Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Το CERN ζητάει τη βοήθεια μας!


 Πρόσκληση στους πολίτες όλου του κόσμου, να βοηθήσουν μέσω της προσφοράς της επεξεργαστικής ισχύος των υπολογιστών τους στα πειράματα που γίνονται στον μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων, απευθύνουν οι υπεύθυνοι του CERN.
 
 Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο επιστημονικό πρόγραμμα το οποίο προσφεύγει στην "επιστήμη των πολιτών" και ζητάει τη βοήθεια κάθε ενδιαφερόμενου, που θα ήθελε να διαθέσει τον ελεύθερο χρόνο του για να συμβάλει σε μια σημαντική ανακάλυψη. Στο παρελθόν, άλλες επιστημονικές ομάδες έχουν επίσης καταφύγει στους πολίτες, για την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης (SETI@home) ή για την ανάλυση πρωτεϊνών (Folding@home).
  Τώρα έρχεται το CERN και ζητάει κάτι ανάλογο. Για τον σκόπό αυτό, δημιούργησε το πρόγραμμα LHC@home, ώστε να αξιοποιήσει τη συλλογική επεξεργαστική ισχύ όσο το δυνατόν περισσότερων υπολογιστών ανά τον κόσμο.

  Ετσι οι πολίτες-επιστήμονες θα έχουν τη χαρά να συμμετάσχουν στα ιστορικά πειράματα του μεγάλου επιταχυντή, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναζήτηση του αποκαλούμενου και "σωματιδίου του Θεού" (δηλαδή του "μποζονίου του Χιγκς").
 "Οι εθελοντές μπορούν τώρα να βοηθήσουν ενεργά τους φυσικούς στην αναζήτηση νέων θεμελιωδών σωματιδίων που θα ρίξουν φως στην προέλευση του σύμπαντός μας, συνεισφέροντας διαθέσιμη επεξεργαστική ισχύ από τους προσωπικούς υπολογιστές τους, επιτραπέζιους και φορητούς", αναφέρει η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών, που συνεργάζεται για το νέο πρόγραμμα με το Κέντρο Κυβερνοεπιστήμης Πολιτών, στο οποίο συμμετέχουν ο ΟΗΕ και το πανεπιστήμιο της Γενεύης.

  Αν και το CERN διαθέτει μια εντυπωσιακή υποδομή διασυνδεμένων υπολογιστών, (κάθε χρόνο ο επιταχυντής, μέσω των συγκρούσεων σωματιδίων, παράγει έναν τεράστιο όγκο δεδομένων προς επεξεργασία, που φθάνουν τα 15 εκατ. Gigabyte), δεν λέει όχι στη συμβολή έξτρα ισχύος από κάθε ενδιαφερόμενο.

   Οσοι πιστοί, προσέλθετε! Περισσότερες πληροφορίες στο LHC@home
πηγη .pyles.tv

Αναχαίτιση και συντριβή UFO στη Ρωσία; (video)


Οι αναφορές και μαρτυρίες για εμφανίσεις UFO στη Ρωσία σημείωσαν ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο του 2011, με τελευταία μία περίεργη υπόθεση που σημειώθηκε στα τέλη Μαίου – αρχές Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, στις αρχές του Ιουνίου κυκλοφόρησε ένα video στο διαδίκτυο όπου εμφανίζεται ένα ελικόπτερο να μεταφέρει έναν ιπτάμενο δίσκο!

Οι κακές συνήθειες συρρικνώνουν τον εγκέφαλο!!!!


Οι κακές συνήθειες συρρικνώνουν τον εγκέφαλο
Το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» αποδεικνύεται περίτρανα ότι ισχύει και στη σύγχρονη ζωή μέσω μιας νέας μελέτης η οποία μαρτυρεί τι μπορεί να πάθει ο εγκέφαλός μας εάν διάγουμε έκλυτο βίο στη μέση ηλικία.
Η μελέτη αυτή που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Neurology» έδειξε ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, το κάπνισμα ή η παχυσαρκία στη μέση ηλικία μπορούν να οδηγήσουν σε συρρίκνωση του εγκεφάλου και σε νοητικά προβλήματα ακόμη και μέσα σε μια δεκαετία.
Η ανάλυση βασίστηκε στη διάσημη αμερικανική μελέτη Framingham Heart Study στο πλαίσιο της οποίας παρακολουθούνται οι κάτοικοι της πόλης Φράμιγχαμ στη Μασαχουσέτη και τα τέκνα τους για περισσότερα από 60 χρόνια. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις με επικεφαλής τον Τσαρλς ΝτεΚάρλι εξέτασαν μια υποομάδα των εθελοντών της μελέτης Framingham – συγκεκριμένα περί τα 1.400 άτομα που βρίσκονταν στη δεκαετία των 50 και δεν έπασχαν από άνοια ούτε είχαν ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου στην αρχή της ανάλυσης.
  • Βλάβες μέσα σε μια δεκαετία