαπραγµάτευση για το δεύτερο Μνηµόνιο που θα συνοδεύει τον νέο δανεισµό της χώρας.

2. Συµφωνία επί συγκεκριµένου πολιτικού πλαισίου, µε πολιτικές παρεµβάσεις που αφορούν το κράτος, τη διαφθορά, την ανασυγκρότηση των µηχανισµών είσπραξης των φόρων.

3. Συµφωνία για το περιεχόµενο και το αντικείµενο της επαναδιαπραγµάτευσης µε την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η διατύπωση των όρων αυτών, ευελπιστούσε τοΜέγαρο Μαξίµου, θα προκαλούσε την αντίδραση της Νέας ∆ηµοκρατίας και τελικά την άρνησή της, δεδοµένου ότι στόχος του Αντώνη Σαµαρά, κατά την κυβέρνηση, ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές στις αρχές του φθινοπώρου. Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ. Τις διεργασίες παρακολουθούσε µε κοµµένη την ανάσα η κυβέρνηση, αλλά και η Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ.Και όπως έγινε γνωστό, η προσδιορισµένη για σήµερα συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου θα µπορούσε να µετεξελιχθεί σε θρυαλλίδα για την κυβερνητική συνοχή. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αναµενόταν ναζητήσουν εξηγήσεις από τον κ. Παπανδρέου για όλη αυτή την υπόθεση και για το γεγονός ότι για µια τόσο ιστορικής σηµασίας πολιτική πρωτοβουλία δεν ζητήθηκε ούτεη γνώµη τους, αλλά ούτε και οι προτάσεις τους.

Μάλιστα, οι αντιδράσεις ήταν χθες κατά τη διάρκεια τηςηµέρας τόσο έντονες, που πολλοί δεν απέκλειαν ότι ίσως στο τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συµβουλίου να µην υπήρχε η κυβέρνηση µε την έως τότε σύνθεσή της, µη αποκλείοντας να υπάρξουν σηµαντικές ρήξεις, ακόµη και παραιτήσεις.
πηγη newsbeast.gr

Αυτός είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών



Ο Λουκάς Παπαδήμος καθηγητής και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι πιθανότατα ο νέος υπουργός Οικονομικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχωρά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Τα ονόματα των νέων κυβερνητικών στελεχών θα ανακοινωθούν σήμερα και ο κ. Παπαδήμος θεωρείται, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο επικρατέστερος για την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών
Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως ο κ. Παπανδρέου σκέφτεται να αναθέσει βοηθητικό ρόλο «κλειδί» στο οικονομικό επιτελείο,  στον μέχρι τώρα σύμβουλό του επί θεμάτων αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και πρώην αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Forthnet,  Παντελή Τζωρτζάκη.
Επίσης, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί η βουλευτής Έλενα Παναρίτη.
Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου λέγεται ότι θα είναι παρών και στο νέο κυβερνητικό σχήμα .
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να τον τοποθετήσει είτε στο υπό σύσταση υπουργείο Αποκρατικοποιήσεων είτε στο υπουργείο Εξωτερικών.
Εντός κυβερνήσεως θα παραμείνει και ο Γιώργος Πεταλωτής. Ωστόσο θα αξιοποιηθεί σε άλλη θέση από αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπου δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν ή ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας ή ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.
Το υπουργείο Υγείας αναμένεται να αναλάβει ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας και βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος, για τον οποίο υπάρχουν και σκέψεις για αξιοποίησή του στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Ο σημερινός υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είναι πιθανό να τοποθετηθεί στο υπουργείο Μεταφορών ή ακόμα και στο Εξωτερικών.
Οι πληροφορίες, αφήνουν εκτός της νέας κυβέρνησης τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και τη νυν υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Τίνα Μπιρμπίλη.
Επίσης, δεν αποκλείεται να υπουργοποιηθούν οι Θανάσης Οικονόμου, Δημήτρης Καρύδης, Λίτσα Κουρουπάκη και Βασίλης Γιουματζίδης.
πηγη newsbomb.gr
<a href="http://www.sync.gr/claim/1qX1gbHcSLao" rel="sync"></a>

Οι εντυπωσιακοί αυτοματισμοί στην αρχαία Ελλάδα.



Ποιος είπε ότι τα ρομπότ, οι αυτόματες πόρτες και η ατμομηχανή είναι τεχνολογικά επιτεύγματα της δεύτερης χιλιετίας; Τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια φαίνεται να αποδεικνύουν αυτό που εδώ και αρκετές δεκαετίες ήταν κοινό μυστικό μεταξύ των ερευνητών: στην αρχαία Ελλάδα, κυρίως ο Ήφαιστος και ο Δαίδαλος ανέπτυξαν τεχνικές που θα τις ζήλευαν πολλοί ακόμα και σήμερα.



Παρακάτω μπορείτε να δείτε διάφορες χρήσιμες εφαρμογές:
Τάλως
Ένα από τα πιο γνωστά αρχαία ρομπότ στην Ελλάδα ήταν ο διάσημος Τάλως (στην αρχαία Κρητική διάλεκτο σημαίνει και ήλιος). Κατασκευάστηκε από τον θεό Ήφαιστο, ο οποίος ήθελε να στείλει την εφεύρεσή του ως δώρο στον βασιλιά της Κρήτης Μίνωα. Ο Τάλως ήταν τεράστιος ανθρωπόμορφος και χάλκινος. Προστάτευε την Κρήτη από τους εχθρούς της και επέβλεπε την εφαρμογή των νόμων. Μπορούσε να κινείται πολύ γρήγορα και ήταν σε θέση να κάνει σε μία μέρα τρεις φορές τον γύρο της Κρήτης (μέση ταχύτητα 250 km/h!). Είχε την δύναμη να εκσφενδονίζει τεράστιους βράχους εναντίων των αντιπάλων του ή να τους καίει με την καυτή αναπνοή του! Με αυτόν τον τρόπο απωθούσε τα εχθρικά πλοία προστατεύοντας την Κρήτη.
Όπως λέει ο μύθος, όταν οι Αργοναύτες επέστρεφαν απ' την Κολχίδα, με την δύναμη της μάγισσας Μήδειας κατάφεραν να καταστρέψουν τον Τάλω. Η Μήδεια κατάφερε να προκαλέσει σύγχυση στον Τάλω και τραυματίστηκε άσχημα στο πόδι του. Το αίμα έφυγε απ' την μία και μόνη φλέβα του σαν λιωμένο μέταλλο! Μία άλλη εκδοχή της ίδιας ιστορίας αναφέρει ότι ο Ποίας (πατέρας του Φιλοκτήτη) τόξευσε ένα βέλος στην φτέρνα του ρομπότ, μία βίδα πετάχτηκε και ο Ιχώρ, το αίμα των Θεών, έρευσε έξω απ' το μεταλλικό σώμα! Αρκετά νομίσματα στα οποία εικονίζεται ο Τάλως βρέθηκαν στην πόλη της Φαιστού.
Αυτόματες πόρτες
Η τεχνολογία της αρχαιότητας τέθηκε φυσικά και στην υπηρεσία της θρησκείας! Όταν κάποιος πιστός έκανε μία προσφορά σε κάποιον Θεό, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κι αν ήταν, ο Θεός έπρεπε να τον ευχαριστήσει! Διαφορετικά, ίσως κάποιος άλλος Θεός κέρδιζε τις προτιμήσεις του πιστού... Με την βοήθεια της τότε τεχνολογίας, λοιπόν, κάποιες πόρτες άνοιγαν αυτόματα ταυτόχρονα με το άναμμα της φωτιάς στον βωμό και κάποιες φορές κάποια αγάλματα άρχιζαν να κινούνται!
Ο Ήρωνας και ο Κτησίβιος λέγεται ότι είχαν φτιάξει συσκευές που μόλις άναβαν οι βωμοί του ναού μία πέτρινη σάλπιγγα ηχούσε αυτόματα προσκαλώντας τους πιστούς. Επίσης αυτόματα έπεφτε μέσα στο ναό μία λεπτή βροχή αρωματισμένου νερού, διάφορα μεταλλικά πουλιά άνοιγαν το ράμφος τους και κελαηδούσαν, κάποια αγάλματα κινούνταν ή και πετούσαν! Λέγεται επίσης ότι έλεγχαν αποτελεσματικά τον φωτισμό μέσα κι έξω απ' το ναό προκαλώντας ακόμη και τεχνητή ομίχλη.
Ατμοστρόβιλος του Ήρωνα
Ο Ήρων από την Αλεξάνδρεια ήταν Έλληνας μαθηματικός, μηχανικός και εφευρέτης που έζησε τον πρώτο αιώνα π.Χ. Αρχικά εργάστηκε σαν υποδηματοποιός αλλά η Αλεξάνδρεια εκείνης της εποχής με την συστηματική τεχνολογική παράδοση τον κέντρισε να ασχοληθεί με κάτι αρκετά εντυπωσιακότερο. Είναι γνωστός περισσότερο σαν μηχανικός με υδραυλικές κατασκευές, απλές μηχανές αλλά και αυτοματισμούς αλλά ήταν επίσης και σπουδαίος μαθηματικός. Υπήρξε διευθυντής της περίφημης Ανώτατης Τεχνικής Σχολής της Αλεξάνδρειας (κάτι σαν το πρώτο πολυτεχνείο).
Η πρώτη ατμομηχανή επίσης ανακαλύφθηκε απ' τον Ήρωνα. Αποτελούταν από ένα κλειστό δοχείο που όταν το νερό που είχε τοποθετηθεί μέσα του άρχιζε να βράζει, ο ατμός κατευθυνόταν με σωλήνες στο πάνω μέρος σε μία σφαίρα με δύο αντιδιαμετρικές εφαπτομενικά εξόδους. Η ταχύτητα εξόδου του ατμού συνδυασμένη με την κατάλληλη άρμοση της σφαίρας την έκαναν να περιστρέφεται με ταχύτητα ανάλογη του βρασμού του νερού. Η παραγόμενη κυκλική κίνηση από την ατμομηχανή του Ήρωνα θα μπορούσε να δώσει κίνηση σε αρκετές μηχανές της εποχής, όπως ο τόρνος.. Δεν έχουμε όμως αρκετά στοιχεία για κάτι τέτοιο.
Αλλη ενδιαφέρουσα κατασκευή του Ήρωνα ήταν η ανεμογεννήτρια. Χρησιμοποίησε την δύναμη του ανέμου μιας φτερωτής και μετέτρεψε την κυκλική κίνηση σε παλινδρομική για να κινήσει αεραντλία που θα τροφοδοτούσε μια ύδραυλιν.
Πιεστήριο λαδιού
Υπήρχαν και στην αρχαία Ελλάδα (όπως υπάρχουν σε ευρεία χρήση και μέχρι σήμερα) πιεστήρια που με την δύναμη που εφαρμόζεται σε έναν κοχλία καταφέρνουν να συμπιέζουν οτιδήποτε χρειαστεί. Η δύναμη όμως που απαιτείται για την λειτουργία τους είναι συνήθως μεγάλη κάνοντας ιδιαίτερα κουραστική την χρήση τους.
Ο Ήρωνας λοιπόν κατανοώντας καλύτερα απ' τους υπόλοιπους την μηχανική των υγρών κατάφερε και έφτιαξε μερικές συσκευές ώστε να βγαίνει ευκολότερα το λάδι απ' τις ελιές με την βοήθεια υδραυλικής πρέσας. Αυτός ο τύπος πιεστηρίου αν και είναι δυσκολότερος κατασκευαστικά, μιας και απαιτεί σοβαρή κατασκευαστική ακρίβεια, δίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα μιας και ο πολλαπλασιασμός δυνάμεως που πετυχαίνει είναι εντυπωσιακός σε σχέση με το απλό μηχανικό πιεστήριο.
Ο ίδιος βασικός τρόπος συμπίεσης χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα στα περισσότερα πιεστήρια λαδιού, τυπογραφεία, ανυψωτικά μηχανήματα κλπ. Ο Κτησίβιος έφτιαξε επίσης κάποιο παρόμοιο πιεστήριο που δούλευε με αντλία κενού! Φυσικά η στεγανοποίηση που απαιτούσε η κατασκευή ήταν ακόμα καλύτερη από το υδραυλικό πιεστήριο.
Αντλία νερού
Ο Κτησίβιος έζησε τον 2ο  π.Χ. αιώνα στην Αλεξάνδρεια. Ήταν γιος κουρέα, αλλά ευτυχώς το ευνοϊκό για τις επιστήμες περιβάλλον της Αλεξάνδρειας του επέτρεψε να αφήσει σύντομα το κουρείο και να ασχοληθεί με εφευρέσεις. Σε αρχαία κείμενα περιγράφεται ως «ιδιοφυής μηχανικός» που οι επινοήσεις του επηρέασαν  την ερευνητές της εποχής.
Ύδραυλις
Ο Κτησίβιος εκτός των άλλων ασχολήθηκε και με την μουσική κατασκευάζοντας το πρώτο πληκτροφόρο όργανο. Η ύδραυλις ήταν ένα μουσικό όργανο που λειτουργούσε με πίεση που του παρείχαν αντλία αέρα και υδραυλικός μηχανισμός και οδηγούσε κατ' επιλογή των πλήκτρων ισάριθμους μεταλλικούς αυλούς. Ένας έξυπνα σχεδιασμένος και κατασκευασμένος μηχανισμός επέτρεπε σε μία αεραντλία να αποθηκεύει τον συμπιεσμένο αέρα σε μια δεξαμενή και με την βοήθεια υδραυλικού συστήματος να τον στέλνει με διαρκώς σταθερή πίεση για την λειτουργία του οργάνου. Έτσι κάθε πλήκτρο μπορούσε πάντα να στέλνει σε κάθε αυλό σταθερή πίεση αέρα. Ήταν ένα πληκτροφόρο μουσικό όργανο που μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί πρόδρομος του σημερινού αρμόνιου.
Αν και κατασκευαστής της θεωρείται ο Κτησίβιος, άλλοι αποδίδουν την εφεύρεσή της στον Ήρωνα και την εξέλιξή της στον Κτησίβιο. Κοντά στο Δίον στην Πιερία το 1992 βρέθηκε τμήμα υδραύλεως του 1ου αιώνα π.Χ. Με βάση την περιγραφή του Ήρωνα και του Βιτρούβιου και το κομμάτι που βρέθηκε έγινε δυνατή η ανακατασκευή της από τον καθηγητή Δημήτρη Παντερμάλη.Η ύδραυλις χρησιμοποιούταν μέχρι τον 9ο τουλάχιστον αιώνα από βυζαντινούς αυτοκράτορες. Από πολλούς ερευνητές θεωρείται ότι το εκκλησιαστικό όργανο βασίστηκε πάνω στο σχέδιο της υδραύλεως.
Αντλίες αέρος
Οι αντλίες αυτές του Κτησίβιου χρησιμοποιήθηκαν και σε άλλες του κατασκευές από μεταγενέστερους κατασκευαστές. Μπορούν να αντλήσουν τόσο νερό όσο και αέρα ανάλογα με τον βαθμό στεγανότητας που επιτεύχθηκε στην κατασκευή. Σε πολλές εφαρμογές χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα, λόγω απλότητας της κατασκευής αλλά και αξιοπιστίας. Οι εμβολοφόροι κινητήρες εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιούνται σήμερα σε εκατομμύρια αυτοκίνητα και άλλες εφαρμογές θεωρούνται μια έξυπνη μετατροπή αυτού του τύπου αντλίας.
πηγη.planitikos.com

Το χαμένο βιβλίο του Νοστράδαμου. (Vid)



Νοστράδαμος. Ίσως ένα απο τα πιο δημοφιλή ονόματα την τελευταία 500ετία που συνεχίζει ακόμα στις μέρες μας να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και μελέτης. Η ικανότητα που είχε να προβλέπει το μέλλον, τον έκανε γρήγορα διάσημο και μάλιστα είχε ένθερμους υποστηρικτές, όπου ανάμεσα τους βρισκόντουσαν... 



...ευγενείς και πρόσωπα του Βασιλικού κύκλου που ζητούσαν προβλέψεις για τα προσωπικά τους, αλλά και για το μέλλον της χώρας.

Στις προφητείες του χρησιμοποιούσε 4στιχα και είναι εκπληκτικό πως προέβλεψε με φοβερή ακρίβεια γεγονότα που συντάραξαν τον πλανήτη αιώνες αργότερα.

Υπολόγιζε την σχέση της Γης μεταξύ των πλανητών και των ουράνιων σωμάτων και σε συνδυασμό με την αστρολογία υπαινισσόταν πως μπορούσε να προβλέψει το μέλλον γύρω απο πρόσωπα και γεγονότα. 

Το χαμένο βιβλίο του Νοστράδαμου ονομάστηκε έτσι γιατί ανακαλύφτηκε πριν λίγα χρόνια σε μια βιβλιοθήκη στην Ρώμη. Έχει το όνομα του συγγραφέα χειρόγραφα, ενώ περίεργο είναι πως αυτήν την φορά δεν υπάρχουν 4στιχα, μα παράξενες εικόνες γρίφων που όταν αποκωδικοποιηθούν δίνουν προφητείες -σύμφωνα με τους ερευνητές- για σημαντικά γεγονότα ενώ υπάρχουν εικόνες που σηματοδοτούν την ακριβή ημερομηνία για το τέλος του κόσμου.

Παρακολουθήστε το παρακάτω ντοκιμαντέρ. (τα συμπεράσματα δικά σας)

Μέρος 1.


Μέρος 2.


Μέρος 3.


Μέρος 4.


Μέρος 5.


Μέρος 6.


Μέρος 7.


Μέρος 8.


Μέρος 9.



Νοστράδαμος. Ίσως ένα απο τα πιο δημοφιλή ονόματα την τελευταία 500ετία που συνεχίζει ακόμα στις μέρες μας να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και μελέτης. Η ικανότητα που είχε να προβλέπει το μέλλον, τον έκανε γρήγορα διάσημο και μάλιστα είχε ένθερμους υποστηρικτές, όπου ανάμεσα τους βρισκόντουσαν... 



...ευγενείς και πρόσωπα του Βασιλικού κύκλου που ζητούσαν προβλέψεις για τα προσωπικά τους, αλλά και για το μέλλον της χώρας.

Στις προφητείες του χρησιμοποιούσε 4στιχα και είναι εκπληκτικό πως προέβλεψε με φοβερή ακρίβεια γεγονότα που συντάραξαν τον πλανήτη αιώνες αργότερα.

Υπολόγιζε την σχέση της Γης μεταξύ των πλανητών και των ουράνιων σωμάτων και σε συνδυασμό με την αστρολογία υπαινισσόταν πως μπορούσε να προβλέψει το μέλλον γύρω απο πρόσωπα και γεγονότα. 

Το χαμένο βιβλίο του Νοστράδαμου ονομάστηκε έτσι γιατί ανακαλύφτηκε πριν λίγα χρόνια σε μια βιβλιοθήκη στην Ρώμη. Έχει το όνομα του συγγραφέα χειρόγραφα, ενώ περίεργο είναι πως αυτήν την φορά δεν υπάρχουν 4στιχα, μα παράξενες εικόνες γρίφων που όταν αποκωδικοποιηθούν δίνουν προφητείες -σύμφωνα με τους ερευνητές- για σημαντικά γεγονότα ενώ υπάρχουν εικόνες που σηματοδοτούν την ακριβή ημερομηνία για το τέλος του κόσμου.

Παρακολουθήστε το παρακάτω ντοκιμαντέρ. (τα συμπεράσματα δικά σας)

Μέρος 1.


Μέρος 2.


Μέρος 3.


Μέρος 4.


Μέρος 5.


Μέρος 6.


Μέρος 7.


Μέρος 8.


Μέρος 9.