Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Δείτε live τι συμβαίνει στο Σύνταγμα


ΔΕΙΤΕ: Ζωντανή σύνδεση με την «πλατεία των Αγανακτισμένων»

Το κίνημα των Αγανακτισμένων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία καθώς για πάνω από ένα μήνα συνεχίζουν οι πολίτες να δίνουν το «παρών», διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.

«Η απεργία της ΔΕΗ κινείται στα πλαίσια του νόμου»


Η απάντηση της ΓΕΝΟΠ στη χθεσινή επιστολή της διοίκησης της ΔΕΗ

«Η απεργία της ΔΕΗ κινείται στα πλαίσια του νόμου»Η απεργία στη ΔΕΗ κινείται στο πλαίσιο του νόμου και της δικαστικής απόφασης που προβλέπει ότι η διαθέσιμη ισχύς στο σύστημα πρέπει να είναι τουλάχιστον 6800 μεγαβάτ, υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ σε σημερινή ανακοίνωση.

Η ΓΕΝΟΠ απαντά στη χθεσινή επιστολή της διοίκησης της ΔΕΗ, με την οποία οι συνδικαλιστές καλούνταν να θέσουν και πάλι σε λειτουργία μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση του Δικαστηρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Ομοσπονδία, η διαθέσιμη ισχύς είναι 4053 μεγαβάτ από θερμικά εργοστάσια και 2900 MW από υδροηλεκτρικά (σύνολο 6953 MW) στα οποία προστίθενται 200 MW από ΑΠΕ (αιολικά κλπ.) και οι εισαγωγές.

«Συνεπώς οι όποιες διακοπές ρεύματος δεν οφείλονται στο ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν διέθεσε τα 6800MW που όριζε η απόφαση. Όσο δε, για το πού κόβεται το ρεύμα και για πόση ώρα, για μια φορά ακόμα θέλουμε να επισημάνουμε ότι, την αποκλειστική ευθύνη την έχει η Διοίκηση της ΔΕΗ», υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ. 

Το «κλειδί» της υπόθεσης βρίσκεται στη χρήση των υδροηλεκτρικών τα οποία είναι μεν διαθέσιμα αλλά δεν χρησιμοποιούνται στο μέγιστο για δύο λόγους: επειδή τα αποθέματα στα φράγματα εφέτος είναι πολύ χαμηλότερα από πέρυσι (λόγω λιγότερων χιονοπτώσεων / βροχοπτώσεων) και επιπλέον επειδή η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με πρόσφατη απόφασή της (20 Ιουνίου, ενόψει της απεργίας της ΓΕΝΟΠ) έθεσε περιορισμούς στη μέγιστη ημερήσιας έγχυσης ενέργειας από Υδροηλεκτρικές Μονάδες, σύμφωνα με τον Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος προκειμένου «να διαφυλαχθούν οι αναγκαίες εφεδρείες και οι επικουρικές υπηρεσίες που προσφέρονται από τα υδροηλεκτρικά, ιδίως κατά την περίοδο του θέρους». 

Δηλαδή να διασφαλισθεί ότι το καλοκαίρι θα υπάρχουν οι απαιτούμενες ποσότητες νερών στα φράγματα για ηλεκτροπαραγωγή, ύδρευση και άρδευση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 αύριο το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι το Δικαστήριο προκειμένου να κριθεί αν η απεργία της ΓΕΝΟΠ είναι παράνομη και καταχρηστική. Ανεξάρτητα από την απόφαση, την Τρίτη και την Τετάρτη η απεργία στη ΔΕΗ θα συνεχιστεί με την κάλυψη της ΓΣΕΕ που έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από κοινού με την ΑΔΕΔΥ.         πηγη newsbeast..gr



Συναντήσεις Καραμανλή με στελέχη της ΕΥΠ


Ο πρώην πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις για να ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Συναντήσεις Καραμανλή με στελέχη της ΕΥΠΑπό τη μέρα που αποκαλύφθηκε η υπόθεση με το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις - πιέσεις προκειμένου να ζητήσει την παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών προκειμένου να διερευνήσουν την υπόθεση.

Ποια προϊόντα μετατάσσονται στο ΦΠΑ 23%

Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι πολίτες με τα νέα μέτρα που περιέχονται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Η αύξηση του ΦΠΑ σε πολλά από τα προϊόντα που αγοράζουν καθημερινά οι καταναλωτές θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν ακριβότερα μια σειρά από αγαθά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, γίνεται μετάταξη προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, γεγονός που αναμένεται να φέρει ανάλογες αυξήσεις.

Συγκεκριμένα πλέον θα επιβάλλεται ΦΠΑ ύψους 23% (αντί για 13% που ήταν μέχρι σήμερα) σε χύμους, αναψυκτικά και ανθρακούχα νερά. 

«Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις πραγματικά»

«Πιστεύω ότι έχει ήδη αντιληφθεί από πρώτο χέρι τη δυσκολία του εγχειρήματος» δηλώνει σε συνέντευξη του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τον διάδοχο του Ευάγγελο Βενιζέλο και προσθέτει με νόημα « πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις πραγματικά». Ο νέος υπουργός περιβάλλοντος αποκαλύπτει πιο ήταν το σημαντικότερο λάθος που έκανε όσο ήταν «τσάρος» της οικονομίας και προβλέπει ότι «ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος» για την έξοδο από την κρίση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Υπουργού Περιβάλλοντος:

Οι αποδείξεις, ο σάλος και η αναδίπλωση Βενιζέλου


Σε αναδίπλωση για το θέμα τηςεπιστροφής φόρου προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη διάταξη του εφαρμοστικού νόμου, με την οποία οι πολίτες που είχαν μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ λόγω αποδείξεων,

Ξεπουλάνε τις παραλίες και τον αιγιαλό της χώρας!


Μπορεί τα φορολογικά ζητήματα, οι έκτακτες εισφορές, οι περικοπές στο εφάπαξ και στις συντάξεις να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, αλλά στον Εφαρμοστικό Νόμο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, κρύβεται ακόμα μεγαλύτερο μαργαριτάρι!

Συναίνεση στην επαναδιαπραγμάτευση ζητά η ΝΔ!



Οι πρωτοφανούς συχνότητας έξωθεν πιέσεις για συναίνεση αλλά και τα αλλεπάλληλα, κριτικά προς τη στάση της ΝΔ, ξένα δημοσιεύματα -με τελευταίο αυτό της Γερμανικής εφημερίδαSuddeutsche Zeitung, σύμφωνα με την οποία στους κόλπους του Ε.Λ.Κ. γίνονται συζητήσεις για την επιβολή κυρώσεων στη ΝΔ, επειδή δεν προσυπογράφει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα-, δεν φαίνεται να πτοούν την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία διαμηνύει σε όλους τους τόνους την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου που έχει βυθίσει τη χώρα στην ύφεση.

Καλοκαίρι σε... χειμωνιάτικο σκηνικό


Μετά από μία νύχτα με μπουρίνια και καταιγίδες... βελτίωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το μεσημέρι της Κυριακής, με σταδιακή εξασθένιση τωνβοριάδων. Ωστόσο, το πρωί οι άνεμοι θα πνέουν έως και 8 μποφόρ. Στα ανατολικά και τα νότια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ενώ σημαντική είναι η πτώση τηςθερμοκρασίας, η οποία θα συνεχιστεί όλη την επόμενη εβδομάδα, με τον υδράργυρο να κινείται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.