Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Κατάψυξη νεκρών εν αναμονή της αιώνιας ζωής!


Κατάψυξη νεκρών εν αναμονή της αιώνιας ζωής!
O Ετινγκερ ήταν ο πατέρας της κρυογονικής. Κύριος εμπνευστής και πρωτεργάτης της ιδέας ότι οι νεκροί πρέπει να καταψύχονται. Επειτα από δεκαετίες ή αιώνες- ο Ετινγκερ πίστευε ότι οι επιστήμονες θα βρουν τον τρόπο να τους επαναφέρουν στη ζωή, όταν πλέον θα έχουν ανακαλυφθεί αντίδοτα για τη γήρανση και τις ασθένειες που τους σκότωσαν.
Ο Ρόμπερτ Ετινγκερ, ο οποίος απεβίωσε πριν λίγες μέρες σε ηλικία 92 ετών, είχε ήδη επιλέξει το φέρετρό του, ζητώντας όταν πεθάνει να στραγγίξουν το αίμα από τις φλέβες του και να βυθίσουν το κορμί του σε μια κυλινδρική δεξαμενή με υγρό άζωτο. Σε αυτόν τον παγωμένο τάφο θα περιμένει την ανάστασή του. Πίστη, ψευδαίσθηση ή τζόγος;
  • Εταιρεία κατάψυξης νεκρών εγκεφάλων!
Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται τις τελευταίες ημέρες και για μία ρωσική εταιρεία που λέει ότι μπορεί να πετύχει την αιώνια ζωή, καταψύχοντας τον εγκέφαλο. Εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι έχει ήδη πελάτες, οι οποίοι πληρώνουν αδρά για να διατηρηθεί το μυαλό τους ή και το σώμα τους.
Ενας από τους πελάτες της, ο Ινοκέντι Οσαντσί, 35 ετών, τραπεζικός, δηλώνει ότι δεν θέλει να πεθάνει ποτέ και είναι έτοιμος να πληρώσει μια μικρή περιουσία για να διατηρηθεί ο εγκέφαλός του.
KrioRus: οικονομική &… ελπιδοφόρα λύση!
Η εταιρεία λέγεται KrioRus και ειδικεύεται στην κρυογονική. Ο Οσαντσί θεωρεί ότι η εταιρεία μπορεί να διατηρήσει τον εγκέφαλό του ζωντανό μετά το θάνατό του και να τον μεταμοσχεύσει σε άλλο σώμα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί περίπτωση μεταμόσχευσης εγκεφάλου.
Ο Οσαντσί και άλλοι πελάτες της εταιρείας θεωρούν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί σαν σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και το περιεχόμενό του μπορεί να καταψυχθεί και να διατηρηθεί για μελλοντική χρήση.
«Λέμε στους πελάτες μας ότι είναι πιο φτηνό, πιο σίγουρο και μάλλον πιο καλά να παγώσουν μόνο τον εγκέφαλο», δηλώνει ο Ντανίλα Μεντβέντεφ, μάνατζερ της KrioRus. Το πάγωμα του εγκεφάλου κοστίζει 10.000 δολάρια, ενώ του σώματος φτάνει τα 30.000 δολάρια.

Δελφίνια-γιατροί στον διαβήτη

Εκτός από τον άνθρωπο, τα δελφίνια είναι τα μόνα θηλαστικά που παρουσιάζουν μια φυσική μορφή διαβήτη τύπου 2. Η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να ρίξει φως και να ανοίξει τον δρόμο για τη θεραπεία μιας ασθένειας που ευθύνεται για έναν στους είκοσι θανάτους.

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα ρινοδέλφινα μπορεί να παρουσιάσουν μειωμένη έκκριση ινσουλίνης, όπως συμβαίνει με τον ανθρώπινο διαβήτη. Αντίθετα από τους ανθρώπους, όμως, ο οργανισμός των θηλαστικών της θάλασσας ρυθμίζει τις ποσότητες της ινσουλίνης που εκκρίνει, με αποτέλεσμα η μείωση της ορμόνης να μην είναι υπό φυσιολογικές συνθήκες επιζήμια.

Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι τα δελφίνια μπορούν να αποτελέσουν ένα αξιόπιστο μοντέλο στην προσπάθεια εξεύρεσης νέων θεραπειών και αντιμετώπισης του διαβήτη τύπου 2.

Εάν οι ερευνητές μπορέσουν να μάθουν με ποιον τρόπο ελέγχουν τα δελφίνια τις ποσότητες ινσουλίνης που εκκρίνουν πριν γίνει επιβλαβής η μείωση της ορμόνης, θα γίνει πιθανότατα δυνατή η ανάπτυξη μιας θεραπείας.

«Τα ρινοδέλφινα είναι ένα σημαντικό φυσικό μοντέλο για μια ασθένεια που ευθύνεται για το 5% των θανάτων παγκοσμίως», είπε η Στέφανι Βεν-Γουότσον, επιδημιολόγος κτηνίατρος και επικεφαλής της έρευνας, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Ντιέγκο. «Ελπίζουμε ότι αυτή η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε νέους τρόπους πρόληψης και θεραπείας για τον διαβήτη», πρόσθεσε. 

Η μουσικοθεραπεία καταπολεμά την κατάθλιψη


Η μουσικοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιωθεί η αντιμετώπιση της κατάθλιψης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, αναφέρουν επιστήμονες από τη Φινλανδία.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 79 ασθενείς διαπίστωσαν πως όσοι ακολουθούσαν αντικαταθλιπτική αγωγή και χρησιμοποιούσαν μουσική για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, παρουσίασαν μεγαλύτερη βελτίωση της ψυχικής τους διάθεσης σε σύγκριση με όσους υποβάλλονταν μόνο στην κλασική αγωγή.
Όπως γράφουν στην «Βρετανική Επιθεώρηση Ψυχιατρικής», όλοι οι ασθενείς υποβάλλονταν σε ψυχολογική θεραπεία και έπαιρναν τα κατάλληλα φάρμακα. Σε 33 από αυτούς προσφέρθηκαν και 20 συνεδρίες με έναν εκπαιδευμένο μουσικοθεραπευτή, στη διάρκεια της οποίας έπαιζαν μουσικά όργανα όπως τα drums.
Έπειτα από τρεις μήνες, αυτοί οι 33 ασθενείς είχαν μεγαλύτερη βελτίωση σε τεστ αξιολόγησης του άγχους και της κατάθλιψης απ’ ό,τι οι υπόλοιποι.
Μετά από 6 μήνες, ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε στατιστικά σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.
«Η μελέτη μας έδειξε πως η μουσικοθεραπεία, σε συνδυασμό με την κλασική αγωγή, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους ασθενείς κατά τα πρώτα στάδια της νόσου τους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κρίστιαν Γκολντ, από το Πανεπιστήμιο τηςJyväskylä.
«Η μουσική έχει συγκεκριμένες ιδιότητες που επιτρέπουν στους ανθρώπους να εκφράζονται και να επικοινωνούν με μη λεκτικό τρόπο – ακόμα και όταν βρίσκονται σε ένα σημείο όπου αδυνατούν να εκφράσουν με λόγια όσα νιώθουν».


Πηγή : Web Only

ΦΑΡΣΑ Ή ΚΟΡΟΪΔΙΑ;


Αν το ημερολόγιο δεν βεβαίωνε ότι βρισκόμαστε στον μήνα Αύγουστο, η χθεσινή ημέρα θα μπορούσε να εκληφθεί ως Πρωταπριλιά.
Η ποδοσφαιρική είδηση έμοιαζε περισσότερο με φάρσα.
n Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απεφάνθη ότι ο υποβιβασμός τον οποίο είχε αποφασίσει η Σούπερ Λίγκα ως διοργανώτρια του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος για τις ομάδες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας δεν δικαιολογείται.
Συνεπώς, παραμένουν στην Α' Kατηγορία και απλώς θα εκτίσουν κάποιες άλλες ποινές από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.
Προφανώς, η εν λόγω επιτροπή δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να εφαρμόσει το γράμμα της τρέχουσας νομοθεσίας.
Αλλά αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο δράμα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ολα έχουν ρυθμιστεί με τρόπο που να καταλήγει στη διαρκή ενίσχυση της αναξιοπιστίας και της απαξίωσής του.
Λίγο πριν εκκινήσει η νέα ποδοσφαιρική σεζόν, το σκηνικό στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι εξοργιστικό:
n Υπήρξε ένας χείμαρρος αποκαλύψεων για στημένα παιχνίδια, κόλπα με το στοίχημα και μεθοδολογίες υποκόσμου.
n Η κοινή γνώμη αηδίασε και οι φίλαθλοι και οι στοιχηματίζοντες συγκλονίστηκαν.

Απειλούν τώρα με στάση εισπράξεων


Στο κόκκινο οδηγούνται οι σχέσεις της κυβέρνησης με την ΑΔΕΔΥ, με αιχμή τις απειλές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσίων υπαλλήλων για λουκέτα σε υπηρεσίες που εισπράττουν έσοδα και φόρους.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έστειλε χθες νέο προειδοποιητικό μήνυμα προς τους συνδικαλιστές του Δημοσίου ότι δεν θα δεχθεί συμπεριφορές που ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον, μόνο που αυτή τη φορά προχώρησε ένα κλικ παραπάνω, αφήνοντας να γίνει κατανοητό ότι όσοι λειτουργούν εις βάρος του Δημοσίου θα υποστούν πειθαρχικές κυρώσεις και θα έρθουν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της απόλυσης.
Αφορμή για τη νέα μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με την ΑΔΕΔΥ ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της Σπύρου Παπασπύρου, ο οποίος μιλώντας για τις μορφές αντίδρασης του κλάδου στις νέες περικοπές στους μισθούς και στο υπό καθιέρωση ενιαίο μισθολόγιο ανέφερε ότι η μη είσπραξη τελών στα δημόσια ταμεία είναι μία στοχευμένη δράση. Οι δηλώσεις Παπασπύρου ήρθαν λίγες ημέρες μετά την αυστηρή προειδοποίηση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου ότι δεν θα γίνεται ανεκτό το καθεστώς της λευκής απεργίας από δημοσίους υπαλλήλους. Ο κ. Παπασπύρος είπε στα «ΝΕΑ» ότι «οι κινητοποιήσεις μας θα γίνουν παράλληλα με το νέο μισθολόγιο και το επόμενο μνημόνιο που θα συνοδεύεται από νέα μέτρα εις βάρος μας».

Ο ουρανός θα βρέξει… Περσείδες!!!


Ο ουρανός θα βρέξει... Περσείδες
Ενα από τα πιο εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμενα, τη βροχή των Περσειδών θα απολαύσουν και φέτος όσοι αποφασίσουν να μείνουν ξύπνιοι τη νύχτα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετεώρων κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του φαινομένου, το οποίο ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Αυγούστου, θα πέφτουν περίπου 100 μετέωρα την ώρα προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα.
Παρά τον χαρακτηρισμό τους ως “πεφταστέρια”, οι Περσείδες δεν είναι τίποτε άλλο από μικρά απομεινάρια, μέχρι και σε μορφή σκόνης, του κομήτη Σουίφτ Τατλ, τα οποία συναντά η Γη μία φορά τον χρόνο γύρω στις αρχές του Αυγούστου. Οταν μπαίνουν στην ατμόσφαιρα της Γης τα σωματίδια αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων και σχηματίζουν μια φωτεινή σφαίρα που κινείται με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 200.000 χιλιομέτρων την ώρα. Κατά τη διάρκεια της εισόδου τους στην ατμόσφαιρα, αφήνουν πίσω τους μια “ουρά” που ονομάζεται διάττοντας αστέρας, μετέωρο ή πεφταστέρι, και φαίνεται από τη Γη με γυμνό μάτι.
Ονομάζονται Περσείδες, επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό του Περσέα, φαίνεται δηλαδή ότι έρχονται από την κατεύθυνση αυτή. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού του κομήτη περιπλανάται στο διάστημα περίπου 1.000 χρόνια από τη στιγμή που αποκολλήθηκε από την ουρά του. Υπάρχει, πάντως, και μια λωρίδα υλικού που αποσπάστηκε από τον Σουίφτ Τατλ το 1862. ταν, κατά τη διάρκεια της περιστροφής της, η Γη περνά από το σημείο που βρίσκεται η συγκεκριμένη λωρίδα ο αριθμός των μετεώρων που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος είναι πολύ μεγαλύτερος.
Το 1991 και το 1992 σημειώθηκε έξαρση του φαινομένου καθώς έπεφταν περίπου 400 μετέωρα την ώρα. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε στα τέλη της δεκαετίας πέφτοντας στα 100 μετέωρα την ώρα ενώ το 2000 ήταν πολύ λιγότερα.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Βιβλίο ανάβει φωτιές για τα 12 μίλια


Τι ισχυρίζεται Τούρκος πρώην πρέσβης

Βιβλίο ανάβει φωτιές για τα 12 μίλιαΓια αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας τα χωρικά της ύδατα να περιοριστούν σε ορισμένα σημεία στα 6 αντί των 12 ναυτικών μιλίων κάνει αναφορά σε βιβλίο του ο Τούρκος πρώην πρέσβης Ντενίζ Μπουλούκμπασι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah, που φιλοξενεί δηλώσεις του, ο Μπουλούκμπασι, ο οποίος έλαβε μέρος έως και στον 36ο γύρο των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες βρίσκονται πλέον στον 50ό, φέρεται να δήλωσε σχετικά με το θέμα ότι «δεν απηχούν την πραγματικότητα τα λόγια της Ελλάδας στις διερευνητικές συνομιλίες, ότι πάντα διατηρούμε το δικαίωμα της επέκτασης μονόπλευρα των χωρικών μας υδάτων».

Spiegel: Το παγκόσμιο παζλ του χρέους


Μέχρι το τέλος του έτους, το χρέος όλων των χωρών του πλανήτη θα ανέρχεται σε 54 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το τεράστιο αυτό ποσό βέβαια είναι άνισα κατανεμημένο. Το γερμανικό περιοδικό Spiegel έφτιαξε ένα χάρτη, που παρουσιάζει ποιες οικονομίες βρίσκονται στο «κόκκινο».
Οι αναδυόμενες οικονομίες φαίνεται ότι έχουν τα μικρότερα προβλήματα. Στο αντίθετο άκρο βρίσκονται οι παραδοσιακές, βιομηχανικά ισχυρές, χώρες των οποίων οι δείκτες του χρέους έχουν εκτοξευθεί την τελευταία δεκαετία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρέος των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιπροσωπεύει τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου χρέους.
Η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία είναι οι χώρες που «φλέγονται» στον ευρωπαϊκό Νότο, όπως παρουσιάζονται στο χάρτη.
Δείτε με τη βοήθεια του πίνακα, ποιοι είναι οι υπερχρεωμένοι του πλανήτη.

Οι βοριάδες «ρίχνουν» αισθητά την θερμοκρασία!!


Απότομη αλλαγή σκηνικού και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα Πέμπτη 11/8, με τους ανέμους να φτάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ, μετά από ένα άκρως καυτό διήμερο.
Συγκεκριμένα, σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει πρόσκαιρες καταιγίδες αλλά και γρήγορη βελτίωση του καιρού, στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο.
Στην Αττική, γενικά, θα είναιαίθριος ο καιρός και μόνο στα βόρεια, θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοιο σκηνικό στην Θεσσαλονίκη καθώς προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως το πρωί. Η θερμοκρασία από 20 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.
πηγη newsbomb.gr