Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Χάος σε λιμάνι και αεροδρόμιο από οδηγούς ταξί

Κυκλοφοριακό κομφούζιοεπικρατεί από νωρίς το πρωί στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά. Ιδιοκτήτες ταξίβρίσκονται από τις 05:30 το πρωί στην είσοδο του λιμανιού σχεδιάζοντας να το αποκλείσουν, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει από σήμερα.
Στις 09.00 το πρωί οι αυτοκινητιστές συναντήθηκαν με στελέχη του Λιμενικού και της Τροχαίας και αποφάσισαν να ανοίξουν μόνο την είσοδο του λιμανιού στο σημείο που βρίσκεται το άγαλμα του λιονταριού. Προς στιγμή επικράτησε ένταση, καθώς οι οδηγοί δεν ήθελαν να υποχωρήσουν σε καμία περίπτωση. 
Στο λιμάνι φτάνουν κρουαζιερόπλοια και οι τουρίστες αναγκάζονται να περπατούν από την προβλήματα μέχρι τον ΗΣΑΠ με τα πόδια κρατώντας και τις βαλίτσες τους για να μπορέσουν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας.
Το ίδιο σχεδιάζουν να κάνουν και στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα από νωρίς το πρωί να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα από το ύψος της λεωφόρου Κύμης, λόγω πορείας των οδηγών ταξί προς το αεροδρόμιο.
Οι οδηγοί σχεδιάζουν να αποκλείσουν την είσοδο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.
Η κίνηση διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας.
Οι αυτοκινητιστές διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, προειδοποιώντας με απεργία διαρκείας.

Για τις 8 το πρωί προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία τους επί της οδού Μάρνη.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό και απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμίακαλώντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες πολίτες, όταν εμποδίζουν την πρόσβασή στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. Για τις ευθύνες των συναδέλφων του υπουργών βέβαια ούτε λόγος...
Βολές αυτοκινητιστών κατά Ραγκούση
«Όταν σε οδηγούν στην απόγνωση δεν έχεις άλλη επιλογή», τονίζει μιλώντας στο newsbomb.gr ο Γενικός Γραμματέας του ΣΑΤΑ Κώστας Δήμου.
Ο υπουργός δεν ξεκαθάρισε τι έχει σκοπό να κάνει. Με μισόλογα και θα, θα, θα… μας απαξίωσε εντελώς. Είναι παραλογισμός, ο κ. Ραγκούσης αλλάζει μια ολόκληρη πολιτική. Το προεδρικό διάταγμα είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τον κ. Ρέππα και έρχεται τώρα ο υπουργός και το αλλάζει.
Υπεύθυνος για την ταλαιπωρία πολιτών και τουριστών είναι ο ίδιος ο Γ. Ραγκούσης, αυτός ευθύνεται που το κράτος χάνει τόσα έσοδα.
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: