Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Καλοκαίρι σήμερα- Φθινόπωρο τη Κυριακή!


Το καλοκαίρι ήρθε, μας έκανε δηλαδή τη τιμή, αλλά μην είμαστε και εμείς πλεονέκτες! Το τριήμερο που ακολουθεί, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ο καιρός θα θυμίζει …κοκτέιλ. Λίγο ήλιο, λίγοι άνεμοι και λίγες καταιγίδες…

Για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και ανέμους από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 7 Μποφόρ στο Αιγαίο.
Αναλυτικά η πρόγνωση
Αττική
Γενικά προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 τοπικά νοτιοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.
* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ, οι οποίοι θα εξασθενήσουν από τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 
Ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο και τη Θεσσαλία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, που πιθανώς στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να είναι ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο στα 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει υψηλή και θα φτάσει κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Το σκηνικό αλλάζει άρδην την Κυριακή με βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί στα βορειοανατολικά που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ και στα πελάγη 8 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: