Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Σε Ιόνιο και Κρήτη στήνουν «Ελντοράντο» για πετρέλαιο


Με μυστικό τρόπο ξεκινούν οι έρευνες για την εξόρυξη πετρελαίου στο Ιόνιο και την Κρήτη. Οι έρευνες εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής για τηνεφαρμογή του Μεσοπρόθεσμουπρογράμματος και την «ορθολογική» συμμετοχή (ξένων πολυεθνικών) εταιριών στο πρόγραμμα εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η αρχή έγινε με τη συνάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Video: Μπουλέ: "Περιμένω το αγγούρι"

Video: Μπουλέ: "Περιμένω το αγγούρι"


Στο "Elatte" έδειξαν σήμερα κάποια δροσερά καλοκαιρινά κοκτέιλ και ρώτησαν την Νάντια Μπουλέ αν έχει πιει κοκτέιλ με αγγούρι... Εκείνη απάντησε αρνητικά λέγοντας όμως πως πρέπει να πάνε για διαφημίσεις και όταν επιστρέψουν εκείνη περιμένει το αγγούρι...           
πηγη gossip-tv.gr

Stephen Hawking: Έτσι φαντάζεται τους εξωγήινους (Photos)


Stephen Hawking
Ενδεχομένως θα θυμάστε τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγους μήνες ο Stephen Hawking σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινων και τις εχθρικές τους διαθέσεις. Πλέον, ο διάσημος επιστήμονας προχώρησε πολύ περισσότερο, καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας σχεδίασε τη μορφή 9 εξωγήινων όντων, όπως εκείνος τα φαντάζεται.
Οι συγκεκριμένες εικόνες παρουσιάστηκαν μέσα από το Discovery Channel, στο ντοκιμαντέρ “Μια Σύντομη Ιστορία του Χρόνου”, το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ο καθηγητής δήλωσε: “Το σύμπαν έχει 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, ο καθένας με εκατοντάδες εκατομμύρια των αστεριών. Σε ένα τόσο τεράστιο μέρος είναι απίθανο η Γη να είναι ο μοναδικός πλανήτης, όπου εξελίχθηκε η ζωή”. Μάλιστα θεωρεί την ύπαρξη εξωγήινων βέβαιη, σύμφωνα με την κοινή μαθηματική λογική, και προσθέτει: “Η πραγματική πρόκληση είναι να μάθουμε πώς είναι αυτοί οι εξωγήινοι”

Hawking: Υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά μην τους προκαλείτε


Stephen Hawking
Ένας από τους κορυφαίους εν ζωή επιστήμονες υποστήριξε σε νέο ντοκιμαντέρ του Discovery Channel που θα προβληθεί από την επόμενο μήνα ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν, όμως προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να έρθουμε σε επαφή μαζί τους.
Όπως υποστηρίζει ο Hawking, σε ένα διάστημα με 100 δισ. Γαλαξίες, που ο καθένας τους περικλείει εκατοντάδες εκατομμύρια αστέρια και πλανήτες, είναι πολύ πιθανό η Γη να μην είναι η μόνη προνομιούχα που διαθέτει μορφές ζωής.

Κανονικό ξεπούλημα της Ελλάδας!



του Κώστα Χαρδαβέλλα
Το έγκλημα ολοκληρώθηκε. Η Ελλάδα βγήκε στο σφυρί. Σας αποκαλύπτουμε σήμερα χωρίς σχόλια τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη δημιουργία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Αντίδραση Βενιζέλου στα δημοσιεύματα για νέα μέτρα


Στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «χιονοστιβάδα» νέων μέτρων απάντησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

Ο Νίκος Παπανδρέου και ο αδελφός αυτού…


Την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με τονΑντώνη Σαμαρά για να… υποβάλλει την παραίτησή του από πρωθυπουργός, ο αδελφός τουΝίκος για άλλη μια φορά θα επενέβαινε να τον εμποδίσει.

ΟΡΜΟΣ


Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του διάσημου φωτογράφου Λούι Ψυχογιού, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε ολόκληρο τον κόσμο, κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2010, καθώς και αμέτρητα άλλα βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ (Βραβείο Κοινού στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σάντανς, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ από τις ενώσεις Directors Guild of America, National Board of Review και Writers Guild of America κ.ά.).
Τη δεκαετία του '60, ο Ρίτσαρντ Ο'Μπάρι ήταν παγκοσμίως γνωστός στην εκπαίδευση των δελφινιών, δουλεύοντας στο δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα "Flipper". Καθημερινά ο Ο'Μπάρι ασχολείτο με τα δελφίνια και ευχαριστούσε έτσι το τηλεοπτικό του κοινό. Μια μέρα όμως, ένα τραγικό συμβάν τον οδήγησε να βάλει ο ίδιος τέλος σε αυτό που είχε δημιουργήσει.
Το "The Cove" διηγείται το πώς ο Ο'Μπάρι, ο σκηνοθέτης Λούι Ψυχογιός και μια ομάδα ακτιβιστών, κινηματογραφιστών και δυτών, ανέλαβαν την μυστική αποστολή να εισχωρήσουν σε έναν μικρό θαλάσσιο κόλπο στην Ιαπωνία, ρίχνοντας έτσι φως σε ένα σκοτεινό και θανάσιμο μυστικό. Η σοκαριστική ανακάλυψη που έκαναν ήταν μόνο "η κορυφή του παγόβουνου". Το φιλμ αυτό ξεσκεπάζει όχι μόνο ένα ειδεχθές "έγκλημα", αλλά αποκαλύπτει και μια επικίνδυνη αλήθεια σχετικά με την επίδραση του ανθρώπου στον πλανήτη μας.
για να δείτε ολόκληρη τη ταινία πατήστε στο σύνδεσμοhttp://www.dailymotion.com/playlist/x1ncbl_newsevolution_newsevolution#videoId=xdxc9t

Zeitgeist 3 (2011) (Ελληνικοί υπότιτλοι) - Moving Forward Greek Subs

Το Zeitgeist: Moving Forward, του σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που παρουσιάζει την αναγκαιότητα μετάβασης από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό νομισματικό μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας σε ένα βιώσιμο μοντέλο, την "Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους".

Στην ταινία παρουσιάζονται απόψεις ειδικών επιστημόνων στους τομείς της δημόσιας υγείας, της ανθρωπολογίας, της νευροβιολογίας, των οικονομικών, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κοινωνικών επιστημών και άλλων, που δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα επιστημονική γνώση και τεχνολογία για να επιτύχουμε την αειφορία στον πλανήτη, την έξοδο από τη σημερινή κρίση και τελικά την ανάπτυξη ενός νέου πολιτισμού.