Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

«Η μόνη λύση είναι οι εκλογές»


Προσφυγή στο λαό ζήτησε ο Σαμαράς

«Η μόνη λύση είναι οι εκλογές»«Δεν σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης γιατί την κυβέρνηση σας δεν την εμπιστεύεστε ούτε εσείς. Δεν ήταν η πρώτη σας επιλογή». Με αυτά τα λόγια ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση, την οποία αποκάλεσε «κυβέρνηση συγκόλλησης» από μέλη που λίγο νωρίτερα «αλληλοσυγκρούονταν». Τόνισε ότι σε αυτό το σημείο που έχει βρεθεί η χώρα, «η μόνη λύση είναι η προσφυγή στο λαό και οι εκλογές».

«Αυτή την εβδομάδα έγιναν απίθανα πράγματα στον τόπο. Όταν δεχθήκατε να μην είστε εσείς πρωθυπουργός στη νέα κυβέρνηση, εγώ κατάλαβα ότι ήσασταν ειλικρινής. Όταν φθάνει ένας πρωθυπουργός σε αυτό το σημείο σημαίνει ότι η κατάσταση ήταν σε απόλυτο αδιέξοδο που απαιτεί έκτακτες λύσεις. Αλλά δεν μπορεί να ισχυρίζεστε ότι με ένα ανακάτεμα της κομματικής σας τράπουλας έχουν όλα αλλάξει. Αν διορθώθηκαν γιατί η εξάωρη ακυβερνησία;» διερωτήθηκε ο αρχηγός της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ένα «όργιο λαϊκισμού», με επίκεντρο τη λέξη συναίνεση. Σημείωσε ότι η «αληθινή συναίνεση είναι η συμφωνία με το σωστό και όχι με το λάθος». 

Ο Α. Σαμαράς έκανε λόγο για «κυβέρνηση συγκόλλησης ενόψει της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ» ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην λέει ότι για όλα είναι υπεύθυνη η τρόικα γιατί τότε, όπως είπε, «θα έπρεπε να ήσασταν μαζί μας στην πρώτη γραμμή για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου».
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: