Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Στον… τοίχο ο Παπανδρέου στην ΔΕΘ


Αντιμέτωπος με πρωτοφανείς για τα δεδομένα της ΔΕΘ διαδηλώσεις, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έθεσε το πλαίσιο που θα κινηθεί η κυβέρνηση στους επόμενους μήνες και αυτό θα μπορούσε να συμπυκνώνεται στη φράση «όποτε κάναμε εκπτώσεις ή πισωγυρίσματα το βρήκαμε μπροστά μας». Ο κ. Παπανδρέου έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει στην ίδια πολιτική και φάνηκε να πιστεύει ότι είναι μονόδρομος για την χώρα προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση.
«Πήραμε απόφαση:να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μια καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπία. Να μείνουμε στο ΕΥΡΩ», είπε χαρακτηριστικά επιμένοντας έτσι πως σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα είναι καταδικασμένη στην καταστροφή και στην έξοδο από το ευρώ.
Την ώρα της ομιλίας του χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν έξω για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση σε διάφορους τομείς, αλλά και για τα μέτρα που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα. Για πρώτη φορά σε Διεθνή Έκθεση η αστυνομία έχει πάρει τόσα πολλά μέτρα, ενώ οι διαδηλωτές δείχνουν αποφασισμένοι να «χαλάσουν» την παρουσία της κυβέρνησης εκεί και να αναδειχθούν εκείνοι ως το βασικό γεγονός της Έκθεσης.