Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

5 ανατριχιαστικά μυστήρια που δεν έχετε ξανακούσει!!


5 ανατριχιαστικά μυστήρια που δεν έχετε ξανακούσει (1)
Οι αστικοί μύθοι και οι τρομακτικές ιστορίες πάντα μας γοητεύουν, είτε επειδή ταράζουν τα νερά μιας βαρετής βραδιάς με την παρέα είτε απλώς επειδή, όσο κι αν είμαστε δύσπιστοι με τις υποτιθέμενες έγκυρες πηγές τους, μπλέκουν εύστοχα την πραγματικότητα με το άγνωστο και μας κάνουν να ανατριχιάσουμε.
Πρόσφατα λοιπόν ανακαλύψαμε ότι εκτός από τους δικούς μας, ελληνικότατους αστικούς μύθους υπάρχουν και άκρως μυστηριώδεις… υπεραστικοί μύθοι, ιστορίες από μακρινές χώρες και προφορικές αφηγήσεις πραγματικών(;) γεγονότων που έχουν εξίσου δυνατές επιπτώσεις στα νεύρα των πιο ευαίσθητων. Διαβάστε παρακάτω πέντε ιστορίες που δεν είναι ευρέως γνωστές, είναι όμως άκρως ενδιαφέρουσες.

Η Γεωργία Παπαζήση ετοιμάζεται για το ταξίδι στην Ινδία!!


Γεωργία Παπαζήση
Η απίστευτη ιστορία της Γεωργίας Παπαζήση κατάφερε να συγκινήσει και να κινητοποιήσει ολόκληρο το διαδίκτυο. Η δύναμη του διαδικτύου έκανε το θαύμα της και μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώθηκε το ποσό που χρειάζεται για να ταξιδέψει στην Ινδία και να ακολουθήσει θεραπεία για τη σπάνια νόσο με την οποία διαγνώστηκε.
“Αχ πόσο είχα υποτιμήσει τη δύναμη του internet και των social media” αναφέρει η Γεωργία Παπαζήση στο πρόσφατο ευχαριστήριο ποστ της, που ανάρτησε στο μπλογκ της, μη πιστεύοντας την αγάπη και υποστήριξη που έχει δείξει ο απλός κόσμος γέρνοντας στο πρόβλημά της, παίρνοντάς την μια μεγάλη τρυφερή αγκαλιά.
Η Γεωργία για όσους δεν γνωρίζουν είναι μια νέα γυναίκα που δίνει τον δικό της αγώνα να ζήσει και πάλι φυσιολογικά από τότε που διαγνώστηκε με τη Νόσο Λάιμ καθώς πρέπει να ταξιδέψει μέχρι την Ινδία για να ακολουθήσει την κατάλληλη αγωγή, και για αυτό χρειάζεται 30.000 ευρώ.
Έτσι, απευθύνθηκε στους ψηφιακούς της φίλους για τη βοηθήσουν, με όποιο ποσό μπορεί ο καθένας, να ξαναρχίσει να ζει, να αναγεννηθεί από τις στάχτες της, σαν αλλοτινή πεταλουδίτσα να πετάξει και πάλι σε δρόμους φωτεινούς. Όμως δε μπορούσε να φανταστεί αυτή την τόσο μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.
“Χάρις σε όλους εσάς, η @Geo_Papz ετοιμάζεται σιγά σιγά για το ταξίδι ζωής στο Νέο Δελχί”, γράφει η @misskaratza, ένας από τους πολλούς χρήστες του Twitter που τη στηρίζει.
“Ένιωσα πραγματικά τόση αγάπη και θετική ενέργεια, που είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια”, σημειώνει η Γεωργία με συγκίνηση στο μπλογκ της, προσθέτοντας πως νιώθει την ανάγκη να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της σε όλους εκείνους που της στάθηκαν.
Όλα ξεκίνησαν, όπως λέει, όταν “έγραψα ένα λεπτομερέστατο κείμενο, “έδεσα” λίγο καλύτερα το βίντεο που είχα φτιάξει για την γιατρό που το ζήτησε, και τσουπ… γεννήθηκε το India Calling, ευελπιστώντας ΜΟΝΟ να έχουν μαζευτεί τα χρήματα μέχρι μέσα Αυγούστου που στοχεύω να φύγω”.
Αν δεν μαζευόταν το ποσό, απλά είχε υπομονή και πίστη, θα περίμενε να μαζευτεί.
“Δε θα πήγαινα Αύγουστο; Θα πήγαινα Χριστούγεννα (με πιθανόν χειρότερα προβλήματα), αλλά θα πήγαινα!!”, τονίζει, προσθέτοντας για τους καχύποπτους πως τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για αυτόν και μόνο το σκοπό, όποτε μαζευόντουσαν.
Κι όμως είναι τελικά απίστευτο πόσα μπορούν να γίνουν μέσα από το διαδίκτυο και τα κοινωνικά μίντια όσο υπάρχουν άνθρωποι εκεί μέσα. Και όπως φαίνεται υπάρχουν, ευτυχώς πολλοί, αφού μέσα σε μόλις τρεις μέρες κατάφεραν να συγκεντρώσουν 20.000 ευρώ για εκείνη, ενώ μέσα σε λίγες ώρες το ποσό άγγιξε τις 28.000 ευρώ και ο στόχος επετεύχθη.
“Ο στόχος έχει σχεδόν επιτευχθεί! Απίστευτο, υπέροχο, συγκινητικό, ελπιδοφόρο! Απίστευτοοοο!” αναφωνεί με χαρά.
  • Το διαδίκτυο μας φέρνει πιο κοντά
Η Γεωργία έχει πάρει απίστευτη αγάπη από τον κόσμο καθώς όπως λέει έχει δεχτεί αμετρητα προσωπικα μηνύματα στα facebook/twitter/e-mail, εκατονταδες mentions/RTs/new followers στο twitter, friend requests/wall posts στο fb, χιλιαδες επισκεψεις στο blog της (περιπου στις 45,000), αρκετές προτάσεις για συνεντεύξεις σε διάφορα μέσα, ενώ η ιστορία της φιλοξενήθηκε σε πάρα πολλά sites/blogs κλπ.
“Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα έπαιρνα τόση αγάπη, δύναμη και κουράγιο μέσα απ’ αυτά! Μιλάμε για πολλή αγάπη ρε… :)”, λέει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο υπογραμμίζει πως αυτή τη στιγμή δε χρειάζεται “προβολή” αλλά ξεκούραση και άλλα 10.000 ευρώ ως τα μέσα Αυγούστου, ώστε να ξεκινήσει μια -όχι εγγυημένη- αλλά πάρα πολύ ελπιδοφόρα θεραπεία.
“Όταν με το καλό γυρίσω, ελπίζω να υπάρξει πάλι ενδιαφέρον στην ιστορία μου από τα ΜΜΕ, όχι προσπαθώντας να μαζέψω χρήματα, αλλά έχοντας ευχάριστα και αισιόδοξα νέα”, λέει, θέλοντας να καταφέρει να βοηθήσει συνανθρώπους μας που υποφέρουν, όπως εκείνη.
Μάλιστα σημειώνει πως επειδή υπάρχει ήδη τόσο μεγάλη προβολή στο διαδίκτυο και η εισροή των χρημάτων συνεχίζεται, αφαίρεσε από το μπλογκ τα στοιχεία του λογαριασμού της, αφήνοντας ανοιχτό για λίγο καιρό το Paypal.
“Ζούμε στην πιο δύσκολη περίοδο, όλοι έχουν προβλήματα, άλλοι οικονομικά, άλλοι υγείας, και παραταύτα υπάρχει τόση αγάπη που αποδείχτηκε έμπρακτα αυτές τις 3 μέρες. Δεν είμαι όμως η μόνη συνάνθρωπος που υποφέρει και παλεύει. Το ξέρω καλά αυτό. Είμαι όμως πολύ τυχερή και ευγνώμων που έχω την στήριξη τόσων εκατοντάδων ανθρώπων πλέον. Απίστευτο!!!!”, αναφέρει.
“Θέλω να σας αγκαλιάσω όλους έναν έναν και να σας ευχαριστήσω προσωπικά. Τώρα δεν γίνεται, αλλά σημειώστε από τώρα ότι μες το Νοέμβριο θα έχουμε το #OpenIndia πάρτι!”, καταλήγει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης (21/7), η Γεωργία ανακοίνωσε ότι το ποσό των 30.000 ευρώ συγκεντρώθηκε, εκφράζοντας ευχαριστίες σε όλους όσους έσπευσαν να τη βοηθήσουν.
Πηγή: news247.gr


Κλείνει η «επιλεκτική χρεοκοπία», αλλά με εγγυήσεις


«Θα διαρκέσει μερικές ημέρες μόνο», σύμφωνα με διπλωματικές πηγές

Κλείνει η «επιλεκτική χρεοκοπία», αλλά με εγγυήσειςΟ Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) εκτιμάται ότι θα εγγυηθεί τα ελληνικά ομόλογα όταν το ελληνικό δημόσιο θα τελεί σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας», ούτως ώστε από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες, ανέφεραν σήμερα μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Η συνεισφορά των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, κυρίως των ιδιωτικών τραπεζών, στο σχέδιο νέου δανεισμού της Ελλάδας, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες από τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, αναμένεται να εκληφθεί ως «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

«Η επιλεκτική χρεοκοπία θα διαρκέσει μερικές ημέρες μόνο», είπε μία από αυτές τις διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εάν τα μέτρα με τα οποία συμμετέχουν οι ιδιώτες στο νέο δανεισμό, μειώσουν το ελληνικό χρέος, τότε τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν να βγουν γρήγορα εκ μέρους των οίκων αξιολόγησης από την κατηγορία «επιλεκτική χρεοκοπία».

Αλλά κατά το χρονικό αυτό διάστημα η ΕΚΤ -θεωρητικά- δεν θα αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση δανεισμού στις ελληνικές τράπεζες.

Οι ελληνικές τράπεζες λειτουργούν σήμερα με ροή κεφαλαίων από την ΕΚΤ, κυρίως χάρη στις εγγυήσεις με τη μορφή ελληνικών ομολόγων. Κινδυνεύουν να αναγκαστούν αυτές να προβούν σε στάση πληρωμών, ελλείψει υποστήριξης από την ΕΚΤ.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα μπορούσε να εγγυηθεί τα ελληνικά ομόλογα και με αυτό το τρόπο η ΕΚΤ «παρά ταύτα» θα τα αποδέχεται και θα συνεχίσει να δανείζει τις ελληνικές τράπεζας, είπαν οι διπλωματικές αυτές πηγές.

Σε περίπτωση «επιλεκτικής χρεοκοπίας» που θα διαρκούσε μερικές ημέρες, ένας από τους διπλωμάτες υπολόγισε ότι θα απαιτηθούν ως εγγυήσεις 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
πηγη newsbeast.gr

Πύρινο μέτωπο στη Λαμία


Διέκοψαν τα δρομολόγια των τρένων για λόγους ασφαλείας

Πύρινο μέτωπο στη ΛαμίαΜάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο χωριό Στύρφακα, 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. 

Η φωτιά, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 
Δημιούργησε ένα μέτωπο, το οποίο ξεπερνούσε τα 300 μέτρα και έχοντας κάψει χαμηλή δασική βλάστηση, κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Στύρφακα.

Μάχη Παπανδρέου για την Ελλάδα και για προσωπική επιβίωση


Την ύστατη προσπάθεια καταβάλει ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες για τη σωτηρία της χώρας αλλά και την προσωπική του επιβίωση.
Αφού απέτυχε η εφαρμογή του μνημονίου με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται την επιμήκυνση του χρέους που έχει προκύψει από το μνημόνιο η οποία ενδέχεται να ξεπεράσει τα 20 χρόνια.
Όπως φαίνεται στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των χωρών κατευθύνονται σε μια συγκεκριμένη λύση η οποία θα δεσμεύσει μία ολόκληρη γενιά.
Πριν ένα χρόνο περίπου κατά την υπογραφή του μνημονίου ηκυβέρνηση Παπανδρέου δήλωνε πως η Ελλάδα με τις θυσίες που καταβάλει θα βγει από την κρίση μέσα στην τριετία και θα μπορεί να ξαναδανειστεί στο τέλος του 2011. Τελικά αντί για τριετία, μετά από μια σειρά μεγάλων αποτυχιών, σήμερα μπορεί να γίνει ακόμη και 20ετία.
Ο Γ. Παπανδρεόυ ,αν συμβεί αυτό, πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα ως νικητής χωρίς δόση αυτοκριτικής.
Σε πολλούς βουλευτές υπάρχει αίσθηση ότι σύντομα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις στη βάση της πολιτικής συμφωνίας η οποία θα πανηγυριστεί δεόντως, ωστόσο ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να πληρώνει για το υπόλοιπο 1/5 του αιώνα δανειστεί
πηγη newsbomb.gr

Ντε Γένκερ: Συμφωνία για επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας


Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γέγκερδήλωσε σήμερα πωςΓερμανία και Γαλλία συμφώνησαν ότι μια επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας είναι δυνατή, γεγονός που μπορεί να επιτρέψει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην επίλυση της κρίσης χρέους της χώρας.
Μιλώντας στην ολλανδική Βουλή, ο ντε Γέγκερ είπε ότι εξετάζεται ακόμα ένα ευρύ φάσμα επιλογών για το πώς οι τράπεζες θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, περιλαμβανομένης της ανταλλαγής υφιστάμενων ομολόγων σε τιμή κάτω από την ονομαστική αξία τους, με ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας.