Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

O Σόλμπεργκ οδηγεί το Ακρόπολις
Με διαφορά 51’’ από τον 2ο Σεμπαστιάν Λεμπ θα ξεκινήσει αύριο την ημέρα του ο Πέτερ Σόλμπεργκ (PSWRT Citroen DS3) από την πρώτη θέση του Ράλι Ακρόπολις.
Ο Νορβηγός οδήγησε flat out από την αρχή ως το τέλος του πρώτου σκέλους εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα ή τις κινήσεις τακτικής των αντιπάλων του. Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Σεμπαστιάν Λεμπ (Red Bull Total Citroen DS3) +51,6’’ με το Μίκο Χίρβονεν τρίτο.
Μεγάλος άτυχος ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (Abu Dhabi Ford Fiesta WRC) +55,3’’,που ήταν δεύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα όμως στην τελευταία ειδική διαδρομή αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων, και είχε κίνηση μόνο στους δύο εμπρός τροχούς. Ο Φινλανδός έχασε 3,5’’ και βρέθηκε 8ος.
Ο Σόλμπεργκ προτίμησε να οδηγήσει flat out, παρά να ακολουθήσει κινήσεις τακτικής για καλύτερη θέση στην εκκίνηση της αυριανής ημέρας.
Ο Σεμπαστιάν Λεμπ από την άλλη πλευρά πάλεψε και τερμάτισε 2ος στο πρώτο σκέλος ανεβαίνοντας από την 5η θέση. Ο Γάλος είχε ένα κατεστραμμένο λάστιχο στο πρώτο loop των ειδικών αλλά πίεσε, κέρδισε μία ειδική και εκμεταλλεύτηκε την καθυστέρηση στρατηγικής των Οζιέ (Red Bull Total Citroen DS3) και Μίκο Χίρβονεν (Abu Dhabi Ford Fiesta WRC) αλλά και το πρόβλημα του Λάτβαλα.
Άτυχοι ήταν οι Μαντς Όστμπεργκ (είχαν έξοδο) αλλά και ο Έλληνας Λάμπρος Αθανασούλας που εγκατέλειψε στη 2η ειδική από σπασμένη ανάρτηση. Στο μεταξύ την προσπάθεια συνεχίζουν οι Ψύλλος, Κωνσταντακόπουλος, Καλτσούνης και Χαλιβελάκης .
Ας δούμε όμως τι δήλωσαν οι πρώτοι μετά και την τελευταία ειδική διαδρομή:
1ος Πέτερ Σόλμπεργκ
«Οδηγούσα πολλή ώρα πίσω από τον Λάτβαλα, ήταν πολύ άσχημο. Παρόλα αυτά έχουμε αρκετά καλό προβάδισμα για αύριο.»
2ος Σεμπαστιάν Λεμπ
«Οι άλλοι (Χίρβοεν και Οζιέ) φαίνεται ότι ακολουθούν συγκεκριμένη τακτική για να ξεκινάμε, εμείς, δεύτεροι στις ειδικές αύριο.»
3ος Μίκο Χίρβονεν
«Ο Σεμπαστιάν (Loeb) θα είναι μπροστά μας στην κατάταξη αύριο. Πρέπει να φύγω, συγνώμη.»
4ος Σεμπαστιάν Οζιέ
«Δεν ξέρω που είμαστε (στην κατάταξη), νομίζω καλά. Θέλω να είμαι όσο πιο μακριά γίνεται. Το πρωί δεν ήταν καλό για εμάς, αλλά το απόγευμα πήγε καλύτερα.»
Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: