Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΟΥΦ!!!!!!

Τα λάθη που σας χαλάνε τον ύπνο


Ανακαλύψτε τι σας στερεί την ξεκούραση

Τα λάθη που σας χαλάνε τον ύπνοΑναρωτιέστε γιατί δεν µπορείτε να κοιµηθείτε ενώ είστε… πτώµα; Βρείτε τις αιτίες παρακάτω και αναζητήστε λύση.

Μεγάλο γεύµα πριν από τον ύπνο
Ένα µεγάλο ή βαρύ γεύµα κοντά στην ώρα του ύπνου µπορεί να προκαλέσει φούσκωµα, καούρα ή δυσπεψία µόλις ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Γι’ αυτό καλό είναι να µην τρώτε αργά το βραδινό σας και οπωσδήποτε όχι πριν κοιµηθείτε. Σε συγκεκριµένες µάλιστα παθήσεις, όπως για παράδειγµα στη γαστροοισοφαγική παλινδρόµηση, συστήνεται το τελευταίο γεύµα να είναι σε απόσταση δύο έως τριών ωρών από τον ύπνο.

Λάθος ατµόσφαιρα
Ένας χώρος µε υπερβολικό κρύο ή υπερβολική ζέστη, θόρυβο ή αναµµένα φώτα δεν σας βοηθά να χαλαρώσετε και να αποκοιµηθείτε ή µπορεί να ευθύνεται για το διαταραγµένο ύπνο αν έχετε ήδη αποκοιµηθεί.

Οδηγίες προς μαθητές και γονείς για τη μίσθωση κατοικιών


Από την Ομοσπονδία Κτηματομεσιτών Ελλάδος

Οδηγίες προς μαθητές και γονείς για τη μίσθωση κατοικιώνΕνόψει της νέας φοιτητικής χρονιάς, συμβουλές προς γονείς και μαθητές δίνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κτηματομεσιτών Ελλάδος, για την εύρεση κατοικίας. Σημειώνει ότι υπάρχουν σε κάθε πόλη, μεσιτικά γραφεία που ασχολούνται με μίσθωση φοιτητικών κατοικιών.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ψάχνοντας, για σπίτι, οι φοιτητές πρέπει να γνωρίζουν:


- Τα σπίτια στο κέντρο των πόλεων είναι, κατά κανόνα, παλαιότερα και πιο ακριβά σε σχέση με αυτά που βρίσκονται εκτός κέντρου εκτός από τις μεγαλουπόλεις.

Κάηκε ο διοικητής της πυροσβεστικής Γυθείου


Τραγωδία στο Βαθύ Λακωνίας… Νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου έπειτα από μάχη με τις φλόγες.
Ο 49χρονος Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής, «έπεσε» την ώρα του καθήκοντος, όταν περικυκλώθηκε από τις φλόγες στη φωτιά που καίει στο Βαθύ.
Ο άτυχος πυροσβέστης είχε ζητήσει άμεση βοήθεια στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά, προκειμένου να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ωστόσο όταν ο οδηγός του οχήματος επέστρεψε στον τόπο που επιχειρούσε ο διοικητής της πυροσβεστικής του Γυθείου,τον βρήκε να έχει παραδοθεί στις φλόγες.
Το σώμα του ήταν καμένο και ο ίδιος είχε εκπνεύσει έχοντας γεμίσει εγκαύματα στο σώμα του.