Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μόνιμο μέτρο το τέλος ακινήτων!


Μόνιμο ενδέχεται να είναι τελικά το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που επιβλήθηκε για το 2011 και 2012.
Η τρόικα ζήτησε στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης από τον υπουργό Οικονομικών να προσδιορίσει από τώρα μέτρα και για τη διετία 2013 - 2014.
Οι επικεφαλής της τρόικας εκτιμούν, σύμφωνα με την "Καθημερινή", ότι ακόμη και με την παράταση του μέτρου, θα χρειαστούν επιπλέον 2,2 δισ. ευρώ και ξεκαθάρισαν ότι αυτό είναι το τελευταίο εισπρακτικό μέτρο που δέχονται.
Σημειώνεται ότι και η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας ολοκληρώθηκε χωρίς οριστική συμφωνία.
Στο μεταξύ,σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ χρειάζεται πέντε μήνες για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, κάτι που σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί ως τους πρώτους μήνες του 2012.

Βροχές και ψύχρα σε όλη τη χώρα!


Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις κατά περιόδους, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση και θα κυμανθεί από 21 μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί εντάσεως 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου.
Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία οι βροχές θα είναι ισχυρές και από το απόγευμα στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί εντάσεως 3 με 5 και κατά περιόδους τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.