Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Βροχές και ψύχρα σε όλη τη χώρα!


Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις κατά περιόδους, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση και θα κυμανθεί από 21 μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί εντάσεως 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου.
Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία οι βροχές θα είναι ισχυρές και από το απόγευμα στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί εντάσεως 3 με 5 και κατά περιόδους τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.

Νεφελώδης καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα περιμένουμε σε Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί εντάσεως 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου.
Άστατος θα είναι ο καιρός και κατά περιόδους νεφελώδης, σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.
Βροχερός θα είναι ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη, με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες, όπου τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων, ζητά την προσοχή των πολιτών.
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: