Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μάχη Παπανδρέου για την Ελλάδα και για προσωπική επιβίωση


Την ύστατη προσπάθεια καταβάλει ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες για τη σωτηρία της χώρας αλλά και την προσωπική του επιβίωση.
Αφού απέτυχε η εφαρμογή του μνημονίου με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται την επιμήκυνση του χρέους που έχει προκύψει από το μνημόνιο η οποία ενδέχεται να ξεπεράσει τα 20 χρόνια.
Όπως φαίνεται στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των χωρών κατευθύνονται σε μια συγκεκριμένη λύση η οποία θα δεσμεύσει μία ολόκληρη γενιά.
Πριν ένα χρόνο περίπου κατά την υπογραφή του μνημονίου ηκυβέρνηση Παπανδρέου δήλωνε πως η Ελλάδα με τις θυσίες που καταβάλει θα βγει από την κρίση μέσα στην τριετία και θα μπορεί να ξαναδανειστεί στο τέλος του 2011. Τελικά αντί για τριετία, μετά από μια σειρά μεγάλων αποτυχιών, σήμερα μπορεί να γίνει ακόμη και 20ετία.
Ο Γ. Παπανδρεόυ ,αν συμβεί αυτό, πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα ως νικητής χωρίς δόση αυτοκριτικής.
Σε πολλούς βουλευτές υπάρχει αίσθηση ότι σύντομα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις στη βάση της πολιτικής συμφωνίας η οποία θα πανηγυριστεί δεόντως, ωστόσο ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να πληρώνει για το υπόλοιπο 1/5 του αιώνα δανειστεί
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: