Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Περνάμε 36 λεπτά την ημέρα απελπισμένοι

Απελπισία
Ανησυχούμε για τα χρέη, για τη δουλειά μας, για το μέλλον, για τα κιλά και για την απογοητευτική ερωτική ζωή μας. Ακόμα κι έτσι, όμως, το να περνάμε κάθε μέρα 36 λεπτά κατά μέσον όρο βυθισμένοι στην μαύρη απελπισία, είναι πολύ.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας έρευνας που δείχνει πως κάθε ένας από εμάς περνάει ετησίως 9 ολόκληρες ημέρες – ή 1,5 χρόνο στη διάρκεια της ζωής του – νιώθοντας ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα.
Κύριες αιτίες της απελπισίας μας είναι το υψηλό κόστος διαβίωσης και τα οικονομικά προβλήματα.

Λίγο πριν την καταστροφή (Photos)

Οι εικόνες που ακολουθούν παρουσιάζουν αστεία (κυρίως) στιγμιότυπα, λίγο πριν την καταστροφή! Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και απολαύστε…

Έχει να πλυθεί… 37 ολόκληρα χρόνια!

Kailash Singh
Αποφάσισε να χορέψει το χορό του Ησαΐα, αλλά να σταματήσει οποιαδήποτε επαφή με το νερό και το σαπούνι.
Ο λόγος για τον Kailash Singh, ο οποίος έχει να πλυθεί 37 ολόκληρα χρόνια. Ποιος είναι ο λόγος αυτής της… αποχής; Ακολουθεί τη συμβουλή ενός ιερέα! Σύμφωνα με τον 65χρονο αγρότη από την Ινδία, ο ιερέας τον συμβούλευσε να μην πλυθεί γιατί με αυτό τον τρόπο θα αποκτούσε έναν γιο.

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι σχήμα έχουν οι κόκκοι της άμμου;

Δείτε εικόνες μεγεθυμένες κατά 250 φορές
Αν και με γυμνό μάτι η κοινή άμμος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και αρκετά αδιάφορη, στην πραγματικότητα και μεγεθυμένα 250 φορές, οι κόκκοι αποτελούν ένα όμορφο μωσαϊκό χρωμάτων και σχεδίων.
Ο καθηγητής Gary Greenberg του UCL της Αγγλίας χαρακτηριστικά αναφέρει «Είναι αδιανόητο να σκεφτείς πως όταν περπατάς πάνω στην αμμουδιά, πρακτικά πάνω σε αυτούς του μικροσκοπικούς θησαυρούς».
Perierga.gr - Τι σχήμα έχουν οι κόκκοι της άμμου;
Perierga.gr - Τι σχήμα έχουν οι κόκκοι της άμμου;
Perierga.gr - Τι σχήμα έχουν οι κόκκοι της άμμου;
Perierga.gr - Τι σχήμα έχουν οι κόκκοι της άμμου;
Perierga.gr - Τι σχήμα έχουν οι κόκκοι της άμμου;
Perierga.gr - Τι σχήμα έχουν οι κόκκοι της άμμου;
Perierga.gr - Τι σχήμα έχουν οι κόκκοι της άμμου;
Perierga.gr - Τι σχήμα έχουν οι κόκκοι της άμμου;
Perierga.gr - Τι σχήμα έχουν οι κόκκοι της άμμου;
Perierga.gr - Τι σχήμα έχουν οι κόκκοι της άμμου;
πηγή: newsbeast.gr

8η Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας

Οι αλλεργίες τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και ταλαιπωρούν όλο και περισσότερους. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: ένας στους τρεις Έλληνες θα αναπτύξει κάποιου είδους αλλεργία κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η επέλαση του …καύσωνα

Βεντάλιες, air condition, ανεμιστήρες, σιντριβάνια, παραλία… Για το ερχόμενο τριήμερο, επιστρατεύστε ο,τι διαθέτετε γιατί προβλέπεται καυτό, πολύ καυτό! Πρόκειται για το πρώτο κύμα καύσωνα που θα «χτυπήσει» τη χώρα μας με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Κλείνουν «θύρες» και σύνδεσμοι των ομάδων



Αναστολή για ένα χρόνο στη λειτουργία των συνδέσμων των ομάδων με σκοπό την προσαρμογή τους στο νέο τεχνικό πλαίσιο, προβλέπει το νομοσχέδιο για τον επαγγελματικό αθλητισμό, το οποίο παρουσίασε ο υπουργόςΠολιτισμού Παύλος Γερουλάνοςστον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου, που θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι: καθιερώνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ορίζει το πλαίσιο συνεργασίας των ομάδων με εταιρείες φύλαξης και καθορίζει πλέον ως κακουργηματική την πράξη«στημένων» ματς.
Ο κ. Γερουλάνος κάλεσε την αθλητική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της αναφορικά με τα «στημένα», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην διεξαχθεί πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αποκλειστούν οι ομάδες από την Ευρώπη στην περίπτωση που, όπως είπε, διαπιστωθεί προσπάθεια κουκουλώματος είτε από την ΕΠΟ, είτε από την ΟΥΕΦΑ.
Αναφορές για το παρασκήνιο των «στημένων» παιχνιδιών περιελάμβαναν οι τοποθετήσεις των βουλευτών τουΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σπύρος Βούγιας ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις στην ΕΠΟ, προκειμένου να ληφθούν σκληρές αποφάσεις ενώ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος είναι κατηγορούμενος να λέει ότι, δεν παραιτείται.
Τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι, στη λίστα με τα «στημένα» δεν περιλαμβάνονται Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ εξέφρασε ο κ. Νίκος Τσώνης, ενώ ο κ. Γρηγόρης Νιώτης μίλησε για αποδείξεις, που αποδεικνύουν πως υπάρχει «υπερσύστημα απάτης».
Εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές της κ.  Πέμυ Ζούνη περί κατηγορούμενου, που πίνει ελεύθερος καφέ στο Κολωνάκι, αλλά και του κ.  Γιάννη Βούρου για βουλευτή, που προσπάθησε να επηρεάσει τον αθλητικό δικαστή.
 πηγη newsbomb.gr

10 επαγγέλματα που οδηγούν στην κατάθλιψη

Eπαγγέλματα
Πολλές έρευνες υποστηρίζουν πως η μεγαλύτερη επαγγελματική επιτυχία έρχεται, όταν κανείς καταφέρει να ακολουθήσει ένα επάγγελμα, το οποίο το αντιμετωπίζει ως χόμπι και παρά τις πολλές ώρες εργασίας καταφέρνει να αισθάνεται γεμάτος και χαρούμενος, χωρίς καμία αίσθηση στρες ή μονοτονίας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Deborah Legge και σύμβουλο ψυχικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Buffalo: «Υπάρχουν ορισμένες πτυχές της κάθε εργασίας που μπορούν να συμβάλλουν στη εμφάνιση κατάθλιψης ή και να την επιδεινώσουν»
Ποιες καριέρες, όμως, είναι εκείνες που… φλερτάρουν με τις πρώτες θέσεις στη λίστα των πιο καταθλιπτικών επαγγελμάτων;