Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Αν σου συμβαίνουν αυτά, τότε είσαι Έλληνας!

Αν σου συμβαίνουν αυτά, τότε είσαι Έλληνας!

 
 
Perierga.gr - Τότε είσαι Έλληνας
  • Δεν τρως ποτέ ßραδινό πριν τις 10µµ.
  • Πρέπει τουλάχιστον πέντε φορές το χρόνο να τραβηχτείς στον σταθµό των ΚΤΕΛ για να παραλάßεις έναν τενεκέ λάδι, έναν τενεκέ µέλι, έναν τενεκέ φέτα, ρίγανη, τσάι ßουνού, ελιές και λεµόνια.
  • Στη γειτονιά σου υπάρχει τουλάχιστον µια οδός που λέγεται Ελευθερίου Βενιζέλου.
  • Όποτε ταξιδεύεις στο εξωτερικό απορείς πως ο κόσµος ζει χωρίς περίπτερα.
  • Υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να πέσεις σε µποτιλιάρισµα στις 6π.µ.της Κυριακής.
  • Σε τσαντίζει το ότι για να πας να ψωνίσεις το Σάßßατο πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς, επειδή τα µαγαζιά κλείνουν στις 3.
  • Χειροκροτάς τον πιλότο όταν προσγειωθείς.
  • Έχεις αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 60.000 ευρώ και αρνείσαι να το δώσεις στον παρκαδόρο γιατί θεωρείς κλοπή τα 5 ευρώ που σου ζητάει.
  • Αναρωτιέσαι γιατί ο φραπές δεν έχει διεθνή επιτυχία.
  • Αγαπηµένη σου ασχολία όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό για να ξεφύγεις λίγο από την Ελλάδα, είναι να ψάχνεις για άλλους Έλληνες.
  • Δεν σου κάνει εντύπωση γοµάρι 30 χρονών να ζει µε τους γονείς του ή 25 και να µην έχει ßγάλει ούτε µεροκάµατο.
  • Νηστεύεις, αλλά κάθε φορά µε διαφορετικούς όρους.
  • Ποτέ δεν σου φτάνουν τα χρήµατα για τα ßασικά είδη ανάγκης, αλλά πάντα σου περισσεύουν για τα είδη πολυτελείας.
  • Μισείς τους δηµοσίους υπαλλήλους, αλλά όνειρο ζωής είναι να γίνεις ένας από αυτούς.
  • Κυριακή πρωί κοινωνάς στην εκκλησία και το απόγευµα ρίχνεις Χριστοπαναγίες στο γήπεδο.
  • Διπλοπαρκάρεις για τσιγάρα κλείνοντας το δρόµο και απολογείσαι σ’ αυτούς που κορνάρουν, αλλά στο παρακάτω στενό πλακώνεις τον οδηγό που έκανε ακριßώς το ίδιο.
  • Καυχιέσαι που ήσουν Λοκατζής στο Μεγάλο Πεύκο χλευάζοντας τους πεζικάριους, αλλά ßάζεις ßύσµα για να πάει ο γιος σου κέντρο στην Κόρινθο και ειδικότητα διαßιßαστής στο Χαϊδάρι.
  • Πας γυµναστήριο και καπνίζεις και ένα πακέτο τσιγάρα τη µέρα.
  • Καυχιέσαι για τις κατακτήσεις του γιού σου αλλά περηφανεύεσαι ότι η κόρη σου είναι παρθένα.
  • Προειδοποιείς µε τα φώτα για µπλόκο
  • Όταν σταµατάς στο φανάρι έχεις το χέρι στην κόρνα.
  • Πάντα αναρωτιόσουν σε τι διάολο χρησιµεύει η ‘διάßαση πεζών’
πηγηperierga.gr

Ταϊλάνδη: Βρήκαν Ε. coli σε κουνουπίδια από την Ευρώπη


Οι υγειονομικές Αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανίχνευσαν βακτήριο E.coli σε κουνουπίδια που είχαν εισαχθεί από την Ευρώπη.
Τώρα, διενεργούν εξετάσεις για νακαθοριστεί αν πρόκειται για το νέο στέλεχος του βακτηρίου που έχει προκαλέσειτο θάνατο 33 ανθρώπων στην Ευρώπη.
«Χρειαζόμαστε τρεις έως πέντε ημέρες για να αναλύσουμε το στέλεχος τουβακτηρίου», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του τμήματος Ιατρικής του υπουργείουΥγείας, Σαταπόρν Βονγκσαροέν.
Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εντόπισε το βακτήριο σε ένα φορτίο μεφρούτα αβοκάντος που είχε φθάσει από ευρωπαϊκή χώρα που δεν κατονόμασε. Ωστόσομετά τις αναλύσεις οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν επρόκειτο για το ίδιοθανατηφόρο στέλεχος που μαστίζει τις τελευταίες εβδομάδες την Ευρώπη, κυρίως τηΓερμανία.
Οι υγειονομικές Αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν χθες ότι το ανθεκτικό στέλεχοςτου βακτηρίου εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πακέτο με φύτρα, το οποίοπροερχόταν από το αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων στη βόρεια Γερμανία,καθορίζοντας τα φύτρα ως πηγή της μόλυνσης.
Ταυτόχρονα ήραν το συναγερμό γιατην κατανάλωση αγγουριών, τοματών και ωμών πράσινων σαλατών που ίσχυε από τις25 Μαΐου.
πηγη.tanea.gr

Βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη µας

Βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη µας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Επαχθής θα είναι ο λογαριασµός των µέτρων του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούµενοι, µε την έκτακτη εισφορά να πρωταγωνιστεί, αλλά και νέες επιβαρύνσεις να προστίθενται
Σύµφωνα µε όσααποκάλυψε χθες ο υπουργός Οικονοµικών ΓιώργοςΠαπακωνσταντίνου, ηέκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα κυµαίνεται µεταξύ 1% και 3-4% επί του εισοδήµατος των φορολογουµένωνκαι θα εφαρµοσθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράµµατος, δηλαδή ώς το 2015. Θα αρχίσει απόφέτος µε βάση τα εισοδήµατα του 2010. ∆εν ξεκαθάρισε ποιο θα είναι το όριο εισοδήµατος πάνω από το οποίο θα επιβάλλεται. Πάντως,είπε ότι θα ληφθεί µέριµνα για να µην επιβαρυνθούν άνεργοι και συνταξιούχοι.

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, ο ίδιος ανέφερε πως εξετάζεται να επιβληθεί ένα τέλος της τάξης του 0,1-0,2% επί της αντικειµενικής αξίας τους, µέσω κάποιου λογαριασµού κοινής ωφέλειας, γιαακίνητα αξίας πάνω από κάποιο όριο, ενδεχοµένως 100.000

ευρώ. Ετσι,ένας ιδιοκτήτης ακινήτου100.000

ευρώ θα πληρώνει 100ευρώ τον χρόνο. Εναλλακτικά,θα υπάρξει µείωση του αφορολόγητου ορίουγια την επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας (σήµερα είναι 400.00

0 ευρώ). ∆εν αποκλείεται να γίνεισυνδυασµός και των δύο.

Ακόµη, επιβάρυνση για τους φορολογουµένους θα προκύψει από την κατάργησητων φοροαπαλλαγών που εφαρµόζονται σήµερα ή από τη χορήγησήτους µε εισοδηµατικά ή περιουσιακά κριτήρια.

Επίσης, σύµφωνα µε το Μεσοπρόθεσµο καιτις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονοµικών:

n Θα αυξηθούν φέτος κατά 10% τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

n Θα αυξηθούν τατεκµήριαδιαβίωσης.

n Θα καθιερωθούν τεκµήρια επιτηδεύµατος για τουςελεύθερους επαγγελµατίες.

n Παραµένει ανοιχτό το ενδεχόµενο να εξισωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρµανσης και κίνησης, και απλώς εξετάζονταιεναλλακτικοίτρόποι για να µην υπάρχει απώλεια εισοδήµατος για ταχαµηλά εισοδήµατα και για τις περιοχές µε ειδικές καιρικές συνθήκες.

n Θα επιβληθεί ένα τέλος στις χρηµατοοικονοµικές συναλλαγές, πιθανώς και στις συναλλαγέςµε πιστωτικές κάρτες.

n Παραµένει ανοιχτό το ενδεχόµενο να επιβληθεί φόρος επί των αναψυκτικών.

n Παραµένει ανοιχτή η προοπτική επιβολής φόρου στο φυσικό αέριο. n Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά σε πισίνες, αυτοκίνητα µεγάλου κυβισµού, ακίνητα µεγάλης αξίας και σκάφη.

n Καθιερώνεται εισφοράυπέρ ανέργωνγια τους δηµοσίους υπαλλήλους, ύψους 3%, ενώ η υφιστάµενη σχετική εισφορά στον ιδιωτικό τοµέα θα αυξηθεί ελαφρώς, όπως είπε ο υπουργός. Κι αυτό γιατί φέτος ο ΟΑΕ∆επιβαρύνθηκε µε επιπλέον 700 εκατ. ευρώ λόγω αύξησης των ανέργων.

Ολα αυτάτα µέτραθα εξειδικευθούν στον εφαρµοστικό νόµο του
Το υπουργείο Οικονοµικών βάζει στο στόχαστρο τα κεφάλαια που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Το πλαίσιο για τον επαναπατρισµό τους θα αναµορφωθεί
Μεσοπρόθεσµου, οοποίος θα κατατεθεί τη µεθεπόµενη εβδοµάδα. Αλλος φορολογικός νόµος, εξάλλου, θα κατατεθεί τον Σεπτέµβριο, ο οποίος θα προβλέπει µείωση του αριθµού και τουύψους των φορολογικών συντελεστών του ΦΠΑ και µείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονοµικών βάζει στο στόχαστρο τα κεφάλαια που έχουν φύγει στοεξωτερικό. Οπως είπε οΓιώργος Παπακωνσταντίνου, θα αναµορφωθεί το πλαίσιο για τον επαναπατρισµό τους, µε στόχο να δοθούν κίνητρα σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Για όσους δεν επαναπατρίσουν τα κεφάλαιαπου έχουν βγάλει στο εξωτερικό,ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι θα εφαρµοσθεί πόθεν έσχες, τηρουµένης, βεβαίως, της κοινοτικής νοµοθεσίας. «∆εν είναι στοαπυρόβλητοόσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις όσοι έχουνβγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό», είπε.

Εξάλλου,πρόσθεσεότι η κυβέρνηση έχειαρχίσει διαπραγµατεύσεις µε τιςελβετικές αρχές για τα χρήµατα τωνΕλλήνων στηνΕλβετία, όπως έχουν κάνει ηΓερµανία και η Βρετανία.

Επίσης, το υπουργείο θα προχωρήσει σε άρση του τραπεζικού απορρήτου για πρόσωπα που άσκησαν δηµόσια εξουσία.

Στα θετικά του Μεσοπρόθεσµου είναι η αναστολή για φέτος της αύξησης των αντικειµενικών αξιών των ακινήτων και η επέκταση της απαλλαγής του πόθεν έσχες για ακίνητα και πέραν της πρώτης κατοικίας.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΝΟΙ. Ο Γιώργος Πακωνσταντίνου µίλησεσε δραµατικούς τόνους για το διακύβευµα τουΜεσοπρόθεσµου Προγράµµατος, λέγοντας ότι η ψήφισή του είναι προϋπόθεση για την έγκρισηπρογράµµατος περαιτέρω χρηµατοδότησηςτων δανειακών αναγκών της χώρας απότην τρόικα, µετάτο 2012. Κάτι που µε τη σειρά του είναι προϋπόθεση για να εκταµιευθεί και η επόµενη δόση του δανείου. «Εχουµε να επιλέξουµε µεταξύ του δύσκολου δρόµου και της καταστροφής», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχειεπιλέξει το πρώτο.


Με το πιστόλι στον κρόταφο

ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι η υλοποίηση του προγράµµατος αποκρατικοποιήσεων, όπως περιγράφεται, ανά τρίµηνο, είναι προϋπόθεση για την εκταµίευση της επόµενης δόσης του δανείου κάθε φορά. Αυτό σηµαίνει ότι τα χέρια της κυβέρνησης είναι δεµένα, µε µικρά περιθώρια ευελιξίας, όπως εξήγησε ο υπουργός. Πάντως, ο ίδιος εκτίµησε ότι «οι χρόνοι είναι µεν δύσκολοι αλλά ρεαλιστικοί», καθώς τον Ιούνιο θα προσληφθούν σύµβουλοι για όλες σχεδόν τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ θα βοηθήσει καθοριστικά και το νέο ταµείο που δηµιουργείται
Νέα περίοδος προσαρµογής

ΤΡΙΕΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ προσαρµογής δίνει το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα στους δηµοσίους υπαλλήλους µέχρις ότου εφαρµοσθούν πλήρως οι κανόνες του ενιαίου µισθολογίου. Οι κανόνες αυτοί θα εφαρµοσθούν, βεβαίως, αµέσως στους νεοπροσλαµβανοµένους, όπως είπε χθες ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Τοενιαίο µισθολόγιοθα καθιερωθεί µεειδικό νόµο, ο οποίοςυπολογίζεται ότιθα ψηφισθεί στις αρχές Ιουλίου. Πιθανόταταθα τεθεί σεεφαρµογή από τονΣεπτέµβριο. Ο λογαριασµός που θα πληρώσουν οι δηµόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των ∆ΕΚΟ, πάντως, δεν περιορίζεται στις περικοπές επιδοµάτων που θα προέλθουν από το ενιαίο µισθολόγιο. Για κάποιουςαφορά τις ίδιες τις θέσεις εργασίαςτους. Ο υπουργός Οικονοµικών είπε χθεςότι για τουςεργαζοµένους στους δηµόσιους φορείς πουθα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν προβλέπεται επαναξιολόγηση µέσω ΑΣΕΠ, εργασιακή εφεδρείαή «αποµακρύνσεις», όπωςανέφερε χαρακτηριστικά, δηλαδή απολύσεις. «Εισάγουµε τον θεσµό της εργασιακής εφεδρείας», ανέφερε. Ως χαρακτηριστικό παράδειγµα συρρίκνωσης, εξάλλου, επικαλέσθηκε την ΕΡΤ. Σε ό,τι αφορά τον αριθµό των δηµοσίων υπαλλήλων είπε ότι στην περίοδο ώς το 2015 θα µειωθείκατά 150.000, δηλαδή κατά 20%,ενώ αν συνυπολογισθεί και η µείωση του 2010, θα φτάσει στο πρωτοφανές ποσοστό του 25%.
πηγη.tanea.gr

Ιστορίες καθημερινής τρέλλας!

Ιστορίες καθημερινής τρέλλας!
..Και εκεί που περιμένεις ήρεμα, ήρεμα στην ουρά της τράπεζας για να πληρώσεις σαν καλός πελάτης τη δόση (αχ!) του δανείου σου, με λίγο γερμένους τους ώμους από τα βάρη της καθημερινότητας και σκεπτόμενος πόσα ακόμα αφήνεις απλήρωτα και πως θα περάσεις το μήνα, σκάει μύτη η γριούλα με το μπαστουνάκι : Άσε με παιδάκι μου να περάσω γιατί δεν μπορώ να περιμένω όρθια. Κοιτάς το ρολόι σου 10:10. Είσαι σκαστός και από τη δουλειά και βιάζεσαι αλλά λες άντε μια γριούλα είναι ας την αφήσω να περάσει να μην περιμένει και ταλαιπωρείται στην ουρά..θα θέλει να πάρει τη σύνταξή της η καημένη...Δεν περνάνε πέντε λεπτά και ενώ έχεις επιστρέψει στις δυσάρεστες οικονομικές σου σκέψεις, να σου μια έγκυος με την κοιλιά στο στόμα: θα σας πείραζε να περάσω; μια καταθεσούλα έχω. τη βλέπεις καταϊδρωμένη, να φυσάει, να ξεφυσάει.Λες άντε δε βαριέσαι και την αφήνεις να περάσει και αυτή... Η ώρα 10:30. Η ουρά δε μειώνεται και το άγχος αυξάνεται..Θα αργήσω στη δουλειά..Άντε λίγο ακόμα...Σκάει μύτη και ο παπάς της ενορίας..ε! ας τον αφήσουμε λόγω σεβασμού.. Πείθεις τον εαυτό σου να σκεφτεί ειδυλλιακά τοπία, διακοπές (που σιγά μην καταφέρεις να πάς), εκδρομές, πάρτυ με φίλους(πάει χάθηκαν και αυτοί), νόστιμα φαγητά( αλλά είσαι σε δίαιτα..),ρούχα που είναι της μόδας (αλλά μόλις θα δώσεις τα τελευταία σου χρήματα..)..  Ήδη το βάρος στους ώμους σου αρχίζει να βαραίνει επικίνδυνα..Η ώρα 11:20. Να φύγω για τη δουλειά γιατί θα έχω πρόβλημα ή να κάνω λίγο υπομονή ακόμα γιατί η τράπεζα διαμαρτύρεται και πότε θα τα ξανακαταφέρεις να το σκάσεις από τη δουλειά;  Εντωμεταξύ η εγκυμονούσα δεν είχε μια καταθεσούλα όπως σου είχε πει αλλά ολόκληρη διαδικασία με συναλλαγές:πληρωμές, αναλήψεις, αλλαγές νομισμάτων κλπ..  ο παπάς όχι μόνο έκανε τις συναλλαγές του αλλά ευλόγησε και όλους τους παρευρισκομένους... και η γριούλα δεν πήρε τη συνταξούλα της αλλά κατέθεσε 50,000e καθότι εισοδηματίας... και φτάνεις επιτέλους στο ταμείο ώρα 12:00: με συγχωρείται έχει πέσει το σύστημα.. ελάτε αργότερα...ε! στον επόμενο που θα σου πει καλημέρα δεν θα του μαυρίσεις το μάτι; δεν θα του ρίξεις μια κουτουλιά; και στον πελάτη που θα έρθει να τον εξυπηρετήσεις δεν θα του ρίξεις ένα βρίσιμο;και στον πρώτο που θα σου παραπονεθεί δεν θα του ρίξεις ένα χέρι ξύλο;έτσι για να ηρεμήσεις βρε παιδί μου να έρθεις και λίγο στα ίσια σου!!!;;;;
                                                                                                                                                                                                   ΠΑΝΔΑΙΜΩΝ

Το νοημα της ζωης σε 5 φρασεις

Bronnie Ware
Φιλόσοφος της ζωής, μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο η Bronnie Ware. Μέσα από τις συζητήσεις της με ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας μας λέει για ποια πράγματα κυρίως μετάνιωσαν αυτοί οι άνθρωποι ένα βήμα πριν το θάνατο.
H Bronnie Ware είχε μια δίψα για τη ζωή από τη στιγμή που γεννήθηκε. Σαν παιδί, ήταν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας καθώς είχε αποκτήσει μια διαφορετική αντίληψη για τη ζωή.
Η επαγγελματική της ζωή ανάστατη, νομαδική, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Από καλλιεργητής λαχανικών στη Μέση Ανατολή, μπαργούμαν σε τροπικά νησιά…διευθύντρια τράπεζας.
Η Bronnie δεν φοβήθηκε ποτέ τις αλλαγές, βρήκε το δρόμο της αυτόν της φιλοσοφίας όπου κάθε άνθρωπος εάν κάνει ευχάριστα πράγματα τότε βρίσκει την πραγματική γαλήνη μέσα του, όπως λέει η ίδια.
Παραμένει ευγενής χωρίς να χάνει την πίστη της προς τον συνάνθρωπο μοιράζοντας τις εμπειρίες της μαζί μας.
Για αρκετά χρόνια εργάστηκε σε οίκους ευγηρίας. Ήταν ο τελευταίος σταθμός των ανθρώπων λίγο πριν το θάνατο. Όπως λέει μοιραζόταν πολλά μαζί τους τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής τους.
Η Bronnie θεωρεί ότι οι άνθρωποι ωριμάζουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο. Αρνητικά συναισθήματα κυριεύουν το περισσότερο κόσμο φόβος, θυμός, τύψεις ωστόσο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να βρει τη γαλήνη λίγο πριν φύγει από τη ζωή.
Συνομιλώντας μαζί τους πέντε είναι τα κύρια πράγματα για τα οποία λειπόντουσαν και μας τα παρουσιάζει.
1. Μακάρι να είχα το θάρρος να ζήσω τη ζωή μου όπως ήθελα και όχι όπως μου επέβαλαν
Αυτό το λένε οι περισσότεροι άνθρωποι όταν συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους έχει σχεδόν τελειώσει και κοιτούν στο παρελθόν είναι εύκολο να δουν πόσα όνειρα έμειναν ανεκπλήρωτα Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκπλήρωσαν ούτε τα μισά από όσο είχαν ονειρευτεί.
Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να προσπαθήσετε να εκπληρώσετε μερικά από τα όνειρά σας στην πορεία. Από τη στιγμή που αρρωστήσεις είναι πολύ αργά. Η υγεία φέρνει μια ελευθερία που πολύ λίγοι συνειδητοποιούν, έως ότου έρθει ο καιρός και δεν την χάνουν.
2. Μακάρι να μην εργαζόμουν τόσο σκληρά
Αυτό το λένε κυρίως άνδρες ασθενείς. Είναι όλοι αυτοί που δεν πρόλαβαν να χαρούν τα παιδιά τους, δεν κατάφεραν να τα πάρουν μια αγκαλιά, να τα μεγαλώσουν, να χαρούν την εφηβεία τους. Είναι όλοι αυτοί που δεν έψαξαν αγάπη από το σύντροφό τους.
Η Bronnie από την πλευρά της μας συμβουλεύει να απλοποιήσουμε τον τρόπο ζωής μας κάνοντας συνειδητές επιλογές στην πορεία. Δημιουργώντας περισσότερο χώρο στη ζωή σας, γίνεστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ανοικτοί σε νέες ευκαιρίες.
3. Μακάρι να είχα το θάρρος να εκφράσω τα συναισθήματά μου
Πολλοί άνθρωποι δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους, προκειμένου να διατηρήσουν ισορροπίες με τους άλλους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είμαστε μέτριοι ως οντότητες. Υπάρχουν πολλές ασθένειες που σχετίζονται με την πικρία και τη δυσαρέσκεια.
Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντιδράσεις των άλλων. Ωστόσο όταν αλλάζετε τον τρόπο επικοινωνίας μιλώντας ειλικρινά, θα θέσετε τις σχέσεις σε ένα εντελώς νέο και υγιές επίπεδο.
4. Μακάρι να είχα διατηρήσει επαφή με τους φίλους μου
Συχνά δεν συνειδητοποιούμε τα πραγματικά οφέλη της φιλίας. Ο πολυάσχολος τρόπος ζωής φθείρει τη φιλία. Αυτό όμως που μένει στο τέλος είναι αυτό γι’ αυτό διαφυλάξετε την ως κόρη οφθαλμού.
5. Μακάρι να είχα αφήσει τον εαυτό μου να είναι πιο ευτυχισμένος
Πολλοί δεν είχαν αντιληφθεί μέχρι το τέλος της ζωής τους ότι η ευτυχία είναι μια επιλογή. Είχαν μείνει κολλημένοι σε παλιά πρότυπα και συνήθειες. Ο φόβος της αλλαγής τους έκανε να προσποιούνται ακόμα και στον ίδιο τους το εαυτό.
Πηγή: News247.gr

Οι διατροφικες παγιδες του καλοκαιριου

Οι διατροφικές παγίδες του καλοκαιριού
Ενας στους 6 ανθρώπους του δυτικού κόσμου παθαίνει κάθε χρόνο τροφική δηλητηρίαση. Το 80% περίπου των κρουσμάτων οφείλεται σε φαγητό έξω από το σπίτι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι οι τροφικές μολύνσεις αυξάνονται διεθνώς. «Η τάση αύξησης στη συχνότητα των τροφικών δηλητηριάσεων που παρατηρείται τα τελευταία έτη οφείλεται στην κατανάλωση τροφών χαμηλής διατροφικής αξίας, οι οποίες έχουν υποστεί βιομηχανική επεξεργασία και περιέχουν συντηρητικά», επισημαίνει ο γαστρεντερολόγος, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπήλιος Μανωλακόπουλος. «Επίσης, ενοχοποιείται και η συχνή κατανάλωση φαγητού εκτός σπιτιού».
Οι μολύνσεις αυτές αυξάνονται θεαματικά το καλοκαίρι. «Η συχνότητα εμφάνισης των τροφικών δηλητηριάσεων διπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες», λέει ο κ. Μανωλακόπουλος. «Οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν σοβαρή αιτία κακής συντήρησης των τροφίμων και υπερανάπτυξης των μικροβίων σε αυτά».
Οι υπεύθυνες τροφές μπορεί να είναι ήδη μολυσμένες από παθογόνα μικρόβια (όπως το E. coli) ή να έχουν μείνει αρκετή ώρα στην ατμόσφαιρα και να έχουν έρθει σε επαφή με μια εστία μόλυνσης, όπως έντομα ή μολυσμένο νερό.
Τα συμπτώματα εξαρτώνται από τον τύπο του βακτηρίου και τη σοβαρότητα της νόσου. «Ο ασθενής παρουσιάζει κοιλιακό άλγος, διάρροιες, εμετούς, πιο σπάνια πυρετό, εξάνθημα, πονοκέφαλο και σπασμούς», λέει ο κ. Μανωλακόπουλος. «Πιθανές επιπλοκές είναι η αφυδάτωση, οι αιμορραγικές διάρροιες, η νεφρική ανεπάρκεια, η βακτηριαιμία και πιο σπάνια η μυοκαρδίτιδα και η μηνιγγίτιδα. Ειδικά το στέλεχος E. coli O157: H7 μπορεί να προκαλέσει ένα σύνδρομο που αποκαλείται “ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο” και εκδηλώνεται με νεφρική ανεπάρκεια, πυρετό, νευρολογικά συμπτώματα και αιμορραγική διάθεση».
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ συμβουλεύουν να δείτε τον γιατρό σας εάν η διαρροϊκή νόσος συνοδεύεται από υψηλό πυρετό (πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου), αίμα στα κόπρανα, εμετούς που επιμένουν, σημάδια αφυδάτωσης (μεταξύ των οποίων μείωση των ούρων), ξηρό στόμα και λαιμό ή αίσθημα ζάλης όταν στέκεστε όρθιος, καθώς και εάν η διαρροϊκή νόσος διαρκεί πάνω από 3 ημέρες.
Πώς πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιος μια τροφική δηλητηρίαση, ιδιαίτερα εάν βρίσκεται μακριά από το σπίτι του ή μακριά από αστικά κέντρα; «Με άφθονη λήψη υγρών, ελαφρά σίτιση και κυρίως αποφυγή γαλακτοκομικών», συνιστά ο κ. Μανωλακόπουλος. «Αντιδιαρροϊκά δεν συστήνονται, γιατί εμποδίζουν τον οργανισμό σας να αποβάλει τις τοξίνες. Επί εμμονής των συμπτωμάτων, επιβάλλεται η επικοινωνία με γιατρό για πιθανή λήψη αντιβιοτικής αγωγής».
Και πώς να την προλάβει όταν κάποιος τρώει εκτός σπιτιού; «Οταν τρώτε έξω, να διαλέγετε φαγητά που είναι καλά ψημένα, να αποφεύγετε τα ωμά λαχανικά και τα οστρακοειδή και να επιλέγετε προσεκτικά το εστιατόριο», συμβουλεύει ο κ. Μανωλακόπουλος.
  • Η διάρροια του ταξιδιώτη
Η διάρροια του ταξιδιώτη είναι η πιο συχνή ασθένεια που βιώνει κανείς όταν ταξιδεύει, καταστρέφοντας τις διακοπές του. Εάν ταξιδεύετε σε μια χώρα – όπως αναφέρουν οι επιστήμονες της Κλινικής Μάγιο στις ΗΠΑ – στην οποία το κλίμα και οι συνθήκες υγιεινής είναι διαφορετικά από εκείνα στη δική σας, διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσετε τη διάρροια του ταξιδιώτη. Η πιο συχνή αιτία της νόσου είναι το βακτήριο Ε. coli, το οποίο προσκολλάται στο τοίχωμα του εντέρου και απελευθερώνει μια τοξίνη που προκαλεί διάρροια και κοιλιακούς σπασμούς.
Η νόσος συνήθως περνά μόνη της σε μερικές μέρες με απλά μέτρα (δίαιτα και ενυδάτωση). Mπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία διαλύματα ή σκόνη σε φακελάκια για την πρόληψη της αφυδάτωσης. Εάν δεν τα βρίσκετε, μπορείτε να παρασκευάσετε το δικό σας διάλυμα κατά της αφυδάτωσης, αναμειγνύοντας 1/2 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι, 1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρέματος, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1/4 κουταλάκι χλωριούχο κάλιο και 1 λίτρο ασφαλές νερό.
Σε σοβαρότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να συμβουλευθείτε γιατρό. Πρέπει να είστε όμως ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα παιδιά, γιατί η διάρροια του ταξιδιώτη μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρή αφυδάτωση σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Το Ε. coli
Το Escherichia coli (E. coli) είναι ένα βακτήριο – όπως εξηγούν οι ειδικοί της Κλινικής Μάγιο – που ζει στο έντερο των ανθρώπων και των ζώων. Οι περισσότερες ποικιλίες των βακτηρίων αυτών δεν είναι επικίνδυνες ή προκαλούν σχετικά σύντομη διάρροια. Λίγα όμως στελέχη μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή, αιμορραγική διάρροια και κοιλιακούς σπασμούς, που συνοδεύονται από σοβαρή βλάβη σε οργανικά συστήματα, όπως είναι η νεφρική ανεπάρκεια.
Μπορεί να εκτεθείτε στο Ε. coli από μολυσμένο φαγητό ή νερό, ιδίως ωμά λαχανικά και μισοψημένο μοσχαρίσιο κιμά. Οι υγιείς ενήλικοι συνήθως αναρρώνουν ύστερα από τη μόλυνση μέσα σε μια εβδομάδα. Τα μικρά παιδιά όμως και οι ηλικιωμένοι μπορεί να εμφανίσουν μια απειλητική για τη ζωή νεφρική ανεπάρκεια (αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο ή HUS).
  • Οι παράγοντες κινδύνου για το Ε. Coli είναι:
* Ηλικία. Τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να ασθενήσουν από το Ε. coli και να παρουσιάσουν πιο σοβαρές επιπλοκές από τη μόλυνση.
* Εξασθενημένο ανοσολογικό σύστημα. Οσοι πάσχουν από AIDS, παίρνουν φάρμακα λόγω μεταμόσχευσης οργάνου ή καρκίνο κ.ά. έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο.
* Η διατροφή με ορισμένα τρόφιμα. Οσοι τρώνε συχνά μισοψημένα μπιφτέκια, μη παστεριωμένο γάλα ή και μαλακά τυριά φτιαγμένα από αυτό και χυμό μήλου διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.
* Εγχείρηση μείωσης στομάχου. Οσοι έχουν κάνει εγχείρηση για μείωση του μεγέθους του στομάχου έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα από το Ε. coli, πιθανώς γιατί έχουν λιγότερα στομαχικά οξέα για να σκοτώσουν το βακτήριο.
Οι 4 χρυσοί κανόνες κατά των τροφικών δηλητηριάσεων
Οι επιστήμονες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ συμβουλεύουν:
  • ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ
Να πλένετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό πριν από την προετοιμασία του φαγητού. Να πλένετε τις επιφάνειες της κουζίνας πριν ετοιμάσετε φαγητό πάνω σε αυτές. Να πλένετε καλά τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • ΧΩΡΙΣΤΕ
Να έχετε χωριστά τα μαγειρεμένα φαγητά από τα νωπά. Να μη χρησιμοποιείτε εργαλεία στα μαγειρεμένα φαγητά τα οποία είχατε προηγουμένως χρησιμοποιήσει σε νωπές τροφές και να μην τοποθετείτε τα μαγειρεμένα φαγητά σε πιάτα ή πιατέλες που είχαν πριν νωπές τροφές, εκτός εάν τα έχετε πλύνει σχολαστικά.
  • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ
Να μαγειρεύετε τα φαγητά σε αρκετά ψηλές θερμοκρασίες. Να χρησιμοποιείτε θερμόμετρο κρέατος για να είστε σίγουροι ότι οι τροφές έχουν μαγειρευτεί εσωτερικά σε ασφαλή θερμοκρασία. Το εξωτερικό χρώμα της τροφής δεν είναι ένδειξη καλού ψησίματος.
  • ΚΡΥΩΣΤΕ
Να διατηρείτε τα τρόφιμα σε χαμηλές θερμοκρασίες μετά το σερβίρισμα και κατά τη μεταφορά τους από το ένα μέρος στο άλλο. Να έχετε τη θερμοκρασία του ψυγείου στους 4 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερα. Γενικά, να διατηρείτε τα ζεστά φαγητά ζεστά και τα κρύα φαγητά κρύα (τα βακτηρίδια αναπτύσσονται σε θερμοκρασίες δωματίου).
Πηγή: tanea.gr

Γρυλος το πιο "προικισμενο" πλασμα στον κοσμο


Με όρχεις που αποτελούν το 14% του συνολικού βάρους του, ένα είδος γρύλου είναι δικαιωματικά ο κάτοχος του σχετικού παγκοσμίου ρεκόρ στο ζωικό βασίλειο, καθώς, συγκριτικά με όλα τα άλλα είδη, έχει τους μεγαλύτερους όρχεις αναλογικά με το μέγεθος του σώματός του.

Για να γίνει περισσότερο κατανοητή η αναλογία του μεγέθους του συγκεκριμένου σημείου προς το υπόλοιπο σώμα του, αν ένας άνδρας είχε ανάλογου μεγέθους όρχεις, αυτοί θα ζύγιζαν όσο ένα λάστιχο αυτοκινήτου ο καθένας.
Οι ανθρώπινοι όρχεις ζυγίζουν το 0,04% έως 0,08% του ανδρικού σώματος, ενώ προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν μια μύγα δροσόφιλα, οι όρχεις της οποίας στα αρσενικά φτάνουν το 10,6% του βάρους του σώματός τους.
Οι μετρήσεις έδειξαν ότι το συγκεκριμένο έντομο (Platycleis affinis), εκμεταλλεύεται ανάλογα το προσόν του, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να ζευγαρώνει με πολλά θηλυκά στη σειρά και γρήγορα.
“Πρόκειται όντως για όρχεις-φαινόμενο, που καταλαμβάνουν σχεδόν όλη την κοιλιά του εντόμου. Αυτό δείχνει πόσο ανταγωνιστική είναι η αναπαραγωγή για μερικά είδη, προκειμένου να εξαπλώσουν τα γονίδιά τους”, δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας, Καρίμ Βεχάντ, του παενπιστημίου της Οξφόρδης.
Τα μεγαλύτερα αναπαραγωγικά όργανα, όπως οι όρχεις, συνήθως συναντώνται στα ζώα εκείνα όπου τα θηλυκά ζευγαρώνουν κατ’ επανάληψη με διαφορετικά αρσενικά.
Αναπτύσσοντας μεγαλύτερους όρχεις, στην πορεία της εξέλιξης, τα αρσενικά είναι σε θέση να παράγουν περισσότερο σπέρμα και να ξεπερνούν…τον ανταγωνισμό, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές τους να διαδώσουν τα γονίδιά τους στις επόμενες γενιές, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Ένας ανάλογος ανταγωνισμός για τα μάτια των θηλυκών έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα μεταξύ των χιμπατζήδων, που διαθέτουν τους μεγαλύτερους όρχεις από όλους τους άλλους μεγάλους πιθήκους.
Από την άλλη, οι “αρρενωποί” γορίλες, που έχουν εύκολη πρόσβαση σε ένα “χαρέμι” από θηλυκές, διαθέτουν πολύ μικρούς όρχεις.
Οι μελέτες στα έντομα επιβεβαιώνουν ότι το μέγεθος των όρχεων των αρσενικών σχετίζεται με το κατά πόσο σε ένα είδος τα θηλυκά ζευγαρώνουν πολλές φορές με διαφορετικούς συντρόφους κάθε φορά, δημιουργώντας κλίμα σεξουαλικού ανταγωνισμού γύρω τους. Όσους περισσότερους συντρόφους έχει το θηλυκό, τόσο τείνουν συνήθως να μεγαλώνουν τα όργανα αναπαραγωγής του αρσενικού.
Από την άλλη όμως, οι επιστήμονες διαπίστωσαν μια αντίφαση: οι τεττιγονίες με τους μεγαλύτερους όρχεις παράγουν το λιγότερο σπέρμα, κάτι που δεν μπορούν να εξηγήσουν ακόμα. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το μέγεθος…μετράει κυρίως όσον αφορά τη συχνότητα του ζευγαρώματος και όχι την ποσότητα του σπέρματος, που έρχεται σε δεύτερη μοίρα: οι προικισμένοι γρύλοι μπορούν να ζευγαρώσουν ξανά μόλις μια ώρα μετά το προηγούμενο ζευγάρωμα, ενώ άλλα είδη με μικρότερους όρχεις χρειάζονται μέχρι και πέντε μέρες για να βρεθούν πάλι σε…ετοιμότητα δράσης.
Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση:


πηγηotherside.gr

πλατεια με 3d γκρεμο στη Σουηδια (Video)

 
Πλατεία με 3D «γκρεμό» στη Σουηδία
Ένα εξωπραγματικό 3D έργο τέχνης που ξεγελά το μάτι κοσμεί την πλατεία Sergels torg της Στοκχόλμης εδώ και λίγες μέρες, μέχρι την επόμενη Κυριακή. Δημιουργός του «Mind Your Step», το οποίο έχει διαστάσεις 32×18 μέτρα, είναι ο Erik Johansson.





πηγη.otherside.gr

Το τηλεοπτικό top 10 της σεζόν

 

Η σάτιρα, η μαγειρική και το αριστουργηματικό «Νησί» κέντρισαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων τηλεθεατών ως επί το πλείστον τη φετινή σεζόν που οδεύει στο τέλος της. Νέες τηλεοπτικές συζητήσεις έφεραν στο προσκήνιο «Οι οικογενειακές ιστορίες» του Alpha, ένα οικονομικό προϊόν, με ανέλπιστη όμως τηλεθέαση.

Το ίδιο συνέβη και με τις «Real Housewives» που προκάλεσαν πολλά σχόλια γύρω τους, συμμετέχοντας σε μία εκπομπή που χαρακτηρίστηκε αν μη τι άλλο άκαιρη.

Μια έκπληξη ήρθε από τους Σάββα Μπούμπουρα και Δημήτρη Βλάχο, οι οποίοι μόλις είδαν τα νούμερα τηλεθέασης από την πρώτη κιόλας μέρα προβολής της εκπομπής φαρσών που ανέλαβαν στον ANT1, αναφώνησαν «Πλάκα κάνεις;».
Τα προγράμματα που εντυπωσίασαν αναλυτικά, έτσι όπως δημοσιεύονται στον «Ελεύθερο Τύπο», είναι:

-«Το Νησί» που κρατά το τρόπαιο των ρεκόρ τηλεθέασης της τελευταίας δεκαετίας, με 3,683.000 τηλεθεατές και 61,9% τηλεθέαση.

-«Ράδιο Αρβύλα»: Περισσότεροι από 1.127.700 τηλεθεατές παρακολούθησαν ανελλιπώς την εκπομπή από την αρχή μέχρι το τέλος σε καθημερινή βάση, με μέσο όρο 43,7% στους νέους 15-24 ετών.

-Κισμέτ: Τα τουρκικά σήριαλ εισέβαλαν για τα καλά στη ζωή μας με το Κισμέτ στον ΑΝΤ1 να κρατά την πρώτη θέση με συνολικό μέσο όρο τηλεθέασης 26,7% στα νεανικά κοινά.

-Master Chef: Το ριάλιτι μαγειρικής θεωρείται το πιο πετυχημένο πρόγραμμα μαγειρικής αφού κατοχύρωσε συνολικά 30,3% μέσο όρο τηλεθέασης.

-«Αλ Τσαντίρι»: Η καυστική πολιτική σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου εκτίναξε την τηλεθέαση στο 45,7% μέσο όρο στο γενικό σύνολο, και 46,6% στα νεανικά κοινά.

-«Η ζωή της άλλης», «Τα μυστικά της Εδέμ»: Η ραδιούργα Ξένια κράτησε το ενδιαφέρον του 44,7% των τηλεθεατών, ενώ η παρέα της φεγγαρόπετρας κατάκτησε το 46,6% του τηλεοπτικού κοινού στο γενικό σύνολο.

-«Πάττυ»:Η σειρά-φαινόμενο, έγινε μανία στη χώρα μας και κέρδισε ανεξαιρέτως όλους τους λιλιπούτειους τηλεθεατές, αφού στις ηλικίες 4-14 ετών, υπήρξαν φορές που ξεπέρασε και το 70% της τηλεθέασης.

-«Dancing with the stars»: Το λαμπερό σόου χορού του ΑΝΤ1 βρίσκεται ήδη μέσα στη δεκάδα των προγραμμάτων με τις υψηλότερες τηλεθεάσεις της φετινής χρονιάς, με 1.992.000 τηλεθεατές και 39,3% μέσο όρο στο κοινό 15-44.

«Πρωινό mou»: Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά κέρδισαν τις εντυπώσεις στην πρωινή ψυχαγωγία της ζώνης 10-1 και βρέθηκαν στην πρώτη θέση, αποσπώντας συνολικά 23,8% μέσο όρο στο γενικό σύνολο.
Η σάτιρα, η μαγειρική και το αριστουργηματικό «Νησί» κέντρισαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων τηλεθεατών ως επί το πλείστον τη φετινή σεζόν που οδεύει στο τέλος της. Νέες τηλεοπτικές συζητήσεις έφεραν στο προσκήνιο «Οι οικογενειακές ιστορίες» του Alpha, ένα οικονομικό προϊόν, με ανέλπιστη όμως τηλεθέαση.

Το ίδιο συνέβη και με τις «Real Housewives» που προκάλεσαν πολλά σχόλια γύρω τους, συμμετέχοντας σε μία εκπομπή που χαρακτηρίστηκε αν μη τι άλλο άκαιρη.

Μια έκπληξη ήρθε από τους Σάββα Μπούμπουρα και Δημήτρη Βλάχο, οι οποίοι μόλις είδαν τα νούμερα τηλεθέασης από την πρώτη κιόλας μέρα προβολής της εκπομπής φαρσών που ανέλαβαν στον ANT1, αναφώνησαν «Πλάκα κάνεις;».
Τα προγράμματα που εντυπωσίασαν αναλυτικά, έτσι όπως δημοσιεύονται στον «Ελεύθερο Τύπο», είναι:

-«Το Νησί» που κρατά το τρόπαιο των ρεκόρ τηλεθέασης της τελευταίας δεκαετίας, με 3,683.000 τηλεθεατές και 61,9% τηλεθέαση.

-«Ράδιο Αρβύλα»: Περισσότεροι από 1.127.700 τηλεθεατές παρακολούθησαν ανελλιπώς την εκπομπή από την αρχή μέχρι το τέλος σε καθημερινή βάση, με μέσο όρο 43,7% στους νέους 15-24 ετών.

-Κισμέτ: Τα τουρκικά σήριαλ εισέβαλαν για τα καλά στη ζωή μας με το Κισμέτ στον ΑΝΤ1 να κρατά την πρώτη θέση με συνολικό μέσο όρο τηλεθέασης 26,7% στα νεανικά κοινά.

-Master Chef: Το ριάλιτι μαγειρικής θεωρείται το πιο πετυχημένο πρόγραμμα μαγειρικής αφού κατοχύρωσε συνολικά 30,3% μέσο όρο τηλεθέασης.

-«Αλ Τσαντίρι»: Η καυστική πολιτική σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου εκτίναξε την τηλεθέαση στο 45,7% μέσο όρο στο γενικό σύνολο, και 46,6% στα νεανικά κοινά.

-«Η ζωή της άλλης», «Τα μυστικά της Εδέμ»: Η ραδιούργα Ξένια κράτησε το ενδιαφέρον του 44,7% των τηλεθεατών, ενώ η παρέα της φεγγαρόπετρας κατάκτησε το 46,6% του τηλεοπτικού κοινού στο γενικό σύνολο.

-«Πάττυ»:Η σειρά-φαινόμενο, έγινε μανία στη χώρα μας και κέρδισε ανεξαιρέτως όλους τους λιλιπούτειους τηλεθεατές, αφού στις ηλικίες 4-14 ετών, υπήρξαν φορές που ξεπέρασε και το 70% της τηλεθέασης.

-«Dancing with the stars»: Το λαμπερό σόου χορού του ΑΝΤ1 βρίσκεται ήδη μέσα στη δεκάδα των προγραμμάτων με τις υψηλότερες τηλεθεάσεις της φετινής χρονιάς, με 1.992.000 τηλεθεατές και 39,3% μέσο όρο στο κοινό 15-44.

«Πρωινό mou»: Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά κέρδισαν τις εντυπώσεις στην πρωινή ψυχαγωγία της ζώνης 10-1 και βρέθηκαν στην πρώτη θέση, αποσπώντας συνολικά 23,8% μέσο όρο στο γενικό σύνολο.
Η σάτιρα, η μαγειρική και το αριστουργηματικό «Νησί» κέντρισαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων τηλεθεατών ως επί το πλείστον τη φετινή σεζόν που οδεύει στο τέλος της. Νέες τηλεοπτικές συζητήσεις έφεραν στο προσκήνιο «Οι οικογενειακές ιστορίες» του Alpha, ένα οικονομικό προϊόν, με ανέλπιστη όμως τηλεθέαση.

Το ίδιο συνέβη και με τις «Real Housewives» που προκάλεσαν πολλά σχόλια γύρω τους, συμμετέχοντας σε μία εκπομπή που χαρακτηρίστηκε αν μη τι άλλο άκαιρη.

Μια έκπληξη ήρθε από τους Σάββα Μπούμπουρα και Δημήτρη Βλάχο, οι οποίοι μόλις είδαν τα νούμερα τηλεθέασης από την πρώτη κιόλας μέρα προβολής της εκπομπής φαρσών που ανέλαβαν στον ANT1, αναφώνησαν «Πλάκα κάνεις;».
Τα προγράμματα που εντυπωσίασαν αναλυτικά, έτσι όπως δημοσιεύονται στον «Ελεύθερο Τύπο», είναι:

-«Το Νησί» που κρατά το τρόπαιο των ρεκόρ τηλεθέασης της τελευταίας δεκαετίας, με 3,683.000 τηλεθεατές και 61,9% τηλεθέαση.

-«Ράδιο Αρβύλα»: Περισσότεροι από 1.127.700 τηλεθεατές παρακολούθησαν ανελλιπώς την εκπομπή από την αρχή μέχρι το τέλος σε καθημερινή βάση, με μέσο όρο 43,7% στους νέους 15-24 ετών.

-Κισμέτ: Τα τουρκικά σήριαλ εισέβαλαν για τα καλά στη ζωή μας με το Κισμέτ στον ΑΝΤ1 να κρατά την πρώτη θέση με συνολικό μέσο όρο τηλεθέασης 26,7% στα νεανικά κοινά.

-Master Chef: Το ριάλιτι μαγειρικής θεωρείται το πιο πετυχημένο πρόγραμμα μαγειρικής αφού κατοχύρωσε συνολικά 30,3% μέσο όρο τηλεθέασης.

-«Αλ Τσαντίρι»: Η καυστική πολιτική σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου εκτίναξε την τηλεθέαση στο 45,7% μέσο όρο στο γενικό σύνολο, και 46,6% στα νεανικά κοινά.

-«Η ζωή της άλλης», «Τα μυστικά της Εδέμ»: Η ραδιούργα Ξένια κράτησε το ενδιαφέρον του 44,7% των τηλεθεατών, ενώ η παρέα της φεγγαρόπετρας κατάκτησε το 46,6% του τηλεοπτικού κοινού στο γενικό σύνολο.

-«Πάττυ»:Η σειρά-φαινόμενο, έγινε μανία στη χώρα μας και κέρδισε ανεξαιρέτως όλους τους λιλιπούτειους τηλεθεατές, αφού στις ηλικίες 4-14 ετών, υπήρξαν φορές που ξεπέρασε και το 70% της τηλεθέασης.

-«Dancing with the stars»: Το λαμπερό σόου χορού του ΑΝΤ1 βρίσκεται ήδη μέσα στη δεκάδα των προγραμμάτων με τις υψηλότερες τηλεθεάσεις της φετινής χρονιάς, με 1.992.000 τηλεθεατές και 39,3% μέσο όρο στο κοινό 15-44.

«Πρωινό mou»: Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά κέρδισαν τις εντυπώσεις στην πρωινή ψυχαγωγία της ζώνης 10-1 και βρέθηκαν στην πρώτη θέση, αποσπώντας συνολικά 23,8% μέσο όρο στο γενικό σύνολο.πηγηnewsbeast.gr

Μεσοπρόθεσμο: Θα «ματώσουμε» και δεν θα σωθούμε

Μεσοπρόθεσμο: Θα «ματώσουμε» και δεν θα σωθούμε



Φοροκαταιγίδα, επιδρομή στα εισοδήματα και τις συντάξεις αλλά και μείωση του κοινωνικού κράτους, προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο συν τοις άλλοις θα επιτείνει την ύφεση στην ελληνική οικονομία, όπως είπε στο newsbomb.gr ο καθηγητής Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κώστας Μελάς.
Πρόσθεσε, πως μεγάλο πλήγμα θα υποστεί το κοινωνικό κράτος, καθώς θα μειωθούν τα επιδόματα ανεργίας και του ΟΕΚ, τα εφάπαξ, οι επικουρικές και αναπηρικές συντάξεις.
Σύμφωνα με τον κ. Μελά, σε βάθος τετραετίας οι Έλληνες θα χάσουν συνολικά το 30%-35% των εισοδημάτων τους ενώ η ανεργία θα εκτοξευτεί στο 30%!
Όπως είπε ο καθηγητής Οικονομικών, το Μεσοπρόθεσμο δεν αποτελεί καμία διέξοδο στη σημερινή κρίση της ελληνικής οικονομίας ενώ για τα προσδοκώμενα έσοδα ύψους 28 δισ.ευρώ, όπως σημείωσε, δεν υπάρχει καμία εγγύηση να συγκεντρωθούν.
Οι οριζόντιες περικοπές στα εισοδήματα και τις συντάξεις βεβαιώνουν την αδυναμία της κυβέρνησης να διευρύνει τη φορολογική βάση και να πατάξει τη φοροδιαφυγή.
Στο δημόσιο θα απολυθούν συμβασιούχοι ενώ θα αυξηθούν οι ώρες εργασίας από 37 σε 40 και εισάγεται η μερική απασχόληση.
Όσον αφορά στο χρέος ο κ. Μελάς το χαρακτήρισε μη βιώσιμο, λέγοντας μάλιστα, πως οι τόκοι για τα χρόνια μέχρι το 2014 θα είναι περισσότεροι από τις δαπάνες για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Επίσης ανέφερε, πως το χρέος, παρά τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, το 2014 θα είναι μεγαλύτερο από σήμερα (σ.σ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 357 δισ. χωρίς τους τόκους της 5ης δόσης και το 2014 θα βρίσκεται στα 401 δισ!)
Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Μελάς χαρακτήρισε ανεδαφικό τον στόχο των 50 δισ. καθώς η χρηματιστηριακή αξία μετοχών του δημοσίου σε εταιρείες υπό ιδιωτικοποίηση είναι πολύ χαμηλή (σ.σ έξι δισ.)
Ο κ. Μελάς εκτιμά πως δεν υπάρχει δείγμα αναπτυξιακής πολιτικής στο Μεσοπρόθεσμο, τονίζοντας πως υπάρχει άλλη λύση από μια άμεση αναδιάρθρωση του χρέους σε συμφωνία με τις τράπεζες, προκειμένου οι αποπληρωμές δανείων να «πάνε» πέντε χρόνια πίσω.
 πηγηnewsbomb.gr

Ήχοι απο το διάστημα

ASA Space Sounds – Information about the recordings and sample sounds of the planets, moons and rings of planets in our Solar System. These sounds are studied by doctors and scientists to this day, and are said to have a profound effect on the subconscious mind. For live 24hr sound from space, see: http://www.youtube.com/redirect?q=http%3A%2F%2Fwww.radio-astronomy.net%2F&session_token=zgvLpkKRGI5ieVwBO22nLcdb_vV8MTI5MzM4Mjc1Ng%3D%3D

Η  μουσική της ουράνιας σφαίρας του Ουρανού

Η  μουσική της ουράνιας σφαίρας της Γης!


Πηγή : http://eleysis69.wordpress.com/;
Περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό μπορείτε να βρείτε εδω καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΝΑSA

Αλλαγές στη βουλή.


Γίνεται λοιπόν συνεδρίαση στην Βουλή μετά την ανακοίνωση των σκληρών οικονομικών μέτρων και λέει ο Παπανδρέου ότι πρέπει να πάρουν μέτρα για την τόνωση του ηθικού των βουλευτών για να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους καλύτερα.
Λέει λοιπόν ότι πρέπει να αλλάξουν τις μοκέτες στην Βουλή από κόκκινες να τις κάνουν μπλε.
Ψηφίζουν λοιπόν και το αποφασίζουν.

Προτείνει ο Σαμαράς να στολιστεί η αίθουσα της Βουλής με ελληνικές σημαίες για να ενισχυθεί το εθνικό φρόνημα.
Ψηφίζουν και το αποδέχονται.
Προτείνει τέλος ο Καρατζαφέρης πριν από κάθε συνεδρίαση της Βουλής να παίζει ο εθνικός ύμνος.

Ψηφίζουν και αυτό και το κατοχυρώνουν.
Όση ώρα ψηφίζουν τις αλλαγές, είναι μια γριούλα, καθαρίστρια στην Βουλή, που κάθεται στην πόρτα και κοιτάει με απορία και απόγνωση τον Παπανδρέου.
Ο Γιώργος την βλέπει και αφού τελειώνει η ψηφοφορία, πηγαίνει προς το μέρος της και την ρωτά....
"Γιαγιούλα, γιατί όση ώρα ψηφίζαμε για τις αλλαγές στην Βουλή εσύ με κοιτούσες με απορία???"
Και με άνεση η γριούλα απαντά
"Πριν διοριστώ με μέσο στην Βουλή, ήμουν καθαρίστρια σε ένα μπουρδέλο.
Όταν οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά, αλλάζαμε τις πουτάνες όχι τις μοκέτες!"

Ζώδια & Άσκηση


 1b
Κριός
Ο Κριός είναι το ζώδιο εν κινήσει! Εσείς οι Κριοί βρίσκεστε πάντα σε εγρήγορση και είστε υπερδραστήριοι, επιδιώκοντας να διοχετεύετε με οποιοδήποτε τρόπο την ενέργεια που κρύβεται μέσα σας. Όπως όλα τα ζώδια της φωτιάς, είστε δυναμικοί, ζωηροί και θαρραλέοι. Θέλετε τα πράγματα να γίνονται άμεσα και γρήγορα, μα κυρίως να είστε εσείς εκείνοι που θα φτάσετε πρώτοι. Σας αρέσουν οι προκλήσεις, με την προϋπόθεση όμως ότι η νίκη θα είναι δική σας. Είναι δύσκολο να κρατήσετε την προσοχή σας σε ένα σταθερό σημείο, γι’ αυτό και η ρουτίνα είναι κάτι έξω από εσάς. Όσον αφορά την άσκηση, το να πηγαίνετε κάθε μέρα στο γυμναστήριο ή να κάνετε τζόγκινγκ δεν είναι κάτι που σας ταιριάζει. Η αεροβική όμως και το Tae-Bo ίσως είναι αυτό που πραγματικά θα ευχαριστηθείτε ή ακόμη και η ξιφασκία και το χάντμπολ. Προσέχετε ωστόσο! Ο Κριός κυβερνά τα κεφάλι, γι’ αυτό και εσείς οι Κριοί είστε επιρρεπείς σε τραυματισμούς που σχετίζονται με το κεφάλι. Στα ομαδικά αθλήματα καλό θα ήταν να αποδέχεστε πολιτισμένα τις ενδεχόμενες ήττες.

Ταύρος
Η σωματική άσκηση δεν είναι από τις αγαπημένες δραστηριότητες ενός Ταύρου. Ως ζώδιο της επιμονής είναι ωστόσο έτοιμο να κάνει ό,τι μπορεί, ακολουθώντας μιας συγκεκριμένη ρουτίνα άσκησης. Εσείς οι Ταύροι γνωρίζετε ότι οι αργές και σταθερές κινήσεις είναι αυτές που σας οδηγούν στη νίκη, γι’ αυτό και ενώ οι άλλοι δίπλα σας τρέχουν, εσείς είστε σίγουροι ότι θα φτάσετε στο στόχο χαλαρά. Πολλοί από εσάς έχετε δυνατή σωματική διάπλαση με χαμηλό μεταβολισμό. Οι γυναίκες διαθέτετε μια έμφυτη θηλυκότητα και γοητευτικές καμπύλες. Τα βάρη είναι ιδανικά για σας. Στα ομαδικά παιχνίδια, είστε περισσότερο χαρούμενοι αν ο ρόλος σας είναι σημαντικός και έχει σχέση με την οργάνωση της ομάδας. Ως ζώδιο της σταθερής τετράδας, η χαλάρωση είναι πολύ σημαντική. Ίσως πρέπει να δοκιμάστε γιόγκα και διαλογισμό, προκειμένου να τονώσετε την ευλυγισία σας.

Δίδυμοι
Οι Δίδυμοι κάνουν ό,τι μπορούν για να βρίσκονται σε δυο μέρη ταυτόχρονα.Εσείς οι Δίδυμοι βρίσκεστε πάντα σε κίνηση, ενώ βαριέστε πολύ εύκολα με οτιδήποτε χρονοβόρο, που δεν κινείται γρήγορα. Είστε διαρκώς απασχολημένοι, εμπλέκεστε σε διάφορες δραστηριότητες και ασχολείστε με ένα σωρό πράγματα. Είστε ευμετάβολοι και θέλετε να δοκιμάζετε σχεδόν τα πάντα σε σύντομο χρόνο. Είστε ομαδικοί παίκτες και σας αρέσουν οι μεγάλες ομάδες, δεν είστε όμως ανταγωνιστικοί, γιατί σας αρέσει να ασχολείστε με αθλητικές δραστηριότητες απλά για να περνάτε καλά. Οι Δίδυμοι κυβερνούν τα χέρια, του ώμους και τους πνεύμονες, γι’ αυτό και το κολύμπι είναι ο ιδανικότερος τρόπος προκειμένου να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση. Απολαμβάνετε τα γρήγορα και συναρπαστικά ομαδικά αθλήματα, είστε όμως πολύ καλοί και στο στίβο. Η πνευματική άσκηση είναι επίσης σημαντική για σας. Μετά από μια μέρα με τρέξιμο, μια βραδιά με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων σας χαλαρώνει.
Καρκίνος
Ο Καρκίνος είναι ο σπιτόγατος του ζωδιακού! Εσείς οι Καρκίνοι προτιμάτε να μείνετε σπίτι και να κάνετε γυμναστική με κάποιο βιντεοσκοπημένο πρόγραμμα, παρά να πάτε στο γυμναστήριο. Είστε ιδιαίτερα καλοί στο να οργανώσετε άλλα άτομα ώστε να αποτελέσουν μια ομάδα, γι’ αυτό και αθλήματα όπως το μπάσκετ είναι ό,τι καλύτερο για σας. Μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε τη φόρμα σας αν είστε μέρος μιας ομάδας που χαρακτηρίζεται από θετική ενέργεια.

Λέων
Ο Λέων μπορεί κάλλιστα να προσλάβει προσωπικό γυμναστή! Μόνο αυτός μπορεί να δώσει σε σας τα Λιοντάρια προσωπική και συνεχή προσοχή. Συνήθως επιμένετε σε επαναλαμβανόμενες αερόβιες ασκήσεις, ακόμα και αν δεν σας αρέσει. Αυτές όμως θα σας κάνουν όμορφους -αυτό είναι το κίνητρό σας- γι’ αυτό και συνεχίζετε. Σε επίπεδο ομάδας είστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Θέλετε να είστε οι αρχηγοί και να προΐστασθε, να βοηθάτε τους κατώτερούς σας, ενώ προσπαθείτε επίσης να δίνετε σε όλους την ευκαιρία να «παίξουν». Γενικότερα χαρακτηρίζεστε από οργανωτικότητα και προγραμματισμό, γι’ αυτό και τείνετε να φροντίζετε, όχι μόνο για το πώς θα διαρθρωθεί το δικό σας πρόγραμμα άθλησης, αλλά και των οικείων σας.

Παρθένος
Ο Παρθένος είναι το ζώδιο της υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την ευεξία σας. Μπορείτε κάλλιστα να αποφύγετε το γλυκό και να το αντικαταστήσετε με ένα φρούτο ή με δημητριακά, που βοηθούν τη λειτουργία του εντέρου, το μέρος του σώματος που κυβερνά ο Παρθένος. Είστε από τα ελάχιστα ζώδια που πραγματικά απολαμβάνει την ρουτίνα της άσκησης και την θεωρεί ως διασκέδαση. Αυτό οφείλεται στα τεράστια αποθέματα ενέργειας που έχετε. Αυτό που σας γεμίζει είναι βόλτες με ποδήλατο, το τρέξιμο, ίσως και το γκολφ. Ακολουθείτε την σταθερή οδό προς την επιτυχία, γι’ αυτό και ίσως θελήσετε να αποφύγετε έντονες δραστηριότητες, όπως τα εξτρίμ σπορ, που μπορεί να ενοχλήσουν αυτούς που έχουν στομαχικές διαταραχές.

Ζυγός
Ο Ζυγός, το ζώδιο της συνεργασίας, χρειάζεται ένα φίλο για να αθληθούν μαζί. Το κίνητρό σας, προκειμένου να πάτε στο γυμναστήριο είναι η ανάγκη να εκφράσετε την κοινωνικότητά σας. Πέρα από αυτό όμως ενδιαφέρεστε έντονα για τέτοιου είδους δραστηριότητες, γιατί θέλετε να φαίνεστε όμορφοι και να νιώθετε καλά. Σας αρέσουν εκείνα τα αθλήματα που γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα, όπως το κολύμπι, ο χορός και το πατινάζ. Με κυβερνήτη την Αφροδίτη, η εξωτερική σας εμφάνιση είναι ένα θέμα που σας απασχολεί και ίσως να είναι ένα μόνιμο άγχος που σας ταλανίζει. Ίσως να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα προκειμένου να αγοράσετε φόρμες γυμναστικής, παρά για την συνδρομή του γυμναστηρίου. Όσο και αν σας αρέσει η αρμονία και η συντροφικότητα του να δουλεύετε με κάποιον/ κάποιους ως ομάδα, αντιπαθείτε τον ανταγωνισμό.

Σκορπιός
Ο Σκορπιός έχει ένα απώτερο κίνητρο προκειμένου να ασχοληθεί με τη φυσική του κατάσταση. Το μυστηριώδες ζώδιο θα μπορούσε να ξεκινήσει γυμναστήριο μόνο και μόνο για να βγει ραντεβού με κάποιον/-α από κει ή για να κάνει απλά επίδειξη. Η ένταση και η επιμονή σας, ωστόσο, δεν έχει όρια, γι’ αυτό και όταν τυχόν ξεκινήσετε κάτι, τα δίνετε όλα. Σας γεμίζουν δραστηριότητες, όπως η αερόβια γυμναστική, τα εξτρίμ σπορ και το τρέξιμο μακρινών αποστάσεων, αλλά και οι πολεμικές τέχνες «τιθασεύουν» τη δύναμη και την ενέργειά σας. Το δυνατό σας σημείο είναι οι προκλήσεις και ο ανταγωνισμός. Επίσης είναι σημαντικό για σας η εξάσκηση του μυαλού, γι’ αυτό και πνευματικά παιχνίδια, όπως το σκάκι, είναι ιδανικά για σας.

Τοξότης
Ο Τοξότης είναι από τα πλέον δραστήρια ζώδια, που αγαπούν τον αθλητισμό και την περιπέτεια. Δεν είναι καθόλου απίθανο για σας τους Τοξότες να διατηρείτε τη φόρμα σας κάνοντας κάμπινγκ, πεζοπορία ή γενικώς βόλτες. Οποιοδήποτε σπορ, όπως το ράφτινγκ ή το κικ μπόξινγκ, είναι ιδανικό για σας. Ομαδικά παιχνίδια, όπως το βόλεϊ, σας ταιριάζουν. Αν τυχόν βαρεθείτε με δραστηριότητες του συρμού, προγραμματισμένες και συμβατικές, επιδιώκετε να εξερευνήσετε και να δοκιμάσετε δραστηριότητες από διαφορετικούς πολιτισμούς. Ακόμα και το τρέξιμο σε μια ξένη προς εσάς γειτονιά θα σας ανανεώσει.

Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως πάντοτε εργάζεται, έχοντας έναν μακροπρόθεσμο στόχο. Με κυβερνήτη τον Κρόνο, βασικό σας χαρακτηριστικό είναι η αυτοσυγκράτηση, ενώ δεν επιδιώκετε, ούτε υιοθετείτε ταχείς και άμεσους τρόπους, προκειμένου να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Ακολουθείτε μια καθημερινή ακολουθία πραγμάτων, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αυτός ο στόχος σάς κάνει πιο ευτυχείς. Μπορείτε να είστε πρακτικοί και ρεαλιστές, γι’ αυτό και δεν αποτελεί για σας διαφορά το να ασκηθείτε μόνοι σας ή μέσα στα πλαίσια της ομάδας. Αν αποτελείτε μέρος μιας ομάδας, ωστόσο, θέλετε να σας αναγνωρίζεται το γεγονός ότι είστε ενεργητικοί ή ότι έχετε κάποιο ατού. Εστιάζετε πάντοτε την προσοχή σας σε κάποια πράγματα, είστε αποφασιστικοί και αφοσιωμένοι. Η αντοχή σας είναι αξιοθαύμαστη, γεγονός που σας βοηθά να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες ενός αθλήματος. Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι η εξάσκηση είναι αυτή που οδηγεί στη βελτίωση.

Υδροχόος
Ο Υδροχόος έχει μια τάση να φτιάχνει και να αναδιαμορφώνει συνεχώς τους κανόνες. Εσείς οι υδροχόοι είστε ανεξάρτητοι, φιλελεύθεροι, ανανεωτικοί και δεν υποχωρείτε, ούτε υιοθετείτε οτιδήποτε ξεπερασμένο, επαναληπτικό και μονότονο. Έχετε φιλοσοφήσει τη ζωή και πιστεύετε ότι η ομορφιά είναι κάτι παροδικό. Όλοι είναι ίσοι μπροστά σας, γι’ αυτό και όταν οργανώνετε μια ομάδα, ο καθένας αναλαμβάνει και κάνει αυτό που πρέπει, προκειμένου η μπάλα να μπει στο τέρμα! Ο Υδροχόος, ως ζώδιο του αέρα, αρέσκεται σε οτιδήποτε συνδυάζει το νερό και τον αέρα, όπως το σέρφινγκ, το θαλάσσιο σκι ή η ιστιοπλοΐα. Ως σταθερό ζώδιο, πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα χαλαρώσετε, πριν ξεκινήσετε κάτι που ίσως αργότερα θα σας καταπονήσει. Σας αρέσει να πηγαίνετε σε γυμναστήρια που εναλλάσσουν τα προγράμματά τους ή να αθλείστε ερασιτεχνικά σε διάφορα σπορ. Μην κάνετε όμως κάτι που μπορεί να σας προκαλέσει κάποιο στραμπούληγμα στον αγκώνα.

Ιχθείς
Οι Ιχθείς δεν παίζουν για να νικήσουν, ενώ οι ανάγκες της ομάδας βρίσκονται γι’ αυτούς σε πρώτη μοίρα. Για σας τους Ιχθείς, το ομαδικό πνεύμα σάς είναι απαραίτητο, ειδικά όταν πρέπει να συσφίξετε τις σχέσεις των μελών της ομάδας. Τα συναισθήματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας και σας ενδιαφέρει περισσότερο η ψυχική ισορροπία, παρά αποκλειστικά η εξωτερική ομορφιά. Δεν σας αρέσουν οι έντονες δραστηριότητες. Ίσως προτιμήσετε το ψάρεμα και τις καταδύσεις. Ως ζώδιο του νερού, σας αρέσουν αθλήματα όπως το κολύμπι, η γυμναστική στο νερό, το πόλο ή η ιστιοπλοΐα. Αλλά και διαδραστικά αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των αγαπημένων σας. Πρέπει όμως να προσέχετε τα κάτω άκρα σας.