Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Βρήκαν γιατί καταφεύγουμε στο φαγητό για παρηγοριά


Βρήκαν γιατί καταφεύγουμε στο φαγητό για παρηγοριά
Όποιος έχει απλώσει το χέρι του σε μια σοκολάτα ή σε ένα παγωτό όταν νιώθει στεναχωρημένος, ξέρει καλά πόσο καλύτερα μπορούν να τον κάνουν να αισθανθεί. Τώρα, επιστήμονες απέδειξαν πως το «φαγητό για παρηγοριά» όντως είναι αποτελεσματικό.
Όπως διαπίστωσαν, τα λίπη δρουν σε μοριακό επίπεδο για να βελτιώσουν την ψυχική διάθεση – και αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι οδεύουν προς την παχυσαρκία για να αντιμετωπίσουν τις πίκρες της ζωής τους.
Την σχετική έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Leuven, στο Βέλγιο, με επικεφαλής τον δρα Λούκας Βαν Ούντενχοβε, οι οποίοι χρησιμοποίησαν την λειτουργική μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου (fMRI) για να καταγράψει τον συναισθηματικό αντίκτυπο τους λίπους, όταν εγχέεται στο στομάχι.

Το 40άωρο ενός δημοσίου υπαλλήλου


Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το νέο ωράριο στο Δημόσιο, το οποίο αυξάνεται πλέον στις 40 ώρες από τις 37,5 που ήταν έως τώρα και αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου του Δημοσίου και των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού.
Στόχος με το νέο ωράριο είναι να εξισωθούν οι ώρες εργασίας των εργαζομένων στο δημόσιο με αυτές στον ιδιωτικό τομέα, να αυξηθεί η παραγωγικότητα των υπηρεσιών και να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες.
Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ και των δύο βαθμών, και τα λοιπά ΝΠΔΔ θα γίνεται από τις 9:00 έως τις 15:00.
Ειδικά στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται έως τις 14.30.
Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα λειτουργούν από Δευτέρα με Παρασκευή από 08.00 έως 20.00 και τοΣάββατο από 08.00 έως 14.00.
πηγη newsbomb.gr