Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ο λόγος που βλέπουμε όνειρα

“Ένα μυαλό που κοιμάται ίσως να μην θεωρείται κατάλληλο για να κάνει σημαντικές σκέψεις, αλλά οι άνθρωποι μπορούν στην πραγματικότητα να επιλύσουν προβλήματα ενώ κοιμούνται.”
Και όχι μόνο αυτό, αλλά ένας από τους σκοπούς των ονείρων που βλέπουμε είναι να μας βοηθήσουν να βρούμε λύσεις σε προβλήματα που μας βασανίζουν τις ώρες που είμαστε ξυπνητοί.
Τα όνειρα είναι εξαιρετικά αληθοφανή αλλά συχνά παράλογα στη φύση τους.
Η θεωρία της Deirdre Barrett, ψυχολόγου στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, για τα όνειρα συνοψίζεται στο εξής: «Τα όνειρα είναι ουσιαστικά σκέψεις, αλλά σε μία ελαφρώς διαφορετική κατάσταση από αυτή που είναι όταν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Ο λόγος που ονειρευόμαστε είναι ένα μυστήριο του μυαλού.

«Επικίνδυνος μύθος» τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα!

Νερό
Τα οφέλη από την κατανάλωση άφθονου νερού έχουν διογκωθεί τόσο πολύ, ώστε όσοι ακολουθούν τις επίσημες συστάσεις και πίνουν 6-8 ποτήρια την ημέρα μπορεί να βλάπτουν τον εαυτό τους, υποστηρίζει μια βρετανίδα γιατρός.
Όπως γράφει στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), οι συστάσεις αυτές «όχι μόνο είναι ανοησίες, αλλά ανοησίες που έχουν καταρριφθεί πλήρως».
Το σχετικό άρθρο υπογράφει η δρ Μάργκρετ ΜακΚάρτνεϊ, γενική ιατρός στη Γλασκώβη και ιατρική αρθρογράφος σε μια εφημερίδα. Όπως υποστηρίζει, τα οφέλη του νερού έχουν διογκωθεί «από οργανισμούς με συγκεκριμένα συμφέροντα», όπως οι εταιρείες εμφιαλωμένου νερού.

Παιδόφιλοι ... άτομα υπεράνω υποψίας!

Άτομα υπεράνω υποψίας, άτομα της διπλανής πόρτας,οικογενειάρχες με παιδιά,μορφωμένοιοικονομικά ευκατάστατοι... Αυτοί είναι τις περισσότερες φορές οιπαιδόφιλοι που συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου...
Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ολόκληρη τη χώρα, (θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα), ενώ τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η σύλληψη ενός 33χρονου υπαρχιφύλακα που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Γερμανού στη Φλώρινα, στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν 2.500 αρχεία παιδικής πορνογραφίας !