Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Αναζητούνται ιδιώτες για συμμετοχή στο πακέτο βοήθειας

Δείπνο εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλεθα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος στοΒερολίνο.

Την ίδια ώρα στο Παρίσι, οι επικεφαλής των μεγαλύτερων τραπεζών της ευρωζώνης θα έχουν νέα συνάντηση με στόχο την άρση του αδιεξόδου για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με τους Financial Times.
Κατά τη σύσκεψη των επικεφαλής των τραπεζών αναμένεται να συζητηθεί νέα πρόταση στη βάση του αρχικού γαλλικού σχεδίου που ενδέχεται να είναι ευνοϊκότερη για την Ελλάδα, καθώς θα προβλέπει χαμηλότερο επιτόκιο και μεγαλύτερο ποσοστό ομολόγων προς μετακύλιση.
Μάλιστα οι μεγαλύτερες τράπεζες στην Ολλανδία δηλώνουν έτοιμες να συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο δανεισμού προς την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι ελληνικές τράπεζες είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν στο σχέδιο μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν.
Επίθεση Μέρκελ στους Οίκους
Χθες η Γερμανίδα καγκελάριος με αφορμή την προειδοποίηση της Standard & Poor's ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας, άσκησε αιχμηρή κριτική στους οίκους αξιολόγησης.
«Τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί δεν θα επιτρέψουν να τους στερήσουν οι οίκοι αξιολόγησης την ελευθερία τους να αποφασίζουν» σε ότι αφορά τη στήριξη της Ελλάδας.
Ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν κατήγγειλε επίσης τους αμερικανικούς οίκους για προώθηση της κερδοσκοπίας.
Βενιζέλος: Προωθείστε μέτρα
Αυστηρή προειδοποίηση προς τους υπουργούς να προωθήσουν άμεσα τα μέτρα και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων
πηγη newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: