Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Μυστικά μακροζωίας για να φτάσετε καλά ως τα 100!!!!


Ανθρώπινο σώμα
Το μυστικό για να κλείσει κανείς έναν αιώνα ζωής χωρίς σωματική και ψυχική μιζέρια, είναι ο συνδυασμός καλών γονιδίων, θετικής σκέψης και απλών προληπτικών μέτρων, όπως δείχνουν οι νέες έρευνες.
Οι 100χρονοι στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε 96.548 το 2009 από 38.300 το 1990. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι άνθρωποι άνω των 85 ετών αποτελούσαν το 2010 το 1,7% του μόνιμου πληθυσμού της χώρας (190.000 άτομα περίπου, 83.000 άντρες και 107.000 γυναίκες). Τα ποσοστά την τελευταία 20ετία παρουσιάζουν αύξηση και στη χώρα μας.
Οι σύγχρονοι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά υποφέρουν επίσης περισσότερο από κάποια χρόνια αρρώστια. Μια ανάλυση κυβερνητικών δεδομένων στις ΗΠΑ βρήκε ότι, ενώ το προσδόκιμο επιβίωσης αυξάνεται σταθερά κατά την τελευταία δεκαετία, αυξάνεται επίσης η συχνότητα των καρδιοπαθειών, των εγκεφαλικών, του καρκίνου, του διαβήτη και των αναπηριών.
Το 1998 π.χ. το 16% των 70χρονων αντρών είχε πρόβλημα κινητικότητας, ενώ το 2006 το ποσοστό έφθασε το 25%. Γράφοντας στο περιοδικό «The Journal of Genrontology B» (Ιανουάριος 2011), οι συγγραφείς συμπεραίνουν ότι οι άνθρωποι ζουν περισσότερο όχι γιατί έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν, αλλά γιατί επιβιώνουν περισσότερα χρόνια με την αρρώστια τους.

Καλά κρυμμένα μυστικά στα βάθη των ωκεανών


Καλά κρυμμένα μυστικά στα βάθη των ωκεανών (1)
Πυξίδες τρελαίνονται, πλοία εξαφανίζονται, ρουφήχτρες αιφνιδιάζουν!
Δέος προκαλούν τα μυστήρια των ωκεανών σε όλους τους ανθρώπους, ναυτικούς και μη. Ασκείται μια ανεξήγητη σαγήνη, εξάπτοντας πάντα με την ίδια δυναμική την περιέργεια θαλασσοπόρων, δυτών αλλά και ταξιδιωτών.
Πάντα οι άνθρωποι ήθελαν να εξερευνήσουν τα ανεξήγητα φαινόμενα προσπαθώντας να «δαμάσουν» την περιέργειά τους. Οι βυθοί των απέραντων ωκεανών κέρδισαν μία ξεχωριστή θέση ακόμα και στην παγκόσμια λογοτεχνία με πρωτοπόρο τον Γάλλο μυθιστορηματογράφο Ιούλιο Βερν.
  • Το Τρίγωνο των Βερμούδων και ο Ιπτάμενος Ολλανδός

Γ. Μιχελάκης: Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ


Την υπεύθυνη στάση της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση, με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, επισημαίνει ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, τονίζοντας πως δεν χαρίζει σε κανέναν τις θέσεις της παράταξης για το άσυλο και δεσμευόμενος παράλληλα πως με την άνοδο του Αντώνη Σαμαρά στην εξουσία θα επανεξεταστεί το θέμα της συμμετοχής των φοιτητών στα όργανα διοίκησης.
«Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά και με συνέπεια υποστηρίζει τη συναίνεση στα θέματα της Παιδείας. Στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταθέσαμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και αγωνιστήκαμε στη Βουλή μέχρι την τελευταία ώρα για την υιοθέτησή τους από την κυβέρνηση. Και τελικά το πετύχαμε! Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ», τονίζει ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ευ. Κρητικός: «Σε απόγνωση οδηγεί η “Eurobank” τους δανειολήπτες»


Θηλειά στο λαιμό των δανειοληπτών βάζουν οι τράπεζες με την τακτική τους και τους οδηγούν σε απόγνωση όπως τονίζει το newsbomb.gr ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδος κ. Ευάγγελος Κρητικός. Σύμφωνα με καταγγελίες του, υπάρχουν τράπεζες που μετέρχονται μαφιόζικες μεθόδους με συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις. Φθάνουν στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές προς τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της τράπεζας.
Πρώτη στο κατάλογο των κυνηγών εναντίον των δανειοληπτών είναι η «Eurobank» ενώ ακολουθούν οι «Citibank», «Εμπορική»,«Alpha Bankκαι «Εθνική Τράπεζα».
Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, το δράμα για τον δανειολήπτη ξεκινά από τη στιγμή που θα καθυστερήσει τις οφειλές του και θα υποβάλλει προς την τράπεζα αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού. «Οι τράπεζες που είναι στην ουσία αρνητικές στο να συνεργαστούν εποικοδομητικά, ως οφείλουν, στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι η «Eurobank», η «Citibank», η «Εμπορική» και η «Alpha Bank» δηλώνει στο newsbomb.gr ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδος κ. Ευάγγελος Κρητικός.