Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Επικίνδυνες τοξικές ουσίες σε 15 γνωστές μάρκες ρούχων


Ίχνη της επικίνδυνης τοξικής και ελάχιστα βιοδιασπώμενης ουσίας εννεϋνοφαινόλη βρέθηκαν σε 15 γνωστές μάρκες.
Μετά από έλεγχοι που έγιναν σε 78 είδη αθλητικών ειδών και παπουτσιών, με σημεία πώλησης σε 18 διαφορετικές χώρες, διαπιστώθηκε ότι στα 2/3 των ρούχων υπήρχαν ίχνη της επικίνδυνης ουσίας.
Με την αγορά και τη χρήση αυτών των προϊόντων ο καταναλωτής μολύνει χωρίς να το ξέρει τη θάλασσα ή τα ποτάμια και τις λίμνες της χώρας του, διότι η τοξική ουσία διοχετεύεται σ’ αυτά μέσω των αστικών λυμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ίχνη της ουσίας βρέθηκαν και σε αστικά λύματα χωρών που δεν διαθέτουν καθόλου υφαντουργία.

Handelsblatt: « Τι θα γινόταν αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ;»


Εικόνες φρίκης και πανικού προβλέπει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ.
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας, μια ομάδα οικονομολόγων με επικεφαλής τον Ντιρκ Χέιλμαν προσπάθησαν να αποτυπώσουν τις επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης, που σύμφωνα με το «χειρότερο σενάριο» θα οδηγούσε στη διάλυση όλης της ευρωζώνης.
«Τι θα συμβεί αν;»
Το σενάριο τοποθετείται λίγους μήνες μετά, το Φεβρουάριο του 2012.Η κρίση χρέους έχει ενταθεί, ενώ οι Έλληνες βρίσκονται στα όριά τους. Ακολουθεί εξέγερση και η κυβέρνηση Παπανδρέου χάνει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Νικητής των εκλογών αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς, που τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς ανακοινώνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επαναφορά της δραχμής. Η ισοτιμία ευρώ και νέας δραχμής καθορίζεται αρχικά στο 1 προς 1. Οι καταθέσεις μετατρέπονται στο νέο νόμισμα και η Ελλάδα προτείνει ανταλλαγή κρατικών τίτλων στο νέο νόμισμα στο 80% της αξίας τους.