Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Η ομάδα αίματος επηρεάζει την υγεία!!!


Αίμα
Είναι δυνατόν να επηρεάζει η ομάδα αίματος τον κίνδυνο που διατρέχουμε να αναπτύξουμε καρκίνο, υπογονιμότητα, πεπτικό έλκος ή και λοιμώδη νοσήματα ακόμα, όπως η ελονοσία; Ολοένα περισσότερες μελέτες υποδηλώνουν πως – στην χειρότερη περίπτωση – είναι πάρα πολύ πιθανό…
Η νεώτερη μελέτη για τις ομάδες αίματος δείχνει πως όσοι έχουν ομάδα αίματος 0 διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν έμφραγμα.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Daily Mail», ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν αυτό το όφελος σε μελέτη με 20.000 εθελοντές. Η μελέτη τους, που πρόκειται να δημοσιευθεί σε μία από τις σημαντικότερες ιατρικές επιθεωρήσεις, την «The Lancet», έδειξε πως όσοι φέρουν το γονίδιο Adamts7 διατρέχουν σημαντικό υψηλότερο κίνδυνο εμφράγματος.
Σε όσους φορείς όμως έχουν ομάδα αίματος Ο, το Adamts7 δεν αυξάνει τον κίνδυνο αυτό.
Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μέρντοκ Ράιλι, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο, λέει πως αυτή η γνώση θα μπορούσε να συμβάλει στην επινόηση νέων φαρμάκων για όσους κινδυνεύουν να υποστούν έμφραγμα, τα οποία θα μιμούνται την ωφέλιμη δράση του γονιδίου όσων έχουν ομάδα αίματος Ο.
  • Φυσική εξέλιξη

Γελάστε! Κάνει καλό στην κυκλοφορία του αίματος!!!!


Γέλιο
Θετική επίπτωση στη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων έχει η παρακολούθηση μιας κωμωδίας, σε αντίθεση με τα θρίλερ που προκαλούν στρες και στένωση των αρτηριών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικλ Μίλερ, που παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας στο Παρίσι, ανέφεραν ότι τα θετικά συναισθήματα γενικά και το γέλιο ειδικότερα κάνουν καλό στο κυκλοφορικό σύστημα, αντίθετα με το άγχος.
Οι επιστήμονες ζήτησαν από εθελοντές τη μία μέρα να παρακολουθήσουν κωμωδίες και την επόμενη μέρα πιο αγχωτικές ταινίες (όπως η «Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν»). Στη δεύτερη περίπτωση, παρατηρήθηκε ότι οι εθελοντές εμφάνιζαν αγγειακή στένωση και συνεπώς περιορισμό της ροής του αίματος στον οργανισμό τους.
Το γέλιο έχει για τα αιμοφόρα αγγεία παρόμοιο όφελος με την αερόβια σωματική άσκηση και τη χρήση των στατινών, γι’ αυτό είναι χρήσιμο να ενσωματωθεί σε ένα γενικότερο υγιεινό στιλ καθημερινότητας.
Πηγή: newsbeast.gr

Καλοκαίρι μέσα στο Φθινόπωρο!!!


Καλό μήνα με άνοδο της θερμοκρασίας! Τι κι αν ο Σεπτέμβριος έκανε σήμερα ποδαρικό, το καλοκαίρι συνεχίζει την πορεία του κανονικά… Εξάλλου στη χώρα μας οι θερινοί μήνες είναι τουλάχιστον έξι!
Αναλυτικά η πρόγνωση
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.
Μακεδονία και Θράκη