Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

ΠΑΣΟΚ vs ΠΑΣΟΚ για τον «πόλεμο» στην Αθήνα


Τη βίαιη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για τη διάλυση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλουν με επιστολή τους στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη ο Δημήτρης Σακελλάρης, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος και οι Θέμης Τζήμας και Αντώνης Ελευθεριάδης μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.
Επίσης επαναλαμβάνουν την κάθετη αντίθεσή τους στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Η επιστολή έχει ως εξής: 
« Εξοργισμένοι βιώνουμε σε προσωπικό επίπεδο, και παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες ημέρες την άγρια και βάρβαρη κατασταλτική πολιτική που η ΕΛΑΣυλοποιεί, εις βάρος ειρηνικών στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαδηλωτών, με αφορμή έναν ελάχιστο αριθμό κουκουλοφόρων. Σκληρή καταστολή είχε επιλεγεί και καταγγελθεί και σε προηγούμενες συγκεντρώσεις. Ωστόσο σήμερα ξεπερνά κάθε όριο και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημοκρατική ομαλότητα και παραβιάζοντας και τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματα.
Έχουμε επανειλημμένα αντιταχθεί στην εφαρμοζόμενη, νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου. Ξέρουμε επίσης ότι τέτοιες συνταγές πουθενά στον κόσμο δεν εφαρμόστηκαν σε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας.
Σας τονίζουμε ωστόσο, προκειμένου να το μεταφέρετε και στους αρμοδίους υπουργούς και στον πρωθυπουργό, ότι συνιστά επικίνδυνη πλάνη η άποψη ότι η κυβερνητική πολιτική θα μπορέσει να στηριχθεί στη βάση μιας βίαιης κατασταλτικής δράσης που θα εξοντώσει το λαϊκό κίνημα. Η άγρια καταστολή πρέπει να πάψει άμεσα και η νεοφιλελεύθερη πολιτική να ανατραπεί.
Η ευθύνη που σας βαραίνει είναι ιστορική και πρέπει να σταθείτε αντάξιοι αυτής.
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: