Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ο κύβος ερρίφθη για τον Άκη


Στην ομόφωνη παραδοχή ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος εμπλέκεται στοσκάνδαλο των υποβρυχίωνπροχώρησαν οι εισηγητές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ΛΑΟΣ , αν και συμφωνεί με την πιθανή ενοχή του πρώην υπουργού, αποχώρησε από τη διαδικασία με το σκεπτικό ότι την υπόθεση πρέπει να την αναλάβει αποκλειστικά η Δικαιοσύνη.
Η συζήτηση συνεχίζεται, ενώ λίγο πριν τη λήξη της αναμένεται να τοποθετηθεί και ο πρώην υπουργός Α. Τσοχατζόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει ότι η απόφαση για την προμήθεια των υποβρυχίων δεν ήταν δική του αλλά του ΚΥΣΕΑ. Η ψηφοφορία αναμένεται στις 14.00 και το αποτέλεσμα της κατά πάσα πιθανότητα θα στείλει τον Α. Τσοχατζόπουλο στο Δικαστικό Συμβούλιο.
Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου θα κληθούν να αποφασίσουν αν ευσταθεί η νομική προσέγγιση, που λέει πως τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, δεν εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και άρα είναι αρμόδια η Τακτική Δικαιοσύνη, ή να τον παραπέμψουν στο ειδικό δικαστήριο, είτε να αποφανθούν ότι τα αδικήματά του έχουν παραγραφεί και να κλείσουν την υπόθεση.
 πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: