Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ταξιδεύουν με τα πολύχρωμα 2CV τους στην Ευρώπη


Έφτασαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Ταξιδεύουν με τα πολύχρωμα 2CV τους στην ΕυρώπηΤο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε σήμερα την ομάδα των γάλλων φοιτητών, που περιοδεύουν στην Ευρώπη οδηγώντας τα θρυλικά αυτοκίνητα 2CV.

Από τις 30 Ιουνίου 2011 σπουδαστές από εννέα οικονομικές και πολυτεχνικές Σχολές της Γαλλίας διασχίζουν τους δρόμους της Ευρώπης οδηγώντας τα πολύχρωμα 2CV τους, με τελικό προορισμό της Οδησσό της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού που θα διαρκέσει ένα μήνα, 40 σπουδαστές θα οργώσουν τους δρόμους της Ευρώπης στο τιμόνι των θρυλικών 2CV.

Μέσα από μια διαδρομή 7000 χιλιομέτρων θα διασχίσουν 12 χώρες και θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις επάνω σε θέματα τοπικού κοινωνικού προβληματισμού τα οποία έπειτα θα αναπτύξουν στη συνάντηση που θα ακολουθήσει με Ευρωπαίο παράγοντα.

Η Θεσσαλονίκη υπήρξε η μοναδική τους στάση στην Ελλάδα και σ’ αυτή το Διεθνές Πανεπιστήμιο τους υποδέχτηκε διοργανώνοντας ταυτόχρονα μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Οικονομική κρίση στην Ελλάδα: Οι προοπτικές της νέας γενιάς».
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: