Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Παπουτσής: "Ήταν εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ"...Τσίπρας σε Γεωργιάδη..."Κάτσε κάτω εσύ τώρα"..Βίντεο




Παπουτσής για βίντεο

Για το επίμαχο βίντεο που απεικονίζει άνδρες με μάσκες ανάμεσα σε αστυνομικούς τοποθετήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Η διαταγή για έρευνα και το τηλεφώνημα στον Σ. Καυκαλά. Κόντρα με την Α. Παπαρήγα "Κάτσε κάτω εσύ τώρα" είπε ο Αλ. Τσίπρας στον Αδ. Γεωργιάδη
Εξηγήσεις για το βίντεο που προκάλεσε σάλο και απεικονίζει άνδρες με μάσκες ανάμεσα σε αστυνομικούς, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.



Ο Χρήστος Παπουτσής παραδέχθηκε ότι το βίντεο ήταν πράγματι περίεργο και γι' αυτό ζήτησε έρευνα.

"Είδα το περίφημο βίντεο. Μου δημιούργησε πάρα πολλά ερωτηματικά και ζήτησα να το δω ο ίδιος"

Αφού διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλό ο υπουργός, είπε στη Βουλή ότι τηλεφώνησε στον Σήφη Καυκαλά, του οποίου τη σύλληψη είδαμε στο επίμαχο βίντεο, για να του πει τι συνέβη.

Ο Σήφης Καυκαλάς τον διαβεβαίωσε ότι οι εμπλεκόμενοι που φορούσαν μάσκες ήταν αστυνομικοί.

"Μου απαντά ότι πρόκειται περί αστυνομικών. Αυτομάτως ζητώ έρευνα και να ολοκληρωθεί μέσα στη νύχτα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.

Στη συνέχεια ο υπουργός, επικαλούμενος τον αρχηγό της αστυνομίας υποστήριξε ότι οι άνδρες που φέρονται ως συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, είχαν εγκλωβιστεί σε καφετέρια στην Όθωνος και κάλεσαν την αστυνομία.

Επίσης, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι αυτομάτως προσήλθαν οι ίδιοι ζητώντας να καταθέσουν και δήλωσαν ότι πράγματι είναι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ, κάτι που επιβεβαίωσε και το συνδικάτο τους.

"Ωστόσο, επειδή υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποια εξ αυτών συμμετείχαν και σε καταδρομικές επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών η έρευνα συνεχίζεται" είπε ο κ. Παπουτσής.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν κάποιοι ότι υπάρχουν προβοκάτορες που δρουν οργανωμένα μέσα στην αστυνομία.

Παπαρήγα: Οργανωμένη προβοκάτσια

Το λόγο πήρε αμέσως μετά η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που έκανε λόγο για “οργανωμένο, πολιτικά και επιχειρησιακά μελετημένο σχέδιο της κυβέρνησης αυτό το διήμερο”.

Όπως είπε, “στόχος της κυβέρνησης ήταν να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα και η απεργία ως μορφή πάλης” και υποστήριξε, ότι “το αστικό κράτος διαθέτει πολλούς μηχανισμούς που δεν θέλει να τους αποκαλύψει γιατί το βολεύουν”.

Παρακράτος δεν υπάρχει, δίχως τη στήριξη του κράτους”, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν κάποιοι που πληρώνονται, για να πηγαίνουν σε γήπεδα ή συγκεντρώσεις ως προβοκάτορες.

Ακόμη, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο η ΕΔΕ που διέταξε ο κ. Παπουτσής θα αποκαλύψει την αλήθεια, τονίζοντας ότι αν αυτή αποκαλυφθεί, “τότε θα πρέπει να παραιτηθεί”.

“Υπήρχε σχέδιο, σε μια πανελλαδική απεργία, να δημιουργούσαν σκηνικό όπου αγανακτισμένοι θα συγκρούονταν με το ΠΑΜΕ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αστυνομία να μπει στην πλατεία Συντάγματος και να περάσει η καταστολή ως αναγκαστική επιλογή”, πρόσθεσε.





Παπαρήγα για Παπουτσή

Σε υψηλούς τόνους ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα χθεσινά επεισόδια.

Τόνισε ότι χθες η αστυνομία αιματοκύλησε την Αθήνα και την ώρα που ο λαός στέναζε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χειροκροτούσαν τον Αλ. Αθανασιάδη.

"Μας λέτε κάτι που ούτε υπουργοί της κυβέρνησης δεν πιστεύουν ότι δηλαδή δεν υπάρχουν θύλακες του παρακράτους στην Αστυνομία" υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Η γραμμή άμυνας της Βουλής φτάνει μέχρι του Μπαϊρακτάρη, το Θησείο ή το Μοναστηράκι;" αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο γνωστό βίντεο με τους κουκουλοφόρους ρώτησε τον Χρήστο Παπουτσή "αυτούς στους οποίους φέρθηκε τόσο καλά η ΕΛΑΣ και τους έβαλε και στο προαύλιο της Βουλής γιατί τους φέρθηκε το γάντι ;"

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τσίπρα, σηκώθηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αδ. Γεωργιάδης για να υπερασπιστεί την αστυνομία. "Κάτσε κάτω εσύ τώρα. Βγήκες να υποστηρίξεις τα αγαπημένα παιδιά σου τους ακροδεξιούς" είπε ο Αλ. Τσίπρας εκνευρισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: