Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Κόντρα Παπανδρέου-Τσίπρα στη Βουλή


Κόντρα Παπανδρέου-Τσίπρα στη Βουλή

Τσίπρας: Γιατί εκεί που αποτύχατε χθες θα πετύχετε σήμερα;Την ανάγκη κατάθεσης της λαϊκής εντολής εκ μέρους του πρωθυπουργού και άμεσης προσφυγής στις κάλπες, επεσήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον Γ. Παπανδρέου στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας, απέρριψε την εκδοχή του δημοψηφίσματος μετά την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου πως «μιλά με τη φωνή των πιστωτών» και πως η πολιτική του Μνημονίου καταστρέφει την οικονομία και τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα.

«Γιατί εκεί που αποτύχατε χθες θα πετύχετε σήμερα;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανή εκβιασμό της Βουλής», την εισαγωγή του μεσοπροθέσμου προγράμματος προς ψήφιση με ένα και μόνο άρθρο.

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός καταφέρθηκε εναντίον των «σεναρίων συνομωσίας», που θέλουν τους πιστωτές να επιθυμούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός νέου διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, «εάν ο όχλος γίνει εργαλείο στα χέρια άλλων» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως υποκινεί πολλές από τις ομάδες που επιτίθενται δημόσια σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε εκ νέου πως είναι υπέρ των δημοψηφισμάτων και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος, για τη νέα ευρωπαϊκή συνθήκη. Όσο για την αποτελεσματικότητα του Μνημονίου, παραδέχθηκε πως «η θεραπεία είναι δυσάρεστη αλλά αναγκαία»..

«Πετύχαμε στη βασική ανδιαπραγμάτευση των όρων του δανείου, την επιμήκυνση της αποπληρωμής και την πτώση του επιτοκίου - και θα πετύχουμε και άλλα», διαβεβαίωσε ο Γ.Παπανδρέου.
πηγηnewsbeast.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: