Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Χαμογελάτε γιατί χανόμαστε


Χαμόγελο
Μπορεί όσα συμβαίνουν γύρω μας τον τελευταίο καιρό να μην μας αφήνουν πολλά περιθώρια χαράς. Μπορεί πρόσφατες έρευνες να έδειξαν ότι οι άνδρες που δεν χαμογελούν είναι ελκυστικότεροι. Επιστήμονες και ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας, όμως, επιμένουν: Το χαμόγελο ενισχύει τη μακροζωία. Και παραθέτουν δέκα τουλάχιστον λόγους για τους οποίος πρέπει να χαμογελάμε όσο συχνότερα μπορούμε.

«Όλα άλλαξαν σε μια μέρα»


Αβέβαιο είναι το μέλλον του Νεστέροβιτς μετά από την αποχώρηση Αγγελόπουλων

«Όλα άλλαξαν σε μια μέρα»Αλλάζει τα σχέδια του Ράσο Νεστέροβιτς η αποχώρηση της οικογένειας Αγγελόπουλου από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Η οψιόν για την αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του Σλοβένου σέντερ δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί και ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ ήδη θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους». 

Στήριξη στις δηλώσεις Πάγκαλου από τον Λοβέρδο


Δεν είναι μπλόφα τα περί χρεοκοπίας, σύμφωνα με τον υπουργό 

Υγείας

Στήριξη στις δηλώσεις Πάγκαλου από τον ΛοβέρδοΗ χώρα περνάει και περνάει και θα συνεχίσει να περνάει από περίοδο ύφεσης και δεν θα τελειώσει σύντομα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

Πρόσκληση Βενιζέλου στους «αγανακτισμένους»


«Ας έρθουν στο υπουργείο να μιλήσουμε»

Πρόσκληση Βενιζέλου στους «αγανακτισμένους»«Θα ήθελα με σεβασμό να μιλήσω μαζί τους και τους προσκαλώ και πάλι να έρθουν στο υπουργείο. Είναι μια ουσιαστική πρόσκληση», δήλωσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στο κίνημα των αγανακτισμένων και τα τεκταινόμενα στην πλατεία. 

Η Βάσω ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο με …μισή καρδιά


Τα μέτρα είναι όχι μόνο σκληρά και άδικα αλλά και αναποτελεσματικά, τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, κατά τη δεύτερη μέρα συζήτησης τουΜεσοπρόθεσμου τη Βουλή.
«Μας δίνουν αναστολή εκτέλεσης σε δόσεις, ως πότε θα μας δίδουν αναστολή» διερωτήθηκε η πρώην υπουργός.

Τι περιλαμβάνει το Plan B για την Ελλάδα


του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ο πλανήτης Γη - και δεν είναι υπερβολή αυτό - κρατάει την αναπνοή του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, το επόμενο κρίσιμο 48ωρο με την ψήφιση ή όχι τουΜεσοπρόθεσμου προγράμματος αύριο και του ΕφαρμοστικούΝόμου μεθαύριο Πέμπτη στη Βουλή.

Συνεχίζονται οι μάχες έξω από το Βουλή


Επεισόδια τώρα στην Αμαλίας

Μπορεί η κατάσταση να έχει ομαλοποιηθεί σε σχέση με τα εκτεταμένα επεισόδια που προηγήθηκαν αλλά η κατάσταση παραμένει έκρυθμη. Οι μάχες μεταξύ κουκουλοφόρων-δυνάμεων καταστολής συνεχίζονται…

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένταση και επεισόδια στην Όθωνος, έξω από τον προαύλιο χώρο της Βουλής αλλά και έξω από το Εθνικό κήπο. Ομάδες νεαρών κάνει πετάει πέτρες και ό,τι βρίσκει στα ΜΑΤ και εκείνοι απαντούν με κρότου λάμψης αλλά και χρήση χημικών.

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο»


Υπερασπίζεται το έργο του με άρθρο στους Financial Times

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο»Οι χρηματοπιστωτικές αγορές κάνουν λάθος να θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει και να τάσσονται υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους της, αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα Financial Times.

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα


ΔΕΙΤΕ: Αναίτια επεισόδια με τους κουκουλοφόρους να... δημιουργούν κλίμα

Από εκτεταμένα επεισόδια «αμαυρώθηκε» ακόμα μία διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, κόντρα στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης. Οι κουκουλοφόροι έκαναν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι την εμφάνισή τους και επιχείρησαν να δυναμιτίσουν την μέχρι εκείνη την ώρα ειρηνική συγκέντρωση.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων. Οι άγνωστοι εκσφενδόνισαν μπουκάλια και αλλά αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Στη συνέχεια άλλη ομάδα νεαρών επιτέθηκε εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ στην Όθωνος.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν σε όλη την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Η Ερμού, η Καραγιώργη Σερβίας, η Σταδίου και η Βουκουρεστίου μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να απωθήσουν τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων. Κάποιοι από τους νεαρούς έσπασαν με βαριοπούλες μάρμαρα και τσιμέντα και άρχισαν να τα πετάνε εναντίον των ΜΑΤ.

Οι δράστες έβαλαν επίσης φωτιές σε κάδους απορριμμάτων έκαψαν περίπτερο έξω από το κατάστημα Public και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα.

Το «γαλάζιο» ΟΧΙ, η 5η δόση και …η «φιλική επίθεση» των ξένων μέσων


Δύο «όχι» αναμένεται να πει Τετάρτη και Πέμπτη η ΝΔ στις κρίσιμες ψηφοφορίες γιαεφαρμοστικό καιΜεσοπρόθεσμο.
Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται πια η απομάκρυνση από το κόμμα , πιθανών ‘γαλάζιων ανταρτών’, που θα διαφοροποιηθούν από την κομματική γραμμή της καταψήφισης.

Κόλαση ξεπουλήματος φέρνει ο Εφαρμοστικός Νόμος




Ένας εφιάλτης άνευ προηγουμένου κρύβεται στα άρθρα τουΕφαρμοστικού Νόμου, που έδωσε στη δημοσιότητα τουπουργείο Οικονομικών. Δεν μένει τίποτα που να μην βάζουν στο χέρι κυβέρνησητρόικα και τεχνοκράτες εμπειρογνώμονες, που θα αποφασίζουν για το ποια -και πότε- φιλέτα της ελληνικής επικράτειας θα «αξιοποιηθούν».

Οι 12 Καρκίνοι και το σεξ - Ατάκες που έγραψαν ιστορία


Κάθε Καρκίνος και η Σελήνη του

Οι 12 Καρκίνοι και το σεξ - Ατάκες που έγραψαν ιστορία










 κάθε Σελήνη και μια διαφορετική σεξουαλική πινελιά. Ας δούμε τους δώδεκα τύπους μέσα από ατάκες που έγραψαν ιστορία.

Το πρόβλημα υγείας της Έλενας Παπαρίζου

Το πρόβλημα υγείας της Έλενας Παπαρίζου



Λίγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η Έλενα Παπαρίζου από την παιδική της ηλικία, και δεν αναφερόμαστε στο πρόβλημα που έχει η τραγουδίστρια με τον θυρεοειδή της. Η Έλενα Παπαρίζου από παιδί είχε ένα αναπνευστικό πρόβλημα από το οποίο υποφέρει μέχρι και σήμερα. Ακόμα και σήμερα δηλώνει πως μερικές φορές χάνει την αναπνοή της όταν βρίσκεται επάνω στη σκηνή, για αυτό και κρατάει έναν αναπνευστήρα.
 

«Ταξιδέψτε» στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη


ΔΕΙΤΕ: Μοναδικό φωτογραφικό υλικό από τον Άρη

«Ταξιδέψτε» στην επιφάνεια του Κόκκινου ΠλανήτηΗ κάμερα HiRISE, μία από τις πλέον ισχυρές που έχει σταλθεί ποτέ στο διάστημα, φωτογράφησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τον ακατοίκητο Άρη. 

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν απολαύστε τα τοπία που έχει να μας προσφέρει, από τους κρατήρες του, δίνες, χαραδρώσεις πάνω στις αμμώδεις περιοχές του, ακόμα και χιονοστιβάδες.

Το Mini Coupe Endurance εν ώρα δράσης



ΔΕΙΤΕ: Το πρώτο βίντεο της αγωνιστικής έκδοσης του Mini Coupe

Το Mini Coupe Endurance εν ώρα δράσηςΤην προηγούμενη εβδομάδα η Mini παρουσίασε και την αγωνιστική έκδοση του νέου Mini Coupe. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,6 λίτρων της έκδοσης John Cooper Works παραγωγής, μόνο που εδώ αυτός αποδίδει 250 ίππους και 330 Nm ροπής.

Γ. Αμοιρίδης: Δεν πρότεινα εγώ την επιστροφή της ωφέλειας από τις αποδείξεις


«Είναι δυνατόν ένας βουλευτής να έχει επιστροφή φόρου 1.800 ευρώ; Ντρέπομαι γι' αυτό»

Γ. Αμοιρίδης: Δεν πρότεινα εγώ την επιστροφή της ωφέλειας από τις αποδείξειςΑποποιείται την πατρότητα της επιστροφής ωφέλειας φόρου από τις αποδείξεις ο Βουλευτής κ. Αμοιρίδης τον οποίο κάποιες διαρροές ήθελαν να έχει εισηγηθεί το μέτρο. από τις «Δεν ήταν πρότασή μου» σημειώνει σήμερα σε συνέντευξη του στο Βήμα fm. 

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση


«Το μεσοπρόθεσμο, όχι να το ψηφίσεις δεν μπορείς αλλά ντρέπεσαι να το διαβάσεις»

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνησηΜύδρους κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. 

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στοΜεσοπρόθεσμο.
Καταργείται το «μπόνους» τηςέκπτωσης δαπανών με βάση τις αποδείξεις και οι φορολογούμενοι πρέπει να συλλέγουν περισσότερες

«Φρούριο» η Βουλή, νέο κλοιό ετοιμάζουν οι «Αγανακτισμένοι»


«Δρακόντεια» θα είναι και σήμερα τα μέτρα ασφαλείας που παίρνει η Αστυνομία για το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν έκτροπα έξω από τη Βουλή.

Διλήμματα «επιστρατεύει» ο Γ.Παπανδρέου


Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η πρώτη μέρα της  συζήτησης τουΜεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί την Τετάρτη.

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος στην Ελλάδα


Εκτιμήσεις για “άνοιγμα” 1.523.000 επαγγελματικών θέσεων στην Ελλάδα έως το 2020, εκ των οποίων οι 170.000 θα είναι νέες και οι περίπου 1,4 εκατομμύρια θα προκύψουν από αντικατάσταση απερχόμενων εργαζομένων, παρέθεσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την ανάπτυξη και την Επαγγελματική Κατάρτιση σε έκθεση υπό τον τίτλο “Skills Supply and demand in Europe: medium-term forecast up to 2020″.

20 επαγγέλματα του μέλλοντος


Εργασία
Το Βρετανικό Υπουργείο Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων ζήτησε πρόσφατα από μια ομάδα επιστημόνων που ασχολούνται με τις τεχνολογίες του μέλλοντος να περιγράψουν πώς η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος θα επηρεάσει τα σημερινά επαγγέλματα.
Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από την ομάδα Fast Future Research στην Έκθεση «Shape of Jobs to Come» και ήταν πραγματικά εκπληκτικά. Η μελέτη παρουσίασε 20 επαγγέλματα, που ενδέχεται να θεωρούνται συνηθισμένα το 2020 ή το 2030 σήμερα όμως ακούγονται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Χειρουργοί που θα κάνουν επεμβάσεις για να δίνουν μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης στους ανθρώπους, ελεγκτές καιρού, κατασκευαστές ζωντανών ανθρώπινων μελών και «κάθετοι» αγρότες είναι μόνο μερικά από τα μελλοντικά επαγγέλματα που παρουσιάστηκαν.
Διαβάστε παρακάτω τη λίστα με τα 20 πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα του μέλλοντος:

Morning Glory: Μια λίμνη από άλλο πλανήτη


Η λίμνη Morning Glory είναι ουσιαστικά ένας εντυπωσιακός θερμοπίδακας στο Upper Geyser Basin του εθνικού πάρκου του Yellowstone στις ΗΠΑ.

Περίεργες και σημαντικές εφευρέσεις του 2010


Antro
Οι πιο σημαντικές ανακαλύψεις της χρονιάς που μας πέρασε. Κάποιες θα γίνουν κομμάτι της ζωής μας και κάποιες δεν θα τις ξαναδούμε ποτέ!
Φυσικά, πρώτο στη λίστα των 50 πιο σημαντικών εφευρέσεων για το 2010 που δημοσίευσε το περιοδικό «Time», φιγουράρει το iPad της Apple, ένα εργαλείο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας με τον ψηφιακό κόσμο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ!!!!!





Τι είπε ο Υπουργός Άμυνας για τα... τανκς του Θ. Πάγκαλου


Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου για τανκς έξω απ' τις τράπεζες και για αναρχία στους δρόμους σε ισπανική εφημερίδα πρώτα απ' όλους προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Άμυνας ο οποίος υπενθύμισε ότι είναι καλό να μη γίνονται υπερβολικές δηλώσεις με αναφορά στο Στρατό και δη στα άρματα μάχης...

"Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους από κάθε κόμμα να μην εμπλέκουν με δήλωση οποιασδήποτε μορφής το στράτευμα στην εσωτερική και κοινωνική ζωή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια δεν έχουν, έχουν με την εξωτερική ασφάλεια.