Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΔΕΙΤΕ: Το upskirt της Κατερίνας Στικούδη και τα παραλειπόμενα από τον διαγωνισμό Playmate 2011


Καμπύλες παντούΔΕΙΤΕ: Το upskirt της Κατερίνας Στικούδη και τα παραλειπόμενα από τον διαγωνισμό Playmate 2011

Χθες το βράδυ ήταν σίγουρα η πρώτη καυτή βραδιά του καλοκαιριού. Όχι μόνο επειδή νιώσαμε τη ζέστη για πρώτη φορά, αλλά κι επειδή πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος διαγωνισμός Playmate. Για μερικές ώρες οι τηλεοπτικοί μας δέκτες γέμισαν με –διόλου συνεσταλμένα- εσώρουχα, αποκαλυπτικά μπικίνι και γενικότερα χυμώδεις καμπύλες.

Το Playmate 2011 έλαβε χώρα στο κέντρο ψυχαγωγίας της Ιεράς Οδού, παρουσιάστρια του διαγωνισμού ήταν η εντυπωσιακή Κατερίνα Στικούδη, η οποία άναψε τα αίματα στην έναρξη με την είσοδό της υπό τους ήχους του Sweat των David Guetta και Snoop Dogg. Κατά τη διάρκεια του χορευτικού της «χάρισε» στον τηλεοπτικό φακό και μερικά upskirts, λογικό αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του φορέματός της.



Ο διαγωνισμός ξεκίνησε, και πριν καλά καλά προλάβουν οι Playmates να αποχωρήσουν από τη σκηνή μετά την πρώτη τους γνωριμία με το κοινό, είχαμε και την πρώτη τούμπα. Η υποψήφια με τον αριθμό 1, Έλενα Τσίκλου παραπάτησε την ώρα που πήγε να αποχωρήσει και «έγραψε» μία από τις κλασσικές σκηνές σε τέτοιους διαγωνισμούς. Δείτε και το βίντεο με τις δηλώσεις της μετά το συμβάν:

 

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού εμφανίστηκε και ο Θάνος Πετρέλης, ο οποίος τραγούδησε παλιές και νέες του επιτυχίες. Μεταξύ των νέων του κομματιών ήταν και το «Θέλω και Παθαίνω» που το αφιέρωσε στις υποψήφιες και φέρει την υπογραφή του Φοίβου.

Την παράσταση βέβαια δεν έκλεψε το μουσικό κομμάτι του διαγωνισμού αλλά τα καυτά μαγιό και εσώρουχα με τα οποία, όπως είπαμε, εμφανίστηκαν οι διαγωνιζόμενες.

Μετά το τέλος της πασαρέλας, ολοκληρώθηκε και η ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής και ήρθε η στιγμή για την ανακοίνωση των πέντε σέξι νικητριών.

Η φετινή μεγάλη νικήτρια αναιρεί το στερεότυπο της «ξανθιάς Playmate», κατάγεται από τη Νάξο και την Κέρκυρα και αναδείχτηκε πρώτη χωρίς ανταγωνισμό στις ψήφους. Σας παρουσιάζουμε την, Ηρώ Λεγάκη.

 



Αναπληρωματική Playmate αναδείχτηκε η Ειρήνη Παλικασιάνου

 

Miss Playboy TV η Αφροδίτη Μπάρμπα

  

Playgirl της χρονιάς η Εμινέ Γεσήρ



και Super Star η Μίνα Νταβιτουλιάνη



Δείτε τώρα μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τον διαγωνισμό καθώς και από την αποχώρηση των Playmates. 
  




 


  





Για το τέλος σας φυλάξαμε το πιο... ιδιαίτερο στιγμιότυπο. Βλέπετε, η νικήτρια έχει ένα στρατηγικά τοποθετημένο tattoo:


πηγη newsbeast.gr


Πηγή φωτογραφιών: NDP

Περί ορέξεως ....κολοκυθόπιτα!!!


Περί ορέξεως ....κολοκυθόπιτα!!!
 
Κατ΄αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι μου αρέσει πολύ η μαγειρική. Είναι όμορφο να νοιώθεις ότι δημιουργείς και ειδικά άν αρέσουν και τα εδέσματα σου τότε η ικανοποίηση είναι ακόμα μεγαλύτερη!  Όμως έχω πάθει μια ελαφριά παράκρουση τελευταία. Ανοίγω το πρωί την τηλεόραση και να σου ο μάγειρας της Μενεγάκη, κάνω ζάπινγκ να και ο μάγειρας τoυ Μega.Αλλάζω κανάλι και πέφτω σε εκπομπή μαγειρικής... συνεχίζω την αναζήτηση και ω! τι έκπληξη και άλλη εκπομπή μαγειρικής...Βάζω ειδήσεις και ακούω για τα νέα της Βέφας, ή σε πιο κανάλι θα δούμε την Αργυρώ, τι έφαγαν οι πολιτικοί, τι οι διάσημοι... πως το τρώνε και γιατί.... Το βράδυ λέω να δω κατιτίς να χαλαρώσω και να σου πάλι οι διαγωνισμοί φαγητού, chef,ικανοτήτων φαγώματος ή στρωσίματος τραπεζιού.... Πως σουβλίζουμε το κουνελάκι και πως τυλίγουμε το ντολμαδάκι, τι είναι τα χαλούμι και τι η μιζύθρα....Να μην παραλeiψω βέβαια και τις ξενόφερτες εκπομπές με φαγητά άλλων λαών.... αλλά και τις παιδικές εκπομπές μαγειρικής, αφού βάλαμε και τα παιδιά σε αυτό το τρυπάκι... (δεν τους φτάνουν όλα τα άλλα....) Άσε δε και τα μμμ!! νόστιμο!!! σλρπ!! καταπληκτικό!!! που ακούς συνεχώς ενώ εσύ με το που παίρνεις τα μάτια από την τηλεόραση και τα εξαιρετικά φαγητά που σερβίρονται και κοιτάς το δικό σου πιάτο βλέπεις την ξερακιανή φάβα σου ή άντε καμιά πίτσα που παρήγγειλες απ΄έξω και στην έφεραν και στραπατσαρισμένη!...  Αναρωτιέμαι, λοιπόν: είναι μόδα της εποχής;αν δεν ξέρεις να μαγειρεύεις την πάτησες;ή μήπως βλέπουν την πείνα του κόσμου και περιμένουν να χορτάσουμε βλέποντας μαγειρική στην τηλεόραση;;;  και για να χρησιμοποιήσω την έκφραση ενός προσφιλούς μου προσώπου ΄Ημαρτον!!!!! και ξανά Ήμαρτον!!!!  Χόρτασα!!!
 
                                                                                                                                                                                                    ΠΑΝΔΑΙΜΩΝ

Το αμυγδαλέλαιο και τα μάτια μας



το αμυγδαλέλαιο έχει μαλακτικές ιδιότητες....
αυτό σημαίνει ότι έχει κατευναστική και ηρεμιστική επίδραση στο δέρμα και δη στο δέρμα γύρω από τα μάτια....
η υφή του είναι λεπτή και λεία...
έτσι οι πόροι του δέρματος δεν κλείνουν και απορροφάται πολύ εύκολα....
είναι ένα λάδι ελαφρύ....
εξαιρετικά κατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια....
με την γήρανση και την καταπόνηση η ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια χάνει την φυσική ελαστικότητά της.....
δημιουργούνται ρυτίδες....
μαύροι κύκλοι και...
το δέρμα χαλαρώνει....
εφαρμόζοντας λοιπόν σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή αμυγδαλέλαιο....
το δέρμα ενυδατώνεται...
βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και....
έτσι σιγά-σιγά θα δούμε αυτά τα προβλήματα να μειώνονται αισθητά....
και....
το δέρμα να αποκτά την χαμένη του σφριγηλότητα....
πως τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αμυγδαλέλαιο στο δέρμα γύρω από τα μάτια;....
λοιπόν....
μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μία σειρά από τρόπους.....
και να μερικοί....
  • πριν πάμε για ύπνο πλένουμε-πάντα με ουδέτερο σαπούνι -το πρόσωπό μας.....βάζουμε στην παλάμη μας μερικές σταγόνεςαμυγδαλέλαιο και.....αλείφουμε με το δάκτυλό μας όλη την περιοχή της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια...στην συνέχεια και με απαλές πολύ κινήσεις κάνουμε μασάζ στην περιοχή πέντε με δέκα λεπτά....αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε βράδυ για δύο εβδομάδες.....σιγά-σιγά θα δούμε τους μαύρους κύκλους να εξαφανίζονται και τις ρυτίδες να απαλύνονται αισθητά...
βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε την διατροφή και το να πίνουμε πάντα κατά την διάρκεια της ημέρας πολύ νερό......
  • ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλέλαιο καιμέλι....σε ένα μπολάκι βάζουμε μισό κουταλάκι αμυγδαλέλαιο και μισό κουταλάκι μέλι....τα ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνουν μία απαλή κρέμα.....αφού πλήνουμε το πρόσωπό μας αλείφουμε την περιοχή γύρω από τα μάτια με την κρέμα που φτιάξαμε.....κάνουμε απαλό-απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί όλη η κρέμα.....την αφήνουμε όσο περισσότερη ώρα μπορούμε....την ξεπλένουμε αν χρειάζεται με χλιαρό νεράκι.....
 πολλά άτομα που διαβάζουν πολλές ώρες ή....
εργάζονται πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή....
παρατηρούν το βράδυ τα μάτια τους να είναι κουρασμένα....
ταλαιπωρημένα και βαριά....
  • ένας καλός τρόπος ξεκούρασης και αντιστρες-μπορούμε να πούμε-είναι ένα απαλό μασάζ με αιθέριο έλαιο λεβάντας καιαμυγδαλέλαιο....βάζουμε στην παλάμη μας μερικές σταγόνεςαμυγδαλέλαιο και μία σταγόνα λεβάντα....αφού τα αναμείξουμε με το δάκτυλό μας περνάμε με απαλές κινήσεις την περιοχή γύρω από τα μάτια και...κάνουμε απαλό μασάζ.......
μερικές συμβουλές.....
προσέχουμε ΠΑΝΤΑ να μην ρίξουμε κάτι μέσα στα μάτια μας.....
αν υπάρχει κάποιος που έχει αλλεργία σε κάποιο από τα προϊόντα ΔΕΝ τα χρησιμοποιεί.....

ΔΕΙΤΕ: Τι «τουιτάρισε» η Εύα Καϊλή κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση του ΚΤΕ


Καλά που υπάρχει και το TwitterΔΕΙΤΕ: Τι «τουιτάρισε» η Εύα Καϊλή κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση του ΚΤΕ

Επί 13 ώρες κράτησε ο «αποκλεισμός» υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής συζητώντας –συχνά σε υψηλούς τόνους- για τα νέα μέτρα.

Ποιος λογικός άνθρωπος δεν θα κουραζόταν από μια τόσο έντονη και μακρά διαδικασία;

Καθώς όμως οι πόρτες ήταν κλειστές, κανείς δεν ξέρει τι έκαναν οι βουλευτές για να περάσουν πιο ευχάριστα αυτές οι ατέλειωτες ώρες.

Ξέρουμε όμως, δια των δυνατοτήτων που παρέχει η νέα τεχνολογία, ότι η Εύα Καϊλή έβγαλε τον πόνο της στο Twitter, όπου έδινε ανταποκρίσεις. 

Ιδού τι δημοσίευσε:

πηγηnewsbeast.gr

Βαρύς ο πέλεκυς από το Μεσοπρόθεσμο


Βαρύς ο πέλεκυς από το Μεσοπρόθεσμο   ΤΙ αλλαγές φέρνει σε συντάξεις και φόρους

Βαρύς θα είναι ο πέλεκυς που θα κληθούν να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι προκειμένου να τηρηθούν οι όροι του Μεσοπρόθεσμου. 

Τελικά τα νέα μέτρα για το 2011 «έκλεισαν» στα 6,5 δισ. ευρώ από 6,4 δισ. ευρώ. Για το 2012 τα μέτρα είναι 6,8 δισ. ευρώ, το 2013 5,2 δισ. ευρώ, το 2014 5,4 δισ. ευρώ και το 2015 4,3 δισ. ευρώ. 

Το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει ετήσια εισφορά για τέσσερα χρόνια που θα κυμαίνεται από 1% έως 3% σε εισοδήματα που ξεκινούν από 8 ή 10 χιλιάδες ευρώ (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το ποσό) και θα περιλαμβάνονται και τα εισοδήματα του 2010. 

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο 

-Μείωση φοροαπαλλαγών 

-Αύξηση τεκμηρίων 

-Αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση από 13% στο 23% από1 Σεπτεμβρίου

-Αλλαγή στο ΦΑΠ (Αφορολόγητο πιθανότατα από τα 400 χιλ. στα 200 χιλ. Ευρώ

-Αύξηση του φόρου στα φτηνά τσιγάρα

-Αύξηση τελών κυκλοφορίας

-Έκτακτη εισφορά σε ΙΧ μεγάλου κυβισμού, μεγάλης αξίας ακίνητα, σκάφη και πισίνες

-Φορολόγηση χρηματοοικονομικών συναλλαγών 

-Έσοδά από νομιμοποίηση αυθαιρέτων

-Αυξήσεις εισιτηρίων στα ΜΜΜ

-Ειδικό τέλος σε καταστήματα όπου επιτρέπεται το κάπνισμα 

-Μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων

-Επιβολή ειδικής εισφοράς 8% στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών για συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ 
-Αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε συντάξει πάνω από το ίδιο όριο

-Μείωση έως 6% στις συντάξεις του ΝΑΤ και του ΟΓΑ 

-Εισφορά αλληλεγγύης δημόσιων υπαλλήλων και ελεύθερων επαγγελματιών και αύξηση της αντίστοιχης εισφοράς στον ιδιωτικό τομέα
ΠΗΓΗnewsbeast.gr

Ποια διάσημη Ελληνίδα φόρεσε αυτό το αποκαλυπτικό φόρεμα;


Ποια διάσημη Ελληνίδα φόρεσε αυτό το αποκαλυπτικό φόρεμα;


Είναι από τις λίγες Ελληνίδες που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί των Καννών, είναι όμως επίσης και από τις λίγες παρουσίες που με την εντυπωσιακή εμφάνισή τους στο πλαίσιο του φεστιβάλ, κατάφερε να ‘κλέψει’ για λίγο τα φλας από τις διάσημες σταρ του Χόλιγουντ. Ποια είναι; Είναι η Ευγενία Νιάρχου, εγγονή του αξέχαστου Έλληνα κροίσου η οποία εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με φόρεμα που άφηνε τη... φαντασία των αντρών να οργιάζει μιας και ένα μεγάλο σκίσιμο από κάτω μέχρι και πιο πάνω στο πλάι της μέσης της, άφηνε να φανούν... πολλά. Η Ευγενία Νιάρχου η οποία δικαίως κατέχει τον τίτλο του fashion icon στους κοσμικούς κύκλους του εξωτερικού έδειξε να νιώθει ιδιαίτερα άνετα με το φόρεμα αυτό που της πήγαινε πραγματικά πολύ. Δείτε φωτογραφίες...
 
πηγηgossip-tv.gr

μεταδοτικο γελιο..........

KEN BLOCK η οδηγηση οπως δεν την φανταζεστε!!!

Αποκάλυψη: Κυκλοφορεί ροζ βίντεο Ελληνίδας celebrity



Τον ύπνο της έχει χάσει τις τελευταίες ημέρες πασίγνωστη εκπρόσωπος του καλλιτεχνικού χώρου, καθώς άκρως… προσωπικά και όχι τόσο… τιμητικά δεδομένα του παρελθόντος κινδυνεύουν να βγουν στη φόρα.



Η εν λόγω κυρία, μάλιστα, συμμετέχει...
σε εκπομπή η οποία χτυπάει «κόκκινο» στην τηλεθέαση και έχει δει τις μετοχές της να ανεβαίνουν αυτή την περίοδο. Έλα, όμως, που δεν έχει δει μόνο αυτό, αλλά και ένα βίντεο με τη συνεύρεσή της με εξαιρετικά ευτραφή κύριο να κυκλοφορεί πλέον μεταξύ δημοσιογράφων του lifestyle ρεπορτάζ και φίλων τους…



Οι συγκεκριμένες σκηνές τραβήχτηκαν και μαγνητοσκοπήθηκαν πριν εκείνη παντρευτεί. Και καλά καταλάβατε, έχει πλέον οικογένεια και η… πλούσια δράση καταγράφηκε προ γάμου. Και όχι μόνο έχει παντρευτεί, αλλά διατυμπανίζει -όπως οι περισσότερες – τον θεσμό της δεμένης και σωστής οικογένειας… Θα μας πείτε πού να το ‘ξερε κι εκείνη ότι, μερικά χρόνια αφότου τα έκανε, θα τα έβλεπε και… οπτικοποιημένα.



Μην παιδεύεστε… Λίγο παρατηρητικοί να είστε, θα το καταλάβετε, βρε κουτά…
ΠΗΓΗhttp://kokoraki.blogspot.com


10 μεγάλα μυστήρια της επιστήμης.


10 μεγάλα μυστήρια της επιστήμης.

Υπάρχουν πράγματα στη ζωή μας για τα οποία κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση. Δείτε μια λίστα με 10 μεγάλα μυστήρια που η επιστήμη δεν έχει καταφέρει να λύσει.





Νο. 10 Τι κατευθύνει την εξέλιξη; 

Θα το έχετε ξανακούσει: η φυσική επιλογή είναι αποδεκτή από τους επιστήμονες ως η πρωταρχική κινητήριος δύναμη του συνόλου των ζώντων οργανισμών. Είναι μία από τις πιο γερά θεμελιωμένες θεωρίες της επιστήμης. Είναι, ωστόσο, η εξέλιξη μέσω της φυσικής επιλογής η μοναδική εξήγηση της περιπλοκότητας των οργανισμών;
«Πιστεύω ότι ένα από τα σημαντικότερα μυστήρια στη βιολογία σήμερα είναι το ερώτημα αν η θεωρία της φυσικής επιλογής αποτελεί τη μοναδική υπεύθυνη διαδικασία για την περιπλοκότητα των οργανισμών,» λέει ο Massimo Pigliucci του Τμήματος Οικολογίας και Εξέλιξης του Πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης, ή «αν υπάρχουν και άλλες ιδιότητες που διαθέτει η ύλη και συμβάλλουν σε αυτήν. Υποπτεύομαι ότι σύντομα θα αποκαλυφθούν.»

Νο.9 Τι γίνεται μέσα στον σεισμό;

Εκπλαγήκαμε όταν αυτό το ερώτημα μπήκε στην αρχική λίστα, και ακόμα περισσότερο όταν μπήκε στα δέκα πρώτα. Ωστόσο είναι πράγματι παράξενο το ότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει στον πλανήτη μας, κάτω από τα πόδια μας.
Οι ειδικοί μπορούν να δώσουν απαντήσεις σχετικά με την πηγή του σεισμού, το είδος της τεκτονικής πλάκας, ακόμα και να προβλέψουν τη διάρκεια των μετασεισμών. Παραμένει όμως άγνωστο το τι υπόκειται ο πλανήτης κατά τη διάρκεια του σεισμού. Η φύση και η συμπεριφορά των δυνάμεων που συγκρατούν τις τεκτονικές πλάκες και ξαφνικά εξασθενούν παραμένουν άγνωστες.
«Το πρόβλημα της ολίσθησης των πλακών κατά το σεισμό είναι ένας από τους θεμελιώδεις προβληματισμούς σε όλες τις επιστήμες της Γης,» αναφέρει ο γεωφυσικός Tom Heaton. «Εδώ και τριάντα χρόνια προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τις τη φυσική που διέπει το φαινόμενο του σεισμού.»

Νο. 8 Ποιος είσαι;

Η φύση της συνειδητότητας απασχολεί τους ψυχολόγους και γνωστικούς επιστήμονες εδώ και πολύ καιρό. Ένα μέρος της απάντησης, ωστόσο, είναι εκπληκτικά απλό: μεγάλο κομμάτι του τι μας οδηγεί να πράξουμε βρίσκεται ενσωματωμένο σε νευρικά δίκτυα, τα οποία δεν είναι προσβάσιμα από τη συνειδητή σκέψη, λέει ο Joseph LeDoux, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
«Η καθημερινή, διαισθητική νόηση του εγώ μας και η κυριαρχία του πάνω στη συμπεριφορά είναι μια ιδέα τόσο λανθασμένη όσο και το ότι η γη είναι επίπεδη,» συμφωνεί ο Morsella. «Παρόλο που θεωρούμε τους εαυτούς μας ως ανεξάρτητους παράγοντες, δεν είμαστε. Όλα όσα πράττουμε επηρεάζονται από ασυνείδητες διαδικασίες και το περιβάλλον μας,» προσθέτει.
«Το άλμα του να εξακριβώσουμε με ποιο τρόπο παίρνουμε τις συνειδητές αποφάσεις, και τι είναι αυτό που μας δίνει το δικό μας μυαλό και την ψυχή, μα… μόνο στο Νο.8;»

Νο.7 Πώς εμφανίστηκε η ζωή στη Γη;

Περιμέναμε ότι αυτό το ερώτημα θα βρισκόταν σε υψηλότερη θέση. Αλλά μάλλον κάποιες ψήφοι για το Νο.2 της λίστας ξέφυγαν από αυτό εδώ.
Υπάρχουν στοιχεία για απλές, μικροβιακές μορφές ζωής πάνω στη Γη που μετρούν μέχρι και 3 δισεκατομμύρια χρόνια. Το πώς εμφανίστηκαν, κανείς δεν γνωρίζει. Οι ιδέες κυμαίνονται από χημικές αντιδράσεις κοντά σε θερμικές οπές στο βυθό της θάλασσα μέχρι αντιδράσεις σε βράχους.
«Πολλές θεωρίες για την προέλευση της ζωής έχουν προταθεί, ωστόσο επειδή είναι δύσκολο να αποδειχθούν ως αληθείς ή εσφαλμένες, δεν υπάρχει καμία πλήρως αποδεκτή θεωρία,» εξηγεί η Diana Northup, βιολόγος σπηλαίων στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού.

Νο.6 Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος; 

Κάποιοι από τους αναγνώστες πιστεύουν ότι γνωρίζουμε αρκετά για αυτό το θέμα. Σίγουρα πολύ περισσότερα από όσα γνωρίζαμε μερικές δεκαετίες πριν. Ωστόσο, με δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα, το κάθε ένα από αυτά να σχηματίζει μερικές χιλιάδες συνδέσεις, εξακολουθεί να αποτελεί σπαζοκεφαλιά.
«Όλοι πιστεύουμε ότι κατανοούμε το μυαλό-τουλάχιστον το δικό μας- μέσα από τις εμπειρίες μας. Πάρα ταύτα, η δική μας υποκειμενική εμπειρία αποτελεί ένα πολύ φτωχό οδηγό ως προς το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος,» αναφέρει ο Scott Huettel του Κέντρου Γνωστικής Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Duke.
Ανάμεσα στα αινίγματα: «Ακόμα δεν έχουμε βρει τρόπους να μελετήσουμε το πώς οι ομάδες των νευρώνων σχηματίζουν λειτουργικά δίκτυα όταν μαθαίνουμε, θυμόμαστε, ή κάνουμε οτιδήποτε άλλο, όπως το να βλέπουμε, να ακούμε, να κινούμαστε, να αγαπάμε,» λέει ο Norman Weiberger, νευροεπιστήμονας από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. «Εάν κατανοήσουμε το μυαλό, θα κατανοήσουμε τις δυνατότητες και τα όρια του για σκέψη, συναίσθημα, λογική, αγάπη, και κάθε άλλη έκφανση της ανθρώπινης ζωής.»

Νο.5 Που είναι το υπόλοιπο του Σύμπαντος;

Είναι ενοχλητικό όταν προσπαθείς να μελετήσεις κάτι και το περισσότερο από αυτό να μην είναι εκεί. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το Σύμπαν.
«Το ονομάζω σκοτεινή ύλη,» λέει ο Michael Turner, κοσμολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, αναφερόμενος στα μεγάλα μυστήρια της σκοτεινής ύλης και της σκοτεινής ενέργειας.
Ουσιαστικά, μόνον το 4% της ύλης και της ενέργειας του σύμπαντος έχει βρεθεί. Το υπόλοιπο 96% παραμένει απροσδιόριστο, με τους επιστήμονες να αναζητούν στα πέρατα του διαστήματος και στα έγκατα της Γης για να λύσουν του δύο σκοτεινούς γρίφους.

Νο.4 Τι δημιουργεί τη Βαρύτητα;

Πιστεύατε ότι αυτή η "προσγειωμένη" ιδέα θα ήταν πλήρως κατανοητή. Άλλωστε, ο Νεύτωνας το είχε καταλάβει εδώ και καιρό, σωστά;
Λάθος. Η βαρύτητα είναι η πιο αδύναμη από όλες τις δυνάμεις στο σύμπαν, και οι κοινώς αποδεκτοί κανόνες της φυσικής αδυνατούν να εξηγήσουν το πώς λειτουργεί. Οι θεωρητικοί πιστεύουν ότι κάποια μικροσκοπικά μόρια, χωρίς μάζα, που ονομάζονται βαρυτόνια, απορρέουν βαρυτικά πεδία.
«Η βαρύτητα είναι εντελώς διαφορετική από τις άλλες δυνάμεις που περιγράφονται από τους κανόνες της φυσικής,» αναφέρει ο Mark Jackson, θεωρητικός φυσικός στο Fermilab του Ιλινόις. «Όταν κάνεις κάποιους υπολογισμούς για τις μικρές βαρυτικές αλληλεπιδράσεις, τα αποτελέσματα είναι ακατανόητα. Τα μαθηματικά που χρησιμοποιούμε δεν λειτουργούν για τη βαρύτητα.»

Νο.3 Υπάρχει μία θεωρία για τα πάντα; 

Μόνο μία μικρή ομάδα από πανέξυπνους αναγνώστες θα μπορούσε να ψηφίσει σε τόσο ψηλή θέση το συγκεκριμένο ερώτημα, γιατί πρόκειται για κάτι πραγματικά πάρα πολύ πολύπλοκο.
Οι φυσικοί έχουν έναν καλό «τυποποιημένο μοντέλο» που χωρίζει το γνωστό σύμπαν σε σωματίδια, προκειμένου να περιγράψουν τα πάντα, από τον μαγνητισμό μέχρι από τι είναι φτιαγμένα τα άτομα και πως παραμένουν σταθερά. Το τυποποιημένο μοντέλο βλέπει τα σωματίδια ως απειροελάχιστες μονάδες, κάποιες από τις οποίες έχουν βασικές δυνάμεις.
Υπάρχουν, όμως, δύο εμφανή προβλήματα με το μοντέλο αυτό: Δεν μπορεί να συμπεριλάβει τη βαρύτητα, ενώ στις υψηλές ενέργειες δίνει ακατανόητα αποτελέσματα.
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, εάν μπορεί να σχηματιστεί μια θεωρεία (κάποιοι λένε ότι ποτέ δεν θα γίνει κάτι τέτοιο) για να αποκρούσουμε τις απίστευτες ενέργειες του πρώιμου σύμπαντος και να ενσωματώσουμε τη βαρύτητα, τότε θα μπορούσε να υπάρξει μία παγκόσμια θεωρεία στη φυσική.

Νο.2 Υπάρχει εξωγήινη ζωή;

Ζωή υπάρχει παντού. Τουλάχιστον σε αυτό τον πλανήτη. Επομένως, είναι λογικό να υποθέτουμε ότι μπορεί να υπάρχει και ζωή οπουδήποτε στο σύμπαν. Μέχρι στιγμής, όμως, έχουμε εξερευνήσει επαρκώς μόνο έναν κόσμο, ενώ το μέγεθος του δείγματος είναι σαφώς μεγαλύτερο.
Γνωρίζουμε πλέον ότι τα συστατικά της ζωής είναι ευρέως διανεμημένα. Και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ηλιακά συστήματα εκεί έξω που μοιάζουν πολύ με το δικό μας. «Είμαστε εδώ, φτιαγμένοι από αστερόσκονη. Επομένως, είναι πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι,» υποστηρίζει η Jill Tarter, διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών SETI στην Καλιφόρνια.
Και θα πρέπει να υπάρχει κάποια έξυπνη ζωή εκεί έξω. «Το ανθρώπινο είδος κατάφερε να αποκτήσει έναν επιστημονικό-τεχνολογικό πολιτισμό τα τελευταία 200 χρόνια από τα σχεδόν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια της ζωής στη Γη,» υποστηρίζει ο Frank Wilczek, ο βραβευμένος με Νόμπελ φυσικός του ΜΙΤ. «Επομένως, θα πρέπει να περιμένουμε πως υπάρχουν πολλοί επιστημονικοί-τεχνολογικοί πολιτισμοί, οι οποίοι εξελίσσονται εδώ και εκατομμύρια, εάν όχι δισεκατομμύρια-χρόνια.»

Νο.1 Πως ξεκίνησε το Σύμπαν;

Και ναι, αυτός είναι ο ξεκάθαρος νικητής. Για να το θέσουμε απλά: «Όλα τα άλλα μυστήρια είναι υποδεέστερα αυτού του ερωτήματος,» δηλώνει η Ann Druyan, συγγραφέας και χήρα του αστρονόμου Carl Sagan. «Για μένα έχει μεγάλη σημασία γιατί είμαι άνθρωπος και θέλω να γνωρίζω.»
Βάσει των επιστημονικών θεωρειών, όλα ξεκίνησαν με το Big Bang πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια. Όλα ξεκίνησαν σε ένα διάστημα μικρότερο από την τελεία στο τέλος αυτής της πρότασης. Εν ριπή οφθαλμού, όλα πήραν κοσμικές διαστάσεις με μία διαδικασία που ονομάζεται διόγκωση. Το πρόβλημα είναι πως, αν και αυτό εξηγεί πολλά από τα όσα συμβαίνουν σήμερα, δεν μπορούν να εξακριβωθούν άμεσα.
«Η διόγκωση είναι μία εξαιρετικά ισχυρή θεωρεία, και παρόλα αυτά εξακολουθούμε να μην έχουμε ιδέα για το τι την προκάλεσε –ή εάν είναι μία σωστή θεωρεία, παρόλο που φαίνεται πως έχει βάση,» δηλώνει ο Eric Agol, αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

Πηγή: in.gr