Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Σε ξένα χέρια παραχωρείται η Ελλάδα


του Κώστα Χαρδαβέλλα
Η όποια κρατική περιουσία υπάρχει – τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας, ο ορυκτός πλούτος, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ κ.λ.π.– παραχωρείται στα χέρια ξένων «ειδικών» που εγκαθίστανται στην Ελλάδα για να ξεπουλήσουν όπου θέλουν την περιουσία του ελληνικού λαού.
Εξωφρενικά και πρωτοφανήκρίνονται όσα περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, που καθιερώνει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε την Πέμπτη το βράδυ και οι διατάξεις του - που δεν συζητήθηκαν στη Βουλή ή τις πέρασαν με τη μέθοδο του express οι αρμόδιοι υπουργοί - κρύβουν απίστευτες παγίδες για την περιουσία του ελληνικού κράτους με το δεδομένο ότι οι πωλήσεις των «ασημικών» δεν θα γίνουν από Έλληνες, αλλά από ξένους που τους «φυτεύουν» στα ελληνικά υπουργεία.
Και ιδού η επιβεβαίωση μέσα από τα επίμαχα άρθρα του σχετικού νομοσχεδίου:
Στο άρθρο 2, παράγραφος 11 αναφέρονται τα εξής χαρακτηριστικά: «Τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου και των εταιρειών, των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει στο Ταμείο αξιοποιούνται σύμφωνα με επιχειρησιακό πρόγραμμα, το οποίο εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων».
Ποιοι όμως αποτελούν αυτό το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων;
Η απάντηση βρίσκεται στο άρθρο 4 παράγραφος 1 που αναφέρει τα εξής: «Στο ταμείο συνιστάται επταμελές συμβούλιο εμπειρογνωμόνων που τα μέλη του διορίζονται για 3 χρόνια και τα τρία από τα επτά αυτά μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων υποδεικνύονται για τοποθέτηση από τους εκπροσώπους που προβλέπονται στην παράγραφο 11 του άρθρου 3.
Και τι προβλέπει η παράγραφος 11 του άρθρου 3; Γιατί εδώ είναι το κλειδί της όλης ιστορίας. «Στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου παρίστανται δύο εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως από το Διοικητικό Συμβούλιο πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο υποχρεούται να τους παρέχει τις πληροφορίες αυτές χωρίς καμία καθυστέρηση».
Δηλαδή η Κομισιόν «φυτεύει» 2 τοποτηρητές στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, οι οποίοι με τη σειρά τους «φυτεύουν» τρεις ανθρώπους με τη σειρά τους στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου, που βεβαίως αυτοί θα αποφασίζουν που και πόσο θα ξεπουληθεί η περιουσία του ελληνικού Κράτους.
Συμπέρασμα: η Ελλάδα έχει περάσει ήδη στα χέρια των ξένων μεταπρατών.
 πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: