Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Κρίσιμες μέρες «βλέπει» ο πρωθυπουργός

Ιδιαίτερα κρίσμες χαρακτήρισε τις επόμενες μέρες για τοιοπρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση τουυπουργικού Συμβουλίου.

Ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες οι εταίροι στην Ευρώπη, "όλο και πιο πολύ μιλούν και πιέζουν για συνολικές λύσεις", καθώς πλέον "βλέπουν κατάματα την αλήθεια", ότι το πρόβλημα δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά "ένα ευρύτερο και δομικό πρόβλημα για το μέλλον των ευρωπαϊκών χωρών".
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ανέφερε ο πρωθυπουργός, έχει ιδιαίτερη σημασία να αντιληφθούμε ότι κάνοντας, ως Ελλάδα, τη δουλειά μας με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, δείχνουμε ότι η Ελλάδα κινείται στην τροχιά της βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό, πρόσθεσε, μας δίνει και τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε και μια Ευρώπη "που πολλές φορές, σε αντίθεση μ΄ εμάς, αργεί και δυσκολεύεται να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις".
Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι η όσο το δυνατόν ελάφρυνση του βάρους που σήμερα σηκώνουν ο Έλληνας και η Ελληνίδα. Στόχος επίσης είναι να πάμε από μια Ελλάδα των ελλειμμάτων, σε μια Ελλάδα παραγωγής και, δημιουργίας και πλεονασμάτων, είπε.
Ζήτησε δε από τα μέλη της κυβέρνησης να είναι σε συνεχή επαφή με τους πολίτες, στους οποίους πρέπει να συμπαραστέκονται και να ενημερώνουν.
Επισήμανε τέλος ότι δεν πρέπει να επιτραπεί ο καιροσκοπισμός σε κανέναν, "συγχέοντας σκόπιμα την ορολογία που χρησιμοποιούν οι οίκοι αξιολόγησης στις τεχνικές κατατάξεις τους, με καταστάσεις επώδυνες για την πραγματική οικονομία και τους πολίτες".
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: