Ο Καναδός σχεδιαστής γραφικών και φωτογράφος Ulric Collette δημιούργησε ένα εκπληκτικό project, με τίτλο «Genetic Portraits», στο οποίο παρουσιάζει τις γενετικές ομοιότητες μεταξύ διαφορετικών μελών της ίδιας οικογένειας. Κόβοντας τα πορτραίτα στη μέση και ενώνοντας τα μισά πρόσωπα, φτιάχνει ενδιαφέροντα νέα άτομα, που μερικές φορές μοιάζουν τόσο φυσιολογικά (σαν να επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο) και άλλες η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
περιεχόμενα
αθλητικα
(3)
ΑΚΙΝΗΤΑ
(4)
ανεκδοτα
(6)
αστεια βιντεο
(11)
αυτοκινητο
(10)
εφημεριδες
(3)
ζωδια
(6)
καιρος
(20)
κινηματογραφος
(7)
μεσα απο τα ματια της ΠΑΝΔΑΙΜΩΝ
(12)
μουσικη
(2)
νεα
(236)
περιεργα
(133)
πολιτικη
(78)
σοφα λογια
(3)
συνταγες
(7)
σχεσεις
(2)
τεχνη
(3)
τεχνολογια
(3)
τηλεοραση
(2)
υγεια
(39)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
(28)
gossip
(33)
Σάββατο 20 Αυγούστου 2011
Τι είναι η διατροφική ετικέτα και πως τη «διαβάζουμε»;
Η διατροφική ετικέτα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ του παραγωγού τροφίμου και του καταναλωτή.
Αναφέρει πληροφορίες που αφορούν το τρόφιμο, όπως είναι τα συστατικά του, το ποσοστό περιεκτικότητας των συστατικών του ανά συσκευασία ή ανά μερίδα ή/και ανά 100 γρ αυτού, η διάρκεια διατήρησής του, το βάρος του, η ημερομηνίες παραγωγής, συσκευασίας, λήξης κ.α. Πολλές φορές αναφέρονται επιπλέον και κάποιες ειδικές χαρακτηριστικές ιδιότητες του προϊόντος , το όνομα ή η διεύθυνση του παραγωγού, η χώρα προέλευσης του τροφίμου καθώς επίσης και πληροφόρηση για το αν το τρόφιμο αποτελεί προϊόν γενετικών τροποποιημένων τροφίμων, αν είναι βιολογικής καλλιέργειας κ.α. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να είναι τυπωμένες, χαραγμένες ή ακόμα και ζωγραφισμένες πάνω στη συσκευασία του τροφίμου.
Σε όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα αναγράφεται υποχρεωτικά η διατροφική τους ετικέτα ενώ η παροχή διατροφικών πληροφοριών είναι προς το παρόν προαιρετική για πολλές ωμές τροφές, όπως τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και το ψάρι.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)