Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τα ψέματα του Παπακωνσταντίνου


Με ψέμματα προσπαθεί το υπουργείο Οικονομικών και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσωπικά να συγκαλύψουν τις ευθύνες που έχουν για την αποτυχημένη πολιτική που άσκησαν στην ελληνική οικονομία. Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει φτάσει στο σημείο να ψεύδεται ακόμα και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κατά τη διάρκεια επίσημης συνέντευξης τύπου!
Παραθέτουμε συγκεκριμένα αποσπάσματα της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, την περασμένη Παρασκευή στις 10 Ιουνίου, για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και στην οποία ψεύδεται ασύστολα:
1. «Θέλω να τονίσω ότι, το 2010 με τις νομοθετικές παρεμβάσεις που κάναμε, με τις αλλαγές στους μηχανισμούς που κάναμε, έχουμε ήδη πάρα πολύ μεγάλα αποτελέσματα. Το μέτρο των αποδείξεων, αφού αφαιρέσει κάποιος τις επιστροφές, έχει δώσει στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου πάνω από ένα δισ. ευρώ, καθαρά πλέον έσοδα.» Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνέντευξη τύπου 10 Ιουνίου 2011.
Η αλήθεια: Με επίσημο δελτίο τύπου, το υπουργείο Οικονομικών, ενημερώνει δύο μέρες πριν, στις 8 Ιουνίου, ότι με βάση την 4η αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους πολίτες, προκύπτει πως τα καθαρά έσοδα είναι 30.674.287 ευρώ! Συνολικά από τις 4 αποστολές τα καθαρά έσοδα ανέρχονται στο ποσό των 159.992.523 ευρώ, δηλαδή σχεδόν έξι φορές λιγότερα από αυτά που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, προπαγανδιστικά, ανακοίνωσε μπροστά στις κάμερες!
2. «Αν το 2009, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε αυτό που κάνουμε εμείς, σήμερα, δηλαδή στα μέσα του χρόνου να κοιτάξει που βρίσκεται η κατάσταση και να πάρει διορθωτικά μέτρα, τότε ίσως η χώρα να μην βρισκόταν σήμερα εκεί που βρίσκεται. Ίσως η χώρα να μην αναγκαζόταν σήμερα να έχει δανειακή σύμβαση από την Ευρωζώνη και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνέντευξη τύπου 10 Ιουνίου 2011.
Η αλήθεια: «Το πάγωμα μισθών, να το ξεκαθαρίσουμε, σημαίνει περαιτέρω αφαίρεση από την οικονομία, ρευστότητας. Άρα, περαιτέρω βάθεμα της ύφεσης. Άρα, τελικά, και μικρότερα έσοδα για το Δημόσιο και συνέχιση της κατάστασης που έχουμε σήμερα. Είναι δηλαδή μια λάθος πολιτική, δεν πρέπει κανένας να σκέφτεται καν να πάει σε αυτή την κατεύθυνση». Γιώργος Παπακωνσταντίνου συνέντευξη στον Αθήνα, 9,84 στις 7 Σεπτεμβρίου 2009, λίγο πριν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές και αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ήταν η περίοδος που ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, είχε ανακοινώσει πάγωμα μισθών στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και το ΠΑΣΟΚ αντιδρούσε. Ήταν η περίοδος που τώρα ο κ. Παπακωνσταντίνου λέει ότι έπρεπε η κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει «διορθωτικά μέτρα». Όμως τότε, τα μέτρα που ήθελε να πάρει η ΝΔ, ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου τα... ξόρκιζε και τα θεωρούσε «λάθος πολιτική».
πηγη newsbomb.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: