Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Έξοδος με αεράκι


Ιδανικός καιρός μόνο για τους σέρφερ θα είναι αυτός του Σαββατοκύριακου, καθώς αναμένονται ισχυροί άνεμοι, ενώ σε αρκετές περιοχές θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, και μόνο το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ώρα «μηδέν» για τα ταξί


Μετά από 19 μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων, με «μπλόκα» σε εθνικές οδούς, με αποκλεισμούς λιμανιών και αεροδρομίων και διάφορες άλλες μορφές κινητοποιήσεων, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφασίζουν σήμερα για τη συνέχιση ή μη της απεργίας τους.
Στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί, στα γραφεία τηςΠανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ, στην οδό Πειραιώς 4, η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας των Ταξί, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για χθες, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, καθώς δεν προλάβαιναν να φτάσουν στην Αθήνα τα μέλη του ΔΣ από την περιφέρεια.

Σε πανικό η κυβέρνηση απ’ την κατάρρευση των αγορών


Και εκεί που είπαμε να ηρεμήσουμε λόγω καλοκαιριού και αφού προηγήθηκε η «καθησυχαστική» Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών, ξαφνικά οι αγορές στην Ευρώπη δείχνουν να τινάζονται στον αέρα.
Αν και η Γερμανία δείχνει να μην ανησυχεί και κάποιοι άλλοι να θεωρούν ότι η πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είναι μεμονωμένη, πλέον έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται από διεθνή μέσα ενημέρωσης πως η κρίση χρέους στην Ευρώπη είναι συστημική. Η καρδιά της Ευρώπης βρίσκεται λίγο πριν το έμφραγμα και η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως τα χειρότερα θα χτυπήσουν πρώτα την Ελλάδα.