Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Πρόταση Φλωρίδη σε Σημίτη για ίδρυση κόμματος



Ο πρώην υπουργός Γ. Φλωρίδης βολιδοσκοπεί την πολιτική κατάσταση στη χώρα με στόχο τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News οι έρευνες και οι ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και ήδη έχουν αρχίσει διερευνητικές επαφές με στελέχη από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αλλά και από το ΛΑΟΣ.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας έγινε πρόταση να αναλάβει επικεφαλής του εγχειρήματος ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος όμως αρνήθηκε ευγενικά.
Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι και πόσοι θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν και από την πολιτική κατάσταση της χώρας τους επόμενους μήνες.
Ο Γ. Φλωρίδης εκτιμά ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και βαθιά πολιτική, όχι μόνο γιατί έφερε ως εδώ τα πράγματα, αλλά και γιατί δεν δείχνει καμία δυνατότητα να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι «η επικοινωνία Βουλής - «πλατείας» αποδεικνύεται πλέον μείζον πρόβλημα και δεν μπορεί να λυθεί όσο το πολιτικό σύστημα δεν παρεμβαίνει βαθιά στον εαυτό του», ενώ και στην επιστολή παραίτησης του προς τον πρόεδρο της Βουλής αναφέρεται στους όρους «εθνικό μέτωπο ευθύνης με συναίνεση», «εθνικός συναγερμός», «μεταβατικό σχήμα εθνικής σωτηρίας», που πιθανόν αποτελούν και κάποιους όρους από τον τίτλο του νέου κόμματος.
 πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: