Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μαύρα σενάρια για σκληρότερα μέτρα από ποτέ μετά την τηλεδιάσκεψη - Θρίλερ για το πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις


 60.000 θα δούν την πόρτα έως τις 31/12
- Επικοινωνιακό τρικ το κόψιμο στις συντάξεις όσων είναι κάτω των 55
- Θα γίνουν απολύσεις ακόμα και στον στενό δημόσιο τομέα
- Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης δεν αναμένονται πληροφορίες

Το Δημόσιο, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, "τελειώνει" θα τελειώσει απόψε  με όσα αναμένεται να πει οτι θα κάνει άμεσα στους ελεγκτές της τρόικας ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όχι μόνο θα βρεθούν στον δρόμο έως τις 31/12, 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά θα γίνουν απολύσεις και στον στενό δημόσιο τομέα, όπως προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών.

Μαραθώνια αναμένεται να είναι η τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της τρόικας. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η τηλεδιάσκεψη, που άρχισε περίπου στις 7.30 απόψε, "μπορεί να διαρκέσει έως τις πρώτες πρωινές ώρες και να συνεχιστεί αύριο ή και αργότερα". Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι "δεν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για αύριο".

«Κλείδωσαν» οι εκλογές για το Νοέμβριο


του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ο κύβος ερρίφθη. Εκλογές το Νοέμβρη – εκτός κι αν έχουμε κάποιο βίαιο επεισόδιο (στάση πληρωμών στο εσωτερικό ή πρόβλημα στο Αιγαίο) οπότε οι εκλογές μπορεί να γίνουν και τον Οκτώβρη.
Κάτω από την πίεση της Κομισιόν που με κάθε τρόπο δείχνει την απόρριψή της στην κυβέρνηση Παπανδρέου (λόγω ατολμίας για την εφαρμογή συμφωνιών) τον τρόμο μίας αναπόφευκτής κοινωνικής έκρηξης αλλά και των αναμενόμενων διαρροών εντός του κυβερνητικού χώρου, όπου 15 τουλάχιστον βουλευτές είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν νέα επαχθή, αντιλαϊκά μέτρα όταν αυτά έρθουν στη Βουλή, οι εκλογές θεωρούνται η έξοδος της σωτηρίας για την κυβέρνηση.
Ο πυρήνας του ΠΑΣΟΚ που καθορίζει τις εξελίξεις κατέληξε στην απόφαση για εκλογές το Νοέμβρη που θα έχουν για το ΠΑΣΟΚ το εξής βασικό επιχείρημα: «Αρνούμαστε να πάρουμε και νέα αντιλαϊκά μέτρα και ζητάμε από το λαό ψήφο εμπιστοσύνης για την εφαρμογή των κόκκινων γραμμών στην Κομισιόν και του ΔΝΤ».
Ήδη κεντρικοί παράγοντες της ευρωζώνης και του ΔΝΤ έχουν ακούσει από επίσημα ελληνικά χείλη το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών «γιατί η κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει μέτρα που δεν έχει γι΄ αυτά την ψήφο του ελληνικού λαού».
Ορισμένα κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης πιστεύουν ότι οι υπαινιγμοί για πρόωρες εκλογές προς την Κομισιόν μπορούν να λειτουργήσουν σαν «φόβητρο» για να μειώσουν τις πιέσεις της με το δεδομένο ότι η Τρόικα σε καμία περίπτωση δεν θέλει εκλογές περιπέτειας και πολιτικές εκκρεμότητες στην Ελλάδα.
Ωστόσο – κι αυτή είναι κεντρική μου διαπίστωση τις ημέρες που ήμουν στο Λονδίνο – οι ευρωπαίοι ηγέτες και κυρίως Γερμανοί, Γάλλοι και Ολλανδοί θέλουν να τελειώνει μία ώρα αρχύτερα η ελληνική τραγωδία κι εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν τους τρομάζει καθόλου το ενδεχόμενο μίας πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα.
Ήδη τόσο στα γραφεία της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ προχωράνε με απόλυτη μυστικότητα οι καταρτισμοί των καταλόγων των υποψηφίων των δύο κομμάτων για τις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ όμως να έχει μεγάλο πρόβλημα καθώς πολλά γνωστά ονόματα πολιτικών του χώρου αυτού έχουν αποφασίσει να απόσχουν από τις προσεχείς εκλογές.
 πηγη newsbomb.gr