Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Εγκαταλείπω...;;!!

   Τον τελευταίο καιρό ακούω συνέχεια τη φράση  ''θα φύγω από την Ελλάδα, θα πάω εξωτερικό για καλύτερη ποιότητα ζωής, θα φροντίσω στο εξωτερικό για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μου, εδώ δεν υπάρχει μέλλον''
   Δεν σας κρύβω, λοιπόν, πως μπήκα και εγώ στον πειρασμό να πακετάρω βαλίτσες, να πάρω διαβατήρια και να φύγω για άλλη γη, άλλα μέρη.
   Κουράστηκα να ακούω για την φτώχεια, τη μείωση μισθών, την κακή πρόνοια, την κακή υγεία κ.ο.κ... και το κακό είναι πως όλα αυτά θα πάρουν χρόνια για να επανέλθουν (αν επανέλθουν) σε μια σχετικά ικανοποιητική κατάσταση.
   Κουράστηκα να ακούω για απεργίες, πορείες και διαδηλώσεις που καταλήγουν σε δακρυγόνα και τραυματίες.  Βαρέθηκα να ακούω για αυτό τον πολύπαθο λαό, τον λαό που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού και της δημοκρατίας, να ταλαιπωρείται καθημερινά και να διαβάλλεται από ξένους αλλά και ντόπιους.. κάποιες φορές.
   Βαρέθηκα να βλέπω τους σημερινούς Έλληνες που κληρονόμησαν τον Πλάτωνα, το Σωκράτη, τον Αισχύλο και τόσους άλλους, με μεγαλείο ψυχής, γνώσης και καλλιέργεια πνεύματος, να χαρακτηρίζονται λαμόγια, κλέφτες, ψεύτες και απατεώνες...
   Και ξέρετε κάτι; όσο πιο πολύ εκνευρίζομαι και φουντώνω (τα χάπια μου!) τόσο πιο πολύ τελικά πεισμώνω.  Όχι!! δεν θα τους κάνω το χατίρι να εγκαταλείψω το πλοίο.  Αυτό το πλοίο έχει όλα τα προσόντα για να μην βουλιάξει.  Έχει όλο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον για να επιπλεύσει και να φτάσει ασφαλές στη στεριά.  
   Τουλάχιστον οι Έλληνες δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ λιγόψυχοι!  Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!  γιατί  δεν θα αντέξω να δω επιγραφή: Mercels Parthenon!!!
                                                                                                                                                                                       
                                                                                                                                                                                                   ΠΑΝΔΑΙΜΩΝ      

Δεν υπάρχουν σχόλια: