Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Τα 10 ακριβότερα αυτοκίνητα στον πλανήτη

Bugatti Veyron Super Sport
Αυτό και αν είναι πρόκληση. Σε τέτοιες, δύσκολες εποχές, που ο κόσμος ανεβαίνει τον Γολγοθά του, να μιλάμε για τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Υπάρχουν όμως κι αυτά. Και από την στιγμή που είναι δύσκολο να τα αποκτήσουμε, τουλάχιστον ας τα κοιτάζουμε μήπως και κάνουν πιο όμορφα τα όνειρά μας…
Για τους περισσότερους ανθρώπους ακόμη και ένα ποσό 35.000 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου είναι στις μέρες μας δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες εποχές υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι να βγάλουν το μπλοκ των επιταγών και να πληρώσουν κας για να αγοράσουν ένα από τα 10 ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, σύμφωνα με τον ειδικό κατάλογο που έχει καταρτίσει Forbes.

Αυτά είναι τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο, που συνήθως αγοράζονται από μια συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων που ακόμη και στο μέσο της χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων 50 χρόνων δεν ιδρώνουν. Από τη λίστα του Forbes να ιδρώτα στη μέση της χειρότερης οικονομικής κρίσης.

10. Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe – Τιμή: € 334.000

Κανείς δεν μπορεί να κάνει τα … στραβά μάτια μπροστά σε μια Rolls-Royce Phantom, αλλά εάν θέλετε πραγματικά κάτι το ιδιαίτερο, δεν έχετε παρά να επιλέξετε την Drophead Coupé. Η ανοικτή έκδοση τροφοδοτείται από τον ίδιο V12 453 ίππων, που κινεί και την κλειστή έκδοση. Προσφέρεται με προαιρετικό teak-deck της από 30 διαφορετικά κομμάτια ξύλου. Η Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe είναι σε μια κατηγορία δική της, ακριβώς όπως και οι άνθρωποι που μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα τέτοιο μοντέλο. Ακόμα κι έτσι, αυτό είναι το λιγότερο ακριβό αυτοκίνητο στον κατάλογο.

9. Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce – Τιμή: €340.000

Ένα πολύ διαφορετικό θηρίο σε σύγκριση με την Drophead Coupe, το Lamborghini LP670-4 SuperVeloce είναι το κύκνειο άσμα της σειράς Murcielago. Ξεχωρίζει για τον 6,5-λίτρων V12 κινητήρα, που παράγει 670 ίππους, την κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Το ιταλικό supercar μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 96 χλμ. / ωρα σε λιγότερο από 3,2 δευτερόλεπτα. Ο ιδιοκτήτης αυτού του θηρίου δεν φθάνει μόνο να είναι πλούσιος, αλλά να μπορεί επίσης να … κουμαντάρει το εξαιρετικά γρήγορο αυτό supercar.

8. Ferrari Aperta – Τιμή: € 389.000 (κατ ‘εκτίμηση)

Παρουσιάσθηκε στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού η. Aperta (aperta σημαίνει «ανοιχτό» στα ιταλικά) και αποτέλεσε το μοντέλο με το οποίο η σκουντερία γιόρτασε την την 80ή επέτειο του Pininfarina. Η Aperta βασίζεται στην GTO 599, έχει μια αφαιρούμενη soft-top οροφή και διαθέτει τον ίδιο κινητήρα 670 hp V12. Για να επιταχύνει από τα 0 στα 96 χλμ. / ώρα χρειάζεται μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, είναι πιο … σέξι από την 599 και σαφώς πιο δυσεύρετη αφού μόνο 80 θα κατασκευαστούν.

7. LeBlanc Mirabeau – Τιμή: € 545.000

Η LeBlanc Mirabeau είναι ελβετική φίρμα που ειδικεύεται στην κατασκευή καθαρόαιμων αγωνιστικών αυτοκινήτων. Τα οποία όμως διαθέτουν ταυτόχρονα όλες τις απαιτούμενες προυποθέσεις ώστε να μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Οι πλούσιοι playboys δεν πρόκειται να μείνουν συγκλονισμένοι από την πολυτέλεια που παρέχει το συγκεκριμένο μοντέλο, δεδομένου πως το δέρμα και άλλα χαρακτηριστικά άνεσης κοστίζουν επιπλέον. Το μηχάνημα αυτό έχει να κάνει με την ταχύτητα και την οδηγική απόλαυση, στοιχεία που προσφέρονται απλόχερα από ένα supercharged V8 κινητήρα που προσφέρει 700 ίππους και 850 Nm ροπής.

6. SSC Ultimate Aero – Τιμή: € 560.000

Από πολλούς θεωρείται –και όχι άδικα- το αντίπαλο δέος για την Bugatti Veyron. Το SSC Ultimate Aero μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 439 χλμ. / ώρα χάρη στους 1.287 ίππους που αποδίδει ο V8 κινητήρας . Σε αντίθεση με την LeBlanc Mirabeau, αυτό το θηρίο έρχεται με ένα αρκετά μακρύ κατάλογο εξοπλισμού. Πολλά μέρη του αμαξώματος κατασκευάζονται από ίνες άνθρακα ενώ ελαφρύ υλικό έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στο θάλαμο επιβατών.

5. Ferrari F70 – Τιμή: € 651.000 [περίπου]

Για κάποιο λόγο, την πέμπτη θέση στη λίστα του Forbes , καταλαμβάνει ένα αυτοκίνητο που μπορεί να αναμένεται προσεχώς, ακόμη όμως δεν έχουν ανακοινωθεί οι τελικές λεπτομέρειες. Η F70 αποτελεί τον διάδοχο της Ferrari Enzo. Σύμφωνα με το Forbes το F70 αναμένεται το 2012, με εκτιμώμενη τιμή αυτή των 870.000 δολλαρίων. Πάντως, δεν έχουμε ιδέα για το πώς και από ποιες πληροφορίες αναφέρει αυτή την τιμή. Επειδή φωτογραφίες του αυτοκινήτου δεν υπάρχουν, συνοδεύουμε την F70 με τις φωτογραφίες από το Millechili concept της Ferrari.

4. Pagani Zonda C9 – Τιμή € 975.000 [περίπου]

Το Pagani Zonda C9 δεν θα μπορούσε να βρίσκεται έξω από αυτή τη λίστα. Ασχέτως και αν ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά από την εταιρία πολλά στοιχεία που αφορούν σε αυτό. Για παράδειγμα πιστεύεται πως ο κινητήρας είναι ο V12 της Mercedes AMG που αποδίδει 700 ίππους και πρόκειται για μια παραλλαγή που κινεί την SL65 Black Series. Η νέα Pagani Zonda C9 θα διαθέτει Gullwing πόρτες και πιο στρογγυλεμένο αμαξώματος. Θα κατασκευασθούν μόλις 40 κομμάτια, και όλα θα διαθέτουν υψηλή τεχνολογία όπως για παράδειγμα σασί από άνθρακα-τιτάνιο. Το Forbes υπολογίζει ότι το αυτοκίνητο θα είναι στην τιμή των περίπου 1,3 εκατομμυρίων δολάρια.

3. Maybach Landaulet – Τιμή: € 1.050.000

Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ του 2008. Η Maybach Landaulet βασίζεται στην 62s και έχει μια μαλακή οροφή που προσφέρει στους πίσω επιβάτες απρόσκοπτη αίσθηση του χώρου. Τροφοδοτείται από ένα διπλό τούρμπο κινητήρα V12. Η Landaulet είναι ένα πολυτελές διαμέρισμα πάνω σε τροχούς, με ψυγείο, αναδιπλούμενα τραπεζάκια και δύο ποτήρια σαμπάνιας φτιαγμένα στο χέρι από ασήμι 925.

2. Koenigsegg Agera- Τιμή: € 1.230.000 (εκτίμηση)

Με αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο και 910 ίππους το Koenigsegg Agera μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ. / ώρα σε λιγότερο από 3,1 δευτερόλεπτα. Είναι ένα εξαιρετικό supercar και όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Σουηδοί προσφέρει τον πιο ικανοποιητικό χώρο αποσκευών σε σχέση με ανταγωνιστικά supercar. Ασφαλώς το εν λόγω αυτοκίνητο δεν αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για όσους αγοράζουν supercar, και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει το ενάμιση εκατομμύριο δολάρια που κοστίζει.

1. Bugatti Veyron Super Sport – Τιμή: € 1.950.000

Είναι δύσκολο να την εντοπίσουμε Ο λόγος ύπαρξης της Bugatti Veyron Super Sport, δεδομένου ότι το «απόθεμα» της απλής (αν θα μπορούσε ποτέ να χαρακτηρισθεί έτσι) Veyron είναι η … εξωφρενική ταχύτητα των 407 χλμ/ώρα είναι ένας: Το Guinness World of Records, αφού το αυτοκίνητο ανέπτυξε τελική ταχύτητα 431 χλμ. / ώρα, την υψηλότερη από κάθε άλλο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. Όμως στο αυτοκίνητο που αποστέλλεται στους πελάτες η ταχύτητα περιορίζεται σε 415 χλμ/ώρα. Όμως, στον κόσμο των πλουσίων, το γόητρο είναι πολύ σημαντικό, και είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν δισεκατομμυριούχοι που θα αγοράσουν το supercar με τους 1.200 ίππους.
Πηγή: auto24.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: