Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Έλεγχοι σε 12 νομούς για προνοιακά επιδόματα «μαϊμού»


Επιδημία... άσθματος χτύπησε τη Λιβαδειά

Έλεγχοι σε 12 νομούς για προνοιακά επιδόματα «μαϊμού»Σε ελέγχους για την αποκάλυψη παρατυπιών στη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων, προχωρά το υπουργείο Υγείας.  Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Μ. Μπόλαρης, έχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί πολίτες από διάφορους νομούς της χώρας, ακόμη και εργαζόμενοι στον Δημόσιο, έπαιρναν επιδόματα που δεν δικαιούνταν ή τα λάμβαναν εις διπλούν, ενώ ήταν υγιείς.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που ανέφερε σχετικά με καταγγελία από την περιοχή της Λιβαδειάς, όπου εργαζόμενοι σε συγκεκριμένο δήμο λάμβαναν επίδομα για σοβαρή μορφή άσθματος, αλλά παράλληλα εργάζονταν ως υπάλληλοι στον εν λόγω δήμο.

Ο υφυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστραφούν τα ποσά από εκείνους που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, εξαιρώντας όσους βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Αναφέρθηκε και στην περίπτωση νησιών του Ιονίου, όπου την πενταετία 2005 - 2010 τα περιστατικά…τυφλών στους οποίους εγκρίθηκε επίδομα εκτοξεύτηκαν.

Ο κ. Μπόλαρης ανακοίνωσε τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου για τα προνοιακά επιδόματα, ενέργεια η οποία εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση 250 εκατομμυρίων ευρώ κατά το πρώτο έτος
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: