Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ο Τσοβόλας ξεσκεπάζει τα ψεύδη της κυβέρνησης


Τα ψέματα που είπε η κυβέρνηση στους πολίτες για να δικαιολογήσει την εξοντωτική οικονομική πολιτική που εφαρμόζει στις πλάτες τους, αναδεικνύει ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας μέσω της άποψης που παραχώρησε στο newsbomb.gr.

Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος καιπρώην υπουργός Οικονομικών, ο πρωθυπουργός τρομοκράτησε τους πολίτες βάζοντάς τους το εκβιαστικό δίλημμα «αν δεν ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός του νόμος, τον Ιούλιο δεν θα μπορεί το Δημόσιο να πληρώσει μισθούς και συντάξεις».
Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Τσοβόλα, για αναλήθειες που έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα να ωφελήσουν τους τοκογλύφους δανειστές, να βλάψουν τους μικρομεσαίους με τις αυξήσεις των φόρων και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.
Όπως εξηγεί ο πρώην υπουργός, το σχέδιο νόμου «Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015» (σελ. 11) με τίτλο «Εξέλιξη χρέους γενικής κυβέρνησης» αναγράφει ότι με τις φορολογικές και τις άλλες περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών κ.λ.π., αλλά και με τις αποκρατικοποιήσεις των πενήντα δισεκατομμυρίων ευρώ, το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα ανέλθει στις 31.12.2015 στα 351,3 δισεκατομμύρια ευρώ και ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 139,5 %, έναντι 298,7 δισεκατομμύρια ευρώ, που ήταν στις 31.12.2009, που αντιστοιχούσε στο 127,1 % του ΑΕΠ.
Επίσης, στον ίδιο πίνακα της εξέλιξης του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης αναγράφεται ότι στις 31.12.2010, παρά τα σκληρά αντιλαϊκά, αντιαναπτυξιακά και δυσβάστακτα μέτρα που εφαρμόστηκαν, το χρέος αυξήθηκε (σε σχέση με το 2009) στα 328,587 δισεκατομ. ευρώ και το 2011 εκτιμάται ότι θα αυξηθεί και θα ανέλθει στα 352,4 δισεκατ. ευρώ και ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 155,5 %.
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ακόμη και αν αποδώσουν –που δεν θα αποδώσουν- τα φορολογικά μέτρα και οι εκποιήσεις, τα αναμενόμενα από αυτήν έσοδα και αν περικοπούν οι δαπάνες που ισχυρίζεται η Κυβέρνηση, στο τέλος του 2015 το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης θα είναι κατά πενήντα δύο περίπου δισεκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερο από αυτό που ήταν στο τέλος του 2009, που ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι μας έσωσε από την χρεωκοπία πέρυσι και ότι δήθεν γι’ αυτό προσέφυγε στην τρόικα και δέχτηκε τους καταστροφικούς για την οικονομία και τους πολίτες όρους του μνημονίου, που ταυτόχρονα περιόρισαν σημαντικά την εθνική κυριαρχία, αλλά και έπληξαν την εθνική αξιοπρέπεια.
Επίσης, στο ανωτέρω νομοσχέδιο – νόμο (σελίδα 10) αναγράφεται η εξέλιξη των τόκων που κατέβαλε και θα καταβάλλει η χώρα μας από το έτος 2009 μέχρι το έτος 2015.
Ενώ το 2009 ανέρχονταν στα 12,3 δισ. ευρώ, το 2015 προβλέπεται ότι θα ανέλθουν στα 23,4 δισ. ευρώ.
Δηλαδή θα εισπράξουν οι δανειστές μας σχεδόν το διπλάσιο ποσό, με τις «σωτήριες» ρυθμίσεις, που κάνει η «πατριωτική» Κυβέρνηση.
Από τον ίδιο πίνακα προκύπτει ότι όσα έσοδα θα εισπράξει το Κράτος από την υπερφορολόγηση των πολιτών και όσες δαπάνες θα εξοικονομήσει από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και από ένα μεγάλο τμήμα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, θα διατεθούν μόνο για την καταβολή των τόκων στους δανειστές.
Άρα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι για να εξυπηρετηθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας και όχι για να σωθεί η χώρα και ο λαός, όπως εξηγεί ο κ. Τσοβόλας.
 πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: