Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Παιδόφιλοι ... άτομα υπεράνω υποψίας!

Άτομα υπεράνω υποψίας, άτομα της διπλανής πόρτας,οικογενειάρχες με παιδιά,μορφωμένοιοικονομικά ευκατάστατοι... Αυτοί είναι τις περισσότερες φορές οιπαιδόφιλοι που συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου...
Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ολόκληρη τη χώρα, (θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα), ενώ τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η σύλληψη ενός 33χρονου υπαρχιφύλακα που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Γερμανού στη Φλώρινα, στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν 2.500 αρχεία παιδικής πορνογραφίας !

Απ' το 2004 μέχρι και σήμερα, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει εξιχνιάσει περισσότερες από 1.000 υποθέσεις με παιδόφιλους, ενώ έχει συλλάβει 680 άτομα. Εκπαιδευτικοί, γιατροί, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες, ακόμη και ιερείς«πιστοί» στο αρρωστημένο τους πάθος !
Πέντε δισ. ευρώ... τζίρος που ξεπερνά το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών
Κάποιοι, είναι ψυχικά άρρωστοι, κάποιοι άλλοι όμως θησαυρίζουν απ' την παιδική πορνογραφία, αφού θεωρείταιπαγκοσμίως η τρίτη πιο επικερδής «επιχείρηση» μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, με τζίρο ετησίωςπου φθάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ !
Τα στοιχεία προκαλούν σοκ. Υπάρχουν περίπου 200.000 ιστοσελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας, κάθε μέρα σε παγκόσμιο επίπεδο «ανεβαίνουν» στο ίντερνετ 200 νέες φωτογραφίες με γυμνά παιδιά ακόμη και βρέφη, ενώ παιδόφιλοι για να δουν live βίντεο με βιασμό παιδιού πληρώνουν από 3.000 έως και 12.000 ευρώ !
Και βέβαια πολλοί παιδόφιλοι δεν ικανοποιούν το αρρωστημένο πάθος τους μόνο με βίντεο και φωτογραφίες, αλλά επιδιώκουν και συνάντηση με τα υποψήφια ανήλικα θύματα τους, μέσω ιστοσελίδων γνωριμιών, παριστάνοντας τους συνομήλικους για να τα ρίξουν στην παγίδα τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνα, ένα στα 7 παιδιά έχει δεχτεί πρόταση μέσω ίντερνετ, με μοναδικό σκοπό την κακοποίηση !
Στη χώρα μας μέχρι στιγμής δεν γίνεται παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας ή τουλάχιστον δεν έχει εντοπιστεί κάτι τέτοιο, παρά μόνο διακίνηση. Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας παρουσιάζουν στασιμότητα, υπάρχει όμως το φαινόμενο της «ανακύκλωσης».
Τι σημαίνει αυτό; Με το νέο πρόγραμμα TLO που προμηθεύτηκαν οι αρχές απ' τις Η.Π.Α. πριν από 4 μήνες, οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος εντοπίζουν σε πραγματικό χρόνο τους παιδόφιλους. Εκείνοι όμως παρόλο που ξέρουν ότι θα συλληφθούν και αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών... συνεχίζουν! Γιατί όπως λένε κι οι αστυνομικοί, δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς την παιδική πορνογραφία!
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: