Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΔΕΞΙΑ


Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί σε κάποιες χώρες το τιμόνι βρίσκεται αριστερά και οδηγούν στις δεξιά λωρίδες, ενώ σε κάποιες άλλες, συμβαίνει το αντίθετο;
Όλοι μας έχουμε συνηθίσει το τιμόνι από την αριστερά πλευρά του αυτοκινήτου και μας φαίνεται παράξενο όταν σε ορισμένες χώρες το έχουνε από δεξιά. Και όποτε πηγαίνουμε σε αυτές τις χώρες… μας φαίνεται παράξενο και γελάμε ή μας πατάνε!
Γιατί όμως γίνεται αυτό; Πού έχει τις ρίζες του αυτή η…παραξενιά;
Σε μερικές χώρες, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο και την Αγγλία, οδηγούν στην αριστερή λωρίδα του δρόμου και το τιμόνι βρίσκεται στα δεξιά του αυτοκινήτου.

«Φακελώθηκαν» οι 30.000 καταθέτες του εξωτερικού



Στην ταυτοποίηση 30.000 φορολογουμένων με καταθέσεις στο εξωτερικό προχώρησε ηΓενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτωντου υπουργείου Οικονομικών και έχει πλέον στη διάθεσή της τα πλήρη στοιχεία τους.
Αμέσως μετά την ψήφιση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή και προβλέπει την πλήρη άρση του τραπεζικού απορρήτου θα ξεκινήσουν φορολογικοί έλεγχοι.
Τα στοιχεία των καταθετών δόθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών από ξένες τραπεζικές αρχές στο πλαίσιο εφαρμογής όρων σύμβασης που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν δοθεί στοιχεία που αφορούν σε εισοδήματα Ελλήνων που κατοικούν και φορολογούνται στην Ελλάδα και διαθέτουν ακίνητα στο εξωτερικό (κατά κύριο λόγο στο Λονδίνο) από τα οποία, μάλιστα, εισπράττουν μισθώματα.
Με τη ψήφιση της διάταξης για την άρση του τραπεζικού απορρήτου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για την εφαρμογή της και στη συνέχεια θα ζητηθούν τα στοιχεία των εμβασμάτων από τις τράπεζες.
Από το υπουργείο διαρρέεται ότι οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν «από τα πάνω προς τα κάτω», δηλαδή θα ξεκινήσει ο φορολογικός έλεγχος με τους φορολογούμενους που έστειλαν στο εξωτερικό τα μεγαλύτερα ποσά και όσο υπάρχουν απτά αποτελέσματα από το φορολογικό έλεγχο, θα εξετάζονται και τα μικρότερα εμβάσματα.
πηγη newsbomb.gr